Näidisporfellid ja investeerimine, ehk alati ei ole hea omada aktsiaid. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Näidisporfellid ja investeerimine, ehk alati ei ole hea omada aktsiaid.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sobrasin veitsa täna paberites ja leidin paar nn foorumi inimeste näidisportfelli. Üks neist oli Veiko ja tema portfell oli praktiliselt õhku "aurunud". Teine portfell oli GGorilla oma , seal oli vist alles miski 38% cashi?
    Asi hakkas mind huvitama ja klikkisin veidi neid võimalikke portfelle veel , min cashi kadu oli miskit 25%.
    Võrdlus indeksiga on siin kohatu, sest kui sa kaotad oma raha , siis ei ole see eriti hea õigustus, et teised veelgi halvemad on.
    Mis siis nagu sellest arvata - vist seda, et kõige paremad on on ennast lühikeseks müünud ja suuri kasumeid teeninud. Veitsa paremad tegelased istuvad cashis ja passivad momenti. Õnnetud kaotajad on aga aktsiaomanikud.
    Mis on teie nägemus kodanikud?
  • Kõige paremad???
    Paljud, keda sa oleks 1998 ja 1999 parimateks nimetanud, on praegu omadega räigetes miinustes. Ja mõned põhimõttelsed shortijad, kes viimastel aastatel ropult kaotasid, on eelmisel ja sel aastal oma kapitali võimsalt suurendanud.
    Minu nägemus on: ära kunagi otsusta paari-kolme aasta põhjal.
    Mina elasin yle Nasdaqi bullmarketi 1999 ja bearmarketi alates 2000. aasta märtsist, aga ma ei julge end veel kaugeltki isegi "veitsa paremaks tegelaseks" nimetada.

  • 1. Alusta kohe suurelt (kogu rahaga)

    2. Osta siis kui haip tõusu suhtes on suurim

    3. Turu langedes osta juurde

    4. Turu kokku kukkudes(võimalikult põhjas) müü kõik mis sul on.

    Kui oled tänaseks jõudnud läbida kolm esimest etappi - on peagi ehk soodne aeg viimaseks.




  • Seda, et ma ei räägi põhimõttelisest shortimisest. Ma väidan , et ilmselt üksikud tegijad on ennast altes miskist momendist lühikeseks müünud. (paljudel puudub see võimalus puht tehniliselt). Seega jääb sul võimalus kas olla rahas või püüda nn üksikuid põrkeid või olla portfelli omanik. Mis ,Fit, on ju nii?
  • Muide täna rääkisin ühe profesionaalse investeerijaga ja ta tõi välja huvitava mõtte.
    Siiani on arvatud (arvatakse), et Naz teeb läbi V kujulise nõksu. Kuid on ka võimalik U kujuline või ka L kujuline (Nikkei, kus on juba pikemat aega "tuumatalv")?
    Tegelikult püüan ma siin enda jaoks panna paika miskit investeerimisfilosoofiat.?
  • Fit-l õigus.
    Kes tahab asja ikka põhjalikult selgeks saada see peab üle elama nii tõusu kui ka languse.
    Alles siis tekkib kindlam haare.

    Aga ka parimatel on perioode kus tulemused on kehvad või lausa miinuses. Seegi ei ole midagi nii erakordset ega valet. Alati ei saa võita.
  • kuidas oleks:
    1)otsida kokku k6ik v6imalikult odavad aktsiad

    a)vaadata kas tegelik business ja market taga
    a1)osta
    a2)oota mitu aastat, läheb kallimaks, myy

    b)vaadata kas enam alla annab minna
    b1)kui ei siis osta.. kuni läheb mingi m6istlik% yles, myy

    p6hjus miks kysin,
    asi tundub olevat liiga lihtne et hea olla!
    asjatundjad ehk kommenteerivad?

    ise olen vaadanud et 1 paevaga saab nii 1-2% juurde, ja kui tana keffasti laheb, on homme ikka pluss..

    NB! raagin nokiast ja beosist.
    NB2! olen kompliit newbie.

    minu point on, et pikemas perspektiivis POLE LOOGILINE et nokia v6i cisco vms "k6va tegija" nii alla jäävad.. tulgu v6i tuumatalv, ongi rohkem traate vaja :)

    seega pole nendega voimalik kaotada?
  • riq: Sellisest asjast nagu Contrarian investment strategy (sry, ei tea korralikku eestikeelset vastet) oled kuulnud. See põhineb igasugustel P/x (P/E, P/C jne) näitajatel.

    Sisu selles, et ostad omas segmendis valitud näitaja järgi alumise 1/4-1/3 hulka kuuluva, fundamentaalselt ok firma aktsiaid. Siis jälgid, kuidas sinu valitud näitaja liigub. Kui läheb liiga ülesse, siis müüd maha ja otsid uue "nunnu".
  • TNT:
    Kui nägemusest, siis ei näe veel seda jõudu, mis pikemaajaliselt turu ülespoole keeraks. Fed võib tekitada lühiajalise korrektsiooni, seda küll. Aga langeval turul põrkeid püüda... ära proovitud.
  • Seda, et tegelikult ma räägin trendi jälgimisest. Trende teadagi kolm: Pikaajaline, keskmine ja lühiajaline. Nasdaqi kukkumist ei saa kvalifitseerida just lühiajalise ega vist enam ka keskmise trendi hulka? Langus tundub olevat rohkem nagu pikemaajalisem. Kuskil keegi on väitnud , et valdavalt kestab pikaajaline trend 4,5 aastat (100 nõuannet).
    Täna lugu selline, et tegelikult ei väljendu langus ainult tehnoloogi aktsiate kurssides. Tööd tegelikult ei ole - näiteks Elcoteq. Rääkisin just paar päeva tagasi nii soome kui ka rootsi tegelastega, kes teevad allhanget nii Nokiale kui ka Ericssonile ja veel mõnele. Jutt oli ühene: asjad on päris kehvasti, tehaste koormamisega on täitsa jama.
    Tjah, keegi siin foorumis nagu manitses enne Nas pärast Dow??
    Muide, kui meie armas Talse vastu maad käis ei uskunud keegi 98 kevad talvel, et algab lõpuagoonia, mis vältab aastaid? Isiklikult mina uskusin ja ostsin "odavate" aktsiate asemel võlakirju jne...
    Riqi teooria peab paika tõusval turul. Langeval oleks asi vastupidine (Nokia näide, mis veel detsembrini püsis oma aasta kõrgematel tasemetel.)
  • Seda, et unustasin Talse kohapealt. Tahtsin öelda, et pidasin pausi pea poolteist aastat ja liitusin jälle Telku listimisega..ja hakkasin tasapisi jälle portfelli tekitama..

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon