Börsipäev 2.august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2.august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • initial claims ootamatult madal -positiivne
    gx(-4.3%)sai daungreidi.
    Väiksed telcod(mfnx,xoxo;Don't try at home!!!),
    mobiilside,
    storage, taas atraktiivsed.
  • nii.
    myysin oma 500@3.58 maha 400@3.84.
    alles on 410 handi.. sören mis sul?
    ma arvan et esmasp turg kukub..

    kavacen handi juurde osta madalamalt, nait 3.5 tasemelt. kui ei sa apole häda. hakkab puhkus siis tuleb suurem research :)
  • ma imestan Su julgust, vend Riq. mina sellise hinnaga hoiaks handist eemal. pealegi on handi käive ka selline... imelik. kui spekuleerid, siis leidub ka paremaid võimalusi. see hand maksab Sul varsti 1.2 dollarit
  • ma olen juba handiga niipalju kaotaud et apaatsus vaevab :p mina ei usu et hand alla laheb. ta on nii ylemyydud subjectively. pealegi handi rd on full wireless!
  • hand on endiselt portos, kuid overall plussis, nii et see ei vaeva. täna oli ülespoole liikumine. handist ei loobu põhimõtteliselt enne $5.
  • Hea, et inimestel on olemas põhimõtted, aga miks HAND siiski minule crap on? ma arvan, et inimesed lihtsalt ei vaja selliseid vidinaid ning ei möödu palju aega kus seda tajutakse (loodetavasti). see vidin saab endale oma kindla turuosa ja thats all. mul endalgi vedeleb miski PALM aastast 97 või millal ta turule tuli. ütlen ausalt, et see vedeleb mul niisama. ükskord toksisin (kirjutada ma ei viitsinud kuigi tal on pliiats ka kaasas)sinna telefoninumbreid sisse ja sedagi sellepärast, et mul polnud hetkel muud teha. see on nii kohmakas. tal on võimalused mille järgi ma ei tunne elu sees vajadust. täielik crap!!! ja osta HAND-i aktsiat oleks sama minu jaoks, kui osta firma aktsiat, mis toodab neid noh... neid tõukerattaid, pisikesi. pidi viimane mood olema. jällegi täielik crap. neid tooteid jäävad ostma maksimaalselt mõni % elanikkonnast, kellele meeldib lihtsalt edvistada, aga kes ei mõista, et tõeline võlu seisneb asjade lihtsuses, klassikalisuses. osad inimesed ostavad nokia communicatoreid ja siis räägivad tõsiste nägudega, et neil läheb seda tööks vaja!!! ok, kindlasti on juhtumeid, kus see nii võibki olla, aga ma ei osta ju tõukeratast ka sellepärast, et vahel oleks vaja kiiremini edasi saada. kohe tõesti oleks vaja:)
    ohjaa, kas keegi veel mäletab neid kellarvuteid. 2+2=4... mul on seda vaja kuna mul on tõesti vaja päevas mitu korda arvutada ja kalkulaator is too big:) ehk minu jaoks laptop ja mobiil on way parem kui communicator. ja hand? võib olla mõni laps rõõmustab sellise kingi üle:)
    btw, usun, et hand võib 10-ne juures ära käia aasta sees, kuid ta tuleb enne tükk maad madalamale kus ta praegu on. ja mina ostaks teda siis kui ta oleks madalamal. minu meelest hetkel 70 kroonine aktsia, mis teenib 20 krooni kahjumit on nigel, lisaks sellele, et ma ei näe ka erilist potentsiaali nendes handides.

    ps. see on minu arvamus. gurud väidavad kindlasti, et meil on 10-ne aasta pärast vidin, mis on player, telefon, märkmik ja kondoomiautomaat ja kõik on happy
  • rightsaid,

    Samamoodi arvab tõenäoliselt enamus investoreid, mistõttu aktsia ongi muu turuga võrreldes alla müüdud. Seetõttu saabki sellega raha teenida. Eilne +21.43% polnud just paha - tunduvalt rohkem kui mõne mehe aastateenistus.

    Jäätmekäitlusfirmasse investeerides vähemalt mina näiteks ei mõtleks selle peale, et solk ja prügi on "öäk"! :-)
  • ma ütleks ainult, et ma kardan mõtetuid riske. niigi tihti leian, et seda on jälle tehtud:) aga HAND-ist, siis ma tõepoolest usun, et kui ma seda neljaga ostaks, siis on ta varsti 1 või 2:)
    samas võib 5 ka ära käia
  • rightsaid,

    oponeerin, see handi-asi siiski nii hull ja mõttetu ei ole.

    1) Esiteks tasub Sul meenutada, et põhimõtted on ajas äärmiselt muutuvad asjad. Noh, nii keskeltläbi 35 minutit nagu haugi või keskmise eestlase poliitiline mälu ikka :-)
    2) vajadus mingi toote või teenuse järele on tekitatav, ise ei teki midagi. Selle nähtuse nimi pole mitte jõgeva kollane vaid turundus
    3) Isiklikult ostaksin endale kohe Handi, kui ta hind veidigi taskukohasem oleks :-( Vajadus tema järele on täiesti olemas!

    Aga see kõik on mõistagi IMHO
  • rightsaid, sinu jutus on point. Unfortunately, it's an European point (of view). Nimelt arvavad sama ameeriklased mobiilide kohta. Isiklikult ei tunne ma Eestis ühtegi PALM-i või HAND-i aktiivset userit.
    Then again, kas kompaniide aktsiaid ostetakse selle pärast, millega konkreetne ettevõte just sulle saab kasulik olla? Ma ostaks näiteks vabalt kompanii WORLDWIDE CRAP TRANSPORT aktsiaid, kui dividend yield oleks 40%. Miks mitte? Sõnnikuvedu mind isiklikult küll ei aita.
  • äkki Sa kuulud selle mõne % sisse (teine ja mitte ka võimatu variant oleks, et mina olen see pisike % kes muutustega kaasas ei käi:)) kuid muidu ma pakuksin, et HAND ostetakse kellegi poolt ära ja ta saab mingiks lisaharuks. u know like sony playstation. hetkel ajab mind küll naerma, et selle 52wh on olnud 99.
  • soren, ma võin Sulle igaks juhuks mõne persooni nime ju saata (tema enda lahkel loal :-)
  • loodame, et te kõik plussiga oma HAND-i maha saate müütud ja poole aasta perspektiivis on see target ka vist reaalne. anyway, ma ei olegi seda HAND-i pikalt jälginud. lihtsalt kõmu on olnud nii suur siin, et olen selle aktsia see nädal streamerisse toksinud. seega minu arvamused on liialt pealiskaudsed, et neid tõena võtta
  • Seda küll, hype'i on olnud palju. Aga eilne +21.43% oli portfellile meeldiv.
  • nojah. jälle myysin t6usva trendi ajal,
    ma ei uskunud et asi t6useb 21% :p
    minuarust ryhib hand tagasi 5.5 peale.
    lyhike mälu on inimestel.

    muidugi ma m6tlen kas osta tagasi/juurde,
    aga mul kahtlus et täna avaldatavad andmed
    teevad turule _karu_.

    minuarust on just hand tulevikudevice.
    mitte kyll senisel kujul, kuida handil ja palmil on mobiilarvutite experiencet.. pealegi hand r&d'b wirelessi mis tuleb koigest hoolimata!
  • riq: võrreldes PALM'iga on HAND'i device'idel upper hand, kuid PALM'il on mitmeid kordi tugevam bränd + tarkvara, mis offset'ib natuke riistvara käekäiku. Arvan aga, et handheld-turg kujuneb järgmise kahe aasta jooksul ümber. HAND'il on tunduvalt suurem võimalus tõusta praeguselt tasemelt, kui seda on PALM'il.
    Aga see on õige, et inimestel on lühike mälu.
  • pakun, et tänase päeva hommikul tõuseb HAND veel 5-6% ja siis lõpetab päeva 3%-se miinusega:)
  • soren > PalmOS on hea point.

    huvitav kui palju SNE, HAND või kelleiganes PalmOS-põhiste PDA'de lõpphinnast läheb tegelikult litsentsitasudena PALMi taskusse?
  • Lisaksin nimekirja veel kindlasti Kyocera, Nokia ja Samsung-i. Täpset numbrit on raske hinnata. Kui sellel teemal keegi sõna võtab, post'in kindlasti üles. Muideks, vahepeal liikusid kuulujutud sellest, et Palm eraldab soft'i ja hardware'i. Praegu hoiab aktsia hinda vist küll ainult soft.
  • PalmOS on point miks ma soovitasin PALMi osta ja HANDi shortida (kui esimene maksis 10 USD ja teine 18 USD e. ca. 3 kuud tagasi). Näiteks HAND kasutab lepingute järgi PalmOSi vähemalt viis aastat veel. Isegi kui HANDil väga hästi läheb, teenib sellest ka PALM.

    Ja endiselt ei leia ma kriteeriumeid miks HANDi eelistada, HAND koosneb liialt suures osas "oleks'itest".
  • miski 2-5% vist oli mälu järgi palmi incomingust palmosi litsenseerimsie pealt.st suht vähe.

    miski loik theregisterist juunikuust:
    Palm's own guidance points to revenues of $140-160 million. Gartner estimates the final figure will be $145 million, from which it subtracts $10 million in software and licensing revenue. That last figure isn't likely to change much, so Palm could end up with a hardware revenue of $150 million, which would imply higher unit sales.
  • Üks vastus on: HAND, beeta 3.13; PALM, beeta 2.23. Aga ma tean, et saan selle eest kohe vastu pead.
  • Lahe, sundisite mind, passiivset kirjutajat, siia paar rida lisama.

    Kui keegi tahab Eesti elavat palmi fänni näha, siis lepime kokku, te võite mind puudutada. Tasu on kokkuleppel.

    Ma tean eestis väga paljusi, kel on palm ja inimesi, kes teevad rakendusi palmi jaoks. Lihtsalt need inimesed loevad seda nii tavaliseks nähtuseks ;-)

    Ise kasutan palmi '97, mil ta oma Palm1000 välja lasi. Asi tasus ennast ära ülimalt kiiresti. See oli midagi hämmastavat palju selline vidin on suuteline tegema. Kusjuures palmi esmane eesmärki oli asendada taskumärkmikuid, mitte aga olla pihuarvuti.

    Palmil on praegu ligi 170 000 ametlikku arendajat, mis sisuliselt tähendab silmipimestavat tarkvaravalikut. Sul on taskus vidin, mis tuletab meelde nii töö- kui ka eraelu nüansse + veel see, et tahad, mängid mänge, tahad, teed kirjatööd, tahad loed artikkleid.

    Vabalt saab kasutada digikaartide hoidlana ja liikuda GPS otsas mööda tundmatuid alasi. Või midaiganes sa soovid.

    Samas, ma mõistan ka skeptikuid. Ka praegusel ajastul on inimesi, kes ei saa aru, milleks lauaarvutid vaja on. Veel rohkem oli neid siis, kui personaalarvuteid polnud, aga neist unistati ;-).

    Kui ei ole vaja, siis sul ei ole vaja.

    Samas meenub stseen filmist "Ränioru piraadid" kust Stewe Wozak omas töölepingut HP-ga ja ta pidi kõik oma ideed HP pomodele ette näitama. Kui ei sobinud, siis jäi idee temale.
    Näitaski Wozak HP pomodele MACi porotüüpi. Pomo vaatab seda ja lausub:"personaal arvuti igasse kodusse? Nalja teete? Mida tavainimene sellega peale hakkab?". Nii sündiski Wozaki Jobsi täht.

    Veel vahemärkusena niipalju, et ka 286ed olid 15MHZ ja 20MHZ protsessoritega. Palm V ja Vx protsessoritel on sama taktsagedus.

    Olen ise palmi investeerinud ja põlenud, kuid ei põe, sest aeg näitab, mis edasi saab ja siiani on aeg näidanud selliste seadmete vajalikust nii tavatarbijale kui ka suurettevõtete jaoks.

    Ärge unustage seda, et traadita ühendused on need võlusõnad, mis pihuarvutitest teevad tõeliseid jõuloomi.

    Näiteks mina ootan põnevusega hetke, mil ma saan palmile tehtud diablot mängida võrgus, ainult et selleks peab juba olema värviline ekraan, must-valgel on asi nutune :-)
  • winger, Su jutt on kõik õige, aga ära võrdle seda siiski pc-ga. olen palmi käes näppinud ja minu jaoks on see ikkagi piece of crap ja olen ka pc-t kasutanud ning see ei ole kohe kuidagi piece of crap. alati on leiutisi, mis täidavad oma loojate ootusi ja alati on neid, mis ei täida. paljudele siiski ei paku pinget peopesas diablot mängida. ise eelistaksin ühe õlu juua kui näppude sügelemisega tegeleda. ja üleüldsegi, inimene on oma olemuselt laisk, et viitsiks kõiki võimalusi kasutada.
  • rightsaid: SINU jaoks.

    millions of flies cant be wrong! ;-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon