Kuhu me siis ikkagi peaks oma raha paigutama, et vyimalikult vyhe kaotaks karu turuga? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kuhu me siis ikkagi peaks oma raha paigutama, et vyimalikult vyhe kaotaks karu turuga?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma saan aru et eilne intressi langetamine oli juba paar nydalat tagasi sisse arvestatud. Arvatavasti oli sisse arvestatud isegi rohkem kui 0.75 vyi isegi 1% intresside langetamine, seega andis ka see yldisele myygile lisa hoogu juurde!
    Mina arvan et vyiks investeerida USA liha- cattle futurde ja optionite contraktidesse. Euroopas tapetakse vaeseid loomi ikka kohe sadadega. Kahjuks pole ma kursis millega OPEC tegeleb ning arvan et kasulik oleks ka investeerida yli firmade vyyrtpaberitesse. Kuigi suurtemate indeksite futude kontraktid liiguvad pyeva jooksul yles ja alla on minuarvates siiski tegemist Recessioniga ning vastavalt sellele peaksime ka kyituma! Mida te arvate sellest mu vennad ja yed!
  • ilmselt on toorainetetööstusega seotud tehingud tõesti õigustatud. tehnoloogiasektor ja töötlev tööstus näivad kuidagi nutustena. ehkki - nasdaqil oli täna rohkelt suuri tehnoloogiaettevõtetest tõusjat: cisco, sun, intel, oracle... mitu suuremat õlifirmat igatahes kogusid väärtust.

    btw, keegi ostis kokku global wide web (gwwg) aktsiaid, nii et hind tõusis 900% (0.7$ 7.0$'le. irw
  • Proovi rahaturu, võlakirja fonde jne. Annavad sama tootluse nagu deposiidid, küll aga on likviidsemad.
    Vähemalt raha jääb alles.
    Jep naljakas aga tõsi.
  • Väheke aktsiafondide statistikat veebruaris:


    -$1.4bn (jaanuar +$27bn)
    kasvufondid -$8bn
    value funds +$6bn

    rahaturufondid:
    +65bn (jaanuar +$104bn)
    Rahaturufondidesse on raha jooksnud käesoleva aasta kahe kuuga sama palju kui terve eelmise aastaga kokku.
  • Ostke tubaka ja alkoholitootjaid. Nende tooteid hakatakse ilmselt raskel ajal rohkem tarbima. ':)
  • Enam ei usu! Neid on ostetud viimase aasta jooksul üles nagu Naz-i 2 aastat tagasi. See safe heaven on läbi!
  • aga karuturuga on ju võimalik ka teenida...või mis?
  • Kes ütles et ei ole! Loomulikult on!
  • JOKERJOSS - istu indeksitega lühikeses ja kõik on OK. vahepeal, kui asi liiga hullult kukub osta kokku, kui rahuneb pane jälle müüki, jne. ei mingeid probleeme alkoholi ja ravimi tootjatega.
  • Tere.

    See on mul siin esimene kord sõna võtta sestap oleks vist kena ennast tutvustada ja seletada miks ma siin olen. Samas ootaksin lõpuks ka pisut hüva nõu siinsetelt Tegijatelt. Niisiis - minu bilanss:

    Miinusepool:
    - Olen ambitsioonikas. Tulin siia selleks, et kiiresti/vähese vaevaga/suurt pappi kokku kühveldada.
    - Mul on vähe raha. Väärtpaberiinvesteeringutele kavatsen lähimal aastal kulutada summa vahemikus 35,000.- kuni 70,000. krooni.
    - Olen diletant. Väärtpaberituru teadmised piirduvad terminoloogia tundmisega; kogemused 1997a TVB-ga. (Õnnestus läbi ime "peaaegu" õigel ajal postisioonid likvideerida ning isegi plussipoolele jääda.)
    - Olen laisk. Ei tahaks väga palju aega oma finantside ega ka turgude jälgimisele ja nendega tegelemisele kulutada.

    Plussipool:
    - Olen tark. Oman mõneti seda, mida nimetatakse "terveks talupojamõistuseks". (Öelge kohe, kui see omadus tegelikult katteta on, ning miinuspoolele tuleks kanda. :-) Üldised (populaarteaduslikul tasemel) majandus- ning finantsteadmised olemas.
    - Olen julge. Investeeritav raha ei ole minu jaoks suur väärtus. Saan probleemideta edasi elatud ka juhul kui peaksin kasvõi kõik kaotama. Seega olen valmis võtma küllaltki suuri riske suurte kasumite nimel. Võib öelda, et võtan seda asja (hetkel) paljuski hobina.
    - Olen arenguvõimeline. Erinevalt paljudest ei pea ennast "maailma targimaks inimeseks". Seega võtan meelsasti kuulda teadjamate nõuandeid kui need sobituvad mu enda teadmiste raam-mudeliga. Viitsin tegeleda õpitööga.
    - Olen asjatundlik. Põhitegevus on seotud tehnoloogiaga. Tunnen hästi IT-tehnoloogia turgu (ka selle omadusi ning dünaamikat) sektorites vaadatuna riistvarast tarkvarani / internetitehnoloogiatest kaabliteni. (Kahjuks ei tunne hästi selle turu finantspoolt.)
    - Olen suur nõid. Alates 1996 aastast on seni õnnestunud kõik aktsiaturu keskmise perioodipikkusega (0.5 - 1.5a) liikumised või paigalseisud õieti ära arvata.

    Niisiis - küsimused:
    - Mida annab selle bilansiga peale hakata (kui üldse)?
    - Kas mul oleks _tulusam_ usaldada investeeritavad summad selle ala spetsialistide kätte? Kelle?
    - Kus kohast saaks kõige kiiremini (iseõppimise vormis) üldised ja fundamentaalsed teadmised väärtpaberituru instrumentidest ning näitajatest?
    - Mis kuradi aktsiaid praegast osta tasub? :-))))) Või on hetkel veel targem turu suunda jälgida ning alles mõne aja pärast hakata end tasapisi "sisse ostma"?

    Tänan ette neid, kes natukegi vastata viitsivad ja luban omalt poolt, et üritan esialgu (kui endal veel midagi tarka öelda pole) oma lolli jutuga siin foorumites õhku reostama mitte hakata.

    (Loodan, et jutt sobitub natuke ka käsiloleva teemaga.)
  • To Pealik:
    Ega sul endal vist eriti turul midagi teha pole, kuna oled laisk (ise tunnistad). Aga kui laiskusest üle saada ja võtta arvesse sinu NÕIA omadusi siis sobiks sulle daytraderi roll. Selle väikese papiga võiks kokku ajada ümbes 100-200 usd päevas. Kui aga nõia omadused ei tööta ja laiskusest üle ei saa , usalda oma papp spetsidele, nii ajad palju pappi kokku hästi pika ajaga.Mõtle lapselastele juba täna!
  • pealik,

    soovitan soojalt paar raamatut enne läbi lugeda, kui kauplema hakkad, näiteks "Technical analysis to stock trends" Pring. Väga põhjalik ja õpetlik.
    Teiseks oleks hea mõni raamat candlestick-i kohta läbi lugeda.

    kui end nõiaks pead siis räägi meile ka, mida on oodata järgneva 6 kuu jooksul.
  • to Velikij(lisa): Ja selgelt allatulev turg on parem, kui kylgsuunas liikuv turg. nii et virisemiseks pole põhjust või kui, siis pika positsiooni inimestel
  • Nende alkoholi ja tubaka tootjatega on alalypmata yks kohtujama. Kyik kes vyhegi mingi pyhjuse leiavad annavad kohe hagi sisse. See kehtib nii fyysiliste isikute kui ka juriidiliste isikute kohta. Seega ei saa ma omale seda lubada kuna vaatan asjale shortterm vaatenurgast. Seega vend MEX see on hea idee kuid olen endiselt kahtlustav selles valdkonnas. Vend GRAAFIK! Palju on PrAegune rahaturufondide average return? Raha on nendesse ikka kyll kyvasti sisse pumbatud aga kas ka vastavalt sellele on ka real return vyiksemaks jyynud? Vend VIIES! Minu probleem on et ma lyhen nii endast vylja kui ma nyen et ma kaotan oma raha, seega ma vytan kohe ette mingi actioni kas siis ostu vyi myygi. Samuti kui ma pole kindel endas ega vastavas turu osas siis ma seda ei puudu. Lisaks kyigele on aeg vahest palju vyyrtuslikum kui raha!Vajan teie arvamust mu vennad ja yed!
    Vend PEALIK! Kyigepealt jylgi turge, siis vylis uudiseid, ypi lugema firmade finants statemente. Ning et mitte hoida oma raha kasutult investeeri oma raha LHV pakutavasse fondi vyhemalt niikauaks kui oled ise valmis turul opereerima. LHV eelis pankade ees on et alati kui sul on kysimusi investeerimis valdkonnas siis sa saad alati vastused neile mida kahjuks pankade kliendi teenindused ei vyimalda. Anyway, poolvyitu on sul juba kyes, sul on pyris suured teadmised pead neid ainult tyiendama natuke investeerimis valdkonnas ning oled out of rat race! Ja LHV foorumites oled sa alati teretulnud, ajad sama tarka juttu kui me kyik!
  • Sattusin telekast juhuslikult KFC reklaami peale, kus väideti, et "keegi ei tee kana nii nagu KFC" või midagi taolist. Siis tuli meelde kuskilt kõrva taha pandud fakt, et Tallegg kasvatas selle aasta 2 kuuga kasumit 70%. See viis mõttele, et kuna ameerika on vist hullulehmatõve ja muude haiguste hüsteeriast veel kõrvale jäänud, aga piirideta maailm tähendab, et küll see varsti sinna jõuab ja ega ameeriklane ilma lihata elada saa, nii et äkki otsiks mõne linnulihaga tegeleva firma aktsia? Seesama KFC?
  • See on tyesti hea idee vend ALO54! Seda kana vyrki vyiks isegi Euroopas vaadata. Inimestel on kindlasti hirm nahas kuid ega me tyesti ilma lihata elada ei saa!
  • Euroopas olla ka kalatarbimine 10% kasvanud viimastel kuudel...
  • pakun välja, et äkki peaks inveteerima nahktoodetega tegelevatesse firmadesse kuna alles kirjutas, et nahk pidavat lähiajal u 25% kallinema ja usun, et inimesed ostavad endale nahka kokku?
  • Nagu näha, on SL Õhtuleht muutumas investorite esmaseks infokanaliks otsuste tegemisel. Ei noh, õnnitlused igatahes leheneegritele.
  • Kusjuures minu mõistus ei võta, kuidas "nahktoodetega tegelevad firmad" saavad kasu naha hinna kallinemisest - tooraine hind tõuseb, mis tõstab toote hinda, mis vähendab nõudlust. Saaks aru, et investeeriks otse tootjafirmadesse, aga tahaks näha inimest, kes võtab praeguse suu ja sõrataudihüsteerias ette sellise riskantse otsuse.
  • Nüüd on siis paras aeg selle foorumi tegelastel, kelle portfellid kanalihast ja nahktoodetest punnis, otsida maailma suuremate eriautobaaside aktsiaid, sest Valgevenes hakati väljaheidetest elektrienergiat tootma. Kindlasti väga perspektiivikas tootmisharu. Palju edu investeerimisel.
  • kmartin,

    Paistab, et ironiseerid, sitast saia tegemise teemal. Tegelikult saab pätsist (või mistahes muudest orgaanilistest jäätmetest) väga odavalt täiesti korralikku kütet. Paned asja omale maja juurde püsti ja saad toa soojaks ja pesuvee samuti ja kasvõi autole kütust ainult sellega, et oma rämpsu "komposti" viskad. Selle Valgevene kohta ehk oskad mõne viite pakkuda. Hea meelega kaeks ka, mis mujal tehakse.
  • to erich

    Kahjuks ei mäleta millise meediakanali vahendusel mulle see uudis silma jäi. Igatahes lugesin seda eesti keeles.
    Et suvalist orgaanlist materjali energiaks saab muundada, pole mulle uudis. Minu iroonia oli suunatud hoopis mujale.
  • Vend KMARTIN kuhu siis ikkagi su iroonia suunatud oli? Khjuks ei saanud ma samuti su poindist aru! Kui viitsid siis selgita!
  • Fluctuation,

    Kui 97 aasta kogemus ja nõia omadused kõrvale jätta, siis langeb minu bilanss Pealiku omaga kokku -- kuna muuhulgas on ka minul miinuspoolel nö. "laiskus" (pole töö ja pere kõrvalt aega 25 tundi päevas ja 8 päeva nädalas pole asjaga aega tegelda), siis genereerus automaatselt küsimus, miks Sa soovitad tehnilise analüüsi õpikut? Tehniline analüüs nõuab ju kõikidest tuntud põhivõtetest kõige suuremat pühendumist? Või?
  • joka,

    minu arvates ei ole turul nii sama mõtet mängida, s.t., see võib kurjalt kätte maksta. Ise olen TA kasutanud umbes 5 aastat juba ja minu arust see küll palju aega ei nõua, arvestades selle tuluga, mis sealt saan.

    Algus on alati raske:)

  • Pisut mittetehnoloogiaaktsiatest.
    Kui firma maksab korralikku dividendi, pole aktsiahinna lühiajalised kõikumised nii pahad.

    Tegelikult on sellised aktsiad USA-s hetkel eriti hästi performinud, olles sageli 52 nädala vahemiku tipu lähedal. Mõned näited Tobin Smithi nn. ballastiportfelli soovitustest(kui rohkem tahad, pead tema changewave uudiskirja tellima):

    1. VLCCF (Knightbridge Tankers Limited)

    Hind hetkel 24, ostusoovitus 23 või alla selle
    Aastane dividend $6.72, st. yield 16.2%

    2.SBR (Sabine Royalty Trust)

    Hind hetkel 20.70, ostusoovitus 20 või alla
    Aastane dividend 2.96, st. yield 11.2%

    3. SJT (San Juan Basin Royalty Trust)
    Hind hetkel 14.97, ostusoovitus 15 või alla
    aastane dividend 4.79, st. yield 14.7%

    4.HR (Healthcare Realty Trust)
    Hind hetkel 23.90, ostusoovitus 23 või alla
    aastane dividend 2.28, st. yield 9.54%

    5. FCH (Felcor Lodging)
    Hind hetkel 22.87, ostusoovitus 23 või alla
    aastane dividend 2.20, st.yield 9.62

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon