Väike dividendikommentaar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Väike dividendikommentaar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kumb on parem aktsia, kas väikest dividendi maksev Hansapank või suurt dividendi maksev Norma?
  • "Parem" ei saa küsida. Minu meelest ei saa samuti näidata võlakirjade ajaloolist tootlust versus aktsiate oma ja väita, et üks on teisest investorile "parem". Kui investorid/horisondid/"võidu taktikad" on erinevad, siis võib neile parem olla üks või teine. Tootluse (dividend+aktsia hinna kasv) mõttes on lähiaastail loodetavasti parem Hansapank - aga seda mitte ilmtingimata või kõigi investorite jaoks. Kui näiteks Saku taolise stabiilse dividenditootlusega aktsia ümber natuke optsioonide müügiga (just täpselt vastupidine tegevus "võidu taktikale"!. Ehk tuleb jälle keegi, kes mõne kuu pärast on värkelt maailma avastanud ja räägib sellest innustunult kõigile:-)) jännata, siis mine tea...

    Norma koha pealt ma ei kommenteeri. Siin mõni läheb ärritusest äkki lõhki, kui ainult midagi sooja ja südamlikku Norma kohta ei lausu. :-) Nimesid ma ei nimeta, Nier, küll sa ise tead.
  • Läheneme siis objektiivselt, ilmselt maksavad suurt dividendi need ettevõtted, mis ei kasva enam ja ei vaja laienemiseks raha ja vastupidi väikest dividendi need ettevõtted, mis vajavad raha kasvamiseks.

    Kui me räägime, siin iga päeva 10%-lisest (Hurraa! ÄP) majanduskasvust, siis milliseid ettevõtteid riik vajab? Kiiresti kasvavaid!

    Aga neid polegi järgi jäänud, vaid Hansapank.
  • Tubli Kristjan! Sinu näol on kasvamas peale uus Eesti aktsiaturu toetusgrupp!

    Välkommen om board.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon