Paaristants - Oberschneider ja Mõis - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Paaristants - Oberschneider ja Mõis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Linnavolikogu tühistas linnavalitsuse otsuse, et sadamaala läheb Oberhausile. Linnavalitsus väitis, et võib kohtusse edasi kaevata. Millest selline kindlameelsus, linnavalitsus? Pisku jääb saamata? Linnavalitsus eesotsas Mõisaga soovis ju koheselt Oberschneiderile parseldada sadamaala, kuid üldsuse survel tehti siiski konkurss, mis mõjus rohkem nagu teatrina.

    Olles ka isiklikult kokkupuutunud härra Oberschneideriga ja näinud tema ärieetikat .... Või õigemini selle puudmist. Eesti Ekspressis avaldatatud arvamus, et Eesti ärimehed on "garbage" iseloomustab teda hästi.

    Ja siis linnavalitsuse arvamus, et 100 mln kr. kohe on väiksem summa kui 110 mln. 5.a. jooksul. See on kõige selgem idiootsus ja kui riigi tippametnik sellisel kombel eksib raha ajaväärtuse kontseptsiooni vastu, tuleks ta koheselt kuhugi lennutada. Heiki Kivimaa vist väitis seda.

    Täna on sellest kirjutanud ka Mega - http://www.mega.ee/uudised/artikkel.asp/Komment=True/ID=73454/G=4

    ja Delfi - http://www.delfi.ee/news/paevauudised/majandus/article.php?id=1238891
  • So what? Teadja, Sinu teadmised kahjuks ei ületa uudisekünnist! Oleksid sa vastupidist avastanud...
  • Kuluaarides räägitakse, et vaatamata voliokogu otsusele pole Ühinenud Kapitalil enam lootust - paarisrakend Mõis-Oberschneider rühib võidule.

    Muuseas pärl tänasest Postimehest "Abilinnapea Heiki Kivimaa sõnul valis linnavalitsuse komisjon Ober Hausi võitjaks, sest firma pakkus konkurendist kõrgemat hinda. Diskonteerimist me ei kasutanud, sest konkursi tingimused ei näinud seda ette, lisas ta".

    Kohe hea ja kindel tunne et sellised targad mehed meie linna juhivad.
  • kas oleks väga kole, kui teeks eestis riigipöörde?
  • Riq, tead mis on kõige depresseerivam? Nii õnnetud kui ka praegused võimumehed ei tundu - oluliselt paremaid pole meil hetkel kusagilt võtta.
  • Ega ka mitte halvemaid. Nii et sügavalt ükskõik, mul vähemalt.
    Aga minusuguseid on kõige rohkem!!!
  • Teadjale: Loe korralikult see artikkel Oberschneiderist uuesti läbi - ta ei ütle kordagi, et eesti ärimehed on "garbage" vaid vastab selle sõnaga vihjele, et eesti ärimehed ei pidavat õigeagselt oma rahasid kätte saama - suur vahe on.
  • CMike, kui teaksid Oberschneiderit lähemalt, teaksid mida ta mõtles "garabage" all.

    Ja isegi selles EE kontekstis käis "garbage" rohkem Eesti ärimeeste kohta.
  • Teadja: Olen mitmel korral Oberschneideriga vestelnud ning mulle jättis ta küll mulje kui lihtsalt konkreetsest ja otsekohesest ärimehest... (võib muidugi olla tegemist "illusiooniga" aga ma ei tea ka mida sa pead silmas lähemalt teadmise all...)
  • minu firmaga on Oberchneider jõhkralt ringi käinud, parandasin talle kuuluval majal katust, töö lõpetasin oktoobris, raha sain aprillis-mais ja tema jüngrid ütlesid mulle, et kui ma väga aktiivselt nõuan raha tehtud tööde eest, võib Ober
    solvuda ja ma ei saa üldsegi raha.Lepingud lepinguteks. Väga jõhker ja ülbe firma. Teades tema keerutamisi jätta viimane summa tasumata võib ka Tallinna ähvardada oht arvestades seda, et suuremad summad on jäetud perioodi lõppu. Loomu-likult leiab ta ka juriidilise põhjenduse, mis Tallinn tegemata on jätnud.
  • Ma olen olnud kaudseks tunnistajaks loole kus Ober läks korterit ostma pidi enne lepingu sõlmimist raha deposiiti kandma. Lepingu sõlmimisel küsiti kas kandsid- mees vastas kandsin. Kontrolliti, mida arvel pole on raha. Noh lükati leping järgmiseks päevaks. Kontrolliti enne lepingut raha pole deposiidis. Tulid pooled kohale Ober ültes kandsin raha. No vot.... kandis mis ta kandis... aga kohale ei jõudnud. Leping jäi ära. Aga äkki tal polnudki kavas kanda, läks lihtsalt jõhkralt peale-nagu ütles Goebbels - Valetad vähe, keegi ei usu valetad palju usuvad kõik.
    Ja isiklikult arvan, et kui Tallinn selle maalapi Oberile ära müüb siis seda poolt ostuhinnast, mis tasutakse viimastel aastatel näeb ta nagu oma kõrvu. Linn kindlasti kinnisasja kohustise täitmise tagamiseks ei koorma, Ober aga müüb selle edasi ja veel mõned korrad n+1 ostja on nii heauskne kui üldse olla saab ja kõik on häppid. Linnal pole raha ja Oberil on krunt.

  • Mõisa puhul ei ole kuulnud, et ta ebaaus oleks, muidugi kui aus üks kinnisvara äri saabki olla. Linnapea võiks linnakodanikele selgitada, mis teeb Oberi pakkumise parimaks ja millised on garantiid, kus mitmete inimeste arvates kahtlasi tehinguid sooritanud firma juht kindlustab tasu ostu eest tähtaegselt ja täies mahus. Kunagi delfi kirjutas, kuidas see ameeriklane jäi ehitajatele ja projekteerijatele võlgu.
  • Ja lõppude lõpuks on Ober finantseerinud nii mõningaid valimiskampaaniaid ja seetõttu lugupeetud mees nii mõneski erakonnas ja ...liidus, nimesid nimetamata, eks igaüks arvab ise ja siis mõtleb selle tantsu üle sügavamalt järele.
    Aga see vist käib banaanivabariigis asja juurde?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon