Storage Service Providers (SSPs) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Storage Service Providers (SSPs)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Minu tähelepanekud.

    Olen senini teinud mõned üksikud tehingud Storage Networks'iga (STOR), mis on enam-vähem läinud edukalt. Nüüd olen otsustanud jääda pikaajaliselt sisse, ostes 9 USD pealt.

    STOR'i loetakse SSP sektoris first moveriks ja kõige paremini positsioneerituks. STOR oli ka esimene, kes tuli välja esimese SP-ga (storage portal).

    STOR’iga ühes industry group’is on: Brocade (BRCD), Veritas (VRTS), Network Appliance (NTAP). Interneti infrastruktuuri firmadest võiks lähemalt uurida: Digex (DIGX), Equinix (EQIX) ja Exodus Comm. (EXDS).

    Viimased 2 nädalat on STOR jäänud kiikuma tasemele 9/10 USD, samuti on käive kokku kuivanud.

    STOR on oma kuu taguselt 18 USD tasemelt alla tulnud peamiselt tänu IPO lock-up'i lõppemisele 18 veebruaril, mil turule vabanes ca 3 korda rohkem aktsiaid kui selle hetkeni vabas ringluses oli olnud.

    Hetke valuation ca 900 mUSD peal on minu hinnangu kohaselt õige tase, kust STOR'i siseneda kuigi lühiajalises perspektiivis võib veel tunda negatiivset mõju lock-up'ist. Samas on see hea võimalus positsioone võtta.

    Storage service's turu mahuks hinnatakse 15 bUSD aastal 2004. Arvestades ‘01 aastaks tehtud STOR'i müügiprognoosi 150 mUSD ja tema first mover'i positsiooni näib kasvupotentsiaal tohutu olevat. Eeldades konservatiivselt, et STOR omab 2004 aastal ca 10% sellest turust 1.5 bUSD müügiga on aktsia hinna kasvuks ruumi küllaga.

    Ajal, mil tehnoloogia sektoris räägitakse revenue visibility’st on STOR’il käesoleva aasta Managed Storage Services (MSS) aasta müügiprognoos 71% ulatuses lepingutega juba kaetud. MSS tulu moodustas aga ’00 aasta viimases kvartalis kogumüügist 77%. 4Q ’00 lõpus oli STOR’il käesoleva aasta kogu müügiprognoosist lepingutega kaetud 59%.

    Salomon Smith Barney on pannud STOR’i 18 kuu target price’ks 46 USD ja Morgan Stanley Dean Witter aastases perspektiivis 28 USD. See tähendaks praeguselt tasemelt vähemalt ~3* investeeringu kasvu.

    Kuigi väites, et majandusliku kitsikuse aegadel üritavad firmad storage vajadust outsource'da ja seega peaks storage teenuseid osutavatel firmadel hästi minema, on hakatud viimasel ajal veidi kahtlema, on STOR'i müügiprognooside täitmise suhtes enamik analüütikuid positiivselt meelestatud.

    Ootaksin SSP’de või STOR’i kohta asjalike kommentaare.
  • Ma pole STOR'i kunagi shortinud, küll aga BRCD ja seetõttu juhiksin tähelepanu ühele sarnasele olukorrale - üsna madal R&D kulu. Üldjuhul tähendab see madalat sisenemisbarjääri konkurentidele ja muudab pikemaajalised absoluutselt enamiku selle sektori ettevõtete kasvu/kasumiprognoosid kaheldavaks. Pole mingit raskesti ületatavat takistust suurfirmal sama asjaga palju hiljem pihta hakata ja turg käest võtta mõnel tillukesel SSP, SAN, NAS "first muuveritel". Piisavalt odava hinna korral võib muidugi midagi ka ära osta, aga STOR nii odav küll veel ei ole.

    Vaata siit R&D seni
  • STOR +26% hetkel (BRCD -9%) pole üldsegi mitte paha! Ei meenugi nii õnnestunud "pikka" mõtet sellest foorumist siin.
  • Tundub, et lock-up'i mõjud on STOR'i jaoks lõppenud. Tõenäosus, et võiks kuskile 9 peale tagasi langeda on suhteliselt väike. Seega investeering jääb ka lühiajaliselt plussi.
  • STOR teeb täpselt seda, mida Nasdaq. Kui too kosub, hüppab ka STOR, kui eelistab 1500 peale kukkuda, siis jääd STORiga kenakesti miinusesse. It is gambling anyway ja need ülaltoodud argumendid ei aita kõike vähematki. I would take the profits and run. Aga kui usud Nasdaqi rallisse, siis hoia pealegi.
  • Ja kuidas storage sektorit eesti keeles kutsutakse?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon