OS X - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

OS X

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • CUPERTINO, Calif., Mar 22, 2001 (AP Online via COMTEX) -- Thousands of Mac enthusiasts are expected to scoop up Apple Computer Inc.'s long-awaited new operating system when it hits stores Saturday, but the version now shipping won't enable them to manipulate music in the manner Apple touts in its latest ads.


    Nonii. Läheb lahti. Ühe firma tulevik saab lähiajal selgeks. Mõneti sarnane situatsioon kui Netscape sõjas Exploreri vastu. Ainult, et mulle tundub Apple suutvat situatsiooni juhtida oluliselt paremini. Vähemalt ei ole nad kaotanud initsiatiivi (erinevalt Netscapest) ja Microsoft ei ole siiamaani saanud kaugemale Mac-i kopeerimisest (Win XP).

    Mis kogu selle OS X-i arendamise juures on erakordset on see, et Apple tõeliselt arvestab community arvamusega. Esmakordselt kui mu mälu mind ei peta :-)

    Ka teine pool Apple strateegilisest arengust (riistvara) liigub praegu oluliselt paremini kui mõni aeg tagasi. Samuti on Motorolast sõltumine turvatud Darwini (OSX-i mootor) olemasoleva Inteli versiooniga (mis kasutatavaks IntelOSX-iks saamiseks vajab küll veel kõvasti tööd, kuid vajadusel on asi lahendatav).

    Kas keegi foorumi külalistest on OSX-i näppinud? Kommentaare?
  • näppida (veel) ei ole õnnestunud, aga ootan võimalust küll.

    ja kuna igapäevaselt elan jätkuvalt inteli kivikes(t)e toel, siis olen loomulikult andnud oma allkirja ka petitsioonile, mille leiad www.osxonintel.com. :)

    kas ka Sina?

    sC
  • Absoluutselt. Kuigi see on Stevele ilmselt nagu hane sega vesi.

    Mina olen Apple ideest saanud just nii aru, et loodi platvorm, mida on häda korral võimalik kantida (suurema või väiksema vaevaga) Inteli peale, et:
    1. Avaldada survet Motorolale
    2. Tagada enda sõltumatus Motorola mahajäämusest kiibitehnoloogias.

    Muus osas ikkagi üritatakse säilitada senine proprietary arendus, mis annab parema kontrolli platvormi üle.

    Pealegi on Applele eluliselt oluline Migrosoftga otsese konfrontatsiooni vältimine. Vähemalt seni, kuni ei olda võimelised ise kriitilisi tarvaratükke asemele pakkuma võrreldavas või paremas funktsionaalsuses.

    KT
  • Lootust lisab see, et Open Source Darwin tähendab Apple jaoks Intel-versiooni teket pigem väiksema kui suurema vaevaga.

    sC
  • Kipub küll väga kahekõneks minema, kuid siiski ...

    Arvan, et pigem mitte. Seni, kui Motorola suudab veel vähegi sammu pidada tooks selline samm pigem kahju kui kasu.

    Samas on Darwin siiski vaid tuum. Ja sellisena ei midagi enamat kui tavaline BSD+ mõned NEXT-i kulinad. Selleks, et Darwinist OSX-i saada tuleb kõik libraryd, ja kasutajaliides ümber kantida. Lisaks ehitada draiverid tuhandetele graafika- võrgu- ja soundikaartidele. Rääkimata sellest, et Classic puuduks Inteli pealt nii- või teisiti.

    Arvan, et Apple teeb seda (kui teeb) viimases hädas.

    KT
  • Et pilt parem oleks lisan komponentide listi, et mis mille peal seisab.

    Darwin siis kõige all.
    Quartz, OpenGL ja Quicktime selle peal( milledest Quartz on ainus, mida pole Intelile).
    Nende otsas omakorda istuvad Classic, Carbon Cocoa ja Java, (mis põhimõtteliselt on API-d ja milledest vaid Java on Intelile).
    Ja kõik see kokku + üht-teist veel moodustab Aqua.

    Seems to be a lot of work.

    KT
  • Uus OS X on laupäevast müügil. Esialgne hinnang, et Apple on teinud kõik, et jõuda Microsoftist ette. Kahjuks on tunne, et ajastus on väga halb, jahtuv USA majandus ja langevad IT kulud ei ole just hea pinnas uue op süsteemi turuletulekuks. Isegi Microsoft on hädas, et vanad kasutajad ei taha uusi Windows´i versioone vastu võtta. Veelgi raskem on uskuda, et Windows´i kasutaja hakkab kasutama uut Mac OS X´i, eriti kui arvestada, et Windows XP on turule tulemas. Nii võibki Mac´i turuosa endiselt 4 % peale jääda. Kehtib reegel, et sama koha pealejääda on vaja joosta, teistest etteminna - lennata.
  • Põhimõtteliselt õige.

    Ainult, et tegelik asja müük ja turustamine läheb lahti alles juulis kui on olemas esmene tõsine patch. Praegune reliis on ikkagi mõeldud nn. Early Adopteritele ja tarkvara arendajatele.

    Arvestades rahvahulka, kes ostsid omale Public Beta, peaks kuni juulini sealtki sissetulekut tulema. Selle perioodini on vaja siiski hype üleval hoida, mis polegi niisama lihtne. Eks esimesed müügitulemused näitavad, kuidas publik asja vastu võttab. Pressis ilmunud ülevaated on liigagi posittivsed, et olla tõsi. (tean, et GUI disainerid vinguvad selle va Docki üle, mis on liialt dominantne).

    Elame-näeme.
  • Hakatuseks soovitan kõigil rahapaigutlejatel-kolleegidel lugeda põhjalikult läbi ka eesti keeles publitseeritud (küll tõlke/õigekirja-vigadest kubiseva) raamatu Applest ja magustoiduks peale võtta videolaenutusest film Silicon Valley Piraadid (krestomaatiline literatuur investoritele oma tõelevastavuse pärast). Hmmm...

    Mõte siis selles, et see pauk mis püssis nimega Apple peidus, pole mitte valla pääsenud. Vale hinnastamine, riistvara nurikonfigureerimine, kaua need Jobbslikud idiootsused veel kestavad? (Pean küll tunnistama, et elutoa PC kõrval köögis ka üks iMac seisab)

    Viimastest idiootsustest kõige khmm, viimasem on see, et OS X-i juba algusest peale riistvaraliselt multiplatvormseks ei kavandatud. Milline oleks turupotentsiaal?

    Ja kui suur on mõne noorpõlves tegusid teinud asshole ego?

    That's why housewives make more reasonable investment decisions than lifetime brokers. Watch soap.
  • Sry, kargas viimasel minutil pähe -
    mõte, et monoplatvormne uus opsüsteem, mille riistvara leiab rakendamist eelkõige (probleemid sulgudes):

    - kodukasutuses (lack of initiative);
    - hariduses (deployment cost) (teaduses ka tsipa);
    - prof graafikas (software compatibility);

    ...valdkondades, kelleski furoori tekitab, on ju leigelt öeldes optimistlik.

    Iga pildiväänamisega kokkupuutunu teab, milline peavalu on sobitada kokku MacOS X.y.z ja mingi graafikaproge.

    Kogu Apple äriidee on rajatud mõttele, et teeme vinge opsüsteemi, küll siis kõik meie riista hakkavad ostma. Sick, extremely sick. Mis sajand meil oligi? Loogika juurde kuulub veel see, et kui publik ütleb OS X-i kohta OOh AAh, siis tuleb onu stiiv letti ja ütleb, et homsest tõstame ka kõige juustuma iMaci hinna kolmekordseks. (utreerides).

    Feodalistlik mõte MS-iga konfrontatsiooni vältimisest (nthng prsnl iPilot) on kroon. Office 2001 for Mac on midagi nii cooli'i mida vindooza tarbijad veel maitsta ei saa, nii et oleks olnud just õige aeg tünn teha.
  • <>

    Jään oma seisukoha juurde: Kui Apple muudab OSX-i multiplatvormseks, ei ilmu sinna peale enam uut MS Explorerit, MS Media Playerit, MS Officet ja mida iganes. Office 2001 for Mac pole midagi enemat kui Office 2000 for PC pluss mõned lisavidinad.

    Ehk siis tulles tagasi Netscape näite juurde: Kui trügida ilma piisava ressursi ja ettevalmistuseta MS-i strateegiliste huvide mängumaale oled sa õige kiiresti kutu. Me elame mõneti siiski feodaalmajanduses. In case, You haven't mentioned.

    Ja väide graafikaprogede sobimatusest Mac-ile on midagi nii absurdset, et sellele ei viitsi isegi vastu vaidlema hakata. Mäletan reklaamibüroos töötamise aegadest täpselt kuidas Mac-ile üle minnes lahenesid 90% pildiväänamise probleemidest, mis PC-del töötades halle juukseid põhjustasid. Sama soft aga platvormid erinevad. Khmm.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon