Intresside langetamine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Intresside langetamine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida võiks kaasa tuua homne intresside langetamine (kui toimub)USA-s?




  • 0 punkti väga halb
    -25 halb
    -50 keskmine
    -75 hea
    -100 väga hea
  • yle 0.5 ei tule anyway. nii et keskmine. turg reageerib vaikese tousuga, mille peale paeva lopuks kasumeid hakatakse votma, jargmine peav algab punaselt.

    wizard the optimist
  • Nädal puhkust seljataga, vaja taas vaadata mis inimesed arvavad.

    Lühiajalisi vaateid: Rääkisin 5 minutit tagasi Merrilli inimestega, minule üllatusena(puhkus?) väitsid nad, et turg ootab 75bp lõikamist.

    Isiklik tunne on, et üle 50bp pole sünnis oodata.
  • max 50 tuleb. pole mingeid hiljutisi makrouudiseid, mis nõuaks rohkemat - kõik olulised indikaatorid nagu NAPM, cons conf jne on viimase kuu jooksul stabiliseerunud. Ainuke, mis pole stabiliseerunud on aktsiaturg.

    75bp tähendaks tõelist vastutulemist spekulantidele ja ilmselt pole see fedi huvides, sest see võib rahvale harjumuseks saada.

    kui makro edaspidi nõuab, eks siis või ka ju koosolekute vahepeal miskit teha...
  • Tundub, et Fedil on kuradima raske otsustada. Ise arvan, et intresside langetamine, kas siis 50 või 75 bp, suhe on fifty-fifty. Tuleb nõustuda Matroxiga, et Fedil ei ole kalduvust teha otsuseid tulenevalt aktsiaturul toimuvast, kuid seekordne istung võib osutuda erandlikuks. Kuna aktsiad on niipalju oma väärtust kaotanud ning ameeriklased on kaotanud triljoneid dollareid, siis võib juhtuda, et edasise aktsiaturu languse korral hakatakse muutma oma tarbimisharjumusi. Toimub vastupidine stsenaarium nn 'wealth effectile'.
    Merrill arvab, et iga kaotatud dollar aktsiaturul vähendab tarbimist kuni 3 senti. Kuna tarbimine annab kolmandiku USA SKTst, siis ei ole välistatud, et majanduse päästmiseks teeb Fed täna aktsiaturu osalistele meelepärase otsuse ning langetab intressimäärasid 75 bp.
  • Täna tuleb max 50bp. Isegi kui olukord nõuaks enamat, lõigataks siis natu aja pärast veel 25. Turg loomulikult kukub selle peale kohe nagu kivi taevast. Ootused jälle mõtlematult kõrgele kruvitud.
  • Olen ka Matroxiga nõus. Kuid mina peaksin 75 bp. lõike tõenäosuseks u. 30% - kus suitsu seal tuld. Ja võrdse tõenäosusega on 100 bp. ja 25 bp., sest kostavad juba kommentaarid, et kui FED peaks lõikama vaid 25 bp., siis hakataks Greenspani juba kohalt kangutama. Ameeriklased on ikka üsna valusalt haiget saanud.

    Kuid mulle jääb selgusetuks FEDi käitumine - intressikärpe vajadus oli selge juba paar nädalat tagasi, kuid intermeetingut ja vahepealset kärbet ei tulnud. Miks poleks FED võinud vahepeal lõigata 50 bp. ja tänasel istungil mitte määrasid muuta??? Oleks ravim kiiremini majanduseni jõudnud.

    Aga Heisenberg, kui turg eilsel kombel täna edasi rühib, näitab see 75 bp suuri ootusi ja seega 50 bp tähendaks sell-offi. 75 bp. otsus=ralli.
  • Annaks ka oma hääle 50 bps suhtes. Aga vaidleks Margusele vastu selle skaala .75 ja 1.0 "headuse" osas.
    1) Mida madalamale on intressimäärad tõmmatud, seda vähem on vingerdamisruumi olukorras, kui asjad majanduses peaksid tõesti päris käest ära minema.
    2) Mida enam "äkilisust" (=.75 või üle selle) Fed'i käitumises, seda negatiivsemat pilti loevad investorid lühiajaliselt sellest sammust välja. Kuigi pikemaajaliselt on suurem kärbe parem, on Fed'il pigem mõistlik teha 50 bps ja xx bps järgmisel korralisel koosolekul mais.

    .50 puhul pakuks (loksutan teelehti veel korra...) 0 ümber tulemust täna ja (kiire pilk seapõrnale...) väikest plussi homme :-)

    Aga K.S.T. & no positions.
  • Õiendus: Eelpoolnimetatud rekvisiidid on praeguseks tagastatud ÄPTV'le ja nende igapäevane börsikommentaar peaks toimuma oma tavalisel ajal (ja moel).

    :-)
  • seda oligi ju arvata. ja ennustan pärast pisikest kõikumist turu jätkuvat langust. seda juba seetõttu, et tekkinud paanika sunnib üha müüma ...
  • noh, mida oligi tarvis tõestada: "New York, March 20 (Bloomberg) -- U.S. stocks fell as the Federal Reserve's half-point interest-rate cut disappointed some investors who wanted a bigger reduction." (www.bloomberg.com)

    nagu me kõik teame, kukkus nasdaq jälle 93,74 ja dow 238,35 punkti: "The Nasdaq fell 93.74, or 4.8 percent, to 1857.44, its lowest close since Nov. 13, 1998. It has lost 25 percent this year"

    huvitav, kas peaks hakkama kuivikuid koguma? :)


  • Kuivikute kogumise asemel võiks kiiremas korras aktsiapositsioonid sulgeda! Ja mitte loota enam sellele, et kusagil (defence, pharma, eurozone) on mõni safe-heaven (šveitsi pankade deposiidid välja arvatud)!
    Lihtne, kuid karm!
  • Ma arvan et vaikselt v6iks neid positsioone hoopis avama hakata, nii hasti tasapisi.
  • Kui oled smart, siis tõesti! Mina nii smart ei ole ja vähemkogenutele ei soovita ka!
    Aga risk on suur ja igaüks ikka ise teab, mis oma rahaga teeb!
  • Võib-olla olen ma liiga bull aga turg peaks hakkama tõusma just siis kui kõik arvavad, et ta veel langeb. Praegu ma ei oska veel öelda, võib-olla võiks mingi 20% veel kukkuda, kuid siis lihtsalt hakkavad raudsema närviga sellid ostma (kui nad seda juba tasapisi ei tee).
  • täpselt smart, mida rohkem inimesi arvavad (v.a. profid), et Nasdaq langeb veel, seda lähemal on põhi.
  • krt seda teab... tõusuks peab olema selge põhjus ja majanduskasvu aeglustumine seda igatahes ei ole.
  • ise olen arvamusel, et ajutine põhi on 1700-1760 piirkonnas ja sealt toimub põrge üles, vähemalt 2250, kui sealt ka läbi suudab tõusta siis ootaks langustrendi lõppu.

    Kõigile long positsiooni omavatele:paanikaks pole põhjust.

  • to: fluctuation
    olen nõus, et pikaajalistel investoritel ei ole muretsemiseks põhjust. samas meenub legendaarne lause: "in long terms we're all dead" :)

    nii, et kukub veel ja siis hakkab tõusma ;)
  • Minu arvates mis lykkab seada turgu praegu on et kyik olid arvestanud 0.75 vyi 1% langusega. Uudistest lugesin et mingi pank USA-s jba alandas laenu intresse 8.5% kuni 8%-le. Intressi poliitika oli pikaajaline effekt ekonoomika jahutamiseks ning seega see kyik vytab natuke aega. Ma pole kaua aega aktsiaid enam vaadanud olen tegelenud rohkem indeksite ja currencitega. Kuid minu arvates peaksid veel siiski kindlad aktsiad olema kytuste kompaniide omad ja teised utility aktsiad. Nyiteks EC juuni contract tyusis eile 100 punkti., JY 50 punkti. Raha saab teha igal ajal ainult peab tegutsema. Keegi ryykis siin mingi aeg BEETAST mis myydab systemaatilist ehk market riski. Seega mu vennad ja yed tuleb tegutseda kiirelt et mitte kaotada kyike oma syyste!
  • teise päeva kokkuvõte: dow jones kukkus -233,76 punkti.

    ennustaks homme vähemalt sajapunktist langust. nasdaq oli täna rahulikum (-27), kusjuures veel tund enne sulgemist oli nasdaq umbes 7 punktiga plussis. homne trend on ilmselt ca. -30 -50 pointsi.

    ja veel, spetsialisti kommentaar: "``You're at a real crossroads in the market,'' said Ken Sheinberg, head of listed trading at SG Cowen Securities Inc. ``For the people who have lost 60 percent and don't have any more money left, they're selling out before they have nothing. Others are using it as a buying opportunity.''"


  • USA aktsiaturule sisenemiseks peaks õige aeg olema siis, kui on selgelt näha, et Fed on just aktsiaturu pärast mures. Tõenäoliselt on selle tõsise mure väljendamiseks vaja veel ühte tõsist paanikalainet.
    Meenutaks siin, et Euroopa keskpanga tugiostud panid eelmise aasta sügisel korraliku aluse EUR-i tõusule.
    Keskpangad on need, mis määravad turu suuna. Mingite suvaliste investorite positiivsed või negatiivsed meeleolud ei tähenda midagi.

  • Aga miks dollar ikka ei kuku, kallis sõber?
  • Küll ta kukkuma hakkab, ole päris maru rahulik! Ega ta NAZ ole, et kivina kukub. Ikka tasakesi, ikka rahulikult!
  • Turgude suuna määrab inimeste ootus. See on tegur, mida ei ole võimalik matemaatiliselt mõõta ja mis teeb ennustamise väga raskeks.
    Kahjuks meie siin ÉI TEA mida keskmine ameeriklane mõtleb, me võime vaid oletada. Kuid vaadates negatiivseid reaktsioone positiivsetele uudistele ja viimase kahe kuu eriti kiiret kukkumist võik öelda, et põhi peaks nagu kohe kohe saabuma???
    Samas PEd on kõrged ja DOW ei ole isegi 8000det kätte saanud - nii et? Ootaks veel veidi. Käiks ja puhkaks või tegeleks millegi muuga.
  • Õige, TNT! Täiendaksin vaid pisut. Keskmise ameeriklase mõttemaailm ei kõiguta USD/EUR suhet peaaegu üldse. Selle turu teevad institutsioonid koos keskpankadega.
    Aktsiaturgudel on keskmise ameeriklase roll tunduvalt suurem. Seal võib ta suuna kujunemisele tõesti kaasa aidata.

    "Ootaks veel veidi. Käiks ja puhkaks või tegeleks millegi muuga."

    Kuldsed sõnad.

  • Ise muidugi olen tibla . 5ndal jaanuaril palvetasin ja ootasin jaanuari effekti ja andsin tõotuse, et selle tekkides likvideerin radikaalselt oma aktsiaportfelli 100 %. Hakkasin sellega tegelema, kuid muidugi mitte nii radikaalselt - nii et, iga päev, mille võrra venitasin, raisk kaotasin raha. Kusjuures, ajab irvitama, 10% sammudega FO.....

  • Kadestamisväärne otsekohesus ja reaalsustaju! Annaks taevas kõigile investoreile seda samapalju.

    Ainult et vitsad käivad aktsiaturul reeglina tasku (rahakoti) kaudu. Ja see õpetab paganama hästi!
    Mis puutub aga analüütikute jt. poole ennustatud jaanuari effekti, siis meenutan korraks kaht väga kulunud käibetõde:

    "Arvamused ei maksa midagi -- arvamusi on palju ja reeglina on need erinevad. Käitu enda äranägemise järgi."

    ja veel:

    "Ole valmis üllatusteks!
    Selles äris pead sa olema valmis ootamatusteks, valmis äärmusteks. Ära sea mõttes piire, mida turg võib teha. Kui on mõni tarkus, mida ma olen siin 20 aasta jooksul õppinud, siis on see, et aeg-ajalt toimuvad ootamatud ja võimatud sündmused."

    Ei tulnud jaanuari effekti nii nagu oodatud...

    sell!sell!sell!
  • us,

    vaidleks vastu, ei tõmbaks paralleele aktsiaturu ja valuutaturu vahel.

    Nii palju, kui cnbc jälgin, siis peamine põhjus sisenemiseks aktsiaturule fondide poolt on ikkagi majandustulemused. Kunagi rääkis üks, et enne ei ole mõtet, kui suurtel ettevõtetel hakkab bilanss paranema, seda just varude osas. Nagu kõik teame siis peamiseks tulemuste halvenemise põhjuseks ongi momendil olnud suured varud.
  • kolmas päev: dow langes jälle. sedakorda küll "ainult" -97 puntkti võrra, ehkki tund pärast kauplemise alustamist oli ta korra ca. -300. ennustasin eile sajapunktist langust ja ämbrisse ei astunud. usun, et ka homme on trend langev: indeksi langemiseks on ruumi veel küllaga (loe: aktsia hinna ja kasumi suhe võiks veelgi parem olla)

    küll panin ma aga mööda nasdaq'iga - vastu minu ootusi hakkas nasdaq inteli ja microsofti juhtimisel tõusma ja lõpetas päeva 3,69% eilsest kõrgemal. kardan, et tõus on ka selles sektoris ajutine ning mõnenädalases perioodis võiks arvestada ehk 10% kukkumisega.

    nagu kõik teisedki väidavad olen ka mina kindel, et praeguse languse jätkumine ei sõltu sedavõrd ettevõtete majandusnäitajatest vaid emotsioonidest. kui keskmine ameeriklane ikka tunneb, et asi on jama ja tahab oma positsioonid ära likvideerida, siis ta teeb seda igasuguste aruannetega tutvumata.
  • Vot Anth siin ta on.?!? Läksid tiblad ülesse? Samas on aga kaks kuud jutti langenud. Nii, et viimane aeg oli teha põrge - ainuke küsimus on , et kui kauaks? Jätkuvalt arvan miskipärast, et pikaks nagu ei saa minna. Ei saa.. Vähemalt mina küll ei oska muud öelda, et 50 libiseva keskmise alusel otse alla.
    Muidugi spekulantidele ja daytraderitele on see moos. Minu nõrgem külg kahjuks on müümine.. Nii, et avoid.
  • to: tnt

    kusjuures 2mber jah :) ise saan ka aru.

    ja tegtutsesin isegi eile aktiivselt ning suutsin m6negi krooni koju tuua. siiski, lugesin t2na pikalt erinevaid aruandeid ja ennustaks siiski m6ningast langust. t6usuks ei n2i piisavalt positiivseid ootusi jaguvat.
  • Oo, millised faktid millistes aruannetes sind siis sellele põhjapanevale ennustusele viisid? Mis "discounted cash flow" maagia sosistas? :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon