mis saab ETVst? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

mis saab ETVst?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas meie vanim telekanal:
    a)läheb hingusele
    b)liidetakse Eesti Raadioga
    c)jätkab samas vaimus ning valitsus pumpab raha juurde

    Igatahes on päris palju kära viimasel ajal ETV ümber käimas. Kas ja mida siinsed fin.turgude inimesed ETVst arvavad?
    Liberaalsema suuna esindajad pooldavad ilmselgelt ETV sulgemist või erastamist ning kommertstingimustel tegutsema asumist.
    Teisest küljest - vahest on ETVl siiski ka mingid avaliku hüvise tunnused ning riik peaks teda finantseerima. Kas ja kui palju?
  • Mina teen iga hommiku kell pool seitse ühe silma lahti ja vaatan TEREVISIOONI, mis on minu arust väga hea programm

    aga Eestis pole enam ligi aasta nelja päevalehte, tundub et ka tv-programme on paljuvõitu

    näeks lähemas tulevikus ainult internetis tegutseva tv-jaama tekkimist
  • Minu arvates on normaalne, kui riik üritab meediat natukenegi oma käes hoida.
    Niigi on poliitiline võim maailmas ammu juba majanduslikule jalgu jäänud.. selles osas oli hea artikkel nädalavahetuse FT-s.
    Nii, et riik tagugu aga raha juurde ja ärgu põdegu. Riigi ülesanne on ju (väidetavalt) rahvale tsirkust ja leiba tagada.
  • Tqnis ega sa ise juhuslikult ETV'le saateid ei tee (müü) ;-)
    Ringhäälingu loa üks tingimus erajaamadele võiks ju olla, et iga päev oleks vähemalt ühes jaamas prime time'l kas kultuurisaade, peaministri kõne, vms.
    Peamine põhjus ETV alleshoidmiseks on ikka EU sotsialistlikud valitsused ja nende poolt propageeritav "avalik-õiguslik meedia" ma ei tea kas EBU'sse erakanal saakski kuuluda. Nii et tuld sotsidele, viimasel ajal on erakanalitelgi piisvalt häid asju. Ka ei tea et näit. Discovery oleks mingil moel "avalik-õiguslik"
  • Sotsiaaldemokraatia ruulib! Tuld liberaalidele!ETV on lahe!
    :-)))
  • Kahjuks vist jätkab suuresti samas vaimus. Kuigi kui ka Riigikogu Valitsuse eilset otsust ETV ja Eesti Raadio ühendamise kohta toetab, siis on lootust, et nende avalik-õiguslike peletiste rahade juhtimine varsti vähegi mõistuspärasemalt toimima hakkab. Raadio on ikka ETVga võrreldes läbi aegada tõeliselt kuninga kassi moodi elanud.

    Riik võiks ju muidu ka raha juurde pritsida ja rahvale tsirkust pakkuda, aga siis veel need õpetajad tahavad palka saada. Ja mõlemat korraga hästi ei saa. Või vähemalt tahaks väikse märkusegai teha, enne kui järgmised 100 miljonit ETVle saab antud.

    Selline kommentaar siis riikliku mätta otsast..
  • ETV päris kindlasti ei lähe hingusele, selleks on liiga paljude inimeste huvid minevikus, olevikus ja tulevikus seotud selle asutusega. Kui selline asi peaks juhtuma, oleks kogu Eesti paha haisu täis ja kindlasti hakataks uurima, et kuidas selline´asi juhtuda sai. Ja siis seda s...a, mis lendama hakkab - ka kõige toredamad ja süüdimatumad poliitikpoisid saaksid siis täiel rinnal pasunasse. Ise tervitaksin siinjuures oma vaieldamatut lemmikut P.-E.Rummot.
    Kommertsialiseerumine - ETV ei peaks normaalsetes turutingimustes vastu üle 2 aasta. Selline mõte oleks olnud teostatav veel 96-97, aga mitte enam. Turuosa läheb vaikselt ja kindlalt ära, näod ja ajud tilguvad mujale. On mõned head saated, aga üksiksaated ei tee veel kanalit ja üksiksaated ei too suurt raha kanalisse. Liiga ebaefektiivne bürokraatlik süsteem. Lihtsam ja palju odavam on asi kinni panna ja kaubamärk maha müüa.
    Ühendamine Raadioga oleks täiesti asine idee - mõlema asutuse tegevuse eesmärgid ja vahendid ju tegelikult kattuvad u.60-65%. Kui kedagi Eestis tõesti huvitaks kulude kokkuhoid, siis see oleks küll mõte mida arendada.
    Kui ETV ei piinleks isikute egode poolt tekitatud probleemide küüsis, oleks avalik-õiguslikul telekanalil tegevust küll. Pikemalt ei kommenteeri, aga vajadusel soovitan Hagi Sheini "Rohelist raamatut" mis päris kenasti ja põhjalikult situatsiooni ja probleemi lahkab.

    Graafik: Telekanalite paljusus ei saa ju kuidagi kahjustada Sinu heaolu, millest see vingus hääl?
    Internetivisioon Eestis: tehniliselt väga lähedal sellele on vennad O-Jalg ja A-Jalg (Sõnajalad on praegu RTR-Eesti levitajad), aga nende tele-ise-tegemine on muidugi teada...
    Ja kuigi sellest palju kuulda pole olnud, peaksid 2 erakanalit veel tegelema aktiivselt selle projektiga Eestis. Aga kuna ma täpselt ei tea, siis pead pandiks ei anna.

    Yaak: Erakanalit ei saa sundida tegema asju mis ei müü (eriti rõõmsaks teeb reklaamiandjat mõte peaministri kõnest kahe seebi vahel). Erakanal teeb ja näitab seda, mis rahvale peale läheb. Ja kui see on kultuur, siis ta seda ka näitab. Ja kui see on seep, siis jääb seep. Tegelikult juba on Ringhäälinguseadusega kohustus näidata prime'time-s omatoodangut. Isiklikult arvan, et see on ainult aja küsimus, millal keegi teeb "ai-ai" selle seaduse taga istuvale huvigrupile. Kui see ei õnnestu, tehakse ümber prime-time mõiste... Seega ei usu ma selle kohustuse seadustamise õnnestumisse.
    Yaak veel: erakanal saaks kuuluda EBU-sse, ... kui ETV-l selle vastu midagi pole. Irooniline.

    PS! Ma ei ole erapooletu ega sõltumatu (mida taibukamad lugejad isegi aduvad).
  • poiss,

    ise ei märganud vingus häält ja selle tõestuseks ütlen, et vaaatasin hommikul terevisioonist optimistlikku Aare Urmi, kes ennustas ,et aasta pärast on Eurovisioooni korraldamine õnnelikult selja taga ja stuudio on täis Võru ja Kingissepa rahvast. Kingissepa parandas Aare Urm hetk hiljem loomulikult Kuressaareks :-)

    mul ei ole midagi 4 programmi vastu, minu pärast võiks neid kasvõi viis olla, iseasi et kas nad suudavad ennast ülalpidada.
  • Minuteada on mistahes internetitelevisiooni põhihäda see, et see tuleks meie karmis tegelikkuses 100% omasaadete & reklaamiga täita.

    Esimest ei suudeta Eesti-suuruses kohas täna ja tulevikus, ja minu arvates ei oleks ka mõtet (v.a. sügavalt spetsialiseerunud i la Discovery, CNN, etc).

    Teise komponendi üleküllus ei rõõmusta ilmselt eriti vaatajaid. Kahtlustan, et alternatiividerohkes internetis isegi rohkem, kui koduse lineaarse sisuga telepurgi ees.

    Saadete/filmide sisseostmisel on häda selles, et praktiliselt võimatu on tagada näitamisõiguste lepingusse kirja pandud regionaalset piirangut. Seda, et soomlane, kes peaks Foxi teada olema MTV3 klient, ei vaataks Simpsoneid hoopis tv3.ee vahendusel. Globaalseid õigusi (= internetis näitamine) ükski Eesti kanal endale iial ei osta.
  • Te vist ei räägi üldse investeerimise teemadel :-)
    Aga mind häirib hoopis see, et Kapital on magedamaks jäänud. Juba ammu ei näidata aktsiaindeksite ja valuutakursside graafikuid ja tihtipeale ei näidata ka all jooksvas reas börsiindeksite muutusi protsentides vaid ainult absoluutväärtusi. Kas see kõik on raha kokkuhoid või hirm eskaleerida börsieufooriat?
  • Investeerimisteema on ehk selles mõttes, et neli suurt asutust ja turg arvab, et peaks tekkima kas konsolideerumine või mõne lõpetamine.
    Lihtsalt huvitav arutleda mis juhtub.
    Pangandusega paraleele tõmmates- etv nagu sotsiaalpank (yhispank)? kanal kaks nagu hoiupank, tv3 nagu hansa ja tv1 nagu forex?
    Pluss arvamused selle kohta mis veel väiksematest tegijatest saab (internet). Kellel on teisi pakkumisi (etv nagu maapank näiteks)?

    sCandal: Internetis peaks ju saama suhetliselt lihtsalt piirata, kust riigist midagi näeb kust mitte.

    Yaak: mitte ainult etv-le. ega sa juhuslikult ise etv-st saateid ei vaata (osta) :-)
  • ETV põhiprobleem on hiiglaslik kinnistu kesklinnas hiiglaslike halduskuludega. See tuleb maha müüa. Muidu ei lahene midagi.
  • kõrvaltvaatajana on mul mulje jäänud, et ETV põhiprobleem on eelmiste perioodide kehv management. meenutan kasvõi tsirkust - müüme reklaami / ei müü reklaami. kohati jäi mulje, et eelmine management teadlikult kahandas ettevõtte väärtust.
  • Soovitaks äkki müüa ettevõtte juhtkonnale oma aktsiale putte säherduses suunas tegutsemisele motiveerimiseks :-)
  • tqnis,
    ei ole mitte ühtegi vettpidavat viisi, kuidas internetti sattunud info levikut geograafiliselt piirata ja jooksvalt kontrolli all hoida. mitte ühtegi.

    teatud arvutite või alamvõrkude tasemel lubada/keelata -- kindlasti. pidada reaalajas muutuvat access listi kõikidest füüsiliselt eestis asuvatest aadressitest -- tahaks näha kuidas.

    sC
  • avalik-õiguslik televisioon on euroopalik hobi,mida ei finantseeri mitte kuskil riik...(täpsemalt vast kõik tulu-,aktsiisi-...maksumaksjad)...vaid ainult televiisoriomanikud.

    teleka maksu näol,televiisori,ka raadio kasutus litsentsist laekuvate vahendite arvelt kaetakse avalik-õiguslike, a la BBC taoliste mitte kommertslike tele-raadiokanalite eelarved.

    ETV-d finantseeritakse kuuldavasti otse riigieelarvest + reklaamitulu.Seega,pole tegemist tegelikkuses mitte av-õ. TV-ga vaid riigi toetusel elava kommertskanaliga.

    Ajal,mil kommertskanalid Eestis suudavad elus püsida vaid reklaami müümisest,jääb kummitama küsimus:Kus on ,kuhu kaovad ETV reklaamitulud????

    av-õigusliku televisiooni loomiseks mitte paberil vaid tegelikkuses tuleb igal eesti telekaomanikul jagada ETV eelarve finantseerimine omavahel ehk maksta iga-aastast teleka maksu.

    Ringhäälingunõukogu aga,vast sellise otsusega lagedale ei söanda tulla.
    Seetõttu jääb ilmselt ETV-s kestma "pime öö,mitte keegi aga ei maga" situatsioon.

    Alternatiivina telekamaksu kehtestamisele on kuulda olnud ka kommerts tele-raadiojaamadele vastava litsents-maksu kehtestamisest,millest finantseeritaks avalik-õiguslikku.

    Kogu küsimus taandub lõppude lõpuks vaid asjaolule:kas Eesti ühiskond vajab euroopalikul traditsioonil põhinevat kommertsivaba televisiooni ja raadiot,a la BBC,yle 1,jne.
    Või ei vaja,piisab ameerikalikust,vaid turu reeglitel põhinevatest meediakanalitest?

    Selege on aga üks.Avalik-õigusliku televisiooni puudumisel meil eurolaulupeo korraldamisele asja ei ole.
    :-)
  • sC,
    teatavasti ei ole ka sateliitkanalid 100% kontrollitavad. internetikanalid peaksid juba seetõttu rohkem kontrollitavad olema, et seal saab ühendusepakkuja oma kasutajaid ka lisaks kontrollida. eks siis luuakse vastav organisatsioon, kes maksab ühendusepakkujatele, et need vaataksid, et nende kasutajad vastavalt identifitseeritud oleksid... ja kui mingi väike % ka vaatab soome telekat, mis siis...

    või ei ole nii?
  • ja pealegi, ei määrata sellisel juhul ilmselt hinda geograafiliselt, vaid kylastuste arvu järgi.. minu teada ei ole see nyyd kyll internetitelevisiooni häda...

    kvaliteet on ikka see mis soovida jätab...

  • mötlik,
    kvaliteediprobleemid on vaikselt hääbuv nähtus.

    ja külastuste järgi maksustamise point on õige, minu väide oli et geograafilised piirangud on interneti puhul relikt. ja probleem selles, et fox lihtsalt ei müü su internetikanalile simpsoneid hittide alusel. ei ole selliseid levilepinguid.

    sC,
    ei ole küll teab mis teleteadlane, aga igapäevaselt (digi)meedia-alal ametis küll

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon