Vapustavat lugemist... - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Vapustavat lugemist...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ettevõtete (MIKRO-, mitte makro, Inno!) tasemel on nõrgenev jeen tõesti võimaldanud seni eksportijatel päris hästi hakkama saada. JAPAN AS SCAPEGOAT: GET READY FOR THE WALL STREET BLAME GAME
  • Mis te arvate, kes võiks võita kõige rumalama maj.ajakirjaniku tiitli...
  • siin on juba mõned nimed kusagilt läbi jooksnud...
  • ...aga tiitlivõitja nimi ilmselt veel mitte!

    Tegelikult, tasuks mõelda hetke ÄP äriloogika peale. Kui 80% B2B trükireklaami turust on niikuinii ÄP käes, siis pole ju olulist vahet, millega lehte täita. Tark-rumal, kollane-kvaliteetne, mis vahet seal on... Papp tuleb ja see on peamine. Kes usub, on ise ....
  • Kui vaadata Äripäev Online enimloetud lugusid, siis tundub, et rahvas nõuabki ainult tsirkust. Ilusad lood, et kõik on hästi ja kohe kohe algab tõus, meeldivad rahvale. Kui rahvale meeldib, siis lehte loetakse, tuleb ka kasum- tulevikus tasub see loodetavasti/kardetavasti kurjasti kätte.
  • Pole nõus Sinuga, alo54! Kui su käes on sisuliselt fikseeritud tulu sisuliselt fikseeritud kulu juures, on risk minimiseeritud. Ainus risk on konkurent, eesti turule aga kaks majandusajalehte ei mahu. Äripäeva välja võitlema hakata ei riski vist aga keegi. Nii et kui leiba on vähe siis rohkem tsirkust ja täiskäik edasi...
  • lugesin üks päev, et äripäev on otsustanud incorpore Euro Liidu vastu olla. deklareerisid, et ÄP ei poolda liitumist.
    Ei ole meedia bisnissis kodus aga mulle tundub, et ajalehed lähtuvad sellest, et anname rahavale seda mida rahvas tahab.
    Näiteks Päevalehe lugeja on keskmisest rikkam, haritum ja noorem, siis sellised on ka lood ja meelsus.
    Nüüd seoses ÄP-ga tekkis minul küsimus, et kui EU-ga liitumist pooldab umbes 40-50% elanikest ning suurem osa pooldajaid on nooremad, keskmisest haritumad ja keskmisest rikkamad (ehk siis ÄP lugejaskond), siis mida arvab sellisest "statememt - st" ÄP omanik. ÄP lükkab ligi 50% oma lugejatest endast eemale. Kas omanik on sellega nõus?
    Loomulikult väidetakse, et kuhu on lugejal minna.
    ega polegi. Seega, kas ma väidan õieti, et praegusel hetkel oleks postimehel ja päevalehel õige aeg panna rõhku majanduslehekülgede arnedamisele. Tõenäoliselt on võimalik osa ÄP lugejatest endale tõmmata (kes ikka viitsi lehte lugeda ja vihastada. tahaks lugeda seda, mis meeldib).
    Ei tea kas nii radikkalne projekt õnnestuks aga kindlasti mingi kasu sellest sünniks ikka.
    Mis ÄP asjast arvab?
  • Ma ei tea, mida arvavad asjast ÄP omanikud, kuid PM ja EPL on üritanud seda vahelduva eduga teha juba aastaid. Mitte just eriti edukalt, kui ajaleht lahti lüüa.
    Samas, viies, oled ÄP lugeja ehk Riksi valesti positsioneerinud. Ta läks küll juba õhtukooli, kuid pole seda veel lõpetanud :-( nii et jutt ÄP lugeja keskmisest kõrgemast haridustasemest ei pea päris paika. Pealegi ei võta haritumad inimesed kollast ajakirjandust tavaliselt eriti tõsiselt.
    Aga alternatiive ei ole! Kahjuks.
  • Mulle käib hoopis miski muu selle ÄP puhul pinnast.
    1. Nimelt, kui ettevõte on eestlaste omanduses, siis siit imetakse välja mingeid karme lugusid ja laksitakse nii, et tatti pritsib. Hea viimane näide on Kõuhknad. Vennad said, nii et aitas, vähe oli asju, milles neid ei süüdistatud. Raudkull, et selle jama peale saavad nad endale maksuameti revisjoni kaela....
    2. Kui aga on omanikeks miskitsorti skandid (nagu ÄPs) on tegelased vait nagu sukad. Tehku too firma mis iganes sigadusi - ÄP isegi ei kõssa. Igatmasti ülevõtmised jne...Täielik vaikus. ÄP võiks veidi rohkem nende igatmasti investorite tegelikku olukorda kodumaal tsekata ja oma lood sellega veidi ka profesionaalsemale tasemele viia.
    Aga ei. Suvaline laksimine.
    3. Igasuguste buumide ja languste õhutamine. 97 oli iga jumala päev mingi aktsiainvestori pilt lehes - kommentaariga miljonär. 10% majanduskasvu jne. Kui ikka soliidne majandusleht miskit prognoosib, võiks nad palgal ka mõnda analüütikut pidada, mitte lambist asju välja kraaksatada.
    Nüüd siis jauratakse miskit kinnisvara krahhi kohta..
  • Muide, minu meelest ongi neil nn. analüütikud palgal. Kes on küll ka toimetajad. Aga noh, eks lugege ja otsustage ise.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon