HEX+TVB?! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

HEX+TVB?!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas tõesti pääseb TVB varjusurmast? Sellise liidu puhul, juhul kui Hansa tõesti lahkub börsilt, on kindlasti võitja pooleks TVB. Ise ma erilist kasu HEX-i poolel ei näe, kui siis, et Eesti investorid pääsevad Helsingi börsile lihtsamalt, kuid märkimisväärset edu see põtradele ei tohiks tuua, TVB-le aga kyll, kuna otsivad meie põhjanaabrid kindlasti kohta kus oma börsi kaotusi tagasi teha. Meil TVB-le peaks see Hansaga võimalik olema kui analüütikute ootused ja lootused peaks täituma. Huvitav kas HEX-ga ühinemine võiks tuua kaasa ka dopingu probleemi HEXTVB-le, nagu suusatamises oma oskusi on juba näidanud? :-)
  • Ega börs ei saa eksisteerida ilma ettevõteteta, kui Eestis ei ole kiiresti arenevaid ettevõtteid, kes sooviks kaasata aktsiakapitali börsi vahendusel, siis ei ole ka börsil mõtet.

    Arvatakse, et ühinemine Helsingi börsiga muudab börsi ettevõtetele atraktiivsemaks. Ilmselt loodetakse, et Soome investorid hakkavad enam investeerima Eesti aktsiatesse.

    jään HEX+TVB efekti suhtes skeptiliseks
  • Miskipärast ei usu, et soomlased meie aktsiaid samaväärilisteks hindavad.
    Positiivne on see, et siis saaksime oma Nokia ;-)
  • HEX+TVB üks mõju on see, et TVB peab keskdepositooriumi jälle ära spinnima, sest muidu saaks HEX seal valitseva mõju.

  • Leian, et TVB üleminek HEXile on vägagi positiivne. Kõik on arvatavsti seda meelt, et TVB praegusel kujul ei ole kuigi atraktiivne. Seda kinnitavad ka börsikäibed, mis on juba pikka aega olnud vahemikus 10-20 mio EEKi. Selleks, et midagi muutuka tuleb kusagilt alustada. Olen kindel, et kui midagi muutu´ma hakkab, siis paremuse suunas. See võib olla pikk protsess, kuid algus on tehtud. Usun, et ka mitmed ettevõtjad on huvitatud pärast tänaseid sündmusi oluliselt rohkem oma kompanii börsile toomisest. Sellest on juba teatanud Microlink ning Allan Martinson. Soovin asjaosalistele pealehakkamist ja edu.
  • Mul pole midagi byrsside liitmise vastu kui seda ainult yieti tehakse! Mingi liitmisega ei saa EESTI byrssi atraktiivsemaks teha! Seda saab eelkyige teha byrsi juhatus ning EESTI valitsus! Minu teada yhines vendade Leedukate byrss kas londoni vyi kellegi muuga! Nendelt saaks kindlasti myne hea tipi kuidas neid asju oleks parem teha. Arvestada tuleb ka seda et kindlustused, pangad ning veel myningad suuremad monopolid on juba kontrollitud vyliskapitali poolt seega on TVB vist suurem viimane EESTI finantsharu ning kuna HEX on suurem, siis rohkem hyyli jne....Seega peaks asja hoolikalt lybi mytlema ennem kui tegutseda!!!!!
  • Ma ei saa aru miks selle hinda meile ei vyi yelda, miks peab salatsema ning petma, kasvatama umbusaldust enese vastu ning andma noorele verele halba eeskuju??
  • to JOKKERJOSS,

    et millal ja kellega see leedukate börs siis ühines? Pole nagu sellest kuulnudki... Minu teada ootavad küll siiamaani printsi, kes nad ää võtaks ja selles osas pole TVB-l neilt küll midagi õppida ;)

    Muide, mida see hinna teadmine hetkel annaks? Ega Sul TVB aktsiates ometi hetkel positsiooni pole? :)

    Ja veel, mul siin naaber irmsasti Su "yy"-dega hädas, raske lugeda või nii...
  • Liitumisest mingit kasu ka! Eesti IT-lipulaev (Microlink) haub juba motteid borsile minekuks. Vaga tervitatav uudis minu meelest.
  • Nu eks neid haudujaid ole ennegi olnud... Siis haudumine ootamatult katkeb ning taasalgab... näiteks nüüd...
  • JOKKERJOSS,
    Tallinna Börs on ju heas majanduslikus konditsioonis,
    ilmselt tuli HEX-ilt nii hea pakkumine millest polnud võimalik keeldudada.

    Aga varjatakse pakkumist võib-olla seepärast, et asi on lõplikult vormistamata
  • Lugesin tyna Reuterist, et HEX plaanib lisaks TVB-le ka vendade Leedukate ning Lytlaste byrssidest enamuse yra osta. Leedukate byrsist kavatsetakse osta kusagil 45% kuid Lytlastega veel lybiryykimised kyivad. Nii, et ka, siis byrsside kasumid hakkavad kajastuma vylisinvestorite Income statementidel ja balance sheetidel. Huvitav kyll kuidas riik seda tehingut toteerima hakkab! Mulle isiklikult oleks NORTEX-iga liitumine rohkem meeldinud, but who cares! Let it go!
  • Lugesin tyna Reuterist, et HEX plaanib lisaks TVB-le ka vendade Leedukate ning Lytlaste byrssidest enamuse yra osta. Leedukate byrsist kavatsetakse osta kusagil 45% kuid Lytlastega veel lybiryykimised kyivad. Nii, et ka, siis byrsside kasumid hakkavad kajastuma vylisinvestorite Income statementidel ja balance sheetidel. Huvitav kyll kuidas riik seda tehingut toteerima hakkab! Mulle isiklikult oleks NORTEX-iga liitumine rohkem meeldinud, but who cares! Let it go!
  • to JOKKERJOSS:

    mida pead silmas tehingu riigipoolse doteerimise all?! mingi uus ja huvitav vaatenurk?
  • Kurradi huvitav lugu.

    "Yhteistyöjärjestelyssä HEX tarjoaa TSE:lle kaupankäyntijärjestelmän niin sanottuna facilities management (FM)-järjestelynä, mikä merkitsee HEXin kaupankäyntiverkon laajenemista Viroon."

    See tähendab mida? Et kogu TVB olemasolev süsteem saadetakse õhtale ja maaklerid ühendavad juhtmed HEX masinate külge? Tehingu- jms. tasud lähvad Helsinki tasemele ilmselt- pole vist ühtki põhjust miks soome maakler peaks laskma oma üle lahe kolleegil tehinguid odavamalt teha.

    Huvitav on see, et lisainfo kontakttelefonid olid soome ja eesti pressiteadetes erinevad. Vist selleks, et mitte kogemata eksida ja eestlasele soomlase jaoks mõeldud juttu rääkida :)

    Ja jokkerjoss on lahe tüüp, suhtleb peamiselt hüüdlausetega. Nagu nõukogude ajal :))
  • Juba teisipäeval(10.04) kell 16.00 on LHV Directi chatis kõigil huvilistel võimalus küsida selgitusi ühinemise üksikasjade kohta Tallinna börsi juhilt Gert Tiivas'elt
  • Ühinemise miinuspoolet järgmisi kuuldusi, seoses kalli HEX-süsteemi juurutamisega:
    -tuleval aastal reaalajahindu enam tasuta ei saa
    -teenustasud pigem tõusevad kui langevad

    ja positiivselt poolelt:
    -kauplemisaeg võib pikeneda

    ja veel:
    -börsil on soov hakata aasta algusest eurodes aktsiaid noteerima
  • AMEN!

    selle uudisega on Tln SE tegevus praktiliselt lõpetatud.

  • see reaalaja stufi puudumine kohe mitte ei meeldi
  • minuarust on HEX internetis täielik saast.
  • HEX on netis saast küll, kuid ma ei pea sugugi seda TSE surmaks. ehk eestlaste jaoks läheb kehvemaks, aga prisked soomlased viivad hinnad lakke. kuid reaalaja inf peaks jääääma
  • Loodame, et LHV läheb rikkaks, kui ta sellist reaalajainfi oma klientidele mõistliku hinnaga pakkuma hakkab. Näiteks 5 EEK kuus.
  • Tulge nüüd maa peale tagasi. Kõik börsi liikmed hakkavad pakkuma reaalaja infot oma klientidele tasuta. Vähemalt ei ole alust arvata, et see võiks kuidagi teisiti olla.

    Lihtsalt TVB lehelt võib asju delayga vaadata. Ka tasuta.

    Nii et neile, kes midagi börsil reaalselt teevad jääb reaalaja inf alles.
  • soomlased saavad ka praegu HP soomes tehinguid teha, miks nad peaksid hindu lakke viima, pigem tõmmatakse algajatel nahk üle kõrvade.
  • TVB võiks avaldada ka ostjate ja müüjate nimed, näiteks nagu soomes.
  • Milline võiks olla klientidele sobilik TSE lahtiolekuaeg? Praegune 10-14.00 on minevikust ja on pigem teenusepakkuja kui kliendi mugavusest lähtudes.

    Algus?
    Lõpp?
  • Kuna TVB on seotud HEX'iga, siis ilmselt seotakse lahtiolekuajad Helsingiga.
    Endale meeldiks kui TVB oleks avatud õhtupoolikul, saaks koos USA'ga jälgida.
  • ikka peab hommikul ka tegevust olema. arvan, et internet peaks seda lubama. ideaalne aeg oleks 10-16(17)
  • talveajal oleks vajalik kella nelja-viieni lahtiolek, siis suudaks börs ka USA makro peale võpatada

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon