Hansa - ready or not? (for buyout) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Hansa - ready or not? (for buyout)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Paar kuud tagasi tuututati kõvasti Hansa võimalikust müügist või aktsiate väljaostmisest emapanga poolt, pakuti välja targeteid 190, 200 jne..nüüd on vaikseks jäänud.
    Kas keegi võiks tuua välja poolt- ja vastuargumendid, miks üks või teine sündmus peaks aset leidma? Ja mis hinnaga?
  • Miks Sa eile Reisenbuki kuulamas ei käinud?
  • Ununes:( Sa ei taha ometi öelda, et tema juttu ei salvestatud ja seda ei pandagi siia ülesse !?!? :)
  • See on kopiraidi all, aga õigupoolest ta swedi ja seb ühinemist ja selle mõjusid ei puudutanudki.
  • No Rain ütles, et pres. materjalid saab üles panna. Kuigi jah, suht vähe spetsiifilist infot oli. Rohkem selline... for the masses.
  • Päris unustada seda kõmu ei minu meelest maksa, kuna Hansat ja Ühist ühe mütsi alla vist ikka ei jäeta. Kusjuures 200 kr pole sugugi palju Hansa aktsia eest arvestades tugevat kasumlikkust ja kasvu. Sisuliselt müüakse ju peaaegu kogu Eesti pangandust.

    Meenutuseks: pakkumine Ühispangale toimus mullu just suve lõpul. Pole see suvi midagi nii uimane aeg.

    Kui pakkumise korraldamine on plaanis, siis teatatakse esmalt Hansa nõrgast kvartalist, et hind ei tõuseks ja siis... Või olen ma paranoiline?
  • Kogusin veidi infot asja kohta ja selgub, et

    Euroopa Komisjon pankade Rootsi pankade liitumist nii lihtsaks ei pidanud, kui Sahlen lootis. Euroopa Komisjon (EC) teeb põhjalikuma uurimise, mille tulemused tehakse teatavaks hiljemalt 16. novembril 2001. Seda teatas EC 12. juulil, kuid oleks võinud ka kohe lubada ühineda. http://europa.eu.int/rapid/start/cgi/guesten.ksh?p_action.gettxt=gt&doc=IP/01/993|0|RAPID&lg=EN 

    Augusti lõpus või septembri alguses peaksid toimuma Rootsi pankade erakorralised aktsionäride koosolekud ühinemislepingu kinnitamiseks. Sahlen on öelnud, et kui luba oleks saadud juunis, oleks ühinemine toimunud juulis ning seda, et ühinemisajaks peab otsus Balti pankade jaoks küps olema ning enam-vähem kõik otsustakse ühel päeval.

    Tekib küsimus, kas EC otsust võib oodata ka varem, kui 16. novembril. Ning kas otsus Balti pankade kohta avaldatakse kohe vahetult selle järel?

    Kas seda võidakse avaldada enne EC poolset otsuse langetamist?

    Kaua Eesti Pank kannataks olukorda, kus 80% turgu on ühe grupi käes?

    Kuidas majanduskasvu aeglustumine Rootsis otsust mõjutada võib?

    Võib-olla püütakse kuidagi odavamalt seetõttu läbi ajada? 

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon