I kvartal 2001 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

I kvartal 2001

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Motorola I kvartali tulemused on päris hirmsad.
    Käive 7.7bn USD (-11% võrreldes eelmise aasta sama ajaga), kahjum 206m USD, erakorraliste mahakandmistega 533m USD. 2000. aasta I kvartalis oli tulemuseks 448m USD kasumit.
    Mobiiltelefonide tootmine ja semiconductors müük näitasid võrreldes 2000. aasta sama ajaga -29% ja -22%. Mõlemas segmendis oli ka I kvartalis kahjum (vastavalt -402m USD ja -131m USD). Eelmise aasta samal perioodil andsid need 2 segmenti 181m USD kasumit. Seega on negatiivne muutus nendest 2 tegevusest olnud 710m USD. Motorola market cap on 29bn USD. Ega sealt kõrgemale pole põhjust liikuda. See on umbes võrreldav ettevõtte aastakäibega.
    Ma pole Motorolat küll eriti kunagi pidanud Nokiale, Ericssonile mingiks konkurendiks, mistõttu on reaalne, et turuosa on mobiiltelefonide osas vähenenud. Samas on langus olnud piisavalt suur, et olla skeptiline Nokia ja Ericssoni tulemuste suhtes. Nädala alguses pidi vist ka Philips tulemustega välja tulema. Äkki kommenteeritakse ettevõtte plaane seoses mobiiltelefonide tootmise lõpetamisega.
  • Philipsi tulemused on väljas:

    Kasuminumbrid jäid tugevalt alla ootuste:
    I kvartal 0.08 eurot aktsia kohta(Salomon ootas 0.14 eurot)

    Philips koondab 7000 töökohta, põhiliselt mobiiltelefone ja selle komponente tootvas üksuses

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon