ruttu rikkaks!!! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

ruttu rikkaks!!!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida soovitate- kui inimesel on vaba raha ja ta oleks huvitatud selle investeerimisel kuni pooleks aastaks. Eestmärk oleks võimalikult kiiresti, võimalikult palju teenida. Ja oletame, et need summad oleksid kas 10 000 EEK, 50 000 EEK või 100 000 EEK...

    Millisel börsil, millist strateegiat kasutades, kui pikaks ajaks jne. tuleks investeerida?
  • ratsa rikkaks (aga ka ruttu vaeseks - riskid kõrged) saab näiteks USA indeksifutuuridega.

    Turg on piisavalt volatiilne ja nägemusi saab võtta mõlemas suunas, so siis nii tõusu kui languse suunas. Ülalnimetatud summad võib teenida (ja, mis teha, ka kaotada) minutitega.

    infot? kliki siia
  • 100 000-st 200 000 teenida minutitega pole paha variant.
    Kuidas seda kyll teostada?
  • 100% võitu on muidugi suhteliselt keeruline minutitega saavutada. See eeldaks ikka liiga suurt volatiilsust.

    Täpsemalt öeldes mininasdaqi puhul (alusvaraks Nasdaq100) peaks indeks liikuma ca 340 punkti ehk siis 18% eilse close 1908 suhtes. 100-punktine päevasisene amplituud on viimasel ajal suhteliselt tavaline... Kui selle liikumise otspunktides õiged otsused teha, siis võib end päeva lõpus suhteliselt hästi tunda.
  • :) ei saa jätta optsioone promomata,

    saan aru, et EYP-s on futuuridel tagatis c.a. 18% kui 100% totluse saavutamiseks peab indeks liikuma 18%.

    lühiajalise (näit 1 kuu) optsiooniga spekuleerides on võimendus kindlasti 2-3 korda suurem, mis tähendab, et indeks peab ka 2-3 korda vähem liikuma, et saavutada 100% tootlust.

    See tähendab juba, et 100% päevas on kukepea:)
    võib teenida ka 200% aga kaotada ei ole võimalik üle 100% (makstud preemia).

    Arvan, et ostes täna turu avanedes näiteks 1900 MAR Calli hinnaga c.a. 100 USD võib sellega 100% teenida paari nädalaga. Eks näis:)
  • Kauplen ise kõiki usa indekseid 20 kordse võimendusega ja pean ütlema, et nasdaq100-ga on ühe päevaga võimalik 100%-ti teenida.

    aga tõsiselt, siis kindlaim viis raha teha on optsioone müües.
    onju Tonno
  • Oot, miks sa Tonno juba Havail ei puhka? :)
  • Optsioonid vast ei sobi päris päevasiseseks kauplemiseks, pealekauba on praegu volatiilsused suht laes nii, et pole vist päris optsioonide ostmise aeg praegu?
  • oponeeriks eelpool kirjutajatele ning väidan, et pooleks aastaks raha paigutades oleks ratsionaalne see raha lihtsalt deposiiti panna. Miks? kõikvõimalike leveragega tehingud eeldavad teadmisi ning professionaalseid oskusi antud turgudel. Võimalused võita on laias laastus samad, kui võimalused kaotada. Oodatav tulu seega null.
    Eeldatavasti ei ole oodatav nulline tootlus see, mis investorit rahuldaks.
    Ratsionaalne ootus nii lühikese perioodi jooksul positiivse tulemi saavutamiseks oleks ainult nullilähedase volatiilsusega instrumente kasutades. Seega ainult deposiidid.
    Kui ajahorisont oleks umbes viis korda suurem - kaks-kolm aastat, siis võiks positiivse oodatava tootluse saavutada ka aktsiaid kasutades.
    Seega - "palju pappi ja kiiresti" strateegia lõpeb ilma vastavate teadmiste ja oskusteta tõenäoliselt nullis ning ei soovitaks thread'i alustajal mingil juhul erinevaid futuure, optsioone ning isegi aktsiaid kasutada.
  • Optsioonid vast ei sobi päris päevasiseseks kauplemiseks, pealekauba on praegu volatiilsused suht laes nii, et pole vist päris optsioonide ostmise aeg praegu?
  • vabandused vahepealse kordusposti pärast.

    robert - vaidleks vastu. vähegi aktiivsema suhtumise korral investeerimisse ei ole raha mõtet deposiidil soendada, vähemalt mitte praeguste intressitasemete korral ja vähemalt mitte kogu raha.

    minu soovitus oleks mitte mingil juhul investeerida mingi ameerika koduperenaiste meetodi kohaselt - valida suvalisi pabereid suvalisel hetkel, osta need ning siis järgnevaks 70ks aastaks unustada. See strateegia lõpeb sellega, et inimene arvab, et teeb südame kõvaks, ostab mingi imelistesse kõrgustesse haibitud asja ja unustab selle. Aga paraku ainult 3 kuuks, mille järel ta võib vabalt leida, et asi on 30% kukkunud. Siis saab julgus otsa.

    Tuleks endale selgeks teha, palju oled valmis kaotama - kui üldse pole, siis pole midagi teha - tuleb jääda depode juurde. Võlakirigi on juba liiga riskantne.

    Kui ikka pisut oled valmis kaotama, eesmärgiga saada heal juhul riski võtmise eest tasutud, siis
    tuleb kaaluda aktsiaid + tuletisinstrumente.

    investeerimishorisont on oluline, aga see ei tähenda seda, tuleb osta ja hoida kuni horisondini. soovitus oleks pigem osta ja hoia teraselt silma peal (ja ole valmis müüma - ja miks mitte jälle ostma).

    ja teadmistest. kõige jubedam asi on teadmiste vajalikkuse eiramine. see on kiireim tee vaesusesse. rumala ja tema raha teed lähevad kiirelt lahku. ka depodesse investeerijate puhul.
  • Matrox, mulle tundub, et Loid on üsna segaduses investeerimisega. Ja alustada optsioonide või futuuridega on rahakotile 99% juhtudel mõrvarlik.

    Lisaks oli antud ajahorisont väga lühike - vaid 6 kuud.

    Matrox, selles suhtes nõus, et konkreetne valitav instrument sõltub sellest, kui palju on Loid valmis kaotama. Optsioonide, futuuridega pead olema valmis kaotama 100%.

    Ehk kokkuvõtvalt, risk ja tulu käivad käsikäes - suure tootlusega riskivaba asja pole olemas.
  • futuuridega pole tingimata vaja olla valmis kaotama 100%. See eeldab stop-losside kasutamist muidugi ja väga täpset turu jälgimist reaalajas.

    Kui võtta ülipikk positsioon aktsiates (70 aastat näiteks), siis tuleb samuti olla valmis kaotama palju, sest ettevõte võib selle ajaga vabalt pankrotti minna. Nimesid nimetamata võib see juhtuda ka kõige-kõige ettevõtetega.

    Kust see 6 kuu jutt tuli?

    ...suure tootlusega riskivaba asja pole olemas.

    100% nõus, aga kodanik uuris, millega saab ratsa rikkaks. Oma 4-realises vastuses viitasin vähemalt 2 korral võimalusele samapalju kaotada. Seda ei saa pidada väga tõsiseks müügijutuks. Erinevalt ülipika horisondi riskivabaduse jutust. Risk oli, on ja jääb. 1929-ndal aastal aktsiaid ostnud Joe riskis megalt. Ja on (või tema lapsed)täna seetõttu võib-olla miljardär. Aga võibolla ka mitte kui tal närv vastu ei pidanud. Paljudel aasta tagasi Nasdaqil 70-aastast investeerimist alustanutel on täna närvid üles ütelnud?

    Seega: ostke aktsiaid, aga olge oma positsiooni suhtes valvel - alati võib tulla paremaid aegu ostmiseks.
  • Makske 100 tuhat mõnele pangaröövlile, see röövib 2 miljonit, pool teile. Tootlus 900%. Ühe ööga. Halvimal juhul põrutab rahaga kohe minema, aga nii suure tootlusvõimalusega peab kaasnema ka suur risk. :)
  • paistab, et 50% 100 asemel küll päevaga:)
    futuuriga ei oleks nii palju teeninud, ehk 20% oleks. Selles mõttes ei ole daytradimise seisukohast futuuridel mingit otsest eelist kui mõlemad turud on likviidsed... aga eks muidugi futuuridega on selgem ja lihtsam strateegiaid üles ehitada
  • Hei TONNO! kyigepealt tahaks ma teada kus kandis sa asud? Kas EESTIS vyi kusagil mujal? Kuipalju on hilinemist daytradingu programmides juhul kui sa oled EESTIS? Vahest toimub kyik minuti jooksul, vahest 20 sekundi jooksul! Seega kui data hilineb 20 minutit selle aja sees on juba nii myndagi juhtunud. Palju CQG data hilineb EESTISSE jyudes. Kui sa ostad ka optsioone siis sa pead vaatama kes myyb! Euroopa ning USA seadused on erinevad. Mytlen just optsioonide realiseerimist! Muidugi on kauplemine futures and future options kyige tulusam kuid ka samas risky! Kes ei riski see Sampust ei joo! vend LOID alusta aktsiamyngust, siis saad omale algse ettekujutuse- how money really works! Muidugi on pank lahendus siis kui sul raha kodus seisab aga kui on vyhegi mingi parem lahendus siis soovitan sul kasutada seda! Arvan et LHV pakub sulle vyimalust mingilmyyral suuremat intressi saada kui pangas.
    Muidugi ma ei tea ka mis su background on!
    Igaljuhul pead sa kindlasti alustama just praegu sest seda kiiremini sa saad jyrjele! Esialgu tuleb algul natuke rohkem kahjumit see kyib asja juurde, mis aga pyrast mitmekordistab su kasumi. Yra ainult seisma jyy!
    Alusta myngu 20 000EEK kui sul on sada tuhat! Play safe!
  • Matrox - kui volatiilsus laes, siis tuleks optsiooni ju müüa. Või mis?
  • matrox, Loid ütles "Mida soovitate- kui inimesel on vaba raha ja ta oleks huvitatud selle investeerimisel kuni pooleks aastaks ...". Sealt siis 6 kuud.
  • Yhe6naga tahtsin teada yht et kas on v6imalik 100k teha 100%. Sain yhtse vastuse, et kaotada v6i v6ita antud summat on suhe enamv2hem 1:1 le. See t2hendab, et n8 minusugusele "asja sees" mitte olevale inimesele oleks tegemist ligil2hedaselt kasiinos m2ngupokri taga m2ngimisega kus summat v6ita v6i kaotada on yhtemoodi v6rde v6imalus.

    Kuid olgu peale... mida ma siis peaksin j2lgima v6i mida teadma et umbkaudu aktsia t6usu langust ennetada?
    Mida soovitate... st. kuidas peaksin ennast harima, et asjast sotti saada.
  • Leia endale mingi lahe "sober", kes sind konsulteerib...loomulikult vaikese lisatasu eest :) koige kergem.
  • Loid
    Et olla tasemel mingis valdkonnas selleks inimesed õpivad aastaid.
    Kas siis koolipinki nühkides või elukoolis endas.
    Ei ole see ka siin teistmoodi.

    Seega on Sul kaks varianti.
    Kas alustada omal käel ja arvestada et mõni aasta võib minna enne kui asja selgeks saad.
    Või pöörduda kellegi poole kes on asja sees ja hoolitseb et Sinu raha ikka kasvaks mitte ei kahaneks.
    ruttu rikkaks - unusta ära....
    ...kui Sa just hull mängur ei ole

    Kristjan, kuidas Sina võtad raha vastu?
    Mis summad ja mis tingimustel kui üldse?
  • Hei LOID! Kyigepealt vennas ytle millega sa tegeled, sest siis mina ning mu vennad ja yed oskame sulle anda vastavaid soovitusi. Kas sa ingliskeelt oskad, palju sa tead turundusest, econoomikast, raamatupidamisest jne. anna teada ning siis me aitame sul alustada.65% oled sa juba vyitnud sest sul asja vastu huvi! Viimased 35% on veel jyynud ning sa oled- out of rat race! Selline on lihtsalt ytlus!
  • Ahhaa,siin on tegemist väga lihtsa küsimusega.Inimene on kogemata kala kinni püüdnud ning nüüd uurib,kuidas ühest kalast teha mitu.Tuleb kala maha müüa ning saadud raha eest osta õng...
  • 1:1 v6iduv6imalusega mänge ära mängi!

    eile nimega baaris kuulsin huvitavat vaidet:
    kui v6iduv6imalus on 1:1 siis on see sulle kahjulik, kuna kaotatud raha väärtus on suurem kui v6idetud.

    kui sul on sada eeku, ja mangid sellega,
    siis 100 eegu kaotamine on suurem katastroof kui 200 eegu omamine r66mu toob..

    ehk iga jargneva 100eegu väärtus sulle omab yha vahem tahtsust, ja mida vahemaks raha jaab, seda rohkem vaart on jarelejaanud raha.

    pealegi kipub koik voidetud papp ära kuluma..
  • riq - sinu kirjeldatud olukord vastab riskist hoiduva investori heaolukõverale - iga lisanduv kroon valmistab suhteliselt vähem heaolu, kui eelmine lisandunud kroon.
  • Riq viitab tavalisele (raha) piirkasulikkuse v2henemise seadusele. Ideelilselt toob iga j2rgnev rahayhik rahakotis sulle v2hem kasulikkust (s.t. esimesed kulutatud kroonid kuluvad k6ige rohkem kasulikkust toovatele hyvedele)
  • Paraku ei saa mikroökonoomika seaduspärasusi investeerimise juures alati kasutada. Nii võib elu väga igavaks muutuda!

  • Aga miks ei ole veel keegi soovitanud: Et Loid kui sa asja veel ei jaga miks sa ei proovi kasvukontot...

    Aga sel juhul vist ei ole mõtet rääkidagi ruttu rikastumisest?

    Äkki keegi soovitab mingeid infoallikaid kus oleks võimalik lugeda investeerimis terminite ja muu säärase kohta?
  • Loid - vaidlen vastu; oma postis 1. märtsil ma soovitasin küllalt konkreetselt pooleaastase investeerimisperioodi jaoks aktsiad jms mitte kasutada.

    Kasvukonto - kui su horisont oleks natukenegi pikem, siis võiksid selle peale mõelda. Samas saan ma aru, et sa tahaksid kogu summa koheselt investeerida ja mitte regulaarselt koguda. Seega võiksid
    a) läbida riskitesti
    b) vaadata sulle sobiva kasvukonto strateegia portfelli
    c) osta samad aktsiad/osakud ise tavalisele investeerimiskontole

    Infoallikaid on alajaotuses "Kool" päris mitu. Kui on küsimusi, siis võid ka meili saata:
    robert.kitt@lhv.ee
  • Kõige lihtsam variandi rikastumiseks leiate aadressilt www.willhill.com
    Pange kõik oma raha ManU kodumängudesse ja saategi rikkaks!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon