BEOS (esimene kähkukas analyysi asjus, palun kommentaare) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

BEOS (esimene kähkukas analyysi asjus, palun kommentaare)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • jargnevalt pisike m6ttekaik miks proovin beosiga kätt. paluks kommentaare ja kogemusi ja vitsa:)

    tsekksiin beosi, ammust lemmikut tech aktsiate seas. tegeleb beos op systeemi loomise ja beia
    platform for internet applicants. asi ise on ilsu töötav ja tech hea, samas tech headus ei loe.
    siiski siiski. ysna odav aktsia, huvitab.

    31 martsi seisuga:
    kolme kuuga cash vahenenud 9,5m->6,5m
    assete kokku 16m->11,5m
    liabilities 2,7m->3m
    stockholders equity 13,3m->8,6m

    5 kuuga:
    stock price 1,5->0,5

    oletaksin, et hakkavad rohkem pappi kokku oidma.
    siiski, market value suurem kui stokholderite value (value=18m, stockholders equity=8,6m),
    samas intel on suure stakega sees, akki ostab ara?

    cash muudkui kukub, sales cost kasvab salesist kiiremini, beos otsib ylev6tjat.. shortsellimised on vahenenud (data on miski kuu aega vana) aktsia hind on 52week low, premarketil oli nats t6usu v6rreldes last closega.

    siis nasdaqilt analyst reportse, guru analyse jms.
    tundub et ainus ais mis korras on finants :)
    myyki jms sellist pole eriti, seega voib oodata ylev6tmist tehnoloogia pohjal. siiski usun sydames et see kukub veel enne ylev6tmist.

    ja nyyd kui ma seda juttu siin räägid siis haid akki tsekkavad valja ja kuo on hea siis ostavad ja ma ei saa hea hinnaga ja kui ei ole hea siis ei osta.. seega siit saab emotsiooni "huh, hea et ei ostnud" voi "damn, hiljaks jain". seega keep mouth shut (ja seepärast keegi ei lobise peale janno01 oma strateegiatest?)

    enamvahem siin mu m6tted ja viicimine l6pevad.
    ise ostaks, kui aktsia kukuks kuskile 30-40 sendi tasemele (tunde jargi). paneks 400 aktsiat lendu ja vaataks mis juhtub :)

    see mis ma oppisin, on et algajad numbritest niikuinii midagi head ei jaska valja koukida. numbrid on nagu refinemendiks, algul piisab lugeda analyyse ja nende soovituste pohjusi..
  • BeOSi tehnoloogiast rääkides, üks nende kunagisi põhivendi tegeleb ajaviiteks nüüd hoopis sellise Uue OSi kribamisega (hetkel Intel/AMD/Sega Dreamcast[?!] platvormidel):
    NewOS

    Minuarust tõeliselt lustlik kommentaar sealt:
    Why? NewOS exists to explore some aspects of modern OS design, and to have fun in the process. Also, I seemed to have collected a bunch of old non-x86 machines that need something running on them. I figure, "Hey, why dont I just port my OS over?" The rest is history.

    Mina teeksin sellest subjektiivse järeldusele, et gurule BeOS ei paku enam pinget, eneseteostust ja ilmselt mitte ka finantsiliselt helget horisonti?

    sC
  • See, et hea tehnika pole mingi müügiargument, on ajalugu meile juba korduvalt tõestanud. Kes see niisugune hull peaks olema,et hakkab hirmsasti raha sisse taguma, et MS-i või Linuxiga võistelda? Apple Mac-idega kuidagi suudab mingit oma joont ajada, aga see on rohkem selline kultusevärk ja ikkagi nizhiturg.
  • BeOSil on tegelikult tehnoloogilisi eeldusi, mis teevad tast MacOSist ehk potnetsiaalselt vingemagi nishiprodukti.

    Nõrgema rauaga kuid multimeediaohtrad internet appliance'id, vingema rauaga kuid SGIst või G4st oluliselt odavamad videotöötlusmasinad vmt.

    Aga noh: potentsiaalselt.
  • Nojah. Olen isegi pikka aega jälginud BEOS threadi Yahoos ning uurinud selle stocki võimalusi. Kogu selle protsessi käigus olen endale teinud järgmised järeldused:
    1. Hr. Gasset, kes seda firmat juhib, on alati olnud väljapaistev tehnikute liider. Kuid samuti on ta ennast pidevalt näidanud üles ka totaalse turundustölplasena. Oli ju tema see vend, kes oli Apple's vast ehk suurimate strateegiliste ja turunduslike lolluste taga (hindade tõstmine ilma mudelivalikut muutmata näit.) ning on sama liini jätkanud edukalt ka Be-s
    2. BeOS on tegelikult loodud selleks, et see Applele maha müüa. Hiljem, kui Gil Amelio otsustas Steve Jobsi NEXT-i kasuks, ei suudetud teha piisavalt kardinaalseid otsuseid (tehnoloogia maha müüa näit. Microsoftile ja muude asjadega edasi minna) ning jäädi vinduma.
    3. BE sisemine struktuur ja töölepingutes sätestatud suhted teevad ülevõtmise raskeks
    4. Aktsia võib saada delistitud "any time soon". NASDAQ saatis neile vastava hoiatuse 2. aprillil. Kui keegi omab täpsemat selgust, kaua delistimine hoiatusest alates aega võtab, võiks siia postitada.
    5. Kõik spekulatsioonid võimaliku ülevõtmise kohta langevad minu meelest valdkonda "wishful thinking". Kõige tõenäolisem partner on SONY, kes on launchimas oma Internetiterminali eVilla, mis kasutab platvormina BEIA-d

    Kokkuvõtteks: BeOS operatsioonisüsteemina on surnud. Ülevõtmise tõenäosus ENNE delistimist on väike. Mina Sony asemel ostaksin ära tehnoloogia (BEIA) ja insenerid.
    Kui Sul on piisavalt kapitali millega riskida, siis u. 400 share kaotada eriti haiget ei tee. Tõenäosus võita on väike, kuid kui Sa võidad, siis on tulem vinge.
  • sry, aga ma ei näe ühtki põhjust, miks peaks Gasseˇe'l see beos-üritus positiivse suuna võtma. Projektis on liiga palju revolutsioonilisust ja liiga vähe evolutsiooni.
    Pole majanduse koha pealt asjatundja aga lihtsalt pisikene vahetargutus strateegilise poole pealt :)
  • Jah! Ja ameerika mehed murravad pea pooleks, et kas see on AOL või Sony. Irw
  • BTW riq-il peab olema riskikapitali jalaga segada, et nii risksesse asja torgata sisse ca. 0,5Milj$



  • tavalisest 6x suurem käive, tubli riq:)
    BE INCORPORATED BEOS11:33AM0.63+0.14+28.57%11:46 AM0.63+0.14+28.57%1,497,600
  • no miks te juba ei osta!!
    ma tahaks maha myya ;-p
  • beos on juba $0,7 (43%up)
    kas sel on ehk seost nasdaqi hoiatusega
    delistida?
  • April 19, 2001--Be Incorporated (Nasdaq:BEOS - news) today announced its Board of Directors has engaged the investment banking firm of ING Barings LLC to assist it in exploring various strategic and financial alternatives for maximizing shareholder value on a NEAR-TERM BASIS
  • seega,
    kas inv bank on millegagi lagedale tulnud?
    aga miks pole pressiteadet?
    out of nowhere niimodi.. kaua aega langend ja paigal pysinud, siis kuu aega peale panga palkamist t6useb 50% !!!
  • Be on üldse pressiteadete koostamisega kitsi. Põhjus - J.L. Gasse't "suurepärased" turundusoskused.
  • Riq omad siis BEOSi mingilt tasemelt?
  • virtuaalportfelikuga:

    2001-05-23 ost BEOS Be Incorporated 400.000 0.500000 USD 200.00 10.90 210.90

    2001-05-25 müük BEOS Be Incorporated 400.000 0.620000 USD 248.00 10.89 237.11

    täna piilun lucentit..
  • Lucent on pärast Alcatel-iga läbirääkimiste lõppemist lühiajaliselt võib-olla hea valik. Mitte sellepärast, et tal palju tõusuruumi oleks, aga ilmselt pole võimalik palju sügavamale(LU 1986 aprilli IPO hind oli 8.20, eilne põhi 8.23)kukkuda.
  • turg kukub, lucent ei.
    ma lähen varsti juba märjaks,
    sest pea k6ik suured tegijad lähenevad
    52week madalseisule.

    pikas perspektiivis ei kao ei sun ega ilmselt ka lucent kuhugi. ja oracle. ja cisco. nii m6nna!
  • To: riq
    Viimaste sündmuste raames. Kuidas Sulle tundub? Kas asi näeb takeoveri moodi välja või oli see lihtsalt mingi virvendus.
  • ma ei tea..
    Annual Stockholders Meeting
    11:00 a.m. PDT Wednesday May 30th, 2001

    30 mai oli shareholders conference, pole midagi kuulnud mis seal toimus.

    siin on yhe beosi asjatundja artikkel, mis viitab et bega on asi nutune. ma ise spekuleeriks, et t6esti mingi suur hakkab tasapisi yle v6tma..
    tehnoloogia iseenesest pole paha, ja kui seda saab nii odavalt..

    minu arvamus: IBM! (nad on nii tehnoloogiamaiad)
  • IBM juba OS/2-ga proovis. Vaevalt, et teist korda sama reha peale astub :)
  • OS/2 konkureeris personaalarvutite OS-turul.

    BeOS rohkem selline 'internet appliance'-buzzwordi taha peituvate lahenduste OS. ehk siis kohtades, kus Win* (teatud tingimustel v.a. WinCE) normaalseks tööks vajalik raud ajaks lõppseadme liiga kalliks. või mõni muu miljonist põhjusest mitte MS-tooteid kasutada. ;)

    olemasolevaks näiteks Sony Vaio eVilla.

    ja see turg, nagu teadjamehed juba mõnda aega sõnuvad, on sadu kordi suurema kasvupotentsiaaliga kui uute PC'de turg täna.

    seega, riq spekulatsioonis on tõetera, eriti fraasi "kui [tehnoloogia] nii odavalt saab" valguses.
  • Windowsil ikka vana mure - kallis ja ebastabiilne.
    miks ibm? sest ibm on teadatuntud k6va r&d'ga.
    sony on consumer oriented, samuti nagu microsoftki. ibmil on ikka vaga palju fundamental reasearchi ka (st teadlaste ideedest mitte kasutajate vajadustest lahtuvsalt).

    see net applicancede market pole veel valja kujunenud, seega ei pruugi ta kunagi kujunedagi. st tuleb uus turg, kuhu beos sellisel kujul eriti ei sobi. minu m6ttekäik oleks, et ibm ostab beosi puhtalt seepärast et neil oleks siis värske OS kui tuleb uus hype.

    aga akki keegi teab mis seal shareholderid rääkisid?
  • "see net applicancede market pole veel valja kujunenud, seega ei pruugi ta kunagi kujunedagi. st tuleb uus turg, kuhu beos sellisel kujul eriti ei sobi. minu m6ttekäik oleks, et ibm ostab beosi puhtalt seepärast et neil oleks siis värske OS kui tuleb uus hype. "

    Prognoosin, et Be ilma mergerita seda uut hype küll ära ei jõua oodata. Pealegi näitab ajalugu, et uue hype tuleku lähedal ülehinnatakse lähema periood tulemit ja alahinnatakse kaugema perioodi oma.

    Mina vaatasin seda viimase aja ostmist ja mulle isiklikult jäi mulje, et miski big fat venture võttis mergeri ootuses positsioone sisse. Mis spetsid arvavad sellisest spekulatsioonist?

    Muide, võimalike kosilastena on pakutud (tähestiku järjekorras) AAPL, AOL, IBM, MSFT, SONY, SUN. Yahoo messgeboardi jälgides jääb mulje, et tegemist on rohkem miski wishful thinking teemaga.
  • Psst. Kõlakad kolksuvad, et Sony eVilla müüb päris kenasti. Kui palju sellest Be-le rõõmu on jääb ise küsimuseks.
  • ma arvan et soby voib be miski moskva-saiakese hinna eest ara osta.. a mina kyll beost osta ei julgeks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon