Lucent - chapter 11???? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Lucent - chapter 11????

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • tundub, et see osutus ainult kuulujutuks.

    Lucent Call Rumors 'Absolutely False'

    NEW YORK (Reuters) - Lucent Technologies (NYSE:LU - news) strongly denied market rumors that it might file for bankruptcy after the telecommunications equipment maker's stock dropped to a lifetime low in heavy trading on Wednesday.

    Acknowledging market rumors that a large telecommunications equipment firm might file for bankruptcy, a Lucent spokesman said any such rumors in its case were ``absolutely false.''

    ``They are ridiculous,'' Lucent spokesman Bill Price said. ''We have the financial flexibility to execute our turnaround and nothing has changed in that regard.''

    Lucent stock was off 90 cents, about 11 percent, to $6.95, in morning trading on the New York Stock Exchange (news - web sites), after earlier falling as low as $5.50, well below its 1996 initial public offering price of $6.75, adjusted for splits.

    It was by far the most active issue on the NYSE.

  • kus suitsu seal tuld.
    maapangaga läls ju ka nii :)
  • Lucent on AT&T spinoff(seega üks vana ja auäärne firma:)), ilmselt hoitakse viimse võimaluseni nagu ka Xeroxit.

    PS! Olen mõned korrad isegi Lucenti kontorites käinud, need näevad enam-vähem samasugused välja nagu pangahooned
  • priidik, mida muud oligi Lucentil öelda?

    Ainuvõimalik kommentaar, kuigi on hämmastav, et Lucent sellist kuuljuttu üldse kommenteeris. Sageli ettevõtted selliseid kuulujutte ei kommenteeri. Kuid ilmselt oli Lucentil vaja peatada aktsiahinna langus.
  • Täna tuli väheke selgust:

    Lucenti pidi neil päevil ostma tagasi oma võlakirju 425M USD väärtuses, mis oleks ka õnnestunud kui Agere IPO oleks tulnud turule 12USD kandist.

    Eile sai Lucent võlakirjade väljaostmiseks 13 kuud ajapikendust võlakirjade omanikult.

    Lucenti mitmesuguse ajahorisondiga võlakirju kaubeldakse praegu turul hinnaga, mis teeb intressimääraks 15.5%(!!!)
  • Bloomberg kirjeldab asja pisut erinevalt: nimelt pidi Lucent laenama 425M USD firmale TeleCorp PCS - vendor financing'na (!) kuid kokkuleppel firmaga laenab kohe ainult 100M USD ja 100M 01.10.01, ülejäänud summa laenatakse TeleCorp'le 01.10.01-13.05.02 (13 kuud). Laen pidi antam avõlakirjade vormis, mida Lucent pidi muuma edasi turule - võimalik et teatava regressiõigusega.

    Sellest hoolimata ootab turg, et Lucent vähendaks oma võlga USD 5bn võrra, kuid nendeks plaanideks ei jätka ca 2 bn, kuna nagu Graafik juba mainins Agere IPO laekumin oli oodatust väiksem.

    Lisaks on LU kasutanud Agere aktsiaid kõikvõimalike tagatistena pangalaenudeks + väidetavalt hoiab Agere IPO korraldaja osana dealist sellises koguses LU kommertspabereid, et nende turuletulek tagaks LU kokkumise hoobilt junk issueride hulka, kelle jaoks kommertspaberite turg on teatatvasti suletud.

    S&P pani LU madalaimale võimalikule investment grade raitingule juba 28.03 negative outlooki, mis paneb LU selgelt noaterale.
  • jep yaak,

    lugesin uudist lohakalt

    ***

    Turul peetakse võimalikuks, et Lucent võib ennast pankrotis olevaks kuulutada, et hiilida kõrvale varem väljalubatud laenuandmiste(vendor financing) eest nõrkadele telcodele.
  • Varsti on võimalik üksikute juhtumite baasilt üldistusi hakata tegema(,et firmade majandusseis USA-s on muutunud väga räbalaks).

    Eile õhtu langes Lucentiga sarnase surve alla Motorola(MOT,-23%)

    Turul levisid kuuldused, et Motorola on sattunud likviidsuskriisi:

    31.detsember oli Motorolal 6.4 miljardit lühiajalisi võlakohustusi

    31.märtsiks vähendas firma numbri 4.1 miljardini, kuid vasta oli panna vaid 4.4 miljardit sularaha ja lõhiajalisi nõudeid.

    Eilne(6.aprill) seis on firma väitel järgmine:
    4.5 miljardit sularaha ja nõudeid
    3.1 miljardit lühiajalisi kohustusi

    Veel teatab Motorola, et tal on plaanis 2001.a. müüa rida investeeringuid(turu põhjast???)

  • Lucent'ile tuleb kosilasi juurde

    Viimastel aegadel on räägitud põhiliselt Prantsuse Alcateli huvist.

    Lucenti wireless üksusest on huvitatud aga ka Ericsson ja Nokia.
    Ericssoni probleem on ,et kui ta võtab Lucenti operatsioonid üle, siis ulatub tema turuosa USA-s 65% kanti, mis regulaatoritele tõenäoliselt ei meeldi

    http://www.stockholmsborsen.se/news/bottom.asp?item=2001:145:122122
  • Kui USA regulaatorid asuvad heakskiidu andmiseks täppisprognoose koostama (nagu Euroopa omad GE ja Honeywell liitumise puhul, kus "nähakse ohtu mõnes valdkonnas teatud arengute puhul eeldades veel omakorda paari-kolme olulise asjaolu esinemisel monopoli tekkeks") siis ei tohiks küll probleeme olla - prognoositaks turuosa kiiret langust tehingu tulemusena ja antakse südamerahuga OK.
  • RealMoney.com'is mõeldakse Alcatel'i - Lucent'i liitfirmale uusi nimesid välja.

    Mõned näited:

    WaterLu
    Alcatrash

    Acci-Denture
    Insolventia
    IPEQ (Indeterminant Protocol Equipment)
    Darkcloud
    Petrify
    Singularity
    Dien Bien Phone
  • Ühinemine Lucenti ja Alcateli vahel jäi katki, kuna Lucenti omad ei olnud kindlad selles, et hakatakse võrdselt uut companit juhtima...
  • a mida arvata sellest et bell labs laheks prantslaste kätte? äkki polegi nende yhinemine voimalik?
  • Midagi sotsiaaltöötajatele -
    Lucenti töötajate vallandamiskroonika

    24.01.
    Plaan: Vallandame 10,000 töötajat

    24.04
    Raport: 10,000 töötajast esimesed 2000 lahti

    06.06.
    Raport:Rohkem kui 10 000 töötajad said pakkumise varem pensionile minekuks.

    12.07.
    Raport: 8500 töötajat võtsid pensionipakkumise vastu

    24.07.
    Plaan: Koondada veel 15000-20000 töötajat

    Pärast koondamiste, tehaste müükide ja spinoffide lõppemist jääb Lucentisse aasta alguse 106K inimese asemel 55-60K tööjõudu.
  • Tundub, et Chapter 11 ei tule, kui lugeda ettevõtte teateid. Restruktureerimisplaanid tunduvad üpris mahukad, kasvõi koondatute arvu vaadates. Üpris rõõmus on prognoos, et järgmisel aastal läheb põhitegevus kasumisse. Võimalik, kui hulk kulusid vanasse aastasse jäetakse. Samuti on põhitegevuse kasum ja puhaskasum erinevad asjad. SEC vist juba kritiseeris seda pro forma kasumiga uhkeldamist. Päris selge pole ju, milline tegevus on jooksev ja milline ühekordne. Restruktureerimiskulud näivad muutuvat tehnoloogiasektoris juba jooksvaks kuluks.
  • CNN Moneyline kommenteeris Lucenti olukorda eile nii - "watching a train crash in a slow motion"
  • Üks juba foorumites olnud nali Lucenti kohta on järgmine:

    Nelja mootoriga lennuk kaotab ühe mootori (esimene spinoff Avaya), kuid lendab endasi. Kaob teine mootor (Agere) ja piloodi hämmastuseks lendab lennuk vapralt edasi. Ka kolmanda mootori lõppemise järel (optiline osakond) ei katke lend. "Mis seal ikka" mõtleb piloot, "võtame siis ka neljanda mootori maha ja vaatame mis saab".
  • Tõepoolest, mis on Lucent eksistentsi eesmärk. Loodi AT&T lõhkumiseks, selle spin-offina. Nagu maha pudenenud killuke, mis üha peenemaks pudeneb.
  • Arvan, et Lucent on hea lühikeseks müügi kandidaat. Ise olen ka lühike.

    Tekib küsimus, kaua saab ettevõte eksisteerida negatiivse omakapitaliga? Kas mingi periood või kuni cash otsa saab? Igatahes meenutab LU mulle meie toredat XXLi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon