Börsipäev 23. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nikkei 16 aasta madalaimal tasemel, kukkumise eesotsas tech ja pangad.
  • Sonera käive kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 11%. Sonera Türgi bisness(Tyrkcell 37%osalus) ja internetiportaal(Sonera Plaza) toodab kahjumit.
  • Eesti poole pealt tulid positiivsed majandustulemused Viisnurgalt - 2001. aasta I poolaasta realiseerimise netokäive oli 143,6 mln kr ning puhaskasum 18,5 mln kr. Käive +18%, kasum +35%.
  • nii.
    kohe on nazcomp alla 2000.
    pyyan ka ulejaanud handist lahti saada.
    sören, tundub et 4.2 on lähiaegadel max
    mis handist saab.. gorillag mis sa arvad?
    ma täna ei saa eriti jälgida,
    pean hinge eest hoolt kandma..

    amazon kalab,
    turg kukub veelgi?
  • HAND juba $3.90 peal, kuigi päeva high oli $4.20. Endiselt positsiooni ei likvideeri (õnneks on see suht väike:-). Ka PALM on tulnud alla ($5.20). Ootan uusi uudiseid HAND-i edasistest tegemistest. Võtan kriitiliseks piiriks $3.50.
  • yks börsireegel oli et vanu hindu ära vaata,
    ma arvan et praegu oleks oige aeg hakata tegelema nö. t6sisema uuringuga mis toimuda v6ib. millegipärast arvan et tuleb suurem krash.

    aga nostalgia m6ttes on mul 310 handi alles :)

    mina praegu osta ei julge.. tundub et xoxo
    on hasti oitud, aga homme oli vist epsid.
    siis on kala ka kui amazon kalab.

    appi
  • Kuigi HAND on praegu mitme indikaatori järgi alla müüdud ei julgeks mina tema peale praegu punast krossigi panna. Kui trend on nii selgelt alla, siis ei tasu väga ostsillaatoreid ja Bollingeri jõllitada.
  • Kõik on õige-- ratsionaalse investori seisukohti arvestades. Paraku pole ratsionaalsed investorid minu teada kunagi teeninud exceptional margin'eid, mistõttu vähemalt praegu ahvatleb veel ülesminekuvõimalus. Aga-- nagu öeldud-- $3.50 on piir. No võib-olla peaks hoidma nostalgia mõttes, sest mul on riq-i 310-st aktsiast kümmekond aktsiat väiksem positsioon.
  • soren, protsentuaalselt on minu loss vaiksem kui sinul (5.5->4->3.5 vs 4.5->3.5). ma tegelt tana proovin maha myya, kuskil 4 kandis vist. jama on selles, et ma ei nae loogiliselt pohjust miks hand t6usma peaks (ma ei nainud pohjust ka miks kukkuma peaks:p). lootmine ei aita.

    yleyldse olen pessimistlik. minuarust ainus mis oiab turgu yleval on suur ootus et akki homme turg t6useb.. ise kaldun sinnapoole et ootan ära kuni turg t6usma hakkab. megakasumeid kyll ei saa, kuid vahemalt on mida hiljem sisse panna.
    raha siis :)

    samas mida enam m6tlen seda m6ttekam oleks tegeleda hea aktsia otsimisega mitte kursside jalgimisega. buffetil on ike point!
  • Buffeti point on pikaajaline, pealegi oli tal paks rahakott, mis võimaldas vältida not-so-fast realiseerimist. Mõned positsioonid on igavesed. Investeerimisobjektid püsisid samad aastatena.
    Aga paratamatult-- HAND-ga vastu nina saamine paneb austama fundamentaalsust. Ise võtan seda kui väikest aga õpetlikku lossi, aga loss on loss anyway. Muidugi-- praegu pole midagi, sest pole realiseerinud.
    Handi suhtes segased ja emotsionaalsed arvamused. Ega tal ülespoole asja eriti pole. Vaatame...
  • vat lootust t6usuks on siis, kui turg myyb alla aga fundamental on hea. sa ei pea ju haid asju kaua hoidma. pead leidma head asjad ja siis panema paika need hetked millal voib korrektsioon toimuda. tavaliselt kas uudised voi epsid. epsid ei ole enivei enam head tooma, sest tulevikuvaated on nii synged et epse lyyes aktsia ikka kukub, nagu amazon. uudiseid ei oska aga prognoosida.

    buffetti point oli see, et opi tundma firma tegelikku väärtust. see annab kindla seljataguse.
    ka tema on losse saanud.

    kas Sören oled varem ka lossi saanud? =)
    minu esimene loss oli sunw'ga, ja oli yldse
    esimene tehing. see oli u 10-12x vaiksem kui nyyd, aga siis oli narv rohkem läbi.. ostsin 16 pealt ja myysin 15.5 vist.. see oli kuu aega tagasi umbes.. peale myymist kukkus varsti 14 peale. kusjuures 16ni pole siiani joudnud!

    NB! minuarust lhv läägib oma teenustega,
    myygioptsioonid oleks praegu vist in :p
  • ja veel.
    kui asi kukub 5.5->5, ja myyd, saad lossi .5. kui kukub nyyd 5->4, siis oled yhe taala lossi saastnud, kui kukub veel 3.5, siis oled saanud .5 lossi ja 1.5 saastnud (seega nagu 1.5 kasumis). nyyd kui tekib t6usutrend, siis isegi kui osta 4 pealt, siis 5.5 joudes oled juba 1 kasumis (1.5-.5) mitte nullis. selles ka point, miks langevat stuffi pole m6nus hoida.
  • riq,
    kus see loogika Sul on? lause, mis algab "asi kukub 5.5->5, ja myyd", lõpeb järeldusega "seega nagu 1.5 kasumis"?

    i la "ma sain enne 20KEEK neto palka, nüüd 10KEEK. järelikult olen 8.5KEEK kasumis (vaata kuidas pensionärid elavad)!

    sC
  • scandal, kasum on tulu tehingult. tulu on raha mida sul on rohkem kui tehingu algul. tulu ärajäämine on kahjum.

    minu loogika oli, et v6rreldes kahte tegutsemisviisi oli loppsummade vahe 1.5.
    see on maitse kysimus, kas nimetada et teine tehing andis 1.5 kahjumit (vorreldes esimesega) voi et esimene andis 1.5 kasumit (vorreldes teisega).

    nagu veeklaas: kui see on poolenisti tyhi/täis siis vois see olla kuna j6id pool vett ära v6i kuna jätsid pool vett joomata eksole. (v6i valasid pool vett sisse) aga see on juba demagoogia.

    see mis ma näidata tahtsin, on see, et kukkuvat asja pole m6tet hoida. sest hiljem saab loodetavasti odavamalt sama asja tagasi osta kui suur kirg on.
  • kukkuva asja mittehoidmise point on mõistetav.

    klaasi pooltühjaks joomise käigus ei saa klaasi jäänud vett mitte mingi nipiga nimetada tuluks. (veel) tekitamata kulu on ta küll.

    tegelt sõltub kõik ikkagi taustsüsteemist, tuluarvestuse nullpunktist. aga, ah, aitab tähenärimisest keset tööpäeva... :)

    tervitades,
    sC
  • sc, riq tahtis ilmselt mainida seda, et kohe müües ja hiljem madalalt ostes on kogu realisatsioon oluliselt parem kui hoides langevat aktsiat ja oodates tõusu endistele tasemetele (vt. all), ent: HAND moodustab minu portost minu jaoks suht väikese osa ja teised instrumendid tasandavad tema performance'it. Hoian praegu alles. Kahjumit ei teki niikaua kui ei müü.

    Kui ostad 100@$5 ja langeb $3-le, on kahjum realiseerimise korral 100x$2=$200. Kui aktsia tõuseb uuesti $5 ja sa ei realiseerinud, oled nullis.

    Kui aga müüd näiteks $3,75 pealt, on kahjum 100x$1,25=$125. Ostes uuesti madalamalt, nt. 100@$3,25 ja aktsia tõuseb $5-ni, siis saad realiseerimise korral kasumit 100x$1,75=$175. Vahe on $175-$125=$50. Vot siin on see "kasum". Aga muidugi, arvestades ka tehingutasudega, on "kasum" oluliselt väiksem. Tegelikult peaks 100-le lõppu panema K, siis mängiks võib-olla välja.
  • Olen soreniga nõus, alati ei pea/tohi rapsida.
  • Täna positiivne uudis PALM-ilt, aktsia üleval, HAND liigub $4 suunas.
  • rapsida ei tohi jah, selle rapsimise kartuses ma saingi suure lossi :p

    ma ei usu et hand yle 4 läheb.
    ei täna ega juulis.
    keegi kunagi rääkis et peab suur kukkumine tulema suure volyymiga, vat siis usun et hakkab t6usma.. paha veri välja..
  • Närvid pannakse proovile: HAND $3.56 (-8%). Varsti tuleb otsustada, kas müüa.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon