NB! Kauplemine soodsam - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

NB! Kauplemine soodsam

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Väike meeldetuletus - alates 9. aprillist on kauplemine LHV Direct'i klientidele veidi soodsam. Kui varem kehtis tehingutasu 199.- kr. kuni 200 aktsiale, siis nüüdsest on see tõstetud 400 aktsiale. Kuna aktsiate hinnad on väga suures osas odavnenud, siis leidsime võimaluse klientidele selles osas vastu tulla.

    Näide. Juhul kui te ostsite enne 9. aprilli 400 ettevõtte X aktsiat, maksite te teenustasu 398.- kr., edaspidi on sama tehingu teenustasu vaid 199.- kr.

    Edukat kauplemist!

  • Rootsi maaklerite vahel nüüd tõeline hinnasõda aktsiate kauplemises. Minimaalne komisjonitasu olevat kukkunud 1 SEK-ni, ning 0,02%. (pole täpsemalt uurinud, võimalik et saab veel soodsamalt)
  • Hakkasin lugema Alexander Eldeni raamatut "Börsikauplemine kui elatusallikas". On jäänud mulje, et kauplejatest jäävad pinnale ikka väga vähesed. Oleks huvitav teada kas meie kuulsamad kauplejad on kah pankroti läbi elanud?
    No investeerimisfoorumist on nad ära kadunud, aga see pole näitaja.
  • Ma ikka vahel klikkan ja vaatan millal keegi liitunud on.
    MSM on oma "Foorumiga liitunud 27.04.2000" ilmselt kõige vanem olija:)
  • decibel
    Ma ikka vahel klikkan ja vaatan millal keegi liitunud on.
    MSM on oma "Foorumiga liitunud 27.04.2000" ilmselt kõige vanem olija:)


    On ikka vanemaid olijaid ka veel:)
  • Jah, on vist küll. Algul oli 2 konkureerivat foorumit kuni ma siia üle kolisin, ja siis võeti teine üle (ühinesid).
  • Väga paljud on liigutanud vahepeal kauplemise oma ettevõtte alla ning suhtlevad tõenäoliselt mitme nimega ja selle konto alt, kus rohkem tehinguid tehakse. Ehk siis see liitumise kuupäev ei näita väga midagi. Mul samuti konto 2000st.
  • Kas Eestis mingit päris kauplejate foorumit "jututuba" ka on, kus infi vahetatakse?
  • Proovisin-uurisin Swedbank' tasuta (kuni 30 000€ portfellil) Eesti aktsiatega kauplemist. Võrreldes LHV-ga on plusse ja miinuseid.
    Väikeste kogustega kauplemine Swed'is väga puine, pidevalt pead ordereid sisestama keskkonnas, mis ennast iga mõne minuti tagant välja logib. Siis sule kõik brauseri aknad ja logi uuest sisse, iga orderi jaoks praktiliselt. Väga raske on turu liikumisi jälgida samal ajal. Suur ja vaieldamatu pluss on tehingutasude puudumine. Iga võidetud sent ongi kasum. Saab "leedukat teha", eri aktsiatesse Bid'i-Ask'i palju väikeseid ordereid. Ca 2000€ allapoole pole LHV-s päevakauplemisel tehingutasude tõttu üldse mõtet.
    LHV kasuks on ainult võimenduse kasutamise võimalus, kui kogused suuremad ja mingit aktsiat saab "odavmüügist", siis ehk tasub ära. Ja LHV internetipank on lihtsam, kiirem ja ülevaatlikum (võibolla ka aastatega sisse harjunud lihtsalt).
    Excel käseb vähemalt selle tasuta kauplemise 30 000€-ga Swed'is toimetada.
    LHV võiks kiiresti reageerida ja vähemalt selle 3€ kaotada nüüd igapäevaste 1-aktsia tehingute valguses.
  • See osa portfellist, mis on Swedis üle 30000€ tähendab, et rakendub väärtpaberite hoiutasu, aga kauplemist see ei muuda ega sega. Seda hoiutasu võttis Swed ka enne, kui kauplemine tasuline oli.
  • LHV kasuks rääkis see, et saab orderit jooksvalt muuta.
    Aga Swed läks sellest nüüd mööda kuna, teenustasusi ei ole ja võid iga kell orderi tühistada ja uue teha.

    Edit: Ega siin muu aita, kui klient peab näitama, mida kumba keskkonda ta eelistab ja kust balti tehingud teeb.
    Kauplejale kindlasti Swed. Pikaajalisele investorile sobib ka LHV
  • lindprii
    LHV kasuks rääkis see, et saab orderit jooksvalt muuta.
    Aga Swed läks sellest nüüd mööda kuna, teenustasusi ei ole ja võid iga kell orderi tühistada ja uue teha.

    Swedis võeti tasu siis kui order läks tehingusse, kas osaliselt või täielikult. Niisama võis tasuta ordereid üles panna ja maha võtta samuti, kui tehinguid polnud.
  • Balti turul ei kauple, suht lootusetu tegevus, katsu 1000 Novatousi aktsiat müüdud saada, sain suure surmaga ja nulliga välja. Seega, kes raha tahab teenida., see konnatiigis vist ei kauple ka eriti.
  • Lisaks eeltoodule, et Swedbankis ei leidnud võimalust, kuidas sisestatud orderit jälgida, sh kus see järjekorras asub.
    Omal ajal sai sealt ära kolitud põhjusel, et orderite sisestamisel oli mingi hirmus viide, kuid nüüd läksid vist orderid otse börsile. Jälgida oskan seda küll vaid Powertraderis :)
  • Nullpointer
    Lisaks eeltoodule, et Swedbankis ei leidnud võimalust, kuidas sisestatud orderit jälgida, sh kus see järjekorras asub.
    Omal ajal sai sealt ära kolitud põhjusel, et orderite sisestamisel oli mingi hirmus viide, kuid nüüd läksid vist orderid otse börsile. Jälgida oskan seda küll vaid Powertraderis :)

    Swedis panid maaklerid mõnikord internetipangas esitatud Balti aktsiate orderi riiulile seisma ja ei lasknud seda börsile edasi. Ja see oli alles paar-kolm aastat tagasi. Loomulikult seda Swedi internetipanga kaudu näha ei saa, mis sinu orderiga edasi tehtud on.
  • Swed'is üks nipsasjake veel, üle 10 000€ orderi saad "peidetuna" esitada, LHV-s vist sai ka, aga maakleritele helistades.
  • Rinja
    Swed'is üks nipsasjake veel, üle 10 000€ orderi saad "peidetuna" esitada, LHV-s vist sai ka, aga maakleritele helistades.


    Läheb otse dark pool, kui linnuke ees?
  • Kas on üldse mingeid märke või kõlakaid, et LHV vastusammu plaanib?
    Ise olen äraootaval seisukohal, kas edaspidi tehingutega SWEDi kolida või mitte.
  • Kas ma olen õigesti aru saanud, et Swedi see tehingutasude kaotamine on ainult eraisikute puhul? OÜga teine hinnakiri?
  • 972
    Kas ma olen õigesti aru saanud, et Swedi see tehingutasude kaotamine on ainult eraisikute puhul? OÜga teine hinnakiri?

    Swed'i hinnakirjas muide olemas see kõik: ütleb näiteks, et balti aktsiate tehingud väärtpaberikontol internetipangas on 30 000€ ulatuses tasuta ka jur. isikutele.
    Kauplemiskontol on 0,1%, min. 3€. Mis neil vahet on, ei tea.
  • Varem oli kauplemiskonto alt tegutsedes tehingu hind soodsam, aga kauplemiskonto saamiseks pidi tegema piisavalt tehinguid igas kuus (või oli aastas, ei mäleta enam). Nüüd on vastupidi, kauplemiskonto muutub automaatselt tavakontoks alles 1. veebruaril, sinna maani tuleb ikka tehingutasu maksta.
  • Keegi soovis Swedbankis esimest korda elus Eesti aktsiaid osta ja palus õpetlikult protsessi kirjeldada.
    Panen selle siis juba siia, sest alles tagantjärgi tean, kuidas ma ise alguses oleks seda vajanud.

    Swedbank'i internetipangas "Investeerimine, säästmine" > "Minu portfell" > "Uus väärtpaberikonto" > "Ava väärtpaberikonto"
    Seal mõned valikud, näiteks päevalimiit (valik kohustuslik), kuulimiit ja ülehelistamislimiit (ei pea panema, kui ei taha). Väärtpaberikonto on seotud arvelduskontoga, mitme puhul saad valida. NB! "Tühja konto kuutasu" on eraisikul 0,80€ ja jur.isikul 3,20€, rakendub, kui väärtpaberikontol pole eelmise kuu lõpu seisuga ühtegi väärtpaberit. Nii et tasuta tehingute valguses hoia alati vähemalt ühte aktsiat kontol.
    Tallinna Börsi aktsiaid valides jäta halastamatult kõrvale aktsiad, mis regulaarselt dividendi maksnud ei ole.
    Siin on mitmes "heas" aktsias pikalt institutsionaalseid investoreid oma mitmemiljonilisi pakke müümas - see ongi väikeinvestorile hea ostukoht. Osta odavalt ja oota, kunagi on iga müüdav kogus lõpuks otsas. Pikema ootuse korvab saadav dividend.

    (Nüüd on tükk tühja maad, mis peaks sisaldama firma käekäigu, aktsia hinna, dividendide, börsikäivete jms ajalugu, aktsionäride nimekirja muutusi (kes ostmas-müümas) jpms)
    Ja saadki alustada aktsiate ostu ja soovi korral kasvõi kohe seejärel ka müüki:
    aktsiate hinnad ja Ostu-Müügiorderid on leitavad "Investeerimine, säästmine" > "Väärtpaberid" > "Aktsiad"
    Nimetuse taga "O" avab Ostuorderi sisestamise ja "M" Müügiorderi oma.
    Kui siiamaani oli kõik mänguline ja ohutu, siis nüüd on tähtis koht, kus on võimalik reaalselt kohe raha kaotada: orderi tüüp on eelmääratud "Turuhinnaga" (paras sigadus pankade poolt, olen isegi kunagi kiirustades päris kõvasti kõrbenud sellega), mis tähendab, et turul olevad orderid täidetakse sinu orderi koguse täitumiseni olenemata hinnast. Kui ordereid on "üleval" vähe (Eestis tavaline), siis võid osta palju kallimalt turuhinnast või müüa palju odavamalt. Seega seal orderi all tuleb valida "Limiithinnaga" ja märkida ka hind. Tänase õiglase Müügihinna saad valida, uurides tänaseid ja viimaste päevade tehinguid. Neid kuvab "Investeerimine, säästmine" > "Väärtpaberid" > "Aktsiad" lehel, klikkides aktsia sümbolil. Kohe toimub tehing, kui "Ostu" poolel on sinu müügiorderi jagu ostuordereid ootel sobiva hinnaga. Kui panid kõrgema hinna, jääb order ootele, kuni hind sinnamaani tõuseb. Olenevalt ambitsioonist ole valmis ootama aastaid:). Võib juhtuda ka, et huvitava hinna pealt toimuvad tehingud sinu orderi sisestamise ajal ära. Ostu jaoks on mõistlik ostuorder sisestada viimase "Ostu" hinna kanti või nats allapoole järjekorda. Kui on uudiseid ja aktsiahinnas kiiremaid liikumisi, siis teinekord on mõistlik kohe pakutavalt hinnang tehing ära teha, muidu liigub hind eest ära. Orderi kehtivusajaks võid iga kord panna maksimaalse 1 kuu, kui tahad, et see järjekorras paremat hinda ootaks. Vastasel juhul tühistub ta iga päeva lõpus. Hinna muutmiseks lihtsalt tühista "Minu portfell" alt nähtav order ja sisesta uuelt hinnalt uus.

    Toimunud tehinguid Swed'i lehelt ei leidnud, neid näed näiteks aktsia nimel klikkides https://nasdaqbaltic.com/statistics/et/shares. Sealt on mõistlik ka börsiuudiseid ja majandusaruandeid lugeda. Aruannete avaldamise aeg on firmade kaupa börsiuudisena avaldatud.

    Kõige mugavam aktsiakauplemise tööriist on muidugi LHV Powertrader (kuvab ülevaatlikult Ostu- ja Müügiordereid, hetkehindu ja toimunud tehinguid), mille kasutamiseks pidi vist olema konto avatud ja Investeerimisleping vms. sõlmitud. Ei mäleta, kuidas selle LHV-s käima sai, ju esimesel katsel pakub valikuid. Tasuta on see. NB! Juba aastaid ei tööta Powertraderi börsiuudiste osa, võtnud see koht siis maha sealt juba ammu.
    LHV on ilmselt sunnitud Eesti aktsiate tehingutasusid lähiajal muutma või ka kaotama, nii et jälgi(me), kui tehinguid rohkem, siis LHV-s on toimetada palju mugavam. LHV on kahjuks kasvades jah puisemaks muutunud, üleval on vanad reklaamtekstid, et "ainukesena Eestis Balti aktsiate väärtpaberikonto avamine ja aktsiate hoidmine tasuta".
  • Hmm, selles valguses lõin kokku, et Balti aktsiatehingute teenustasudeks kulus eelmisel aastal €350, lausa ootamatult palju. Omast arust nagu ei teinudki praktiliselt tehinguid. Peaks seda Swedi värki proovima.
  • Hähh, suur kivi Swed'i aktsiaaeda: aktsiamüügist saadud raha saad kohe kasutada ainult uute aktsiate ostmiseks. Kontole reaalselt laekub kui väärtuspäev käes (tehingupäev +2 börsipäeva). Kusjuures kuskilt näha pole, kuipalju siis vaba raha on, helistasin Swed'i, tädi klõbistas kalkulaatoril mu tehingud läbi pluss-miinus ja ütles, et umbes nii-ja niipalju peaks olema.
  • Swedis peab tegema eraldi arvelduskonto mis tuleb siduda väärtpaberikontoga. See väldib üllatust, et Sul pole võimalik iga päev oma tava-arvelduskontolt kommunaale ja muid kulusid maksta ja näiteks deebetkaart ei ütleks rõõmsalt poekassas, et arvel pole üldse raha, kuigi kõik arvutused näitavad et raha peaks nagu arvel olema. Et ei peaks ootama millal T+2 läbi saab.
    Probleemid tekivad siis kui oled oma väärtpaberid maha müünud ja enne T+2 päeva möödumist selle, tulevikus laekuva raha eest, uued väärtpaberid ostnud.
  • Ma siin vist üks väheseid SEBi kliente, aga ootan et ka nemad tehingutasudega midagi ette võtaksid.

    Balti aktsiate puhul polegi tasude suurus nii hull, aga kui on soov osta mõnel muul börsil noteeritud aktsiaid või fonde, siis on tasud juba ebamõistlikult suured ja peab neid hoolega jälgima. Seda eriti teise samba kaotamise teemaga seoses, ise mujale kui Balti aktsiatesse investeerimine läheb väga kalliks.
  • Skel, kui II samba ja arvele palgalaekumise olemasolu mingis pangas seotakse Su laenu tingimustega, siis on arusaadav et pead seal pangas toimetama, aga väärpaberitehinguid ei pea Sa tegema selles pangas, kus Su põhikonto asub. Koli väärtpaberitega mingisse teise panka üle, näiteks LHV-sse.
  • ttrust
    Skel, kui II samba ja arvele palgalaekumise olemasolu mingis pangas seotakse Su laenu tingimustega, siis on arusaadav et pead seal pangas toimetama, aga väärpaberitehinguid ei pea Sa tegema selles pangas, kus Su põhikonto asub. Koli väärtpaberitega mingisse teise panka üle, näiteks LHV-sse.


    Olen sellele ka ise mõelnud, aga jäänud pidama sellele, et ei tea kuidas olemasolevad aktsiad saada oma pangast LHV kontole. Kuidas see käima peaks? Samuti, kuidas see mõjutab investeerimiskontot, mis maksuametile deklareeritud?
  • skel
    ttrust
    Skel, kui II samba ja arvele palgalaekumise olemasolu mingis pangas seotakse Su laenu tingimustega, siis on arusaadav et pead seal pangas toimetama, aga väärpaberitehinguid ei pea Sa tegema selles pangas, kus Su põhikonto asub. Koli väärtpaberitega mingisse teise panka üle, näiteks LHV-sse.


    Olen sellele ka ise mõelnud, aga jäänud pidama sellele, et ei tea kuidas olemasolevad aktsiad saada oma pangast LHV kontole. Kuidas see käima peaks? Samuti, kuidas see mõjutab investeerimiskontot, mis maksuametile deklareeritud?


    Siin on selgitatud väärtpaberite ületoomise protsessi: https://www.lhv.ee/et/vaartpaberikonto#vaartpaberite-uletoomine

    Investeerimiskontosid võib olla ka mitu ning investeerimiskontode vahelised liigutamised mingeid maksukohustusi endaga kaasa ei too. Kuni investeerimiskontode peale kokku väljamaksed ei ületa sissemakseid, niikaua ka maksukohustust ei ole.
  • Maksuametile saab deklareerida mitu investeerimiskontot. Mul on neid max 3 olnud vist korraga. Deklaris kõik ilusti üksteise all koos tehingutega.
  • Rinja
    972
    Kas ma olen õigesti aru saanud, et Swedi see tehingutasude kaotamine on ainult eraisikute puhul? OÜga teine hinnakiri?

    Swed'i hinnakirjas muide olemas see kõik: ütleb näiteks, et balti aktsiate tehingud väärtpaberikontol internetipangas on 30 000€ ulatuses tasuta ka jur. isikutele.
    Kauplemiskontol on 0,1%, min. 3€. Mis neil vahet on, ei tea.


    Mul see asjaajamine võtab aega :) Olen vahepeal lugenud teiste kommentaare ja mulle tundub ka exceli põhjal Swedis kasulikum toimetada (kuigi seda üldse ei tahaks teha). Avastasin Swedi hinnakirjast, et jur.isikule avatakse väärpaberikonto ainult kontoris(!) ja 25 eur eest. Tänapäeva Eesti digiajastul tundub see müstika. Kas keegi on viimasel ajal selle tralli läbi teinud ja kaua see kõik koos OÜ-le arvelduskonto avamisega aega võiks võtta?

  • Rinja
    972
    Kas ma olen õigesti aru saanud, et Swedi see tehingutasude kaotamine on ainult eraisikute puhul? OÜga teine hinnakiri?

    Swed'i hinnakirjas muide olemas see kõik: ütleb näiteks, et balti aktsiate tehingud väärtpaberikontol internetipangas on 30 000€ ulatuses tasuta ka jur. isikutele.
    Kauplemiskontol on 0,1%, min. 3€. Mis neil vahet on, ei tea.


    Swedbankis seletati, et kauplemiskonto mõiste neil varsti kaob.
    Üle pika aja üllatavalt hea suhtlemine ja kogemused Swedbankiga. Lisaks saab nende kaudu osta väiksemate välismaa börsiettevõtete aktsiad, mida LHV kaudu ei saa. Tegin teise investeerimiskonto sinna (eraisikuna) ja mõtlen, miks ma pole seda varem teinud.
  • Swedis tehtud jur isikule väärtpaberikonto. 25 eur makstud. Saab teha tasuta tehinguid Balti börsil niipalju kui soov on :)
    Aga taga jään igatsema LHV selgemat platvormi
  • Seda väidet tahaks küll vaidlustad?. Kui Sulle tundub, et mingit aktsiat ei saa LHV kaudu osta, kontakteeru kasutajatoega ja probleem laheneb kiiresti.

    missabsurd

    Üle pika aja üllatavalt hea suhtlemine ja kogemused Swedbankiga. Lisaks saab nende kaudu osta väiksemate välismaa börsiettevõtete aktsiad, mida LHV kaudu ei saa.


  • Swed teenis jälle suure plussi: sisestatavad orderid on nüüd vaikimisi "Limiithinnaga", mitte enam "Turuhinnaga".
    Paistab, et loevad siinset foorumit:)
    LHV omad loevad ka, ma tean, ja isegi kirjutavad vastu, aga lubadustest kaugemale ei jõuta:(
    Pisiasjadki, näiteks LHV aktsia kuvamine esimesel real Powertraderis, mitte tähestikulises järjekorras, nagu peaks olema ja igalpool mujal on.
  • missabsurd
    Lisaks saab nende kaudu osta väiksemate välismaa börsiettevõtete aktsiad, mida LHV kaudu ei saa.

    Alati võib aktsia lisamise soovist teada anda kirjutades maaklerid@lhv.ee
  • Kolisin ka oma vabad vahendid swedi ja esimesed kümmekond tasuta tehingut tehtud. Mõned veidrused tõesti seal on. Näiteks ei ilmu koheselt "Minu portfelli" väljavõttesse osaliselt täidetud orderid. Ei olegi aru saanud mis hetkel need lisatakse. Ja siis muidugi see iga kolme minuti tagant "Kas soovid jätkata" :) Aga kui seda foorumit loevad, siis äkki... :)
    Üldisemalt võttes on kummaline, et teised pangad ei ole tasude alandamisele reageerinud. Ilmselt väikeinvestorid ikka mõtlevad tehingutasude peale ja vaikselt hakkab (vähemalt) vaba raha swedi liikuma ja olemasolev portfell võib vanas kohas edasi istuda.
  • Ootame pikisilmi, kuidas ja millal LHV reageerib. Hetkel vana ja traditsiooniline Swedbank olnud kiirem tegutseja kui noor ja värske LHV. Ise pean silmas just lapse kontot, kus koguneb iga kuu väärtpaberite ostuks väike summa, millest LHV tasud suure osa napsavad. Nii ma ei teegi seal tehinguid, vaid kogun raha kokku ja teen kord aastas. Aga see pole ideaalne.
  • Lapsele on meil LHV Kasvukonto, piisab vaid 1-st eurost, et kolmapäeviti ostud toimuks.
  • 076699

    Üldisemalt võttes on kummaline, et teised pangad ei ole tasude alandamisele reageerinud. Ilmselt väikeinvestorid ikka mõtlevad tehingutasude peale ja vaikselt hakkab (vähemalt) vaba raha swedi liikuma ja olemasolev portfell võib vanas kohas edasi istuda.


    Eks väga paljud seda süsteemi kasutavadki (sh. mina). Pole mõtet müüja hetkel eraisiku portfelli LHV's maha ja asjatult teenustasusi maksta. Üle tõstmisega ühest pangast teise ka mingid teenustasusid Swedi sõnunl. Tegin lihtsalt uue konto Swedi ja majandan seal edasi.

  • Täpselt samamoodi - uued tehingud Swedis. Ootan LHV poolset tehingutasude allatoomist
  • Kasutaks ka SWED-i, aga selle häiriv probleem minu jaoks on ebaülevaatlik portfelli vaade/väljavõte. Või olen ma lihtsalt LHV lihtsusega liiga ära harjunud.
  • 076699
    Kolisin ka oma vabad vahendid swedi ja esimesed kümmekond tasuta tehingut tehtud. Mõned veidrused tõesti seal on. Näiteks ei ilmu koheselt "Minu portfelli" väljavõttesse osaliselt täidetud orderid. Ei olegi aru saanud mis hetkel need lisatakse. Ja siis muidugi see iga kolme minuti tagant "Kas soovid jätkata" :) Aga kui seda foorumit loevad, siis äkki... :)

    Sellest on siinsamas teemas varem ka juttu olnud, et Swed koondab ühe ja sama orderi piires kõik "osaliselt täidetud" tehingud iga börsipäeva lõpuks kokku üheks suuremaks nn. "terviktehinguks", ning avaldab selle siis üheainsa tehinguna "Minu portfelli" väljavõttes.
    Kui aga ei malda börsipäeva lõppu ära oodata, tuleb allesjäänud täitmata order lihtsalt tühistada, ning soovi korral uus korraldus sisestada --- siis tehakse orderi täidetud osas kokkuvõte ära "jooksvalt" ning vabastatakse vastavalt orderi täitmata osas broneeritud aktsiad/ raha …
    076699
    Üldisemalt võttes on kummaline, et teised pangad ei ole tasude alandamisele reageerinud. Ilmselt väikeinvestorid ikka mõtlevad tehingutasude peale ja vaikselt hakkab (vähemalt) vaba raha swedi liikuma ja olemasolev portfell võib vanas kohas edasi istuda.

    Iseenesest saan omade kogemuste pinnal kinnitada, et peale tehingutasude küsimuse, pole Swedist LHV-le mingit konkurenti, alla jäädakse peaaegu igas elemendis: seetõttu oleks minu isiklikul hinnangul enam kui piisav lahendus olukord, kui LHV kaotaks ära tehingutasude muutuvosa-komponendi (s.o 0,2 %-i tehingusummast) ning alandaks püsi-komponenti sümboolsele tasemele (nt. max. 1 või 2 € per tehing).
    Rõhutan, see on pelgalt minu isiklik arvamus asjast -- head asjad või siis turul konkurentidest "suhteliselt paremad" ei saa olla päris tasuta! :D
  • 076699
    Kolisin ka oma vabad vahendid swedi ja esimesed kümmekond tasuta tehingut tehtud. Mõned veidrused tõesti seal on. Näiteks ei ilmu koheselt "Minu portfelli" väljavõttesse osaliselt täidetud orderid. Ei olegi aru saanud mis hetkel need lisatakse. Ja siis muidugi see iga kolme minuti tagant "Kas soovid jätkata" :) Aga kui seda foorumit loevad, siis äkki... :)
    Üldisemalt võttes on kummaline, et teised pangad ei ole tasude alandamisele reageerinud. Ilmselt väikeinvestorid ikka mõtlevad tehingutasude peale ja vaikselt hakkab (vähemalt) vaba raha swedi liikuma ja olemasolev portfell võib vanas kohas edasi istuda.

    Swedi internetipangas on väga raske aru saada mis Sinu orderiga toimub, seni kuni order on täidetud või börsipäev on läbi. See on neil meelega nii tehtud. Väga vabalt võib ka maakler Su orderi Swedi kontoris riiulile ootele panna ja seda mitte börsile edasi saata teatud suvaliseks ajaperioodiks. Ega Sina sellest aru ei saa, Sa näed ikka sama pilti internetipangas...

    Selle pangapoolse "meelega"-soovi üks tahtlik osa on ka näiteks see, et börsi poolt pandi kinni programm nimega Stocker / eBroker, kohitseti äärmuseni tehinguandmete ja orderite kajastamist OMX Baltic veebilehel, kaotati ära reaalajas andmete kajastamine veebilehel jne. Varem kui Stockerit oli võimalik kasutada, siis oli koheselt võimalik jälgida, mda Swed Sinu orderiga reaalselt teeb....
  • Kuidas välisaktsiate (põhjamaad, USA) hoidmisega lood on? Minul on osa SEB-s, sest seal on hoidmine odavam kui LHV-s, aga tehingu tegemine kallim. Põhiliselt ostan ja hoian. See on jäänud ajalooliselt. ...aga võibla eksin?
  • Kuidas targemad jällegi LHV tehingud kokku pakivad, siin 5000tk aktsiat ostes saan mõnikord 15 korraldust, mida raamatupidaja peaks hakkama sisse toksima, kas kõik ekspordivad info exceli cvs kujul ja seal liidavad lahutavad?
  • Nt E-arveldajas (https://e-arveldaja.rik.ee/) saab panga väljavõtted ülesse laadida. Teenustasud seotakse ilusti ära, kuid ost-müük ridu kahjuks mitte. Nende jaoks sai tehtud utikas, mis koostab eraldi kannete faili, aga peale aastast kasutamist pole see enam hea, kuna E-arveldaja hakkas esitama arveid kannete arvu järgi. Kas saan õigesti aru, et võiks ka kõik tehingud kokku arvutada ja teha vaid 2 kannet?
  • 113366
    Seda väidet tahaks küll vaidlustad?. Kui Sulle tundub, et mingit aktsiat ei saa LHV kaudu osta, kontakteeru kasutajatoega ja probleem laheneb kiiresti.

    missabsurd

    Üle pika aja üllatavalt hea suhtlemine ja kogemused Swedbankiga. Lisaks saab nende kaudu osta väiksemate välismaa börsiettevõtete aktsiad, mida LHV kaudu ei saa.




    Konkreetne näide: tahtsin osta Soome aktsiat Herantis Pharma (HRTIS). LHV vastus 19.12.2019: "Kahjuks meie välismaakler seda aktsiat siiski ei vahenda ja me seda kauplemiseks pakkuda ei saa". Swed-s oli kohe valikus.
  • Nullpointer
    Nt E-arveldajas (https://e-arveldaja.rik.ee/) saab panga väljavõtted ülesse laadida. Teenustasud seotakse ilusti ära, kuid ost-müük ridu kahjuks mitte. Nende jaoks sai tehtud utikas, mis koostab eraldi kannete faili, aga peale aastast kasutamist pole see enam hea, kuna E-arveldaja hakkas esitama arveid kannete arvu järgi. Kas saan õigesti aru, et võiks ka kõik tehingud kokku arvutada ja teha vaid 2 kannet?


    Mina selle 15 nii teen, sest mina andsin ühe korralduse ja kokkuvõttes tulemus sama, kui M arvates pole asi õige, võin iga kell visata LHV tehingute väljavõtte, kus pudi kirjas. Huvitav, et selline muudatus nüüd 2020 tehti, mulle meeldis see 1 teade rohkem, et oder täidetud, vahet pole, et 15 müüjat oli ja pole ka vahet, kes 100 või 1000 kaupa müüs. Pank võiks paindlikum olla, et saad kuskile linnukese visata, kas saadab koond orderi või tahad üksikuid. Üldjuhul selleks vaatan IB-s L2, kui huvi, kuigi tänapäev varjatud orderid ja muu hookus poookus.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon