Börsipäev 11.juuni - Jaapanlased näitavad punast tuld - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11.juuni - Jaapanlased näitavad punast tuld

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Juniperi kasumihoiatus ja Jaapani nõrk majandus(SKP-0.2%Ikv.)tähendavad aktsiaturule negatiivset sentimenti.

    Nagu tavaliselt mõjutab nädalavahetuse WSJ lisa Barrons teatud aktsiaid. Vaata:

    AXP (Morgan Stanley peab ühinemisläbirääkimisi);
    cashirikkad internetid(näiteks SCNT,VIAN,BFRE)
  • tänane eesmärk Dow Jones´le oleks 10 835-860
  • viies,

    Ühest sõnumist jäi meelde, et jägid ka valuutasid, kulda, toraineid

    Kuidas prognoosid EURUSD, nafta ja kulla lähiaja liikumisi?
  • polnud küll küsimus mulle, aga kuna viimati on EURUSD seostatud järjest enam kapitali liikumisega ja vähem näiteks jooksevkontoga, siis äkki nõrgeneb USD taas pisut kui USA stokid suuna allapoole võtavad.

    Samas, mingiks megaoptimismiks euro suhtes pole vist niikaua põhjust kui pole lõplikult selge, et USA ikkagi majanduslanguse teed läheb (mida muidugi kõik progressiivsed tegelased loodavad, ma loodan :-). Selsamal põhjusel võiks brent ka suuna allapoole võtta, kuid ka see näib võtvat veel aega.

  • ei oska pikemajalisi prognoose teha. üle nädala ei tule suurt midagi välja. aga eurusd on lood sedapsi, et ega enne mehed ei jäta, kui ECB pole nähtud. Kui täna mingit imet ei juhtu, siis juba nädala jooksul võime näha uusi all time low´sid ehk siis alla 0,8225te. Imena näeksin tänast sulgemishinda üle 0,8500.
    naftaga on lood umbes nii, et OPEC on vahemiku paika pannud, kus nemad on rahul. nüüd spekulandid peavad ise vaatama, kust mida saavad. Vahemik oli 23 -28 dollarit barrel. Loomulikult meeldiks OPEC poistele, kui hind tuksuks pigem 28 taala all. Spekulandid jälle teavad, et OPEC on andnud sõna maailma vägevatele, et sealt kõrgemale minnes hakatakse tootmist suurendama. Spekulandid pole lollid. kõik on huvitatud müügist enne 28 taalani jõudmist, kui hind muuidugi sinna üldse jõuab. mõned vennad on nii kannatamatud, et müüvad ennem ning piisavalt suure hulga selliste meeste korral on hind jälle alumise äära poole teel. Samas on mingid suured tegelased (hedge fondid), keda mina "Haideks" kutsun, kes proovivad vahepeal vett segada ning jahivad range´i mängijate stoppe.
    Seega kokkuvõte on see, et range seni kuni OPEC midagi uut ette võtab. Naftadega kauplemise kohta ei oska tegelikult täpsemalt midagi kosta, sest hinnad suhteliselt juhuslikku laadi ehk ei ole piisavalt high frequency data´t, mida oleks tehnilise analüüsi tegemiseks vaja (vähemalt minul). Kõik mida mind huvitab on pigem riskide maandamisega seotud. Saadan inimestele, kes on huvitatud riskide maandamisest kommentaare naftahindade liikumise kohta ning ei ole daily spekulliga seal otseselt kokku puutunud.

    Kullaga on lood umbes sarnased. Ise ei taha üldse sellega mingit tegemist teha.
    Turuosalisteks on tootjad; lõpptarbijad ning vahendajad. Loomulikult ka spekulandid. Väiksed vennikesed proovivad pappi teenida aga tootjad tulevad ja lahmivad kõigil suud ja silmad kulda täis ning need siis peavad aasta otsa rabelema ja s.itast lahti saada. Viimased liikumised olid täpselt sellised. Kuld on spekullimiseks juba kehv just selle pärast, et turg on suuremate tegijate poolt kontrollitav ning nemad saavad enamalt jaolt oma tahtmise alati (vähemalt viimasel kümnendil).
  • matrox - lugu selles, et viimase suure aktsiaturu langusega joosti aktsiatest välja aga kohe kui stabiliseerumist oli märgata (firmad päris kokku ei kukkunud) tormati ettevõtete võlakirja turule, kus tootlus valitsuse paberitest kõrgem. Seega ei lähe keegi kuhugi ennem, kui vastu näppe ei ole saadud.
  • vaidleks niipalju vastu, et mingist interventsioonist küll abi ei oleks eurole. või vähemalt mitte pikemaajalist. see ei muudaks midagi. fed pole ka kaasalöömisest huvitatud. erinevalt ecb-st neile tugev dollar meeldib, sest nõrga dollariga võiks hoopis neil olla probleeme inflatsiooniga.

    nii et interventsioon aitab ehk kahe päeva, võibolla nädala perspektiivis ja ecb-l oleks rumal hakata seda üritamagi. Kui siis võibolla ainult samaaegselt mõne USA eriti nutuse majandusuudisega, et trendi pöördumisele natuke rohkem lootust anda.

    ma ei saa aru, mida USD optimistid ometi näevad USAs? tuuakse näiteid sellest, et euroopas ei saa äri ajada (GE-Honeywelli pidurdamine), aga mida arvata siis USAst, kui seal saab võimalikuks midagi sellist nagu Philip Morrise case?
  • viies, aga nüüd peaks ju intressimäärade vahe hakkama pigem EUR kasuks kalduma või kuidas? et järsku ikkagi euroopa poole vaadata? see on küll väga contrarian view, kuna päris paljud on usu euroopa turgudesse kaotanud. aga eks sellised kohad ajas ehk märgivadki trendide pöördumise algust.
  • makro view järgi oleks euro pidanud ammu olema 0,9 läheduses, kuid seal ta pole. ei mina oska sellest midagi arvata.
  • Viies, Dow sihid panid vist liiga madalale(10860), tundub et indeks keeras otsa ümber 10870 juures
  • ei ole hullu. see oli ainult kasumi võtmise koht. praegu hakkan just enne close´i juurde müüma.
  • 10922 pealt läks sutsakas reedesele laksule (10967´le) juurde

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon