Greenspan testimony - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Greenspan testimony

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi jälgib ka asja? Mina olen igatahes üllatunud selle üle kui palju jahutakse minimaalpalga ümber (5.15 USD tunnist vist) - MrG näeb tõsist vaeva, et veenda ümber rahvasaadikuid (muuhulgas vabariiklasi!), et selle tõstmine pole väga hea asi... Täitsa imelik...
  • Võib-olla on konks selles, et higher pay=less workforce, ceteris paribus.
  • ei, ma pidasin silmas, et miks sellisel edumeelsel (?) ja liberaalsel (???) maal nagu seda on USAs, peab rahvasaadikutele tundide vältel sellist asja selgitama. Minuarust tuleks usaoptimistidel (=europessimistidel) oma seisukohti pisut revideerida. Pole see usa midagi nii eriline.

    eriti tobe oli selliseid küsimusi kuulata vabarikklaste suust. masendav.
  • Minimaalpalk on minu meelest täiesti selline teema, mille yle võiks kuid ja mitte tunde jahuda. Kui lühikeses perpspektiivis on kõik tõesti lihtne, siis keskpikas perspektiivis hakkab see palju põnevamaks minema. Milline peaks olema sinu riigi elanikkonna sissetulekute jaotus? Äkki on minimaalpalk lihtsam immigreerumise piiraja kui erinevad kvoodid? Äkki pannakse nii inimesi rohkem õppima? Kusjuures pole üldse kindel, kas see peaks olema vabaturg, kes seda otsustab, kuna sellistes pika perioodi küsimustes kaldub turg pigem lokaalsete optimumide poole. Ma ei saa aru, mis siin tobedat on??
  • to Matrox: Kas sinu taolisel usapõlguril on kontrastina armastus euroopa bürokraatia ja astmelise tulumaksu suhtes? Ja mingi kongressivaidluse puhul, kus mõned poliitikud üritavad populismiga profiiti lõigata, peaks keegi omi põhimõttelisi seisukohti USA suhtes revideerima...? Selleks peab pehmelt öeldes rumaluke olema.
  • to: Fit

    Oled sa täiesti kindel, et USA-s puudub astmeline (progresseeruv) tulumaks?
  • Irw. Mul ununes jah. Aga kui ma ei eksi, siis enamikes euroopa riikides on see tunduvalt progresseruvam?
  • Faktiviga. Paluks siiski arvestada, et kapitalituludelt (mis peaksid siinses portaalis esinejate tulustruktuuris põhiosa moodustama) makstav tulumaks EI OLE siiski mitte alati progressiivne Euroopas. Põhjanaabritel on selles osas progresseeruvus 0.
  • Kui threade jälgida, siis peaks siinse keskmise esineja tulustruktuuris kapitalitulud moodustama põhikulu :))
  • vaata Fit, sellega on nii, et kus juba on aru saadud, et on olukord vilets, seal on mingit potentsiaali, et saab paremaks minna, seal kus kõigi arust on väga hästi viimased 10 aastat olnud, seal on potentsiaali, et saab ka halvemaks minna. just wait and see.

    sotsiaaldemokraatlikud mõtteavaldused usas eriti vabariiklaste poolt on kindlasti midagi sellist, mis minu meelest pisut kummaline ja väärib natukenegi tähelepanu.

    teisalt muidugi on see bushi 1.35trn maksukärbe väidetavalt kuidagi rikkamate kodanike suunas kaldu, mingi selline lause oli kuskil, et top 1% saavad 40% kogu kärpest, kuigi nad maksavad ainult 25% maksudest... see just väga sotsiaaldemokraatlik pole muidugi.

    fit, ega ma ei arvagi, et keegi midagi järgmise paari päeva jooksul midagi revideerib. (keegi teist ju ei vaadanud näiteks seda greenspani juttu ja sellele järgnenud Q & A-d?) see võtab aega, võibolla aastaid...

  • Greenspan said the Fed's ability to fight recession remains potent despite higher long-term rates and a strong dollar. He called economic weakness the top risk. (WSJ)
  • mismoodi need 2 lauset üksteisega kokku sobivad?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon