Töötamine kodust - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Töötamine kodust

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sattusin lugema Delfis Äripäeva artiklit "Kodutöökoht on tulevik". Ei saa kohe ilma kommentaarita. Kas see on siis kauge tulevik? Minu arust seda ikka juba praktiseeritakse. IT alal peaks see eriti tehtav olema, va. millegi füüsiline kokkupanek või kaabli vedamine. Nö. remote-töö peaks võimaldama firmal kulusid vähendada ja samas töötajale lisa vabadust ning mugavust. Ise töötan nii remote kui ka kohapeal ning olen suht rahul. Laiemat levikut piirab mitte tehnika, vaid pigem managerid, kes kaotavad otsese kontrolli töötaja üle, st. ei saa tal üle õla vaadata. Tuleks hoopis orienteeruda ülesannetele ja tulemustele, mitte et 08:00-17:00 kohal oleksid.

    Mis rahvas arvab?
  • Exactly. Aga seda saab lubada vaid highly motivated töötajatele, olgu siis motivaatoriks palgasüsteem (tulemus) või sisemine tahe. Keskmine inimene, nagu elu on mulle õpetanud, on laisk, lohakas ja tahab saada vähese vaevaga suht palju.
  • Nõustun. Oma ala asjatundjad (professionaalid; high income) oleks sellest huvitatud. Ise ka tugev remote-töö pooldaja. Vaata seda: http://www.remoteadmins.net
  • Huvitav teema...

    Tegelikult on võimalus juba tööd teha, ka reisil olles, mina näiteks sekundeerin Teile Hiiumaa avalikust internetipunktist,mis asub Kärdlas. Hiiumaal on muide veel neli sellist kohta.

    Nii, et mul käib täna ja homme töö ja puhkus käsikäes.

    Pärast võin kommenteerida, mis probleemid üles kerkisid.
  • Kodustöötamine võrdub minu arvates vabatahtliku vangistusega - kogu aeg nelja seina vahel. Mis elu see on? Mul ei ole vaja tööl käia, võin ka eetritraadi otsas istuda, aga ma käin seal korralikult ja maksan ka suhteliselt soolast üüri. Seda kõike selle nimel, et eraldada kodu tööst ja suhelda vanal heal viisil inimestega väljaspoolt kodu. Niiet mina ei näe Matrixi laadses ilases kuplis (tasapisi, tasapisi) heleroosat tulevikku......
  • olen kodus töötanud. eelistan siiski "tööl käia".
    see on vaga suur relaxing peale pingelist och k6llak6lla /munsterspam tööpäeva "minna ära" ja tulla koju panna telekas peale valada head konjakit ja lihtsalt lebotada.. kui kodus töötad siis lebotad enivei koguaeg :p

    kaugtöö on m6eldav kui töötegemiseks on eraldi ruum kodus.. kust saab ära minna.

    minuarust olek slahe kui oleks töökoht ja samas voimalus ka kodus töötada. kodus saab paremini asjade yle jarele moelda, tööl saab asjalikke asju paremini teha. tööl m6tlemine on valistatud, kuna alati miski segab..

    seega tulevik = vaba tööjaotus kodu/töö vahel.
    ise kunagi lubasin alluvatel kodus töötada, aga t6esti kontroll kaob käest! ja tulemust seda raskem m66ta mida kammimat asja ta teeb.

    investimine on aga kodutöö joaks m6nna, sest siis saba rahulikult m6elda.. ja kui uni tuleb siis tududa :)
  • Täiesti nõus riq'ga. Kodu on ikka rohkem puhkamise ja niisama olemise koht. Seetõttu maksan ka ise kontoripinna ning kahe ADSLi eest - üks tööl ja teine kodus.

    Töötajate üle kontrolli kadumisest aga niipalju, et kontrolli jaoks peab olema piisavalt korralik aruandlus. See kehtib muidugi ühtemoodi nii kodu- kui ka kontoritöö kohta, aga kodutöö puhul ei saa ilma selleta kohe kuidagi läbi.

    Ja ilmselt tuleb mainida ka sotsiaalsete vajaduste rahuldamist töökaaslastega suhtlemise kaudu ning ühtekuuluvustunnet, mis liig laialdase kodutöö puhul kaduma hakkavad.
  • miks peaks inimene raiskama 2h oma päevast
    selleks et end valmis sättida ja tööle minna
    ummikutes olla, valmis sättida ja ära tulla.
    Vajadusel jälle ummikutes olla.Iga tööpäev oma aga 2h surnuks lüüa lihtsalt selleks et saaka nautida kojusõitu ja sellega kuidagi lõdvestuda...
  • Kusjuures see on üks põhjus, miks ma eelistan Tartus elada ja tööd teha. Siin jõuan ma 5 minutiga kodust kontorisse ja kui parajasti on öö ning foorid ei tööta ja autod ei sõida, siis läheb 3. Aga muidugi Tallinn-Tartu vahet sõitmine võtab võidetud aja maha.
  • Tööl töötamine võrdub minu arvates vabatahtliku vangistusega - kogu aeg nelja seina vahel. Mis elu see on?
  • töö mittetegemine on v6rdub minu arvates surmanuhtlusega - kogu aeg oota millal ära sured.
  • Nõustun, et 100% kodust tööd teha hakkab häirima (seepärast endalgi üks 100% remote, teine 100%kontori töö). Kas poleks hea kui näiteks mõni päev ei viitsi end kodust välja ajada, ning võid rahulikult tööd kodust ära teha. See oleks pluss näiteks nendele Tartu inimestele, kes Tallinnas tööl käivad. Näiteks 2päeva või siis 1p nädalas kohal käia, ülejäänud aja Tartust, st. kodust. Palju vabam aja kasutus. Sotsiaalse probleemi vältimiseks võiks siis olla mingi lisa tööots Tartus või siis perekond. Naine, lapsed jne. Muidugi töö tulemused peavad nähtavad olema. Tunnipalga võimalus kaob ära. Endal on tehtud remote töö kindla tasuga service/month põhimõttel. Töötan alates jaanuarist remote, pole kordagi kohal käinud. Kriitika? Küsimused?
  • Mitmetes (aga mitte kõigis) ametites on tarvilik professionaalsuse säilitamiseks/arendamiseks asja sees olla. Kolleegidega pidevalt teadmisi, kogemusi, infot vahetades peaks selline ilus asi nagu sünergia tekkima.
  • Just, sünergia tekib siis kui kolleegidega kohtumise järele tekib juba lausa igatsus pärast mõnepäevast eemalolekut.
    Aga oma kolleege iga päev nähes võib nende pidev juuresolek olla häiriv ja seetõttu jääb ära nii sisukas suhtlemine kui ka sünergia.
    Seega tõesti optimaalne on käia tööl üks-kaks päeva nädalas.
  • Mina isiklikult ei saaks tyytada kodus! Katus syidaks yige varsti minema! Ma ei saa isegi teha mingit office tyyd- mulle ei mahu pyhe istuda pyev otsa nyiteks laua taga ja vaadata arvuti ekraani!Mulle meeldivad erinevad inimesed ning samuti vajan ma otsest suhtlust inimestega. Muidugi kui midagi yle ei jyeks siis teen ka selle koduse tyy seal arvuti taga yra kuid proovin seda vyltida nii palju kui vyimalik! Maitse yle ei vaielda! Muidugi vyiks EESTI riik vyimaldada nyiteks noortele emadele, invaliididele ja ka pensionyridele mingid koduse tyy kursused, ykskyik, mis vallast see siis oleks, kas mingit programeerimis keelt, mingeid kysityy toodete valmistamist vyi, mis iganes. Kes selle eest maksab? Mina ja meie kyik maksumaksjad maksame. Teeks ynnelikuks paljud inimesed ning nagu ytles vend RIQ ei peaks osa meie vendadest ega ydedest enam ootama millal nad ykskord ometi yra surevad!
  • Motivatsiooniküsimus on määrav. Töökeskkond aitab inimesel ennast motiveerida, elada sisse rolli "teen tööd". Kodukeskkond aitab elada sisse rolli "teen mis tahan". Kui Graafik tahtis öelda, et 24x7 on suurepäraseim asi maa peal (töötan igal pool ja iga kell), siis minu arvates ta eksib. Iga inimene, eriti teabetööd tegev inimene vajab aega, mil ta ei saa teha tööd. Mõtete korrastamine toimub alateadvuse tasemel ja selleks on eelkõige vaja aega väljaspool töökeskkonda. Näiteks lebotada konjakiga teleri ees (sic!).
    Muide, tänases teabetöös on aina enam tuima tagumist ja rutiini ning seetõttu tekib sünergia just kolleegide igapäevasest nägemisest (kui sa just kopiraiter pole).

    Oma kogemustest tean, et kaugtöökohtade toimimise neli eeldust on:
    1. kindlalt määratletud eesmärgid
    2. lihtne ja kindlapiiriline mõõtmissüsteem
    3. (vaimselt) täiskasvanud töötaja (st suudab ennast ise jälgida)
    4. ühiskoolitused

    Jäta üks neist ära ja sa saad kohe mõttetud kulutused kaela. Muidugi, kõige tähtsam on arvestada inimtüüpi (vt JokkerJossi kirja) - on inimesi, kes saavutavad oma parimad tulemused just kontoris (sest kontoriseinad AITAVAD rolli paremini sisse elada).

    Muide, kui sul on midagi huvitavat öelda sellel teemal, siis olen tänulik kuulaja. Mõnedes valdkondades on kaugtöökohad tõeliselt efektiivsed.

    Pepin
  • Minu arvates on töid, mida on võimalik kodus teha ja on töid, mida ei ole võimalik kodus teha. On selge, et kodus on võimalik teha töid, mille eest ei maksta tunni palka, vaid palga arvestus käib tehtud ülessannete pealt või siis tulemuse järgi. Ise oleksin väga huvitatud kodus töötamisest, sest väljend kodus töötamine ei tähenda seda, et ma istun kodus, vaid see annab mulle võimaluse võtta on seitse asja ja minna üks kõik kuhu, kus ma tunnen, et saan tööd teha. Ma leian, et see on stressi maandamise võimalusi, et ma saan teha oma tööd seal kus see mulle meeldib. Võtame näiteks viimaste päevade ilmad, kus paljud kontori töötajad on stressis, et peavad kõige mõnusamal ajal kusagil umbses ruumis viibima. Võtad oma asjad, lähed vabasse õhku ja ühendad töö tegemise mõnusa ja hea olemisega.
    Samas on selge, et iga isiksus ei suuda nii tööd teha. Meil puudub nii tugev enese distsipliin, kuid selleks peab paika panema kindlad reeglid ja tähtajad, milledest üle astumine on suurelt karistatav.
  • Pepin,

    üks valdkond, kus saab väga hästi kodust, või siis paremini öeldes - online tööd teha, on IT. Näiteks süsteemide administreerimine ja hooldamine, inseneritöö. Ka see töö vajab vahepeal serveri juures käimist, või siis kedagi, kel oleks aega kord nädalas või harvemini seal käia nii veerand tunniks (kassette vahetamas vms).

    Ma ei sihi just niivõrd kodust töötamist, kuivõrd online (remote) töötamist. Nagu heixs ütles, näiteks lihtsalt randa minna vaiksemasse kohta laptop või muu töö kaasas. Või siis näiteks ilusa ilmaga arvutiga maale loodusesse.

    Nõustun ka eeltooduga (Pepin jt.) et selline töökorraldus ei sobi kõigile. Inimene peab olema väga usaldusväärne ning töö tulemuste kontrollimise süsteem peab ennem paigas olema. Kindlad "mängureeglid" tuleb ennem paika panna. Kui kinni ei pea on vabadusel lõpp.

    Ise istun parasjagu kontoris, kuid müra ja pidevad telefonid häirivad töösse süvendumist. Seepärast eelistan tulla varahommikul (6-7 vahel), sest siis saab mõne tunnikese segamatult tööd teha.

    Motivatsioon? Sisemine tahe ning muidugi ka materjaalne kompentastsioon. Online (rahulikus keskkonnas) tööd tehes saab asjadega reeglina tunduvalt kiiremini valmis, kui siis, kui töörütm on pidevalt häiritud.

    Küsimusi? Ideid? Kriitikat?

    martins
  • ideaalne töö oleks investment spekuleerimine jne. sisaldab hulga m6tlemist ja analyysi, ja segavad asjad ei lase keskenduda. ise kavacen v6tta puhkuse ja istuda kodus adsli otsas ja syveneda nats rohkem asjasse.. akki siis saab cadillaci ka ostetud.. selline heleda nahksisuga 200x Seville STS :)
  • Kuumade ilmade tottu (ligi nädal järjest pilvitut 30 kraadist ilma) sai üle mindud öisele tööajale. Töö iseloom lubas seda - programmeerimine (täpsemalt application design and coding).

    Töö toimub kella 8-st ohtul 4-6ni hommikul, peale seda magama, üles kuskil 1-2 pärast lounat, päev rannas/puhkamas. Monepäevase kogemuse pohjal ütlen, et tulemus on oodatust parem - joudlus täitsa olemas. Pean logiraamatut, et pärast järeldused teha. Plaan ta ka kuskile netti riputada.

    Kas kellelgi on sarnaseid kogemusi? Oleks huvitet.

    Mis puutub kodust tööle ja tagasi tulekuks kulutatud aega, siis kas siin ei ole sobiv kaaluda elamist ning töötamist linna lähedal?

    lauri
  • Niisiis Hiiumaal kasutasin Kärdla avalikku internetipunkti(AIP).

    Euroopa Liidu rahadega käivitatud üritus pakub 5 arvuti kasutamist tasuta ja veel on kahel arvutil tasulist teenust(5 minutit 1EEK)

    Põhiprobleem, et ma oleks vajanud täisväärtuslikuks töötegemiseks spetsiaalse konfiguratsiooniga arvutit. AIPi arvutid on mitmesugustel põhjustel(näiteks turvalisus) minu arvutist teisiti konfigureeritud.

    Ise arvan, et suurema perspektiiviga on juhtmeta lokaalvõrgud (wireless LAN), mida minu teada tänasel päeval pakuvad Olümpia ja Noku-klubi. Sellisel juhul on igaühel võimalus oma laptopiga internetis tööd teha.

  • valdkondi on veel:
    - igasugune nõustamistegevus (kas e-mail või telefonikeskjaam või mõni telephony lahendus)
    - programmeerine (Laurilubi tõi hiilgava näite)

    tegelikult igasugune töö, mis ei nõua enese kliendile näitamist või füüsiliselt mingi kangi liigutamist kusagil. Näiteks ka taksojuhitöö saab teha kaugtöökohaks niipea, kui selline lahendus hinnapoolest mõistlikuks osutub (mõtle siinkohal taksojuhi turvalisusele!). Lennukeid juhitakse kaugelt juba täna.

    Aga see mõttelaad, et kaugtöökohad on vaid IT spetsialistidele või maaklereile, see on bullshit (see on selline sõna, mitte solvang). Isegi ekskavaatorijuht võib oma tööd teha kaugelt niipea, kui traadita ühendus (SAT), kodutöökoht (virtuaalreaalsuse masin) muutuvad hinnalt piisavalt soodsaks. SAT ühenduse hind kukub järsult järgneva 5 aasta jooksul, virtuaalreaalsust tegevad game-consolid on juba peaaegu käegakatsutavas hinnas.

    Küsimus on jah ainult mõttelaadis (ei-saa piirangu murdmises või põlvkondade vahetumises).

    3. aasta pärast kannab Graafik hiiumaale minnes kaasas ainult oma moblat, millele ta kohapeal rendib normaalmõõdus kuvari ja klaviatuuri ning noproblemo. Või. Kannab ta kohvris ka 3D prille ning virtuaalmaailma kindaid (kogu pakend kaalub kokku 1 kg max ja on omavahel bluetooth taolise tehnoloogiaga suhtlemas) ning oma tööasjade tegemiseks eraldub teistest vaiksesse nurgakesse, kus paneb prillid ette ja kindad kätte ning annab SAT ühendusele tuld!
  • Ja kohver 3D prillide ning virtuaalmaailma kohvriga on Graafikul autos, mis hämmastavalt sarnane seriaalist Night Rider tuntuga....
    Nimelt kõik muu imed peale füüsikaseadustega ilmselt vastuolus olevatega (lendamine) üsna teostatavad tänapäeval.
    Kuna auto alles uus, pole ta mulisemine Graafikut veel ära tüüdanud...
  • Ma ise kavatsen lähemal ajal seeria plastiliste operatsioonidega mobiilset välimust parandada:


    kuular kõrva juurde,
    mikker kaelale,
    klaviatuur paremale randmele,
    kuvar vasakusse peopessa ja
    akud rinnavormide esiletõstmiseks
  • Niisuguste ennustustega on inimkond pidevalt puusse pannud. Tegelikult ei juhtu paarikümne aastaga erilist midagi. Näete, isegi sõda käib samamoodi nagu 60 aastat tagasi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon