Value Stocks - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Value Stocks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaatasin LHV jälgimisnimekirja, kuid ei leidnud sealt sellist aktsiat nagu TELLABS INC (NASDAQ:TLAB).
    Aktsia on viimasel ajal langenud kõvasti, seda paraktiliselt tänu tema konkurentidele, kes on andnud sel nädalal järjestikku kasumihoiatusi. Aktsia P/E suhe on langenud 13,47, mis on üks madalamaid selles sektoris ja analüütikud on juba "vaikselt" hakkanud firma kohta häid märkusi tegema.
    Samuti on TLAB-i bilanss päris hea-kohustusi praktiliselt ei olegi.
    Pikaajaliselt igatahes hea ost!

  • Wow! Kõva analüüs. avaldas muljet. Panen homme kõik pikaajalise raha TLABi alla. ;)))
  • Ei saa siin Fit-i (kes sa oled ilmselt day-trader) sarkasmist aru!

    Ei tea ka Tell Labsist mitte mõhkugi - tahaks lihtsalt avaldada arkok-i mõttekäigule toetust. USA turg on väga suur ja oleks väga huvitav kui tekiks foorum ka pika-ajalistele investoritele. Hetkel tundub just selline aeg olevat, kus tasapisi hea investeerida võiks olla.

    Kas keegi teab veel lahededalt odaviad companiisid. Neid mis alla cashi kauplevad vms.
  • Nuwanda, Barronsi lugude all on terve rida selliseid alla cashi kauplevaid aktsiaid, juuni algusest on Nasdaq kukkunud ca. -5%, siis nende aktsiate portfell ca. -1%.
  • Graafik, vaatasin seda. Seal on need kaks weebi-agentuuri, Scient ja Viant, kellel mõlemal ca 150m cashi (turg kõigub 80-100m vahel). Sain aru et kuna ca pool töötajatest lastakse lahti, siis tuleb restructuring charge ca 50m mõlemal. Samas, kuna põhiline kulu on tööjõud, siis selle vallandamisega jõutakse aasta lõpu kvartalitel jälle joosvasse kasumisse ning ca 80-100m cashi jaab veel pankagi. Hmm, peaks ilmselt lähemalt nende pika-ajalist perspektiivi vaatama...
  • Nuwanda, leian et mu sarkasm on täiesti põhjendatud, kui esitatakse absurdseid väiteid, et mingi aktsia on pikaajaliselt hea ost neljarealise "analyysi" põhjal.
    TLABi 2002. aasta forward P/E võib ju 13 olla, aga see E on ESTIMATED, mitte kindel. Ja kui keegi usub praegu prognoositu kindlusse üleüldise nõudluse vähenemise tingimustes..no please...
    TLAB võib sellegipoolest pikaajaliselt hea aktsia olla, aga ylal toodud argumendid olid kyll sama tugevad kui liivaloss ookeanirannal.
  • Üldse vaadates LHV klientide lemmikaktsiaid leian ma sealt pidevalt pankrotiohus pidevas langustrendis ettevõtteid, millega krooniliselt raha kaotatakse...miks ometi?
    Kas see on eestlase loomus - bottomfishing? Miks keegi ei osta uusi 52-week-high tegevaid firmasid, kus võidu tõenäosus oleks ometi suurem? vähemalt ei läheks asi pankrotti.

  • Fit,

    Kui sa natukenegi oleks viicinud asjaga tutvuda siis sa teaks,et ta p/e suhe on saadud viimase 12-kuu kasumi põhjal, mitte prognoosi põhjal.
    Kui kedagi huvitab TLAB aktsia finantsanalüüsid ja eelmiste perioodide tulemused-need leiavad need arvatavsti ise ka üles ja teevad sellest omad järeldused, ei näinud erilist põhjust nende andmete kopperimist siia ümber. TLAB-i kommentaariks veel niipalju, et ta on üks vähestest, kes teenib kasumit oma sektoris.

    Aga jah, lugedes sinu eelnevaid kommentaare olen juba vaikselt asjast aru saanud, mis mees/naine sa oled. Seda ka veel, et äta püüa kõike teada, tegele sellega, milles tugev oled, kui oled daytrader siis jää oma liiskude juurde.

    Siin on link, kust võiks alustada-
    http://my.zacks.com/reports/reports.php3?ticker=TLAB&type=11
  • Arkok,
    ma ei saa midagi teha, kui keegi ajab rumalat juttu ja arvab veel ise sealjuures, et teab asjast midagi.

    Paar pointi, mis muigama panid

    1) Viimase 12 kuu kasumi põhjal arvutatud P/E ei huvita tehnoloogiasektoris ega üldse kogu turul mitte kedagi. Sa ikka tead kui palju on kasumid praegu kukkumas? Turg vaatab alati vähemalt 6 kuud ette. Forward P/E on olulisem ja juhuslikult oli see hetkel 13.77.

    2) Ma söön oma mytsi ära, kui TLAB ei hoiata kas juunis või siis tulemuste avaldamisel järgmise kvartali kohta.

    3) Miks sa ise seda aktsiat ei osta ja seda avalikult ei kuuluta, kui see "pikaajaliselt nii hea" on, selle asemel, et kurta, kui keegi jääb siin eriarvamusele.

    4) Tegelt ma poleks viicind möliseda, kui sa poleks resoluutselt kinnitanud: "Pikaajaliselt igatahes hea ost!"

    Masendav on vaadata kuidas pärast mõnda siinse "guru" äramainitud aktsiat on see järgmistel päevadel LHV klientide uus lemmikaktsia. Mõelge oma peaga, lugejad.
  • Fit,

    :ma ei saa midagi teha, kui keegi ajab rumalat juttu ja arvab veel ise sealjuures, et teab asjast midagi
    Kõik ei ole ju nii targad, kui sina Fit aga ex me kõik pürgime selle poole;))

    1. Olen ise TLAB-i tükk aega jälginud ja kasumihoiatus on juba hinda sisse arvutatud, kui see muidugi midagi väga hirmsat ei ole. TLAB muide juba põhimõtteliselt hoiatas (http://biz.yahoo.com/rf/010614/n14281277_2.html)
    Nii, et mütsi sa kahjuks ära ei pea sööma:(
    2. Miks sa arvad, et ma ei ole seda aktsiat ostnud. Kuulutan avalikult seetõttu, et algatada diskussiooni teemal "Head aktsiad USA-s". Kuna ise neid kõiki üles leida on üpris raske ja aeganõudev.
    3. Meil kõigil on oma arvamus, nii ka minul "Pikaajaliselt igatahes hea ost!" ja selles ma ei kahtle praegusel momendil, sest tulevikku ei oska me ju keegi ette ennustada. Või äki sina oskad?

    Jään ootama uusi ja huvitavaid arvamusi.
  • Arkok,
    mida tähendab "tükk aega jälginud". Kolme kuu perspektiivis on aktsia hind kaks korda kukkunud ja praegu liigub 52 nädala põhja lähedal. Sellise aktsia ostmine on pigem ekstreemsport kui heade aktsiate soetamine. Pigem ka Fit´ga nõus, et veidi kindlam oleks 52 nädala rekordeid löövate aktsiate soetamine.
  • alo54,

    Olen nõus, et on riskantne osta aktsiaid, mis on 52 nädala põhjas või selle lähedal.
    Minu nägemus on rohkem pikaajaline, s.t. 2-3 aastat. Ei välista, et TLAB langeb veel, kuid praegu oleks juba aeg hakata otsima tugevaid aktsiaid, mis on liiga allamüüdud.
    Kui õieti mäletan siis "Dow Teooria" väidab seda, et iga turu langus käib kolmes faasis: I ja II faasis kaotavad "cats and dogs" peaaegu kogu oma väärtuse (näiteid on siin palju) ja III faasis müüakse juba ka paremaid aktsiaid kuna pessimism on läinud väga suureks.

    Tükk aega võrdub 3 kuud.
  • Teremere,

    Lugesin ühte sinu kirjutist VV (http://www.vectorvest.com/)kohta, kas oled seda juba tükk aega kasutanud ja kas see töötab ka?

    Tänan
  • Superconductor Technologies(SCON) -daytraderitel peaks sobima lüpsmiseks küll.
  • Tellabs (TLAB) 21.20 -1.10 (-4.9%): Sources at Lehman telling us they expect the company to pre-announce this week for FY01 at $1.10. The current First Call consensus is $1.47.
  • Fit
    Sa ajad juba hirmu peale.
    Nagu näpuga millegi peale näitad - nii see ka kohe kukub.

    Sa oled hullem kui Wall Streeti analüütikud.
    Nii võid lõpuks kogu USA turu ja majanduse takkaotsa tuksi keerata.
    Kas SEC ei ole Sinu vastu huvi tundnud? Kas telefonis vahest ei kosta kahtlast kahinat?
    :)
  • Tellabs (TLAB) hoiataski eile, nagu paljud olid oodanud.
    Varem oodati kasumiks 0,29 c/s ja käibeks ~800 mio., siis firma CEO uue prognoosi kohaselt on need arvud järgmised EPS(Q2) ~0 (koos ühekordsete kuludega -0,45 c/s) ja käive ~500 mio.
    Mõned väljavõtted Conference Call-ist:
    "more challenging qtrs ahead";
    Market share positions are in tact;
    Interest and demand is strong for new products; 6700 shipped last week for first field trial(sellest ei olnud nad veel "avalikust" teavitanud);
    $13m in qtr 2 revenue for Titan 6000 series;
    expected gross margin in the second quarter to be in the ``low 40-percent range.''(50% asemel);
    We did not change guidance on anything this afternoon but for our North American product line,'' ``If you look outside the United States, things at least for us are pretty good.'';

    Väljavõte ühest eelnevast kommentaarsit Reutersile:
    Maybe they'll spend like drunken sailors at the end of the year, but they aren't doing it up until then.
    Kuigi CEO poolt väljaöeldu on üpriski halb, olen pikas perspektiivis siiski positiivselt meelestatud TLAB-i suhtes. Üheks põhjuseks on see, et TLAB ei ole suuri võlgu, nagu paljudel tema konkurentidel.

    Vaikselt on ka spekuleerima hakatud TLAB-i võimalikust ülevõtmisest mõne suurema konkurendi poolt.

    Mida siinsed analüütikud arvavad TLAB-ist ja tema tulevikust? Oleks hea ka kuulda teiste arvamust.

    Tänan.


  • Täna alandatakse kõvasti TLAB väljavaateid ja reitinguid. Siin on mõningad lõigud neist.

    Lehman Brothers raportist:

    He wrote in a report, "We are maintaining our strong buy rating: the worst case scenario is now built into the stock; estimates are about as low as we can imagine they can go; and the new products we have been waiting for over the past 18 months are finally here."

    Credit Suisse First Boston raportist:

    He continued, "However, the magnitude of the revenue shortfall was more dramatic than our previous view. As such, we are decreasing our rating to hold from buy pending improved sales visibility as well as more significant evidence of a successful new product ramp."

  • Hea joke vend SANDER! Kas keeegi on vaadanud TELABI balance sheeti kyige kyesolevamat. Operating expenses peavad siis suured olema. Igatahes vend FIT tundub et on tyesti yige aeg telab-i ostmiseks. Fed meeting tuleb samuti jyrgmine nydal nii et kui stock on nii maha tehtud siis on yige aeg ostmiseks. Ja what the great speech:we are decreasing our rating------------------- kuid
    improved sales visibility and succesful new product ramp? Midagi ei klapi nagu ka paljudes teisteski hinnangutes!
    Ah jaa!! Soovin teile kyikidele mu vennad ja yed lahedat JAANI!
  • Olen täitsa nõus väitega, et praegu on õige aeg TLAB-i ostmiseks. Ostsin üleeile näiteks 5.35 pealt sellist asja nagu AVCI. AVCI on üks firmadest (teised CSCO ja JNPR) kes toodab OC-192 ruutereid. Hiljutine JNPR-i hoiatus ja väljavaadete alandamine viis alla ka AVCI - JNPR konkurendi.

    SG Cowen downgrade's AVCI hiljuti. Paistis nagu asi läheb ainult hullemaks. EILE TÕUSIS AVCI AGA CA 30%, pärast seda kui Lehman alustas coverage'i BUY ratinguga ja 11 USD targetiga.

    Jutu mõte seisneb selles, et analüütikutel on kombeks mõningaid aktsiaid liialt üles pushida ja teisi jälle põhjendamatult maha teha. AVCI poolt toodetav TSR on toode, mille turg kasvab erinevalt 10G - 79G ruuteritest tugevalt ka praegusel raskel ajal. Seega oli täiesti põhjendamatu JNPR käki tõttu alandada AVCI väljavaateid.

    Üks teine üsnagi edev aktsia on DIGL (toodab optiliste võrkude testimis ja maintenance seadmeid ning softi). Ca 10% DIGL toodangust ostetakse NT poolt. Kui NT'l läheb kehvasti (nagu viimasel aastal see kipub olema) satub ka DIGL kohe müügisurve alla. Samas rasketel aegadel, kui telco'd otseselt võrku tehtavaid investeeringuid vähendavad, panustavad nad just olemasolevate võrkude testimis ja maintenance seadmete ostmisele st DIGL turg näitab kindlat tõusu. Seega DIGL finantstulemused on ja saavad olema rohkem kui head. Pärast Q1 tulemuste avaldamist lendas DIGl 14 pealt üle 50-ne USD. Eile sulgus veidi üle 30 USD.

    Vaatasin praegu just huviga LHV enimhoitud aktsiate nimekirja ja üllatus üllatus, DIGL on ka seal olemas.

    USA analüütikute analüüse on küll huvitav ja ka kasulik lugeda, kuid järelduste tegemisega peaks ikka ise hakkama saama.

    Muide kas keegi oskaks selgitada, mida teeb TSIX LHV enimkaubeldud aktsiate nimekijas? Kipun arvama, et selle aktsia puhul on ükskõik millise hinna puhul risk-reward ratio aktsiale vastu rääkimas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon