Kas Pro Kapital on pesumaja? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kas Pro Kapital on pesumaja?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tegevuskohad:
    Itaalia- riik Euroopa lõunaosas, EU kõrgeimad maksud (tulumaks ligi 70%).

    Eesti- kääbusriik põhja Euroopas, tulevane EU liige, äärmiselt liberaalne maksupoliitika, arenemata kinnisvaraturg.

    Stsenaarium:
    Itaalia ärimees asutab Eestisse kinnisvaraarendusega tegeleva firma, mis noteeritakse kohalikul börsil. Börsiettevõtte aktsiaid müüakse rikastele Itaalia kodanikele "ukselt-uksele" otseturustamise meetodil. Pakkumine on äärmiselt soodne, ostes Tallinna börsil noteeritud kinnisvaraarendusfirma aktsiaid on võimalik koheselt ja maksuvabalt tagasi saada 40-80% investeeritud rahast. Säilib ka osalus firmas ja lisaks saadud maksuvabale "cashile" on pikemas perspektiivis võimalik teenida ka kinnisvara hindade tõusult (näiteks peale Eesti saamisr EU liikmeks).

    Skeem:
    Sobivad objektid ostab linnalt või teistelt arendajatelt Pro Kapitaliga seotud offshore firma (Baltic Investments) ja müüb need kümmneid kordi kallimalt Pro Kapitalile edasi. Saadud kasum jääb offshore firmasse, kust see kantakse laiali Itaalia investorite maksuvabadele numbrikontodele Sveitsis. Näiteks Rotermanni kvartali ostu-müügi abil oli võimalik investoritele laiali kanda üle 80 miljoni krooni.
    Skeemi toetamiseks kuulub Pro Kapitali operaatoritele ka pank(Pro Kapitali aktsiate ostjaks on alati Preatoni pank).

    Küsimus:
    Kas Ernesto Preatoni on osav pesumaja pidaja või mõne Itaalia organisatsiooni tankist?


  • Seda on varsti näha. Kui Ernesto pannakse kasti, siis oli tankist kui jääb elama siis osav pesumaja pidaja.
  • Quel che ha da essere sara! Aga kummaline on see, et G. Tiivas alles nüüd haisu ninna sai.
  • Ei ole kummaline, kui juba aasta otsa näed börsi avalehel reklaami: "Ajalooline.Eksklusiivne.Luksuslik.Domina Luxury Apartments"
  • Mina mõtlesin seda, et miks Gert Tiivas alles nüüd asja uurima hakkas, minu meelest peaks seotud osapoolte tehingute jt. "hämarate deal'ide" üle käima pidev kontroll, või mis? Või pole kinnisvara ost/müük Aasia offshore'ile piisavalt hämar?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon