Maksude ja kulude optimeerimine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Maksude ja kulude optimeerimine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Investeeringutelt saadava kasumi (sealhulgas dividendide) maksustamisest on paaris foorumis varem juttu olnud. Seekord uuriks asja hoopis spetsiifilisest vaatevinklist.
    Et saadud kasumit saaks vabalt reinvesteerida ning üldse ressurssidega oma tahtmise järgi ümber käia, on hea äriühing asutada ning Eestis saab kõik asjad mõistlikul kombel aetud. Aga edasi?
    Soovides juhtumisi USA-s äriühingule kontot avada, lahterdavad mehed sind Professional user'iks ning kehtestavad ka vastavad teenustasud.
    Lihtsalt niisama füüsilise isikuna äriühingut hästi esindada ei saa. Kelle konto, selle kasumid ja maksud. Siit tulenevalt tarvidus legaalse võimaluse järele eraisikuna oma äriühingut esindada. Kas keegi on sellele probleemile vettpidava (seadusliku) lahenduse leidnud ning kas asi lahendatav maaklerlepinguga, s.t. osutan ise eraisikuna oma äriühingule maakleri teenust?
  • Täpsustuseks:
    mõeldud eraisiku kontol äriühingu rahaga toimetamist.
  • meie ksunis liberaalne õiguskord lubab sõlmida ka lepinguid, mis ei ole seaduses sätestatud, tingimusel, et sellised lepingud ei ole vastuolus seaduse ega heade kommetega. isiklikult ei näe ma mingit vastuolu ühegi seadusega, kui sõlmida äriühinguga oma [füüsilise isiku]konto kasutamise leping. mis USA seadustesse puutub, siis isegi nemad oma paranoias ei ole toppinud lepingutesse sisse, et kontoomanik peab olema ka kasusaav omanik.

    samamoodi töötaks kodumaine analoog meie EVK-ga, et mitte maksta liiga suuri teenukaid, hoiad pabereid oma kontol ja meie maksuametile esitad vastava lepingu, kui nad peaksid tahtma maksu sisse nõuda. Eesti puhul pead sellisel juhul muidugi arvestama võimalusega lugeda mingil hetkel oma nime Äripäevas.
  • Pitsat
    Kas leidsin mingi hea lahenduse?

    Kunagi keegi pakkus siin abi sellistes küsimustes - kas oli Hr Haldre (vabandan, ei mäleta enam nime).

    Mul on kuskilt meelde jäänud et FIE võib ka mingi eraldi arve moodustada kust siis tulumaksu maha ei võeta. Et oleks võrdsus äriühingutega ja kõikidel ettevõtjatel samad eelised.
    Kuidas asi käib ja kas saab kuskil asuvat väärtpaberikontot selliselt vormistada - ei tea.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon