LHV sai EVK kontohalduriks - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LHV sai EVK kontohalduriks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • LHV Varahaldus sai pensionifondi valitsemise litsensi 25.06.
  • oot kas nyyd ka siit voimalik tulumaksuvaba stuffi saada?
  • Kas LHV Direct peaks kauplema Eesti aktsiaid Hansast ja Yhisest odavamalt?
  • tehke ilma rahata, ega kaotada pole suurt midagi.
  • Nojah - see ongi selline küsimus mille peale pankade omad haukuma hakkavad.

    Aga iseenesest ei ole minu jaoks küll väga vahet kas teenustasu on 70 või 120 krooni.
  • Kas LHV kui kontohaldur, hakkab nüüd LHV-le kui maaklerfirmale, kontohaldusteenust pakkuma?
    :-)
  • ...eee... ja mida see LHV kliendi jaoks tähendab? Mingi customer value ka asjal on vä?
  • ptüi - ma tahtsin küsida: mida see LHV maakleriteenuse kliendi jaoks tähendab?

    (sorry läbu pärast)
  • Ega see panga vahetamise otsus kergelt ei tule, aga kui LHV võtaks üle turu madalamad hinnad, siis kindlasti on see hea kui saab raha liigutada USA-st Eestisse ja tagasi ilma probleemideta.
    Jääb loota, et LHV jääb ka teostamise koha pealt esirinda :-)

    to ro bust: Minul on küll 50 kroonil vahe - muidu tõmmatakse meile kui klientidele täielikult müts pähe :-) Mäletad teenustasusid 3-4 aastat tagasi?
    (võib-olla olen väiklane)
  • PeaLiK, see tähendab kliendi jaoks peatset võimalust kaubelda Eesti aktsiatega.
  • to ro bust:
    minu arust ka pole teenustasud küll mingi põhjus, miks aktsiaid osta või mitte osta. No eeldusel, et need muidugi päris üle mõistuse ei ole.

    97'ndal võeti rahulikult 0.4-0.5% tehingult ja kauplejaid oli murdu. Asjast kujunes rahvuslik spordiala. Nüüd tehakse varsti 0.1%ga ja huvilisi ei kuskil.

    Eks neid põhjuseid tuleks ikka mujalt otsida kui teenustasudest.

    Aga kui keegi tahab seda veelkord teada saada, siis ei saa teda mitte keelata selle eest pisut raha maksmast.
  • Miks peaks keegi maksma 0.4-0.5% komisjonitasu eesti turul, kus niikuinii enamik asju liiguvad siseinfo põhjal ja väikeinvestor enamasti tynga saab:)
    USAs sa maksad online brokeritega mingi 0.01-0.05% ja saad veel tasuta researchi pealekauba.
  • ma ei arvagi, et 0.4% oleks õige hind, aga ei arva ka, et see peaks olema näiteks 0.1%.

    usas võib asi odav olla, mastaap võimaldab seda.

    tse möödunud aasta käive oli 5.5mrd. Kui maakleritasu oleks 0.1%, siis teeks see aastas kõigi osaliste peale kokku 5.5 miljonit krooni maaklerteenuse tulu. maksimaalselt. ja tulu, mitte kasumit.

    selge see, et selline summa ei suuda üleval pidada isegi ühte väga väikest maaklerifirmat, rääkimata kogu turust.

    fit, kui sa tasuta *väga head* usa researchi saad, siis poleks sul tarvitsenud ju mulle mõni aeg tagasi kirjutada või kuidas?

    eestis btw, on ka research tasuta ja seda on märksa rohkem kui 97-ndal oleks osatud tahta. kvaliteet on ka teine.

    seega: ma väidan uuesti, et madalad kauplemistasud pole iseenesest mingi argument aktsiatega kauplemiseks. Ma ei usu, et näiteks kauplemistasu langetamine aastaks 0.3%lt 0.1%ni (tulu langeb 3 korda) kasvataks turu käivet näiteks neljandikugi võrra. Väga lühiajaliselt (nädal, kaks?) võib see pisut mõjuda, aga mitte rohkem.

    mida oleks vaja? rohkem valikut (siit küsimus: kes oleks need emitendid?), oluliselt kiiremat majanduskasvu (kust see hetkel tulemas oleks?) jne.
  • ja siseinfol on olnud küll vähe pistmist enamike liikumistega. a eks seda ole usa asjade kõrvalt muiudgi keeruline tähele panna. ja ega usas keegi kunagi tynga ei saa. loomulikult ainult eestis.
  • MAtrox,
    1) kui omavahelisi asju juba avalikustada, siis mul oli vaja ühte faking graafikut, mitte seda MSWD researchi mis mulle endalegi laekub.
    2) Ma pole arvanudki, et kauplemistasude allalaskmine aktiivsust tõstaks, ma arvan lihtsalt et kogu eesti turg on paarikümne maakleri liivakastis kemplemine, kes konkureerivad selle nimel, kuidas mõnesajal väikeinvestoril nahka üle kõrvade tõmmata. Ära kuidagi vist elab...
    3) Mis puutub konkreetselt ÜP researchi, siis ma ei ytleks et -16% viimase 10 kuu jooksul on midagi kekkamisväärset, hoolimata sellest, et "me lööme turuindekseid".
  • Minu arusaama kohaselt tuleb enamus maaklerite tulusid täna nn. marketmakingust - st. ostu-müügihinna vahest, mis silma järgi keskmiselt 0.5-1% vahel.
    Seega (aktiivse)kliendi seisukohalt on olulisem saavutada võimalus kaubelda oma(orderi) hindadega.

    Ise loodan/tegutsen selle nimel, et selline asi TSE-l ka väiksemate koguste juures teostuks.
  • Fit, ma pidasin silmas eesti kohta käivat researchi. lääne-poole tugi on muidugi nõrk. ei vaidle. -15% pole siiski kõige hullem tulemus meie piirangute juures, kuigi võiks parem olla. Aga see selleks.
    mulle millegipärast ei meenu midagi mingi graafikuga seoses.

    scrooge, marketmaking? Selle normaalseks toimimiseks oleks vaja väga palju erisuunaliste huvidega kliente. korraga. nii et liiga lukratiivne see just ei ole.

    Aktiivne klient on saanud aegade algusest peale oma orderit turule välja riputada. Miinimumkogus on tõepoolest olnud tingimus selle tegemiseks.

    ok, laseme teenustasud 0.1%ni ja spread vajugu nullilähedaseks igasugu odd-lotide turulepääsemisega. Kas tulemuseks on kolmekordne käibekasv?
  • fit kuule, kuidas sa muidu seda nasdaqi viimase aasta 60% langust tõlgendad, et see ei ole väikeinvestoritel naha üle kõrvade tõmbamine olnud või?

    ilmselt peaks olema, ainult et miljon korda suuremal skaalal. või mis?
  • Matrox, kahtlemata oli. Samas on võimalik taibukal väikeinvestoril USAs kenasti raha teha. Www.thestreet.com aitab ka päris ilusasti. Eestis ma sellist võimalust ei näe.
    Mis minu vajatud graafikusse puutub, siis väljavõte meilist: "...See annab ka kõikide pankade analyysi, ent sageli ilma selgitavate tabeliteta. Kui sul on see full access variant..."
  • tabel või graafik? see pole tähenärimine, minu arust on seal tõesti suur vahe?
  • eestis ma sellist võimalust ei näe...

    fit, kuna sa oled piisavalt taibukas, saad ehk isegi aru, et kogu asi taandub mahule, mahule ja veelkord mahule. kohalik butiik ei evi piisavalt mahtu - kui omaks, siis oleks võimalik ka siin rohkem kellasid ja vilesid ehitada ja asi huvitavamaks teha.
  • Jaa jaa jaa, mitmendat korda sa seda juba selgitad? Ma ei otsi põhjusi, ma kirjeldan elukorda.
    Eestis lihtsalt ei saagi kunagi mingit mahtu olema enam. Surnud turg. 1,5 miljoni elanikuga riigi jaoks on globaliseerumise tingimustes omaette börs mõttetu asi.
  • millal teie pensionifondi osakuid saab osta? kas tuleb nii 2. kui 3. samba fond? palju haldustatud olema hakkavad?
  • siin oli juttu väikeinvestoritel naha üle kõrvade tõmbamisest. see on väga ähmane teema. samuti võiks nimetada väikeinvestoritel naha üle kõrvade tõmbamiseks ka LHV tegevust. näiteks kasvõi kui lugeda algusest peale foorumit Transmeta. seal ju promosid LHV spetsialistid eufooriliselt müstilist firmat meeletute turukapitalisatsioonide juures selleks, et väikeinvestor ainult rohkem tehinguid teeks ja asja ostaks. nüüd on väikeinvestoril näpud põhjas ja nahk kõrvadest üle.
  • mõned tegelased ikka julgesid asjas kahelda ka. oli vist nii?
  • Praeguse seisuga on Transmeta juhtkonna vastu algatanud paljud USA advokaadibürood class action'i, kohtuasja, millega võivad liituda kõik TRANSMETA investorid, kes on ajavahemikus 7.nov. - 20.juuni aktsiatega kaubeldes või ostes ja siiani omades kahju saanud. Muuhulgas süüdistatakse Transmeta juhtkonda halvenenud majandusseisu(oluliselt suurenenud laoseisudest teatati alles juuni keskel) varjamises isikliku kasusaamise eesmärgil, sest maikuust peale olid lubatud insaidertehingud, mida ka juhtkonda kuuluvad isikud kasutasid aktsiate müümiseks.

    Mis puudutab LHVD spetsialistide süüdistamist väikeinvestorite arvel kasusaamises, siis kehtib järgmine loogika: mida rikkamad on LHVD kliendid seda rikkam LHVD ja vastupidi kui klientidel on näpud põhjas on ka LHVD-l näpud põhjas.
  • transmeta ikkagi pakkus head teenimisv6imalust:
    21-22 juuni paiku. voi 25'l. nyyd jalle kukub.
    minu arust hea voimalus teenimiseks, volatiilne, tuleb ainult pingsalt jalgida ja oiget momenti otsida. hakkan backgroundi uurima!
  • riq: äratasid minus eile huvi, asun ka research-i kallale
  • Kuule Grrafik, see on üpriski nõrk lohutus inimestele, kes papist ilma jäid. Kohut võib ju käia aga kui sellest kasu saavad vaid advokaadid ja kohtunikud, siis mis sest kasu on. Peale selle toimub see kohtuprotsess kuskil väga - väga kaugel ja hoopis teistel alustel rajatud kohtusüsteemi alusel, kui meie oleme harjunud.
  • Talse,

    palun selgita teoreetiliselt, kuidas tuleb LHV-sse 2.samba pensionifond ja kuidas saab 2.samba pensionifondi osakuid osta? Ma vist olen 2. ja 3. samba segi ajanud...või on seda teinud siis keegi teine?

    Või veel parem, las Robi selgitab kõigile!
  • Graafik,
    ma ei süüdista sugugi LHV spetsialiste väikeinvestori arvel kasusaamises vaid ma tõin ühe puhtteoreetilise näite ilmestamaks seda kuivõrd ähmane mõiste on väikeinvestoril naha üle kõrvade tõmbamine. see on lihtsalt väga tüüpiline ja ilmselt inimlik, et kui investor kaotab raha, tekivad tal paranoilised luulud a-la keegi müüb aktsiaid et aktsiad odavneksid ja hiljem saaks odavamalt tagasi osta ja et aktsiahindade langus ei saa olla normaalne nähtus, seda tehakse meelega ja see on kellegile kasulik.
  • pensionifondist

    Tuleb 3. samba fond. 2 samba omi ei saa veel teha, kuna riigikogu ei suutnud seadust vastu võtta.

    Erinevus:
    3. sammas 100% vabatahtlik. Riik pakub maksusoodustust
    Osakute ostmine on väärtpaberitehing.

    2. sammas tööturule sisenejatele kohustuslik, teistele liitumine vabatahtlik. Juba liitunud inimestel maksmine kohustuslik. Eesti kontekstis saab olemas väga hea investeering - inimesed loobuvad 2% palgast ja neile antakse 4% juurde.
    Osakute ostmine on tööandja makse töötaja nimel maksuametile, kust see ringiga jõuab EVKsse ning vastavasse pensionifondi
  • Talse, kui minule vihjad, ma ei paranoiatse. Lihtsalt ütlen et suure tõenäosusega on Eesti pankade maakleritel rohkem infot ja kogemust, kui mingil Eesti väikeinvestoril ja siis nad lihtsalt mängivad ta auti. Ning loogiline, et mingil hetkel saab lüpstavatel tüüpidel kõrini ja siis jäävad ka maaklerid näppu imema.
  • sorri kui keegi end puudutatuna tundis. ma tõesti ei vihjanud otseselt kellelegi siinkirjutajatest. pigem pidasin silmas 98 aasta börsikrahhi eestis kui tiit vähi, kes oli end kõrini aktsiatesse investeerinud ja palju raha kaotas, võttis ajakirjanduse vahendusel sõna teemal, et aktsiahindade languse näol on tegemist otseselt tema vastu suunatud pankade vandenõuga.
  • Mis muide vastab natuke tõele, kui analüüsida.
    Millegipärast, seda olukorda kunagi analüüsides jõudsin ma tulemusele, et:
    Et mitte saada megakahjumeid optsioonidest (call) suruti turg alla ja edasi juba asjaolude kokkulangemise tõttu......
  • Jutt käis EYP aktsiatele tehtud optsioonidest. EYP kerkis 50nelt kronult ligi 200ni. Ja seda kuu ajaga. Mul oli miskit 30 000 call 50nega. Tegin veel miskit kursusetöö ärieetika kohta.
  • EYP oli kolme kuu pärast jälle 50
  • eyp tegi jah sellist asja, et ostis mingite firmade kaudu oma aktsiaid kokku ja tegi oma aktsiatele lisaks call'e, siis tekkinud teoreetiline kasum kajastati suurendatud kasumiprognoosides, mis omakorda tõstis aktsiahinda ja see omakorda kasumiprognoosi. minu mäletamist mööda polnud hr. vähi eyp fännklubis, ta halas muude aktsiate languse pärast. võis olla küll, et call'ide väljakirjutajad üritasid eyp hinda kinni hoida, aga see pole ju võimalik kui ise samal ajal call'e juurde müüd.
  • Ühinen 100% Fiti viimase väitega.
  • Nõustun ka Fit'iga , veel eelmisel suvel võtsid maaklerid viimase võimaluseni viimast hinda.
    Otsisin välja ühe juulikuise orderi:

    Tehingu summa 69 KEEK, maakleritasu 0,5 % ehk 345 EEK + arveldustasu 500 EEK. Selline asi jääb mõneks ajaks meelde küll. 500 EEK eest tehti ilmselt igale orderile kiirvälismaksekorraldus?
  • Huvitav diskussioon.

    Osalt nõustun Matroxiga, et 5.5 miljonit kõikide maaklerite vahel jagada pole tõesti palju (usun, et internetiteenuse hinnatase "maandub" lähiajal 0.1-0.2% vahemikku),

    teisalt aga, aktsiatehing oma sisult pole tõesti keerulisem kui telefonikõne. Telefonikõned on odavad kuna neid on palju. Järelikult on ka maaklerite ainus reaalne pääsetee mahtude kasvatamine.



  • ...mahtude kasvatamine...

    Vot just eile tuli mõte, et kas mõnel maaklerfirmal ei tasuks ära teha sellest aktsiavärgist sihuke üle-eestiline ettevõtmine. Pakkuda näiteks mingit eriti low-end kogumiskontot, kuhu ei laeku mitte perioodilised maksed vaid kuhu saab pappi panna oma äranägemist mööda ja kasvõi sotakaupa. Siis veel massiivne reklaamiüritus ka teenusele taha.

    Selge see, et asi just kasumlik pole - pigem lõhnab lühikeses perspektiivis üksjagu kahjumi järgi (brokerfirmale). Aga samas võib selline "kambakas" õnnestumise korral tekitada päris kena sünergilise efekti - teadvustab inimestele jällegi, et on olemas sihukesed asjad nagu aktsiabörsid. Ja kuivõrd asi muutub selliseks üleüldiseks jututeemaks, mõjub kaudse reklaamina juba ka "suurematele kaladele".

    Või mine tea kui koostööaldid need Eesti brokerfirmad on - äkki õnnestuks asi isegi firmade vahelise ühisettevõtmisena läbi viia?

    Asjal missiooni mekk ka man' - asjaga tegeledes saab rahvas ka targemaks - saab ehk väheselgi määral aktiaturumehhanismidest ja instrumentidest aimu. Tark rahvas => rikas rahvas. :-)

    Asja õnnestumise kasuks räägib ehk fakt, kui vähesel määral tegelevad eestimaalased investeerimisega võrreldes näiteks soomlastega. Ja seda isegi siis kui arvestada sisse elatustasemete ja võimaluste erinevus. Niiet mingi pisku potentsiaal ehk on.

    (paadund optimist ja hullude ideede genekas, PeaLiK)
  • jaja ja siis koik hakkavad börsivihjeid andma ja tuleb börsikrahh :p
  • Päris lahe oleks kui saaks suurtes kogustes igasugust turule tulevat saasta, nagu XXL shortida:)
  • TNT-l on jah tuline õigus. Tegelikult oli asi veel konspiratiivsem. Pankadel oli vesi ahjus ja tegemist oli ülisalajase kartellilepinguga, mille alusel lepiti kokku 6 peamise aktsia hindade 50%-lises langetamises 5 kuuga, et pääseda lahtistest optsioonipositsioonidest potentsiaalselt tekkivatest hiigelkahjumitest (võidud, mis oleks vaja olnud väikeinvestoritele välja maksta).

    Vedas, et konkurentsiamet jälile ei saanud. Põhjas tehti uuesti sama leping, et repokahjumitest pääseda.

    Eks praegu on ju samamoodi: maaklerid lepivad iga kuu alguses järgmise kuu liikumised omavahel kokku, siis võetakse positsioonid sisse ja hakatakse koos hindu liigutama. Väikeinvestoril nahk jälle pea peal sõlmes.

    Hansa on seal see põhiplottija, nagu ise näete tormavad teised oma noteeringutega kohe järele kui mingi liigutamine on.

    USAs on hoopis teine lugu, vaba maa ja kõik võrdsed.
  • tonno
    No seda on kohe meeldiv lugeda.
    Muidu jahutakse mingist deltast ja gammast ning positsioonide katmisest.
    Aga nüüd ütlesid otse ja arusaadavalt välja kuidas asi tegelikult käib.
    Ja see pole üldse raske. Muudkui liigutad alusvara hinda ja pappi voolab ojadena.
    Nüüd peaks kõigil selge olema kuidas suured poisid optsioonidega väikestel naha üle kõrvade tõmbavad.
    :)
    Las need USA optsioonide MM-d katavad oma positsioone. Nemad ilmselt muud moodi ei oska raha teenida....

    Ja nüüd on kõikidel väikeinvestoritel süda rahul.
    peace.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon