Kasvukonto vs. Kasvuportfell - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Kasvukonto vs. Kasvuportfell

Log in or create an account to leave a comment

• eyp on teinud samalaadse teenuse, kui lhv kasvukonto, lähemalt vaata siit

• muidigi on seal ka väiksed erinevused. vt. hinnakirja.
  • Erinevused on tõesti olemas ja minule paistab LHV Kasvukonto igati odavam.

Ime ka kui EYP 100 mln. kahjumit ei saa, kui kopeeritakse kellegi teise pealt toode ja siis tehakse see esialgsest tootest kallim!
  • LHV kaudu vist minuteada veel tulumaksusoodustust ei saa,nii et seega tundub Ühispangal eeliseid olevat.Analoogne asi on vist ka Hansapangal ,nimetus võibolla teine.Muidugi võib nina kirtsutada,sest fond seab siiski teatavaid piiranguid.LHV-s tundub see asi lofkam olevat.Või kuidas?
  • olavis,

sinu armastusväärsus on lihtsalt imekspandav.

eyp kahjumil ja nimetatud toodetel pole midagi ühist. kopeerimisest on ka asi kaugel. või kui siiski rääkida sellest, siis on kõik kohalikud tegijad selle läänest maha viksinud nii või teisiti. kindlustusseltsid, antud juhul siis Ühispanga Elu, pakuvad tõepoolest ka tulumaksusoodustust, mis on kogu sellise investeerimismooduse peamine pärl ja mõte. Kuuldavasti plaanitakse siiski lisaks fondidele ka üksikuid aktsiaid pakkuma hakata.
  • matrox, äkki siis ka mainid millise "lääne tegija" järgi toote tegite?

Hetkel tundub küll toode nii ülesehituselt kui ka kasvõi graafik deposiit vs. aktsiad, LHV pealt mahaviksimisena. Ehk kõige selgema kopeerimisena.
  • Olavis, selliseid küsimusi võib esitada vaid siis, kui pole varem vaevunud sellise teemaga tegeleda. Sarnase graafiku leiad sa praktiliselt igalt poolt, kus pikaajalist aktsiainvesteerimist propageeritakse. Seda juba aastakümneid. Antud alal on raske leida suuremat "lääne tegijat", kellel analoogset toodet EI OLEKS - see on täiesti tavaline ja vana teenus.
  • Kristjan, jutt polnud kaugeltki vaid ühest graafikust. Kui veidigi vaevuda neid kahte toodet võrdlema, siis on sarnasus hämmastav. Ja tuletame siis veelkord meelde, et LHV Kasvukonto sündis varem.

Kristjan, tõestamaks et tegemist pole demagoogiaga, paluks linki sama sarnasele "lääne tegija" tootele.

Saan ka aru, et hr. Kunsing pole sellise "tootearendusega" kuidagi seotud, seega mitte midagi isiklikku. Lihtsalt kole ja ebaeetiline lugu minu arvates.
  • Noh proovime (ei viitsi html kribada, theke copypaste aadressiväljale):

Sarnaseid tooteid, kuni direct-nimedeni välja leiad naiteks siit:

http://askmerrill.ml.com/products/category/0,,53_ask0000,00.html#16

graafikute jaoks, mida nii keeruline joonistada, saab ideid siit:

http://www.ibbotson.com/Products/product_presentations.asp

ja nii edasi. kui see pole piisav, ma võin veel otsida. see oli praegu 2 esimesena pähe tulnud saiti ja 2 min otsimist.
  • Lootsin saada linki sama sarnasele tootele ja seda on Merilli toode vaid väga kaudselt. Kui võrrelda neid kolme toodet, siis ei teki kahtlust et EYP toode on kopeeritud LHV pealt ja mitte Merillilt.

Paralleel võiks olla järgmine - Kodumaja Grupp ehitab maju n vallas. Ühtäkki tekib kõrvale firma Kodumaja Trupp mis ehitab praktiliselt identse projektiga maju, väites et läänes on eramaju ehitatud juba aastasadu.
  • ?? milles probleem ??

kas Kasvukonto oli patenteeritud või? Kui mitte siis au neile, kes head ideed nähes piisavalt kiiresti reageerivad.

Suure kommertspanga puhul võtaks sellise operatiivsuse juures sügavalt mütsi maha, kuigi muidugi ei ole tegemist jalgratta leiutamisega LHV poolt nii et EYP-l võis see plaan ka juba varem küpseda.

Kogu Hansapanga edu baseerub sellele, et osati läänest asju maha viksida, kiiresti ja efektiivselt. Lisaks oli innovatiivsus kõrgel hinnas. Nüüd on kahjuks lood pisut muutunud.
  • Olavis: "Kristjan, tõestamaks et tegemist pole demagoogiaga, paluks linki sama sarnasele "lääne tegija" tootele."

"Ja tuletame siis veelkord meelde, et LHV Kasvukonto sündis varem."

Ehk ütlevad LHV Kasvukonto autorid sulle ise, kelle eeskujule nemad konkreetselt toetusid, miks peaks mina võis Sven sellise otsimisega aega viitma?

• siit lõik LHV Kasvukonto tutvustusest: Kasvukonto™ on LHV poolt välja töötatud uue põlvkonna matemaatiliselt optimeeritud investeerimistoode.
    juhin tähelepanu sõnadele: on LHV poolt välja töötatud
  • flamewars on mu lemmiktegevus.

alustame algusest:

1. erinevus lhv vs yhispanga elu:

esimesel POLE tulumaksuvabastust (veel? kaua veel?), teisel ON. see on üks põhilisi asju üldse, milleks üldse sellist kontot avada.

2. erinevus:

lhv sai oma toote valmis HILJEM. (odot, kes siin kelle pealt kopeeris?)

leidsin kuskilt LHV enda foorumist
    () mingisugused LHV tegijate viited jaanuari lõpust - veebruari algusest. Ma ise sõlmisin Ühispangas lepingu möödunud aasta detsembris. toode ise oli valmis minu mäletamist mööda veel kuu aega varem. (et kuidas siis kopeerimisega jääb?)

3. veelgi varasemast ajast, umbes aastatagusest, meenub selline asi, et Ühispanga Asset Management alustas juba siis FONDSÄÄSTMISE nimelise toote pakkumist.

muuseas, see toode on lhv asjaga palju rohkem sarnane maksete regulaarsuse nõude poolest kui eyp elu oma, milles pole maksete regulaarsus obligatoorne.

vahest aitab kah esimeseks roundiks? kas on veel vastuväiteid?
  • ülevamises tekstis peaks mingid lingid ka olema, aga millegipärast pole... panen need siis siia teksti kujul:

link lhv enda foorumile (punkt 2)

https://www.lhvdirect.com/forums/index.cfm?id=21546

ja yhispanga varahalduse fondsäästmisele (punkt 3):

http://varahaldus.eyp.ee/pages.php3/0202
  • Siisiki panen ühe sarnaste teenuste lingi. Annab lisaks kõigele võimaluse näha ka seda, millises suunas laiendusi sellisele tootele on tavaks teha. Ah jaa, seal tuleks valida "ShareBuilder Tour".

• Poisid mis te kemplete.Vahet pole kes on essa.Tegu on ju igati väärt asjaga,kuid tavaline inimene, kellele see toode on suunatud, loeb igat oma senti ja seega kaldun arvama et ta eelistab sellist varianti, kust on võimalik tulumaksu tagasi saada.See tundub mulle ka laias laastus põhiline erinevus olevat, konkreetselt nende kahe pakkuja vahel.Ise ma küll avasin kasvukonto LHV-s,aga ma loodan et kunagi tulevikus õnnestub ka neil mingi tulumaksu soodustus valitsuselt välja kaubelda(võibolla olen ma väga naiivne).Või mõtlen ma pensionipõlveks mingi variandi välja kuidas "Maksuametit" tüssata.Kuidagi jõhker tundub küll 26% oma elu jooksul kogutud säästudest loovutada.Mitte ei raatsi.
  • sa ei loovuta mitte 26% säästudest, vaid kasumist. eeldusel, et see tekib muidugi.
  • Tänan korrektuuri eest. Krt,paarikümmne aastaga peaks ju ikka mingi kasum tekkima.Eriti kui jälgida seda liitumist propageerivat reklaami kus aktsiaindeksid ajalooliselt raketina kõrgustesse sööstavad ja sellega seoses muidugi ka minu oletatav kasum.Nii et ikkagi hakkab mul sel juhul koledal kombel kahju kui olen sunnitud loovutama 26%.Inimesed aidake!Tahan oma kasumit isepäiselt üksinda kulutada.Ette tänades, hea nõu eest, kuidas pensionipõlveks kogunenud kasumi pealt mitte makse maksta.
  • selles osas on praegu abiks ainult pensionifondid (tükki 2 ja ei investeeri seni veel ameerikasse... kahjuks/õnneks?) või siis pensionikindlustused,

vastavad maksed nendesse paigutustesse võid iga aasta kuni 15% ulatuses oma maksustatavast tulust maha lahutada - tavaliselt tekib niimoodi maksuametil kohustus sulle osa eelmise aasta tulumaksust tagastada, mis loomulikult ei kuulu sinu sama aasta tulu hulka, nii et selle võid uuesti investeerida või tarbida või nurka vedelema jätta. igaüks vastavalt oma võimalustele, vajadustele, oskustele.
  • Sinna pensionikindlustusse olen ma juba ka raha asunud paigutama.LHV kasuks ahvatles mind võimalus teenida suuremat tulu.Oletatavat.Olen mõlgutanud juba selliseid mõtteid stiilis, a-la kui jään pensionile siis võtan oma, loodetavasti selleks ajaks kogunenud,hiigelvaranduse ja kaon kõigi nelja tuule poole.Las siis maksuamet otsib mind.HEH-HE nali naljaks.
  • aga miks mitte pensionifondi - see on ju hulga läbipaistvam + erinevalt mõnedest kohtadest pole kohalikud aktsiad ka nii taevasse hinnatud + kui mujal peaks turud veel korrigeeruma võivad kohalikud fondid ka asuda lääne poole vaatama.
    tegelikult juba vaatavadki, aga eks analüütikute asi ole optimismi pidurdada. nende asi omakorda on muidugi hinnata, kas meie jutt kõlab usutavamana kui CNBC või Abby Cohen vms.
  • Minumeelest on asjadel siis ponti kui saaks kuidagi massid kaasa tõmmata.Ma lugesin kusagilt et enne 97 aasta börsikrahhi investeeris Eestis atsiatesse umbes 10 000 kuni 15 000 inimest.Siis saadi vastu näppe.Nüüd on see arv alla 5 000-de.Vestlesin just hilja-aegu ühe oma tuttavaga kes varem ka huvitus aktsiatest aga nüüd ei taha ta börsile enam üldse raha viia.Kusjuures ta ei ole kahjumisse jäänud.Ning mulle jäigi arusaamatuks miks ta pelgab aktsiaid.Arvan et temataolisi on vaja kuidagi tagasi turule meelitada siis saaks Eestis sellele asjale hoo sisse.Mujal maailmas on inimeste säästude paigutamise osakaal aktsiatesse ikka päris suur.Pakun et olen kuulnud mingeid numbreid üle 50% ,Eestis alla 10% kindlasti.Vot, vaja oleks see vahe likvideerida.Mina küll ei oska öelda kuidas teha tavalisele maainimesele selgeks et ta paigutaks oma säästud(kui tal neid üldse tekib 3000-4000 eekise palga juures)börsile.Tõenäoliselt küsiksid paljud mis asi see börs üldse on,või mingi kasvukonto või midaiganes.
  • jah, paraku küll. aga pane inimesed kisama - müüte maha meie kalli eestimaa, siis on kisajaid nii oma 95% elanikkonnast tublisti. no mis teha. ise ei oska, julge ega taha ja teistel ka ei tahaks lasta midagi teha. sellised me olemegi.
  • Viimastel aegadel on mulle kõrvu jäänud uudistest et tudengitele on korraldatud aegajalt vist mingeid foorumeid investeerimise teemadel.Ise ei ole osalenud aga loodan väga et kasvamas on peale uus põlvkond noori kellest nii mõnigi saab jõukamaks aktsiainvesteeringute läbi.Ausõna hoian neile pöialt, et neil jätkuks meelekindlust kõik tõusud ja mõõnad kaasa teha.Ning ebaeestlaslikult ei ole ma nende peale kade,kuna mul endal on sama siht(krt,muidu vist oleksin kade küll.Häbi-häbi.)
  • matrox, kas tõesti EYP Kasvuportfell loodi juba novembris??? siis minul küll valed andmed.

• yhispanga elukindlustuse esimene kasvuportfelli leping solmiti 23.11.2000
    hansa analoogiline toode kannab nime fondiplaan ja tuli turule minu teada september 2000

to:maidre
    korgemast tootlusest pensionikindlustuses niipalju, et sedasama kasvuportfelli lepingut on voimalik vormistada pensionikindlustuslepinguna ehk siis lepinguna, mille sissemaksed void maha arvata oma maksustatavatest tuludest
  • ühinen tonno seisukohaga - milles probleem???
    vahet ei ole ju, kes väikeinvestoritele püsisäästmisest räägib ja mis toodete kaudu seda pakutakse - kui kasvab huvi investeerimise vastu, siis jagub pirukat tõenäoliselt kõigile.

siiski võtsid kristjan ja matrox südameasjaks tõestada, kust ja mismoodi lhv toode kopitud on.

kristjan - tuntud headuses ütled kõige kõige kohta kehvasti. ma ka tõesti ei tea, miks sina või sven peaksite linke otsima.

sven - ilmselt tekitas sõnasõja mitte niivõrd toode, kui just selle pakkumine. mõlema toote kuulutusel oli sama sisu ja sama pilt. lhv oli tõesti enne selle pildiga väljas.
  • Robert, milles probleem? Ei saa aru mida ma võtsin "südameasjaks tõestada"?

Loe uuesti:
    "Olavis, selliseid küsimusi võib esitada vaid siis, kui pole varem vaevunud sellise teemaga tegeleda. Sarnase graafiku leiad sa praktiliselt igalt poolt, kus pikaajalist aktsiainvesteerimist propageeritakse. Seda juba aastakümneid. Antud alal on raske leida suuremat "lääne tegijat", kellel analoogset toodet EI OLEKS - see on täiesti tavaline ja vana teenus."

Sina tead seda, mina tean seda - kõik veidi pikemat kogemust omavad isikud teavad seda. Töötava teenuse kopeerimises pole midagi laiduväärset ja ma polegi muuseas teie TEENUSE kohta midagi kehvasti öelnud. Kui ma panen lingi Olavis jaoks põhimõtteliselt sarnasele teenusele, siis las inimene loeb ja mõtleb veidi. Vast ei tulda siis nii lihtsalt enam mingite hämmastavate seisukohtadega lagedale.

Robert ja selle minu "lahmimise" üle oled ka sina loodetavasti veidi järgi mõelnud.
  • Kristjan, empiiriline vaatlus näitab, et Sul vist LHV-ga mingi kana kitkuda?

Minu arust point oli eespool selles, et Ühispank tuli pärast LHV-d hämmastavalt sarnase tootega välja. Kas väga raske on seda tunnistada?
  • Kristjan - peace... rahu.
    Kui olin liiga terav, siis vabandan.
  • Kohe näha, et vanad sõbrad... :-) Ok, aitab tõepoolest. Tegelikult olin ma ilmselt pahuram olavis suhtes, kes mind alusetult mingis eelnevas foorumis "karmides ja EBAAUSATES sõnades" süüdistas. Ma olen juba muuseas mitu korda küsinud IGNORE funktsiooni järele, millega saaks siit foorumist minu jaoks ebaolulisema välja filtreerida.
  • kuulge, mul on sügavalt villand sellest, et Ühispank iga matsi käest soravalt nossu saab.

ja dzeimz, sa vist ei tunne kalendrit - nov ja dets 2000 on enne jaanuari 2001. ja üleüldse nagu keegi juba ütles, meie kõigi suur lemmik ja sõber hansapank oli hoopis septembris asjaga platsis.

ja aitab nüüd minuarust ka sellest. aga ma luban, et kui kellelgi veel midagi alusetut öelda on, siis ma hakkan jälle otsast peale. põhjuse teadasaamiseks pöörduge palun selle posti esimese lause juurde.

• oi sorry, unustasin lisada, et enne HP oli veel Ühispanga varahalduse fondsäästmine. Pole vist vaja lisada, et sarnane toode oli ka siis uudis ainult väikeses Eestis, küll aga mitte laias maailmas.
  • Matroks, need keda sa igaks matsiks nimetad on ilmselt potentsiaalsed kliendid.

Ja Ühispank on siis kummaline pank. Kõigepealt müüakse Kasvuportfelli pool aastat väikses siseringis ja paar kuud pärast seda kui konkurent on tulnud välja Kasvukontoga, hakatakse oma toodet reklaamima. Kummaline.

Ma tunnistan ausalt, et kui ma Ühispangas nägin Kasvuportfelli plakatit jäi mul suu lahti. Mõtlesin et LHV reklaam ka seal üleval :)
  • ... kõigepealt müüakse Kasvuportfelli pool aastat väikses siseringis...

seda ei müüdud väikses siseringis - paraku mitte ka lendlehtede toel...

Vabandus.

Mul on südamest kahju kui keegi solvus sõnapaari "iga mats" kasutamise pärast. Mats tähendab minu kui eestlase jaoks tubli maameest, oleme ju maarahvas, kas pole? "Mats alati on tubli mees, ei kedagi ta pelga..." - seda laulu ikka mäletate?

aga osad meie seast millegipärast solvuvad kui kasvõi kaudselt nende päritolu meelde tuletatakse. mul on lapsepõlvest kogemusi vene jõnglastega, kellele ei tohtinud venelane öelda - miski ei ärritanud neid rohkem. nagu näha leidub selliseid ka meie seas - linnaelu on meid ikka oma juurtest väga kaugele viinud.

tuhat vabandust veelkord!

ah, muuseas, mina olen Tartust, alles mõni aasta tagasi valgete Linlaste hulka sattunud. Nii et mats olen minagi.
  • Matrox:

Kuigi mind su "iga mats" põrmugi ei riivanud, tahaks tõe huvides siiski selgitada, et "mats" üldiselt on siiski halvustav sõna, sõltub kontekstist.
    See, et eestlasi kutsuti matsirahvaks, ei tähenda veel, et eestlased rõõmuga end ise nii identifitseerinuks. Lugejale tähendas sinu "iga mats" antud juhul pigem "iga tohmanit" kui "iga eestlast" :)

Selles suhtes ei pea su paralleeli lapsepõlvemälestusega väga õnnestunuks- "venelane" ei ole halvustav sõna aga "tibla" näiteks on.
  • lhvdirect'is on poliitilise korrektsuse nõue juba levinum kui USAs.
    Rassism i la Estonie:
    neeger/mustanahaline = mats/eestlane
  • Alla 10-aastaselt "tibla" veel minu sõnavarasse ei kuulunud, nii et tegu oli kindlasti "v-sõnaga". Aga jätaks selle jutu, see läheb juba teemast välja?

Lugupidamisega Teie,

matrox aka MATrokS

PS luban olla edaspidi poliitiliselt korrektsem, muidu saan ma siin veel LHV käest eetrikeelu või mingi parental warningu ja kes siis veel siin EYP/SEB nime poripildumise eest kaitsta viitsib...
  • dzeimz: "Kristjan, empiiriline vaatlus näitab, et Sul vist LHV-ga mingi kana kitkuda?"

Huh, mõtlesin, et ma siiski vastan LHVDirect'is sellisele mitte eriti asjasse puutuvale küsimusele!

1. Ei ole kana kitkuda. Pigem on minu suhtumine laiemas plaanis positiivne, kuna mitmeski on LHV(Direkt) väljas õige asja eest. Näiteks investeerimiskogukonna tekitamine, pikaajalise rahapaigutamise juurde inimeste kutsumine ja neile mingite põhimõtete sisendamine jms on lisaks ühe firma ärilistele eesmärkidele ka laiemalt võttes positiivne.

N.ö. "lahmimisest" olen ma muuseas siin loobunud, hoides juba üsna pikka aega "Kasvukonto" suhtes oma kommentaare tagasi, ja "kasvuportfellist" üleüldse mitte sõna võttes. Teed on erinevad ja mul pole õigust väita, et üks või teine on KINDLASTI PIKAAJALISELT parem. Seda me saame teha ainult tagantjärgi.

2. Võib arvata, et osa minu võimalikust kriitilisest hoiakust pärineb HOP/HAP ühinemise ajast. "Nothing personal, just business" on siiski alati sellistel juhtudel parim lähenemine. Tõenäoliselt oleks Hoiupank Hansapanka üle võttes käitunud üsna sarnaselt. Teise probleemid on võimalik lahendada radikaalsemalt, kuna selle eest saab vastutavaks pidada ülevõetava esindajaid, kellest tuleb nii või naa suuremas osas lahti saada. Hansal ei olnud nende seisukohast seega mingit mõtet hakata 20 mio auguga HOPRTF'i välja päästma - "wai booder?" Tagantjärgi võib öelda, et mõned kuud hiljem toimunud sündmuste tõttu oleks see auk olnud väga väike, võib olla isegi olematu. Allahinnatud võlakirjad ei default'inud, Eesti Gaasi (millest tuli põhiline repoportfelli allahindlus) aktsiate plokktehing, kus riik oma osalust vähendas, leidis aset vai mõni kuu pärast seda, kui meie olime sunnitud EG aktsiad (vist?) 17 EEK'ga maha müüma. Üsna pea pärast seda näitab EVK statistika meie poolt müüdud kogusele suuruselt üsna sarnase ploki liikumist juba 30 EEK (või üle selle) tasemelt. Praegu maksavad EG aktsiad juba ca 65 EEK. Ühesõnaga - põhjust mõruks meeleoluks on, aga midagi Rainile & Co'le ette heita ma ei kavatse.
    3. Asi, mille suhtes ma rohkem kibestunud olen, oli SEIF. Kinnist tüüpi fond, mida mina olin fondi asutamisest peale juhtinud (emotsionaalne side jms. tarbetud luksused!) ja mis otsustati peale pankade ühinemist likvideerida. Võtsin eile ette ühe 1998 aasta lõpu fondi portfelli, kus juba 40% portfellist oli rahaks keeratud ja panin olemasolevatele positsioonidele huvi pärast tänased hinnad. Võrreldes likvideerimisel aktsionäride poolt saadud ca 162 krooniga oleks portfelli väärtus tänaseks kahekordistunud isegi rahakonto puutumatult seisma jätmise korral. See oli üsna üheselt Raini poolt peale surutud asjade käik, mille alusel fond likvideerimisele läks. Ma ei usu, et suurem osa likvideeritud fondi aktsionäridest oleksid vahepeal suutnud oma raha paremini kasvatada.
    ----------------------------------
    Kokkuvõtlikult jällegi: nothing personal, just business. Mina ei anna oma raha iialgi Raini kätte, tema ei anna oma raha minu kätte. Erinevad on vaated (kuigi mitte kõiges, tuleb aeg-ajalt nentida) ja lähenemine aktsiaturgudele. See ei tähenda, et keegi teine seda ei võiks teha. Rain teeb seda kindlasti paremini, kui paljud meist. Ja ma loodan, et see lähenemine investeerimisele, mida LHVD propageerib, saab vastama investorite pikaajalistele ootustele. Räägime sellest ca 10-20 aasta pärast, eks? :-)

That's it! Ja ma palun edaspidi mitte nii pikka vastust ja ebameeldivaid meenutusi nõudvaid küsimusi esitada!
  • no taas see jutt, et oleks tädil rattad oleks tädi omnibuss ja oleks tädi tagurpidi, oleks ... jne. Tänaste hindade toppimine mingitesse X aja seisudesse ei näita küll, et mõni meist "tark mees taskust on...". Väga kahtlane, et see portfell oleks ilma igasuguste liigutusteta tänaseni seisnud ja kes teab, mis mõju need tehingud oleksid tänasele võimalikule väärtusele avaldanud...
  • Jah, kindlasti poleks see portfell siiani seda vaba raha kuhugi investeerinud ja oleks ka olemasolevad positsioonid kuhugi vasakule virutanud...
    See, et osade inimeste katkendlik kontakt maailmaga ja kujunenud arvamused piirnevad vaid Äripäeva või omal ajal mõne muu värvilise lehe lugemisega, on selle kõige juures üks paratamatu asjaolu. Jah, ma olen pidanud ühe korra varem ka midagi sellist kirjutama. Kas Sina ei vastaks midagi, kui mingi tüüp tuleb Sulle ette heitma "madalaid eetilisi tõekspidamisi" vms?
  • Aga tegelikult, mann, on Su kommentaar täiesti omal kohal ja see (punktid 2&3) pole õigupoolest kellegi teise asi, peale minu ja seetõttu pole säherdust kommentaari antud küsimusele vastusena mõtet siia toppida. Annan graafikule lahkesti loa minu poolt lisatud vastus ja jätk LHV tegelaste soovi korral siit ära koristada.

Kinnitan jätkuvalt kitkutava kana puudumist ja soovin edu ja õnne random-walk sammul aastas keskmiselt 12% ülesmarssimisel aktsiaturul! Samas huvitav, mida jaapanlastele kodumaiste aktsiainvesteeringute julgustamiseks ootetulemusena välja pakutakse?

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon