Odavad aktsiad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Odavad aktsiad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi osakb soovitada mõnda "odavat" või soodsa hinnaga aktsiat, mida endale hoida aastateks.

    Tundub, et praegu on õige aeg osta või mis?

    priidik
  • noh, priidik, äkki nt XXL @ 6.50? ;)

    sC
  • FARMA on kah põnev, kogu aeg ralliks valmis :-D
  • Eestis ei ole vaja põhinimekirjast kaugemale vaadatagi. Suurtel välisturgudel võib odaval aktsial mingi viga küljes olla, mis ta odavaks teeb.
  • Odavad on aktsiad siis,kui P/E-d ühekohalised.Siis on aeg ostmiseks!Siis on pessimism majas ja võib jälle täie pangaga pikaks hakata.
    Nohh,ei tea just,kas asi nii roosiliseks läheb,et ühekohaliseid P/E-d turul saadavaks tehakse.Viimati võimaldati seda 80-nendate alguses.Nohh,siis läks kõigest 7.aastat,et P/E-d jälle kõrgustesse tõuseksid.

    Hetkel aga jahh,paljukiidetud CSCO P/E=49.54...
    Nii,et aega on selle "õige aeg osta"-ni veel küll...
    :-)
  • Teremere, üldiselt nõus. Kuid veel parem vaadata PEG suhtarvu, sinna ka kasvumäär sisse võetud. Ja valem loogiline - kui E (earnings) ja/või G (growth) alaneb, peab ka P (price) langema. Ja need faktorid hindu alla toovadki.

    Kuid hakkavad tõepoolest magusad tasemed lähenema - P/E alla 20 juba näiteks INTC ja AMAT, 10-le lähenemas näiteks ORCL ja WCOM.
  • beast,
    PEG-i tasub vaadata jahh,ainult et pullituru ajal..ja kindlasti mitte majanduslanguse alguses.
    Keegi ju ei tea,kui alla see majandus kavatseb langeda.Ja PEG on ju tagasivaatav suhtarv!

    Need faktorid (E,G)siiski hindu alla ei too ehk valem pole loogiline.Sest P ei põhine mitte E ja G loogikal vaid inimeste-investorite emotsioonidel!
  • olen küll antud teemas suht võhik, aga pakuks välja näiteks Eestist ETL-i ja mujalt kasvõi NOK. Või mis teie arvate?
  • Teremere, pole nõus et PEG tagasivaatav on. USA-s kasutatakse forward P/E-d, ja G on ju järmiste aastate keskmine kasumikasv. Seega üsna edasivaatav.

    Ja inimeste emotsioonid on eelkõige ajendatud E ja G kokkukuivamisest!

    Kuid probleem suhtarvu kasutamisega siiski on, sest E (forward) ja G põhinevad analüütikute ootustel, mis ei pruugi üldsegi reaalsed olla.
  • kust ma näeksin erinevaid maailma aktsiaid mis maksaksid nt alla $2?
  • Adalbert, ma ei pea ennastki mobiilsektori spetsiks, aga NOK-i küll praegu pikemaajalise perspektiiviga osta ei julgeks. Kui teised mobiiltelefonide tootjad annavad kasumihoiatusi ja korrigeerivad müüginumbreid, siis NOK on suhteliselt optimistlik - soovivad suurendada oma turuosa ning seda kasumimarginaali vähendamata.
    P/E-gi pole just madal - 35%. Võib-olla nad suudavadki majanduslangusest hoolimata oma müüginumbreid isegi suurendada, aga raske uskuda.
  • 35% ???? Vast tahtsid ikka öelda, et 35 korda?
  • rullib,rullib kuid lhv ei vahenda seda aktsiat.Huvitav kas spets ka seda hiilib???
  • Mis jama see WNG on? Aktsiamängu "daytraderite" lemmikinstrument või?
  • Anna andeks Lele, mul kogu portfell sellel seisabki (täna +25%.)
  • PS:myysin 1.90 peal maha (LOLL MUIDUGI)
  • beast,
    ära nüüd lase end sellest sõnast "forward" segadusse ajada.:-)
    Nii E kui ka G on siiski vaid tagasivaatavad näitajad.Kuigi jahh,täpsem oleks vast ütelda,foward E ja G põhinevad ajaloolisel informatsioonil...
    ..ja seetõttu on eriti mõttetu jälgida majanduslanguse ajal majandustõusu aegseid numbreid.
  • James, sul võib muidugi pikemas perspektiivis õigus olla, aga tänase hommikuga on seis selline, et minu virtuaalportfell (algsumma $10 000), mis koosneb muuseas ka 200 NOK aktsiast, on ca. 14 000 plussis. Polegi nii paha?
  • Priidik, küsi aktsiamängu liidrite käest:-)
    nende portod on arvatavasti ühe alla 1 taalase
    aktsia päralt.
  • Mnjah, teremere - võitlen siin mitmel rindel oma väesalgaga usulahu "P/E ja PEG" nimel :-)

    Arvan, et kasumihoiatustega on muudetud nii P/E kui PEG tunduvalt edasivaatavamaks, kuid loomulikult ei tea keegi kui madalale E ja G langevad.

    Siiski ei tea mina paremaid viise kiireks hindamiseks kui erinevad suhtarvud (eriti siis P/E, PEG, P/S jt.) ja seni kuni keegi paremaid näitajaid välja ei too, on kriitika tagasivaatavuse kohta minu jaoks ka suhteliselt kasutu.
  • beast,

    alo54 on seal teisel rindel asju palju põhjalikumalt seletanud kui ma iial viitsiksin:-)
    kirjutan ta jutule kahe käega alla ja...

    Kiireks hindamiseks,võta head nõu kuulda,unusta ära need numbrid!need numbrid ei näita muud kui...palju hetkel aktsia hind sõltub ära oletatavast,oodatavast kasumist ning oletatavast firma kasumi kasvust,mis kõik põhineb ennemuistsel lool...ja investorite hetke-emotsioonidel.

    kiireks hindamiseks löö lahti esiteks, aktsia aastane graafik,teisena kas 3-aastane...5-e aastane.Seal on kõik kirjas.Investorite emotsioonid mitte vaid hetkel põhinevalt...vaid nn. laiemas laastus.Ehk kas ülekaalus on investorid,kes usuvad hinna tõusu või vastupidi...
    Mind näituseks ei huvita,kas P/E on 100 või 200 või 6 või 5.Niikaua kui trend on üles,võib rahulikult seal sees istuda.Sest senikaua kuni aktsia oluliselt langema ei hakka,ei hakka ka keegi seda naljalt müüma.Aktsia hinna langedes,langeb ta aga veelgi,sest milleks hoida aktsiat,mille väärtus langeb?
    ja ma ei räägi siin loomulikult mitte päeva ega nädala ega kuude sisestest kõikumistest,vaid pikaajalisest trendist.

    Nii et jahh,kiireks hindamiseks pakun välja tehnilise analüüsi,EW jne...
  • teremere,
    nüüd läksid paar sammu teisele maalapile. Loomulikult kasutan ma tehnilist analüüsi. Kuid mina üritan edukaks kauplemiseks kasutada tehnilise ja fundamentaalse analüüsi sümbioosi. Et milleski pikaks minna, peaks ettevõtte TA ja FA paistma ilus. Ühest on ainuüksi vähe.

    Seega vaidlen endiselt vastu Teile, kui väidate et fundamentaalanalüüs on majanduslanguse puhul kasutu. Loomulikult keerulisem, kuid vähemalt minu jaoks kindlasti mitte kasutu.
  • beast,
    ehk oled tuttav siis ka VV-ga,VectorVest-i vendadega?neil on see TA ja FA sümbioos väga...nohh,eee...kaugele arendatud.Sümbioositud on kõigele lisaks veel intressid loomulikult ja...jne.Kui sa usud mingisse turu loogilistesse valemitesse,on VV mu hinnangul üks asisemaid kontseptsioone.
    Promosin seda kunagi siin ja sain Kristjani käest üle kurgi.:-D..Siiani ei saa aru,miks?..miks Kristjan VV peale tige on?

    Einohh,kasutu pole miski,kaasaarvatud fundamentaalanalüüs majanduslanguse aegadel.Fundmentaalanalüüs ju seda majanduslangust nimelt veelkord kinnitabki,et miks need P-d langevad...kui E-d langevad ja G-d langevad.
    :-)
  • Kurat, mina ei jaga kummastki mitte midagi, jagan ainult natuke sektoreid,et mis aktsiad liiguvad koos ja sellest mulle piisab teenimiseks.
  • teremere, kas Vector Vesti puhul on selge, milliste seoste v6i algoritmide j2rgi nad oma soovitusi annavad? V6i on see black box, mille puhul pole p2riselt selge, kuidas ta t2pselt turun2gemuse genereerib? Kuidas oma kogemus on? Trial version polegi v2ga kallis - umbes 700 eeki, v6iks proovida isegi.
  • james,
    5 nädala trial on kirjas seal $9.95 eest
    ,mis peaks veidi vähem olema kui 700EEKi.:-)
    Seal nende weebsaidil on ka kõik kirjas,"milliste seoste v6i algoritmide j2rgi nad oma soovitusi annavad"

    kuna kogu TA ja FA on siiski ajalooline informatsioon,põhinevad ka VV soovitused eilse päeva andmetel...Nii et valede investeerimisotsuste tegemisel VV-d ei maksa süüdistada,ikka ise-ennast.:-)
    Hariduslikel eesmärkidel pean siiski VV-d üheks asjalikuks tegemiseks.Dilliddo raamat "Stocks, Strategies & Common Sense" on ise juba väärt asi raamaturiiulis hoidmiseks...et aeg-ajalt väga lihtsaid põhitõdesid meelde tuletada.


    Kuidas oma kogemus on?
    on nii,et,kui olen turul aktiivne,tellin neilt VV online-t.Seda juba selleks,et teada,milliseid nõuandeid paljud inimesed turul järgivad.Lisaks vv-le jälgin veel kahe-kolme tegija arvamisi.No ja kui juba promomiseks läks siis...nendeks on Elliotti vennad,Jeff Walker ja Jerry Favors
  • thänks teremere põhjaliku vastuse eest - peaks ka äkki lähemalt uurima seda asja. Hinna koha pealt -shipping maksab sellidel kahjuks väljapoole USA-d ja Kanadat 30 USD-i.
  • teremere: pole sa siin kellegi käest veel korralikult üle kurgi saanud :-) Ja sa isegi tõid ühe hea näite, mis VV hädasid suutis päris ilmekalt edasi anda. GX versus GE nimelt. Ma ei ostaks GE'd, mis on oma "turvalisuse" tõttu mõttetult ülehinnatud aktsia, VV aga luges tema senisest graafikust + fundamentaalnäitajatest välja "suhtelist tugevust" ja andis selle põhjal soodsama hinnangu, kui GX'le. Ma ei viitsi seda sinu võrdluse täpset aega otsida, aga GE ja GX grafikuid vaadates oled vast nõus, et GE on olnud pärast seda sinu võrdlust selgemas langustrendis, kui GX, millega on olnud võimalik isegi pika positsiooniga mitte liiga ahneks minnes päris korralikult raha teenida. Jah, seekord jäi ralli lühiajaliseks ja Rainil pole praegu kindlasti vaja küsida karude järele, kes võiksid odavalt ostmata jätmise pärast teda lohutada. Osta nüüd, kui pead...

    Growth-fondidest raha väljaminek võib põhjustada neis enimesindatud aktsiate kiiret kukkumist, teisalt on rahasse minevate jaeinvestorite paanika tavaliselt mõistlik aeg sisenemiseks.
  • Mind on odavad aktsiad kõvasti tõstnud. Näiteks kui osta 10000 Ameerika aktsiat ja aktsia 1 sendi võrra tõuseb siis on sul hoobilt 100$ juures. Sellepärast ma odavaid aktsiaid ostangi.

  • kristjan,
    hädad pole siiski VV-s vaid inimestes,kes mingit valemit üks-ühele aktsiaturul kasutavad...a la haiguste ravi igaks elujuhtumiks.

    Aga nohh,selles ka VV eelis ju ongi,et näitab meile,milliseid valemeid inimesed turul üks-ühele kasutavad...ehk millised need aktsiaid ostvate ja müüvate inimeste hädad turul on....nohh,ja siis pole muud kui...Selles nagu on mu point.

    ...et vahel jääb segaseks,kas turg järgib valemeid või valemid turgu:-)

    GE ja GX-i puhul,ka graafikuid võrreldes, jääb mulle siiski arusaamatuks,kuidas on GE oma aastase miinus ca 25%iga selgemas langustrendis kui hetkel GX oma miinus ca 70%-ga?
    Loen graafikust seda,et GE on GX-ist suhteliselt tugevam.

    Seda,et GX on palju spekulatiivsem ehk mitte nii turvaline investeering kui GE,seda näen ka....
    ...ja loomulikult on GX seetõttu lühiajaliselt ja spekulatiivselt lähenedes hulka huvitavam investeering kui GE....ehk "on olnud võimalik isegi pika positsiooniga mitte liiga ahneks minnes päris korralikult raha teenida"

    ..."teisalt on rahasse minevate jaeinvestorite paanika tavaliselt mõistlik aeg sisenemiseks"...

    Mõistlikkusega tuleks turult ju ikka eemale hoida.Sest riskimine pole ju mõistlik...
    :-)

    1800-st põrus ju läbi korra...Aga nohh,kui 1900 lähitulevikus pidama jääb,tuleb vist käiseid käärima hakata jahh....kui jääb pidama.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon