Börsipäev 17.aprill
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
On tulemas tõeline super-teisipäev:
Kõigepealt mõjutab tänast kauplemist Cisco järjekordne hoiatus, mida saatis ka CEO Chambersi emotsioonaalne toon(kõige suurem müügilangus eales jne.).
Igatahes on Nasdaq-100 futuurid praegu allapoole lukus(-42 punkti), mis ei tähenda, et uued atraktiivsed madalad tasemed ei tooks ostupoolele hulgaliselt värskelt karunaha mahaheitnud pulle
Teiseks avaldab täna majandustulemused hulk pankasid. Pangasektoril on suur mõju S&P500-le(17%) ja eile lõpetas indeks kauplemispäeva vastupanutasemele(1185-1190) suhteliselt lähedal, 1180 punkti juures.
Kolmandaks täna avaldatakse suur hulk suhteliselt tähtsaid(B kategooria) majandusindikaatoreid:
14.30 CPI, ehitusload ja uute elamute ehitus
15.15 tootmismaht ja tootmisvõimsuste kasutamine, mis võivad Föderaalreservi intressipoliitikat mõjutada. -
Fair valuet arvestades kaubeldakse futuuriturul Dow´d hetkel 10 000 -10 010 peal. Nasdaq100 on hetkel 1575-e peal.
Dow esimeseks tõsisemaks toetuspiirkonnaks on 9935/40. -
Värske tarbijahinnaindeks ei indikeeri inflatsiooni kiirenemist(+)
arvatakse, et protsessorite turul on Intel(INTC) algatamas hinnasõda langetades kuu lõpuks hindu ümmarguselt 50-60% -
dow ja nasdaq on väikest come-backi tegemas. Dow on 10 035 ja nasdaq100 1597.
-
industrial productions näitas -0.2% asemel +0.4%
kas kellelgi on tõlgendusi -
graafik - valuutaturgude seisukohalt on selline - vajadus intresside langetamise järgi enne regulaarset instungit vähenes.
15,27: nasdaq100 on 1606 ja Dow on 10050 -
Aktsiaturud tõlegendasid IP näitajat, kui uut algust. Ehk laojääkide kasvamise periood võiks olla ühel pool ning tootmist hakati suurendama ning seega peaks ka laojäägid hakkama näitama vähenemise märke.
Dow on hetkel -20 punni ja nasdaq100 +28 punni -
Silmipimestav tõus.
Nüüd pandi kõik stokkid lendama - kel vähegi eluvaimu sees oli.
Kleebiti tiivad selga, jalaga kõvasti tagumikku - natuke maad ikka lendavad.... -
Dow pani ikka väga karmi tõusu. Nüüd pole muud, kui põhja. 10 250-10 300 on suurem resist
-
viies
Sa oled ikka optimist.
Ikka loodad et Dow langeb tugevalt....
Endal oli kah suur kiusatus võtta kiirelt
QQQ Put positsioon.
Kuid see oleks kergelt vastuvoolu...
...ja liiga lühikeseks ajaks...
surusin soovi maha ja ei võtnud...
kuigi jah, midagi oleks sellest ilmselt kätte saanud. -
Sander põhi tähendab = north ehk põhhja Seega asub see üleval. Ei ole ma midagi väga langemise suhtes veendunud. Tänane kiire reversal pani ka mind olukorda, et posse tuleks cut-da. Whatever, selge on see, et karu ma olen ja karuks ma jään. Küsimus on ainult, kust sisse minna ning kuhuni possu hoida. Mina olen seda meelt, et kõik, mis on üle 10 100 on ülehinnatud. järgmised tasemed, kust juurde müün on 10 250-300 ja 10 600. See on strateegiliste positsioonide jaoks. Päevasisene plõksimine on hoopis teine lugu.
-
viies,
okey, ma ei pannud tähele.
Olin nii oma mõtetes kinni.
Imestasin selle tõusu optimismi üle ja mõtlesin et mis edasi...
Ega tegelikult ei ole kindel mis edasi saab...
Ah, milleks oma pead vaevata, ootame, vaatame, eks näe.
Mul ei ole juba mitu päeva ühtegi positsiooni olnud. Ikka ootan sobivat momenti. -
Kas keegi usub, et nasdaq lõpetab tasemel < 1575?
Muster on sama, mis languse algusel alates 21/07/2000-31/07/2000 st. päeva peaks lõpetama põhjas. -
sorry nasdaq100 < 1575
-
minu kui eksteermselt karuse tüübi käest pole mõtet isegi küsida. Seni kuni eilne tipp on võtmata olen kndlalt seda meelt, et nasdaq100ga on lood s...
1600st alla liikumine annab selle teooriale jõudu juurde -
Keegi veel ET ühendust kasutab? Või täpsem oleks küsida kas keegi veel hetkel sooviks ET kaudu välismaale pääseda.
-
mina sooviks
-
Sooviks küll, aga ei õnnestu ... :(
-
Umbes 10min tagasi läks ET välisühendus jälle umbe.
Midagi nagu tuleb, hästi vaevaliselt, siis minut-kaks ei tule midagi....
Ei noh, äge värk see Eesti Telefoni side. -
Peaks neile äkki ise uue välisühenduse ruuteri ostma.
Jube nutune lugu kui nad seda iga õhtu 2 tundi remontima hakkavad. -
Ei tea milles ET probleemid on ja mis masinaid nad kasutavad.
Aga noh, CSCO -lt peaks ju praegu odavalt seadmeid saama.
Kallis Eesti Telefon, no milles asi on?
Kas see saamatus juba asjameestel ei tekita piinlikustunnet? -
Ilmselt on neil alates eilsest mingi uus töötaja, kes õhtul koju minnes juba teist korda järjest kogemata serverile shutdowni teeb.
-
Kuna aeg ajalt paar baiti iga läbi pääseb, on loogilisem seletus see, et need kolm Mustamäel viibivat tsirkuseelevanti on jälle plehku pannud ja talluvad just praegu ET välisühenduse kaabli peal.
-
OK, kas keegi uudistele pääseb ligi?
Miks XOXO nii vabalt langeb, 52 w lo-st kah läbi...? -
Kurb lugu selle välisühendusega ... eile ET väitis mulle, et süüdi olevat hoopis rootsi mingid serverid, aga noh ega nad ju ise ei ole süüdi kunagi ...
-
proovi islandi bookviewriga saada mingit aimu hindade liikumisest...
-
XOXO on ennegi kukkunud 40% päevas ilma ühegi uudiseta, ilmselt jätkuvalt probleemid firma laenudega. Ettevõtte võlakirjade intressid tõusnud juba üsna röögatuks.
Aga ET välisühenduse probleemid küll viletsad, täna teeb Comtrade puhta seljavõidu. -
Ja kas nüüd leidub mõni kena inimene, kes XOXO hetkehinna ka teatab palun? :)
-
kuskil 2.69 ja 2.63 vahel
-
xoxo 2.64 2.66 20:10
muuseas LHVD-s tehtud XOXO tehingud ületavad täna HP-ga tehingud TVB-l :) -
keegi pole kalamehest midagi kuulnud
xoxo on ta laevukese põhja viinud vist -
Noh, SPETS,
ütleme et kui kalamees läkski põhja,
mis sa pakud kuhu XOXO ise siis suundub... -
see aktsia mulle ei meeldi
kui nasdaq kerkib läheb ta kaasa ja vastupidi -
peaaegu põhjas
eile jätsin 3.33-ga kätte ühtteist
täna müüsin selle 3 juures ja ostsin tagasi 2.75 ja 2.45
valus -
XOXO on kahtlaselt WCII ja PSIX moodi...
-
hei,
TMT,oli vist ja kes veel soovisid teada...
...kuna nasdaq enne pühi 1700-st läbi ei vajunud,hakkasin tasapisi pikaks minema.Hetkel on alumiseks piiriks 1800.Kui sellest piirist lugu allapoole ei vaju,suurendan veelgi pikki positsioone.1800 alla-poole vajumise korral (hetkeseisust tulenevalt) korjan kompsud kokku jälle...
...kui ralliks läheb,hakkan välja kolima 2500 paigus.
Nii et esialgu tundub,et võib soovida edukat algavat kevadist karutururallit kõigile!Niisugusest junk'ist nagu XOXO,hoiaksin küll eemale.Mis teil viga on,inimesed?...:"XOXO tehingud ületavad täna HP-ga tehingud "...kas keegi teab Eestis midagi,mida keegi kuskil ei tea?Ahh-mis?Või olid need tehingud seotud sõnaga "müümine".Nohh,siis on veel hullem...või sain ma siin jälle millestki valesti aru?
:-D -
Teremere,
mida siis ise hoiad? e. mis on see mida sina tead ja teised ei tea? Või oled siis puhtalt indeksites? Lihtsalt huvitav teada.
Aga XOXO käitub küll müstiliselt. Päeva lõpuks oli tegemist siiski positiivse müstikaga :) -
ET (meie kohalik) käitub ka müstiliselt.
Kusjuures päeva lõpuks jällegi äärmiselt negatiivselt müstiliselt.
Oleks Eesti Telefon eraldi kaubeldav, küll siis shordiks... -
Red oleks ET spinnitud, ma ammu oleks juba Maui saarel :-D
-
Pooljuhtide show jätkub:
Intel teatas just, et 2001.a. kapitalimahutusi ei vähendata ja kaupleb praegu sulgemishinnast ligi 10% kõrgemal -
Fit, eks XOXO väliselt sarnane WCII ja PSIX-ga, aga palju neid pankrotti ikka minna lastakse
näiteks WCII tõi LU-le ligi 0.5biljonit kaotust
kellel seda vaja? -
beast,
...kas see su poolt oli midagi online intervjuu taolist,et...et mida hoian?:-)
OK siis seekord,järgmine kord aga küsi enne,kas võid küsimusi esitada.
mida ma hoian?raha loomulikult.
Mida ma tean,mida teised ei tea,kuulub tasuliste teenuste hulka...
Loodetavasti olid sa nende tasuta teenuse saajate hulgas,kes septembri algusest peale eelmisel aastal omad pikad positsioonid ära lõpetas?
(seekordne tasuta teenus oli TNT-le,vabandust jahh,mitte TMT-le,sest ta küsis,et...millal siis?)
No nüüd siis!TNT.Veidi võib oodata,sest korrektsioon peaks tulema ja...kui see allapoole 1800-st ei vaju,on teed lahti!Seda aga mitte kauaks!)
puhtalt indexides ei ole ma mitte kunagi.Ega ma pensonäri põlve pidav vana-memm ei ole!
Indexid on turu suuna indikaatorid ja vastuvoolu ujuda viitsijad võivad ju neid ignoreerida.
...ja mis on XOXO liikumises müstilist,sellest ma aru ei saa...sest müstiline on mulle kõik,millest ma ise aru ei saa....nohh,näiteks,kuidas on ikkagi võimalik,et kosmos paisub?...et mis siis sinnapoole jääb,kuhu ta veel paisunud ei ole?
:-) -
tegin sellise jämeda arvutuse:
1923(Nasdaq close)*1739(Nasdaq-100 after-hours)/1672(Nasdaq-100 close)=2000
Tähendab Nasdaqi komposiit puudutas järelturul 2000 punkti taset -
mida tasuks täna osta, andke nõu algajale
-
Lenno,
sul tasuks kõigepealt endale selgeks teha, mis on su strateegia.
kui sa just hasartmänguga ei taha tegeleda. sellisel juhul polegi tähtis, mis sa ostad :) -
Hetk tagasi hakati põrandal Dow futuuridega kauplema. teisendades futuurid cash indeksiks saaksime väärtuseks praegu 10 305/10. Globexil oli kõrgem 10 330/35. madalam on siian olnud 10 270/75.
nasdaq100 on limit up. -
Inteli tulemustele reageeris turg küll väga optimistlikult. Tegelikult oli Inteli tulemus oodatust tõesti parem. Ettevõte nägi ette käibe vähenemist 25% võrreldes eelmise kvartaliga, mis oleks tähendanud kvartalikäibeks 6.5bn USD, tegelikult tuli vist 6.7bn USD.
Tunnistan, et Inteli tulemuste osas olin liiga pessimistlik. Samas ei ole nüüd turu pöördumiseks ka veel erilist põhjust. Intel oleks 20 pealt ostmiseks juba sobiv. Igal juhul on see antud hinnatasemelt parem variant kui GE ja MOT.