NVidia perspektiiv - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

NVidia perspektiiv

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida NVidiast (NVDA) arvata?

    Firma on kogu tehnoloogiasektori langustrendi aja kenasti vastuvoolu ujunud ja muudkui väärtust kasvatanud.

    Nüüd on veel siis ka selge, et NVidia on otsustanud oma nForce arvutitugigiibistikuga ka chipset-ide turul kanda kinnitama hakata. Hardware saitide ootused ja senised (eel)reaktsioonid selle ettevõtmise suhtes on olnud selgelt positiivsed. See peaks omakorda looma positiivse eelhäälestuse ka (potentsiaalsetele) ostjatele ning OEM turule.

    Lisaks spekuleeritakse veel võimalusega, et NVidia võib oma heliprotsessori, mis koostöös Microsoftiga X-Box-i tarbeks välja töötati, ka eraldi PC arvutite lisakaardina turule tuua. Arvestades selle heliprotsessori tehnoloogilist külge (kuuldavasti iga otsa pealt parem kui mistahes Creative kaardid), oleks NVidia siis juba ka helikaartide turul väga suur potentsiaal edu saavutada.

    Seni on NVidiale edu taganud graafikakaartide vallas ennekuulmatu 6-kuuline tootearendustsükkel, millest on ka suudetud kinni pidada. Aga milline võiks olla NVidia hinnasiht kui sama suudetaks ka eelmainitud uutes valdkondades?
  • John Buckingham and Mark Mowrey, editors of the Prudent Speculator TechValue Report, recommend buying shares of Santa Clara, Calif.-based NVIDIA (nasdaq: NVDA).

    NVIDIA is a semiconductor company specializing in graphics and interactive computing. Its businesses are organized into four segments: Graphic Processing Unit (GPU), Media and Communications Processor (MCP), Professional Solutions Business (PSB) and Consumer Products Business (CPB).

    Analysts expect NVDA to produce 16% annualized growth over the next five years, although it grew at a 71% annualized rate over the past five. NVDA trades for 14 times the past 12 months of earnings, implying a price-earnings-growth (PEG) ratio of .87.

    The company has a market capitalization of $10.5 billion and earned $798 million on sales of $4.1 billion in the past 12 months.

    NVDA has no debt and more than $3.26 in cash per share on its books.

    John Buckingham and Mark Mowrey hinnasiht $47.
  • NVDA müüsin 35$ pealt ja oli plaan soetada 20 kandis uuesti... kuna vabu vahendeid hetkel pole jäi katki, aga tundub, et "miljoni" teemas mainitud idee toimib...
    ütleks kohe alguses aru, et lõik "6-kuuline tootearendustsükkel" on jama - arendustsükkel on ikka pigem aastatega mõõdetav ja aluspõhi võib ka vabalt olla 3a vanune teinekord, kui hea põhi on tehtud...sama põhja arendatakse lihtsalt suutlikumaks mõne lisavidina pookimisega. On ju Nvidia öelnud, et 8800 seeria oli super hea põhi, millel veel pikalt liugu lasta.
    Aga asjast ka:
    Minu nägemus:
    * AMD ei suuda NVDA vastu seista - kärped arenduses lõikavad järgneva 1-2a jooksul endale näppu.
    Lisaks liigne rahmeldamine eri toodete vahel ei too edu... ATI osa suudaks eraldiseisvana ehk 0 piiril laveerida.
    * Intel ei ohusta oma videokaartide arendusega Nvidiat kuna kulud suured ja pigem suudetakse midagi teha low-end otsas, mis muutunud ATI lolluste ja inteli saamatuse tõttu üsna kasumlikuks NVDA sõnul. Kuna, aga kõik taandub rahale, siis vaevalt mahub intel lisakaartide turule - raha peab liialt palju sisse panema ja arvan, et intel ei taha tugeva bilansiga NVDA-ga sõda pidada.
    * Need arvutuskaardid/jaamad võidavad järgmiste aastatega turgu ja just sealt ootaks kiireimat kasumikasvu 2-3a jooksul
    * Hinnasiht 47$ aasta jooksul on siiski ülepakutud - Mina näeks taastumist pigem sinna 28-35 vahemikku.
    * Kasvukiirust mõjutab päris suuresti töötajate puudus - just softi osas ja ega ka raua osas parem pole.
    On ajaloost teada, et esimese nvidia chipseti loomine ja helikaardi arendamine tõmbas videokate arendust koomale. Lühiajaline teene ATI-le, aga too pani vähemalt 3X rohkem ämbreid vastu ja hetke seis ongi pigem selline, et ATI on oma hinnaga konkurentsis.

  • Morgan Stanley analyst Mark Lipacis warned Tuesday that investors may be overly optimistic about the recovery of the semiconductor industry.
    The firm now recommends shareholders sell stock in the industry when it rallies, cutting its industry rating to "cautious" from "attractive."
    It specifically cut its rating to "equal weight" from "overweight" on the stocks of Intel Corp. (NASDAQ:INTC), Micron Technology Inc. (NYSE:MU), Altera Corp. (NASDAQ:ALTR) and Xilinx Inc. (NASDAQ:XLNX). It lowered Nvidia Corp. (NASDAQ:NVDA) to "underweight" from equal weight."
    "The pace in the recovery in expectations for the group has been unprecedented," Lipacis wrote in a note to Morgan Stanley's clients.
  • Eilsel börsipäeval siis Nvidia's Earnings Warning.

    Kas aktsia reageeris üle?
  • Vaadates suuremate analüüsimajade reaktsiooni, siis pea kõik (v.a JPMorgan) säilitasid oma senise soovituse, ent madalamate ootuste tõttu toodi hinnasihte märkimisväärselt allapoole. Citi (buy) 20->14; Oppenheimer (outperform) 24 ->15; Deutsche Bank (hold) 15->11; Goldman (neut/attractive) 16->13.

    Lühike kommentaar GS-lt: We are further lowering our estimates to more accurately reflect Nvidia’s negative pre-announcement. Our revised FY2Q11 sales estimate is now$815mn (down 19% qoq) and below the Street at $951mn (down 5% qoq).We remain cautious on the stock given a lack of revenue momentum relative to Nvidia’s OpEx levels. However, we retain our Neutral rating as we see upside to fair value for the stock given the recent underperformance. We are lowering estimates primarily on lower sales in desktop and notebook GPUs, as well as lower chipset sales: FY11E to $0.70 from $0.80, FY12E to $0.90 from $0.95, FY13E to $1.00 from $1.05.

  • Absoluutselt ebaoluline uudis äri seisukohalt.
  • Rosenblatt Securities andis kohe ka BUY ratingu ja hinnasihiks 300$
  • Hitihoiatus: NVDA on lendu läinud: https://finance.yahoo.com/quote/NVDA?p=NVDA
    Hetkel +8%
  • *NVIDIA IS SAID TO QUIETLY PREPARE TO ABANDON TAKEOVER OF ARM
    $NVDA
  • NVIDIA and SoftBank Group Announce Termination of NVIDIA’s Acquisition of Arm Limited
  • "pikk"
    NVIDIA and SoftBank Group Announce Termination of NVIDIA’s Acquisition of Arm Limited

    Suures plaanis maailmale hea uudis.
  • SB juba ütles, et käiku läheb plaan B e. Arm börsile.
  • Suurepärane uudis tõesti. ARMi protsessoreid kasutavad väga paljud tootjad ja tooted. NVidial poleks tõenäoliselt huvi neid edasi arendada ja soovitaks kasutada ARMi teadmisi graafikakaartide vms arendamiseks. Investorite jaoks võib-olla halb, aga suuremale üldsusele hea uudis.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon