Compaq ei vannu alla - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Compaq ei vannu alla

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Compaq teatas, et personaalarvutite langeva turu tingimustes langes 1Q puhastulu 74%, mis sundis firmat käimasolevas PC hinnasõjas veelgi karmimalt oma kulusid kärpima.

    Järsult kahanenud tulemuste taga on PC-de müügi järsk langus ja suurte arvutite üksuse nõrkus.

    Hinnasõja tulemusena langes PC-de käive 7% $4,4 miljardile - tulemuseks $82 miljoniline kahjum. Suurt tulu genereerivate PC serverite müük langes 9%. Kokku langes käive 310 miljonit.

    Hinnasõja tulemusena langes Compaq Delli järel teisele kohale maailma suurimate arvutitootjate edetabelis. Esimest korda alates 1994 aastast ei saanud Compaq öelda, et nemad on kõige suuremad.

    Compaq ei anna alla ja plaanib ellu viia uusi restruktureerimisi eesmärgiga vähendada kulusid $600 miljoni võrra. Plaani ühe osana vallandatakse 5000 töötajat ning laoseisu vähendatakse 450 miljoni dollari võrra.

    Comapqil on äri kõige kehvemini läinud USA-s. Mujal turgudel on aga tulemused olnud positiivsed. Kohalikus valuutas võetuna tõusis käive Euroopas 24%, Jaapanis 87% ning Ladina Ameerikas 49%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon