Kuidas riq HANDi kätte sai/jäi - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kuidas riq HANDi kätte sai/jäi

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üritaks analüüsida riq-i HAND-i tehingut tehnilist analüüsi kasutades. Mis läks metsa ja mida oleks võinud teha teisiti?

    riq ostis HAND-i 16.7 umbes kell 21 (tund enne turu sulgemist) hinnaga 5.5 lootes müüa 5.99ga.

    Mida näitas HAND-i graafik sel hetkel?
    - HAND on tugevalt langevas trendis alates nov 2000. Seega suur tõenäosus, et järgmine low on madalamal kui eelmine.
    - Eelmine madal oli 20.juuni hinnaga 4.6. Selle ümber on joonistunud ka üks vaevumärgatav tagurpidi head-and-shoulders. Võiks ju arvata, et see märgib langustrendi murdumist. Kaelajoone ületamisest kuskil 6.2 kandis oli ehk inspireeritud 27.6-29.6 kestnud ralli 7.99-ni.
    - Järgnes neli päeva, kus iga high oli eelmisest high-st ja iga low eelmisest low-st madalamal.
    - Head-and-shouldersi kaelajoon 6.2 juures oli oluline support. Kui hind oleks sellelt joonelt ülespoole pööranud, siis oleks eeldused uueks ralliks ülespoole valmis. Kui hind sellest joonest alla langeb, siis suure tõenäosusega pikaajaline langustrend jätkub ja seega ka uued madalad. HAND punnitas selle joone kallal 6.7 ja 9.7.
    - 10.7 kukkus ta sellest joonest kolksti läbi. See oli treideritele märgiks minna lühikeseks.

    16.7-ks ei olnud selles suhtes kuigi palju muutunud. HAND oli päeva lõpuks teinud mõnusa kukkumise. Riq ilmselt lootis ilmselt, et hind põrkab tagasi head-and-shouldersi parema õla suppordijoonest 5.39 (26.jun). Kui nii, siis oleks pidanud panema sell-stopi kuskile 5.35 juurde.

    17.7
    16:42 riq: “ai ma kärssasin oma handiga”.

    Jah, kõik toimus ära esimese poole tunni jooksul. Antud juhul oleks stop-loss order aidanud. Kuid kui 17.7 oleks kohe avanenud 5.0 juures, poleks sellestki erilist tolku olnud.

    17:33 riq: “panin salesi 5.26 peale. kui sellega ei myy, lähen pikaks. v6i myyn täna 6htul 5.06”

    5.26-ni hind enam ei tõusnud.

    20:08 riq: “ma ei myygi handi, vaatan kuidas ta ujub nagu s*ta*** vee peal :)…. investorid on närvilised ja myyvad. mina vaatan mis juhtub. sisimas on rahu….. hand koigub ilusti 4.9-5.1 vael..”

    5.06-ga oleks saanud veel müüa küll. Ilmselt hakkas vahepeal tehtud analüüs keskendumist segama. Kui oleks nüüd 3 päeva graafikut lahti hoidnud ja high-dest ühe trendijoone läbi tõmmanud, siis oleks näinud, et suund saab olla vaid allapoole. Pärast sellist ühe koha peal konsolideerumist on kukkumine järsk.
  • Mis selle HANDiga edasi teha? Juurdeostmisega võiks veel oodata. Meeldetuletuseks võiks vaadata EXDS graafikut.
  • Väga põhjalik analüüs, aga üldiselt täiesti mõttetu - täis mingeid kummalisi laest võetud väiteid. Viitsimata vaielda, kas tehniline analüüs näitab midagi või ei, võin oma kogemuse põhjal öelda, et turul ei tegutse arvestataval hulgel tradereid, kes lähevad lühikeseks selliste vaevumärgatavate "head and shoulders" patternite peale.
    Ja et ise leiutatud kaelajoon on oluline support -issand jumal...
    Turuliikumised on lihtsalt piisavad kaootilised, et inimesed on välja mõelnud tehnilise analüüsi, leidmaks tugipunkti selles kaoses. Mõnikord see ehk aitab (psühholoogiselt vähemalt), aga kui keegi hakkab tagantjärgi seletama "näe, kõik oli ju chardilt näha", siis ajab irvama küll.

    Ok: et mitte ainult negatiivne olla: my take:
    Institutsioonid on HANDis totaalselt pettunud ja dumpivad omi positsioone. Neil on täiesti savi supportlevelitest, "shampoonireklaamidest" jne. Millal nad lõpetavad ei tea, KUID on võimalik, et institutsionaalse myygi lõppu tähistab üks suur block trade. See tähendab,et fond ona positsioonist lahti saanud, keegi teine on selle omandanud ja selle huvi on hakata nüüd asja ülespoole pushima.
    Samas see võib ka mitte juhtuda, no guarantees. Mitte nagu imerohi "tech analysis", mis ravib kaotustest aktsiaturul. :)
  • Ja veel: kui keegi chartimist armastab, check Gary B. Smithi www.realmoney.com. Tema üks kolumn ütleb chartimise kohta rohkem asjalikke ja meeldejäävaid asju, kui kõik see info kokku, mis ma siin foorumites olen lugenud.
  • Fit, sa oled ikka äraütlemata kibe kõikide kodumaiste tegevuste suhtes ... Kui keegi viitsib mingit tehingut nii palju analüüsida nagu GorillaG, siis oleks minu arvates täielik patt seda jätta foorumisse üles panemata.

    Aga HAND sai selles kvartalis lossi 32 mio, käive oli samas vaid 61 mio. Kui käive nii nirudaks jääbki, siis küll raske üldse mingit hinda õigustada.

    Gary B. Smith'ist - minu arvates ei suuda GBS langeva turu tingimustes üldse oma taktikat rakendada. Olles tüdinud tema "täna-on-nii-segane-päev-ei-tea-mida-teha" kommentaaridest, pole ma viimasel ajal üldse viitsinud teda lugeda. Samas muidugi hoolikal lugemisel kasulikke vihjeid GBSi käest saab.
  • Mina olen mõelnud, et kuskohast Hand selle lossi küll sisse on osanud tõmmata. Poes maksab aastavanune mudel pea 10k eeku, minu meelest on kasumimarginaalid hiiglaslikud. Aga firma on kahjumis. Huvitav, miks?
  • Marginaalid jäävad ilmselt Baltic Computers Systems-i taskusse. Mõtlesin juba ammu minna kohale küsimusega miks nemad hinda ei langeta?
  • Handi (seejuures veel eestikeelseks & -meelseks tehtuna) müüb meil veel hoogsalt KTK Overall.

    BCS'iga hindu pole võrrelnud.
  • Velikij, ikkagi käive, käive, käive.

    Kui käive on 61 mio (tõsi, eelmine kv. 124), siis on raske isegi nulli jõuda nende tegevuskulude juures, rääkimata kasumist. Kasumimarginaal peaks neil olema vist praegu kusagil 60-70% juures, et rääkida kasumist. Ja see number on juba utoopia valdkonnast.

    Juhul KUI tarbimine pöörab paremaks ja HAND oma käibe normaalselt kasvama saab on ettevõttel lootust, muidu küll mitte.
  • Kristjan, juhin tähelepanu sellele, et käive oli nii väike osalt muidugi slowing economy, price wars, jne. tõttu, aga ka selle tõttu, et sales channel'ites oli palju varusid ees (ehk siis varasemad Q käibed on tõusnud norm. veidike kõrgemale ja nüüd langevad - gap suurem). Samas soovitaksin HAND-ile, PALM-ile, COMPAQ-ile ja SONY-le mingi kokkulepe sõlmida. Võtke kuulda.HAND-i 90 mio käive peaks taastuma jõulude ajaks. Eriti kui hakati "kulusid kärpima" (ehk CEO vahetab oma Ferrari ilmselt Mazda vastu:).
  • to soren: Saada neile email, äkki saad autoritasu:P
    to: klepik: see, kui keegi on vaeva näinud, ei tee veel asja heaks. Kahtlemata näevad Eesti popmuusikud ka kõvasti vaeva oma toodetega, miks sa neid ometi ei kuula, täielik patt mu meelest:(
    IRW
  • Et jälle ei solvutaks, nagu eestlased kipuvad tegema, siis all my respect to GorillaG at the technology area, lihtsalt tema tehniline analüüs on mu meelest küündimatu.

    PS: Klepik: congrats on NOK trade (+13% seni vist)
  • to Fit: Suutsid praegu tech analysi maha teha küll, kuid räägi kuidas sa ise siis tehingu ajastamist teed ja mille poolest sinu variant parem siis oleks?
  • Fit.
    Mina oleks seda öelnud hoopis näiteks nii (Monthy Python'i The Funniest Joke of the World):
    Joke Brigade: (charging) Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.

    :-)

  • To kristjan: Krt ma ei oska saks keelt
    To turbo: Minu meetod on väga lihtne: kiirus & sympathy plays. Väga pingeline. Ei soovita kellelegi:)

  • Minu suurim viga oli m6tlematus. esiteks ostmisel ja teiseks stoplossi puudumisel.
    aabitsat6ed eksole :) ja lisaks, nö daytrademine vajab ikka pidevat tähelepanu mitte et "omikul order sisse ja kell 18 vaatame mis sai" :))
    aga nagu vanas6na: k6ik mis ei tapa..

    ma ei viicinud syveneda p6hjustesse vaid leppisin et volatiilsus on suur ning beta ka.
    idee oli et nagin handis strengthi.

    m6lemad hakkasid mangima minu kahjuks. mingid finegrained tech analyysi ma kyll ei teinud. ma lihtsalt ei saanud aru MIKS peaks handi nii alla myyma, kui ometi ei lähe tal ju eriti keffalt..
    ok kahjum on pool käivet, aga pappi peaks olema ju.

    ja suur kala oli mulle ka see r6ve artikkel thestreedis. lugege seda uuesti. kas t6esti oli handi eps niikole?

    suurim p6hjus miks ostsin oli vana tuntud
    "elu on igav, paneme nats pappi sisse".
    aga tagantjarele tarkus on suht m6ttetu, ainus kasulik asi on tunnetuse saamine :) tech analyysi kohta niipalju et nokiamees eile oli tark, aga minuarust ei ole turul millegi muuga peale hakata kui ainult oma sympathyga. tech analyys aitab tuvastada ainult turu lollusi eksole, ja fund analyys möödapaenkudi fimra hindamises. mina pyydsin arvata investorite kaitumist.. valesti.

    fundamentaalselt ma usun handi, aga ajastus oli kehv. praegu järelturul peaks hand olema 4.4 kandis. arvan et täna ryhib hetkeks ehk 5ni välja. m6tlen kas jaada pikaks. kardan, et olen sunnitud myyma 5 lähedal. 4.96 näiteks.
    vaatan mis eelturul synnib, vastavalt ka tegutsen. täna s6ltub handi saatus turust, peamiselt siis ciscost :p minu 6nn, et handi kurss nats läägib v6rreldes nazcompiga.

    support levelid on minuarust rohkem level2'st vaadatavad, kui chardilt kuskilt. ja tuleb arvestada et inimestel in miski numbrimaagia, st et ymmargused arvud m6nnamad.

    ma olen omadega niigi p****s,
    a hea pool on see et tulumaksu ei maksa :p
  • ok, jagasin oma kullakoti kolmeks:
    1 myyk 4.28
    2 myyk 4.42
    3 eimyy

    imelik et ma enne selle peale ei tulnud et ka osade kaupa saab myya :p
  • to Fit: ise vana lohh õppisid Kadrioru Keskkoolis ja ei oska saksa keelt. Minu meelest sa ikka lõpetasid ju.
    Aga see lause ei tähenda saksa keeles mitte midagi see on pointless alfabeedi reshuffle.
  • to prefiks: Ma just imestasin, et wtf, mis krdi lause on, niipaljukest peaksin saksa keelt ju ikka oskama, kuigi pärast kooli pole sellega kokku puutunud.
    A kui sa nii hästi minu minevikku tead, äkki paljastad enda idetiteedi ka (95485@usa.net), kui ei soovi just olla mõni anonyymne boardiparastaja.
  • Lõpetasin 2 a pärast sind, kuid Kadriorust tõmbasin juba 9 klassi lõpus jeehatt. Aga mind sa ei tea.
  • riq: thestreedi artikleid ei tasuks rõvedate suurte kaladena eriti võtta - nad ju muud asjalikku ei teegi, kui ainult valavad kõike s***ga üle (kui mitte just kõike, siis vähemalt paljusid ja mitte alati asja eest)
  • azzie, ehk kibestumus ? ;)

    The Street.com aktsia 2.y. chart.

    Aga tegelikult nii thestreet.com ja eriti tasuline realmoney.com päris asine lugemine.

  • Prefiksi kommentaar on korrektne. Tähenduseta "maailma naljakaim nali" minupoolse väikese mõttega tehnilisele analüüsile. Aga ometi tappis see nali sõdureid nagu loogu :-)
  • hand is dead :)
    total loss, approx 30% asap :)
    ykski mu stoploss ei lainud labi.
    koik kes mind uskusid ja handi ostsid..
    on kah failinud.
    homme keskendume haavade lakkumisele.

    gorillag, mis sa tulevikuks ennustad?
  • Tagantjärele tarkus täppisteadus, tekkis huvi järele vaadata, mida vanad tuttavad RSI ja CCI asja kohta ütlevad( sai kunagi varem targutatud foorumis "Bollinger Band jne". nime all):

    http://stockcharts.com/def/servlet/SC.web?c=HAND,uu[h,a]daclyymy[d20010601,20010801][pb50!b200][vc60][iUb14!La12,26,9!Ld20!Lc20]

    CCI annab tugeva müügisignaali CCI-le 17.06, mil graafik läbib -100 (vt. samuti ajavahemikku 04.06-11.06), head ei ennusta ka MACD ning CMF.
    Tehnilisest küljest enne CCI liikumist läbi -100 ülespoole HAND'i näppida ei tasuks.

    Et TA asju arutleda, panen välja, et AMD on atraktiivsetel tasemetel ja ostusignaali ootamas.

    Paar õhtut TA-le ei tee paha, Riq.
    Aga Su kirjaviis on meeldivalt muhe.


  • pitsat,
    asjatundmatu kõrvalküsimus: kas seal HANDi graafikul on juhus, et eelmine CCI -100 läbimine oli sünkroonis RSI tõusuga üle 30e?

    kas need "vanad tuttavad" on reeglina korrelatsioonis?
  • Ei tea kas see on proov aktiivselt rynnata, aga visori GSM moodulit myyakse nyyd 249 asemel 49 taala eest. Riist on lahe, olen ise proovinud.
    Handspringi juppidest on väike ülevaade:
    http://www.minut.ee/article.pl?sid=01/06/19/1117238
  • Hei, GorillaG, rääkisid kliendipäeval sellest raamatust, kas saaksid post'ida täieliku title'i? Kuigi minu lugemisjärjekord on pikk, tahaksin kunagi ka seda raamatut lugeda. Thanks.
  • ok täna ei saanud magama jääda, see vist viitab, et aeg on lahkuda hetkeks :)

    aga et panna pidu katku ajal, siis jargnevalt m6ned "alternatiivsed kulud" ehk "mida oleksin ma voinud teha selle rahaga mis handi alla laks"

    ö)sukasääres oida
    ö)maksta 3 kuud cadillaci liisingut
    ö)elada kvartal tudengielu
    ö)käia 60 naisega restoranis (impressive!)
    ö)käia ameerikas
    ö)s6ita linnas 200km/h 6-7 korda
    ö)osta omale ibm laptop
    ö)osta sada-paarsada industrial cd'd
    ö)yamaha surround stereo
    ö)sony widescreen
    ö)uus synt v6i sampler
    ö)jääda 50 korda bussis jänesena vahele
    ö)s6ita taksoga uuralitesse (3000km)
    ö)t6sta pensione .002 krooni
    ö)tätoveerida 2 ruutmeeterit ihu
    ö)palgata sekretäri poolaastaks kommentaare kirjutama
    ö)osta omale 5 uut mopsi
    ö)osta omale 8 palmi handheldi :p
    ö)tikud ja 2800 liitrit bensiini..
  • Arvan, et kõik, kes raha börsile panevad on kaotusteks valmis, on nad siis suuremad või väiksemad. kes ei riski, see ei võida. kui kõik analüüsid, või enamus vastaks neist tõele- poleks börsil midagi teha.
  • My biggest condolences, riq! Loodan siiski, et hand teeb recovery (Gorilla naerab praegu).
  • sCandal,
    Ei ole juhus, RSI ja CCI põhimõtteliselt üht tüüpi indikaatorid, rehkendatud mõneti erineva metoodikaga. Vt. ka foorumit Bollinger Band, TLAB jne.
  • kui sa pole veel müünud ja loodad hea hinnaga müüa, siis tõenäoliselt
    võid oma lossi varsti kolmega korrutada.
    Lihtne loogika ütleb, et kui aktsia on ligi 100
    pealt 5 või sinna kanti kukkunud, miks ei võiks
    ta sama vapralt edasi ühe peale siblida.
    Tuleks nagu uut taktikat proovida.Vastasel korral
    oled nagu tüüpiline USA dt kes 6 või enam korda on oma raha nulli mänginud, lootusega iga järgmine kord õnnestuda.
  • Jah Riq, Spets teab, millest ta räägib. Respect. Kuula tüüpe, who've made it in trading, mitte neid kes teoorias tugevad.
  • Siin on ka teooria SPETS'iga nõus. Kunagi oli mul see lause kohe arvutiekraani kõrval ja karjus iga hetk näkku:

    "Hoia kasumit teenivaid positsioone, likvideeri kahjum kiiresti!"
  • juba likvideerin:
    esimene sale, 1/3@4.18
  • HAND-il pälis tubli tehingusurve, kolmveerand tunniga tuleb pea-aegu päeva käive, hind tõuseb (+5%). riq: teed ikka õieti?
  • ega ma koike kohe maha myy :)
    4.48 ja 4.98 silmis..
    ai maitea.. akki ostan juurde kui hetkeks kukub :p ei ma pean myygistrateegia enne välja töötama ja siis orderid sisse ja siis enam ei näpi?
  • soren, sorry, sai tol õhtul mitmest raamatust räägitud. Mida pead silmas?
  • see oli "gorilla game" me raakisime sellest ukse peal seistes, ja graafik kommenteeris seda kui "teooria ei pea enam paika" tegemist oli kasvuteooriaga. aga mindki huvitaks tegelikult :)

    gorilla game

    äkki v6iks raamatuid swappida?
  • fit, akki pasted "charting by Gary B. Smithi www.realmoney.com"?
  • Gorilla Game
    http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0887309577/qid=995875123/sr=1-1/ref=sc_b_1/102-7747252-9662514

    Kasutada omal riisikol :)
    Kommentaar Amazonis:
    Save your money. This is a typical 20/20 hind sight financial book. The authors back test their ideas to prove them .... why did'nt you buy Intel, Microsoft etc. when they were cheap? This book will not help you make investment decisions.

    Olulisim seal raamatus on see, et ta annab sulle raamid mõistmaks, miks ja kuidas Intel, Microsoft ja Cisco said gorilladeks ja kuidas tulevikus taolisi tehnoloogiafirmasid ära tunda.
  • thestreet.com vestlus Handspring'i CEO Donna Dubinsky'ga, milles selgub, et aasta pärast kasumisse jõudmise aluseks on uued tooted ja kulude pool, lisaks seda, et 2-3 aasta pärast hakkab Handspring tähelepanu pöörama ka enterprise-kasutajale (corporate-user).
  • Artikkli lõpp oli üsna huvitav, Dubinsky ütles otse välja, et kui Palm oma kokkuhoiupoliitikaga hakkab pidurdama PalmOSi arengut, siis nemad lõpetavad lepingu. Põhiasi, et PalmOS areneks.

    See on esimest korda, kui avalikult PalmOSi kasutava ettevõtte juht viitab mingitele probleemidele. Tundub, et Palm oma reorganiseerimisega hakkab Handi plaane rikkuma.

    Eelmise aasta lõpus kaalus ka Palm üsna tõsimeeli OSi vahetamist, kuna nad ei suuda tagada kõikide vajalike tehnoloogiate toetust. Bluetooth, parem IR, parem ekraanilaotus, parem pilt, suurem ekraani resolutsioon, jms.

    Mõte maeti samas maha. Alates sellest hetkest hakkasid liikuma jutud Palm riist- ja tarkvara osakondade eraldamisest.
  • Prudential's bi-weekly pricing survey shows a general price firming in the handheld device sector. However, sell-through moved in the opposite direction, with aggregate sell-through down 9% wk/wk. Views firming in pricing mildly encouraging, but thinks it is too early to call it a trend.
  • Selline uudis ÄPO-s

    USA pihuarvutifirma Handspring tutvustas äsja Rootsis oma uut pihuarvutit Treo, kuhu sisse on ehitatud ka telefon. Analüütikute sõnul lisab see konkurentsi mobiiltelefonifirmadele, kirjutab Dagens Industri.

    Firma tegevdirektori William Holtzmani väitel on pihuarvuti- ja mobiiltelefonitootjad hakanud viimase aasta jooksul üksteisele kiiresti lähenema ning mobiiltelefoniturg pakub pihuarvutite tootjatele järjest uusi võimalusi. Tänavu peaks maailmas toodetama 400 mobiiltelefoni ja umbes 20 miljonit pihuarvutit.

    Treo on pihuarvuti, kus on sisse ehitatud GSM telefon, mis pakub e-posti ja internetiteenuseid. Järgmise aasta keskpaigaks tahab Handspring turule tuua GPRS ühendusega mobiiltelefoni.


    riq, kas sulle ei tundu, et hand on nokiast ja ericssonist sammu või paar maas?
  • Kas Treo puhul polnud mitte nii, et GPRS on kättesaadav kohe, kui vastav soft valmis. Siis ikka samal sammul või natuke kaugemal .. Nokia/ericcsoni puhul pead ostma uue riista aga HAND'i vidinas uuendad vaid softi, mida PALM OS asjade jaoks on rohkem kui kyll. Kui ma siis yhes teises foorumis virisesin, siis nyyd täpsemalt uurinuna pean osa sõnu tagasi võtma. See ei ole kyll see asi mida mina ihaldaksin, aga kindlasti on ta hea platvorm igasuguste custom-mobiilrakenduste arendajatele. Sellise integreeritud seadmega on plaju mugavam oma hankijatele, halduritele (näiteks kinnisvara), hooldusmeestele jne tööülesandeid saata ja arvet pidada. Varem tehti selliseid rakendusi nii, et poogiti Palmile mingeid piipareid voi GSM'e kylge. Ühesõnaga, sellele juba rakendust leiab. Hakka või stocki ostma.
  • Minul näiteks poleks midagi selle vastu, kui mul on ainult handheld ja telefoni ei ole. Ja kasutada võin nii handheldi külge ühendatavat handsfreed kui ka vajaduse korral handheldi kõrva ääres hoida ja rääkida.

    Lisaks meeldiks mulle, kui selle sama handheldi külge saaks ühendada USB cd-draivi, mille pealt siis näiteks mp3'e mängida. Siis ma kasutaks handheldi ka autos makipaneelina.

    PS! Pahad Tallinna inimesed varastasid mul umbes kaks kuud tagasi autoraadio ära ja siiani on selle koha peal tühi auk, kuna pole viitsinud uut osta.
  • kysiksin vastu,
    mis on nokial panna treole vastu?
    ericssonil kyll GPRS, aga mitte pda'd
    nokial kyll communicator, kuid GPRS?

    ma ytleks et siiani pole selge kes v6idab.
    nokial ja ericssonil on k6va r&d raha,
    aga handspring on vaga väike ja vilgas.
    ise arvan et hand saab speciality devicedel ylekaalu ja
    pda+gprs seadmetes turuliider vorreldes ericy voi nokiga.
    pohjus on kuna turg on emerging ja ericy ja eriti nokia on consumer mass marketi firmad,
    hand aga innovatiivne.

    vaatame asju ikka perspektiivis:

    mida me teame:
    * moblasid niipea valja ei vahetata, alles oli buum ja siis koik ostsid.
    * techno userid kes ostavad koike leading edge ostavad niikuinii aga neid on vahe
    * masse eriti pda omadused ei koti
    * businessmenid ei osta niivord tehnoloogiat kui applicatione
    * kui vaadata mida mops voimaldab appide platformina, siis pda tundub lausa heaven.

    lisaks:
    * nokia ja ericsson on mopsiturul juba aastakymneid
    * sellest hoolimata pole nokia gprsiga valja tulnud
    * mida siis oodata handspringilt, kes alles alustas?

    minu comment:
    treo on gprs upgradeable
    ja consumeri m6ttekaik on enamvahem nii:

    gprs pole veel laialt levinud, aga mul on juba praegu vaja s6numeid edastada.
    mul on vaja kontakte ja todosid. mobla on selleks kömpelö.
    ma kannatan selle mailide syncimise ära kui see on LIHTNE isegi yle gsmi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon