Kas futuuride ja optsioonide teenustasud on normaalsed? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kas futuuride ja optsioonide teenustasud on normaalsed?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Leidsin sellise uudise - "Uued teenustasud optsioonide ja futuuride vahendamisel

    13.07.2001 Alates 10. juulist 2001 kehtivad uued teenustasud Hansapanga poolt vahendatavatele välismaa börsidel kaubeldavatele optsioonidele ja futuuridele.
    Teenustasu sõltub lepingute arvust ja börsist, kus optsioonide/futuuridega kaubeldakse.
    Erinevatel börsidel kaubeldavate optsioonide/futuuride teenustasud on toodud järgnevas tabelis: Börs Lepingute arv
    alla 5 5 ja enam
    LIFFE £15 £10
    EUREX EUR 15 EUR 10
    MATIF EUR 20 EUR 15
    IPE $20 $15
    USA börsid $20 $15 "

    Olen ise Ameerika turgudega kursis ning tean, et iga teine internetist leitud broker pakub teenustasuks USA börssidele 6 dollarit. Nagu ülevalt näha võtab hansa 20 või 15 dollarit. Ühis võtab isegi 25 dollarit tehingu pealt. Tahakski teada, kas ja kui paljud investorid kasutavad selliseid hirmsaid teenustasusid ja MIKS?
  • viies,

    ega sa ometi CFD-sid ei reklaami:),

    neil pole üldse teenustasusid, aga kliendid peavad hoidma päris suuri summasid(10000USD) tagatiseks.

    Aga nagu sa juba näitasid on hindadel päris palju ruumi langeda
  • Ei, ei reklaami aga tahtsin lihtsalt teada mis selles valdkonnas toimub ning miks inimesed ei tegele oma kulude vähendamisega.
  • See 20$ on naljaasi, ma kauplesin aasta tagasi Hansapanga kaudu 45$ iga lepingu ostu ja 45$ IGA lepingu pealt - vot oli elu.
  • Minu kaastunne. Mõnikord jääb mulje, et niimoodi hansa oma hiiglakasumid teenibki - kogenematuid välisturgudest huvitatud eestlasi koorides.
  • võin öelda et ei teeni:)
    see välisasjade vahendamine on seal niivõrd minoorne business, et ei ole mingit mõtet seda odavamalt teha.
  • tonno, aga äkki ongi just seetõttu minoorne business, et kliendid jooksevad kirved seljas linnapeal ;)
  • :) seda kommentaari ma ootasingi

    kahjuks ei saa see organisatsioon kuidagi pakkuda võistlevaid tingimusi discount brokeritele nii et ei ole suurt vahet kas küsida 15 või 20 USD kui pakutakse seda teenust täiendavalt klientidele kes oma põhivoluumi teevad hoopis muude asjadega ja neil on ka suhteliselt ükskõik kas nad maksavad selle paari tehingu eest 15 või 20. Nii kaua kui keegi ei paku Eestis odavamalt seda asja oleks ilmne lollus hindu alla lasta.
  • Minu esimene missioon on täidetud. hinnad on tulnud alla. Leidsin sellise uudise:

    "31.07.2001 - Ühispank alandas oluliselt välisoptsioonide ja -futuuride vahendustasusid


    Seoses klientide kasvanud huviga ning sooviga pakkuda veelgi soodsamaid investeerimisvõimalusi välisturgudel, alandas Eesti Ühispanga kapitaliturgude divisjon oluliselt indeksifutuuride ja optsioonide teenustasusid alates 30. juulist.

    Nii näiteks alanevad enimkaubeldavate S&P500 ja NASDAQi nn E-mini futuuride vahendustasud seniselt 10 USA dollarilt lepingu kohta 25% võrra 7.5 dollarile lepingu kohta. Väiksemate summadega kauplejatele on aga olulisemgi minimaalse vahendustasu langus seniselt 25 dollarilt 40% võrra 15 dollarile.

    Ka EUREXi ja Rootsi OMX indeksifutuuride vahendustasud vähenevad oluliselt – näiteks OMX futuuri puhul langeb ühe lepingu tasu seniselt 100 SEKilt 50le ja miinimumtasu 500lt 200le.

    Chicago Optisoonibörsil CBOE kaubeldavate USA aktsiaoptsioonide hinnad on samuti varasemast oluliselt madalamad – ühe lepingu vahendustasu langes 10 dollarilt 7.5le ja miinimumtasu 50lt 15le dollarile.

    “Indeksifutuurid, nagu näiteks NASDAQi või S&P500 indeksite futuurid on paljude klientide hulgas populaarsust võitnud tänu oma volatiilsusele ning võimalusele suhteliselt väikest rahahulka kasutades teenida päevasisestelt kõikumistelt rahvusvahelistel aktsiaturgudel,” ütles Ühispanga kapitaliturgude divisjoni juht Jaak Raivo ja lisas, et enamike klientide jaoks on oluline võimalus futuurides ka lühikest positsiooni võtta, mis võimaldab teenida ka vastavate turgude languselt. “Me näeme järjest kasvavat huvi kaubelda lisaks välisaktsiatele ka keerulisemate toodetega, indeksifutuuride vahendustasude langetamine on vaid üks samm võimaluste laiendamisel, mille suunas me iga päev töötame. Eesmärgiks on pakkuda kodumaistele investeerimishuvilistele kvaliteetset ja samas soodsat ligipääsu välisturgudele.”"


  • nüüd oleks nagu paras aega inimestele selgitada, millega on tegemist ja kuidas instrumente kasutada riskide maandamiseks ja riskide võtmiseks. tuletisinstrument on täiesti vajalik ja uskumatult paindlik instrument investeerimistööstuses. on täiesti elemenytaarne, et aktsia portfellide väärtusi kaitstakse indeksifutuuridega; et valuutakurssidest tulenevaid riske kaetakse erinevate instrumentide abil; jne, jne.
    ootame järge...
  • vend, Tonno, minu meelest hansapank ongi selline, et vahet ei ole pank. x või y, ühed kriipsud mõlemad:)
  • LHVDIRECT>> valib testgruppi optsioonidega kauplemiseks(testperiood hakkab juba tuleval nädalal),

    huvilised saatke meil klienditugi@lhv.ee  

  • Futures contractide vahendustasud on kyll suhteliselt odavad kuid iga futures contract tahab ju saada erinevat margin bondi, mis oleneb vastava futures volatiilsusest.Tavaliselt on ju market ja dayorderi hinnad erinevad. Aktsia optsioonide puhul contracti hind siiski nii vyga odav pole arvestates vylismaiseid pakkujaid. Vend GRAAFIK! Kas LHV suudab pakkuda odavamaid aktsia optsioonide vahaendus hindasid?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon