XXL Ärisüsteemid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

XXL Ärisüsteemid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • XXL-l jäi sel suvel ellu ning hakkas tegutsema ärisüsteemide valdkonnas. Olles börsiteate järgi suuruselt kolmas oma tegevusalal. Karta on, et lihtsalt tegevusala - ärisüsteemid - ei kõla investorite kõrvus eriti veenvalt. Kahtlusi tekitab esimeses kvartalis käibest suurem kahjum.

    Huvitav, mis hinnaga seda osta tasuks? 2000 jaanuaris maksid väidetavalt Saksamaalt pärit investorid kuni 70 krooni.

    Kuna eksisteerib tõenäosus, et ettevõte hakkab kunagi dividende maksma või tehakse väikeaktsionäridele ostupakkumine, eksisteerib aktsial positiivne optsionaalne väärtus. Eesti seaduste järgi ei saa aktsia väärtus kunagi negatiivne olla.
  • Jah, ise arvan, et positiivne optsionaalne väärtus on oluliselt allpool sellest, millega seda täna turult osta saaks...

    juhtkond on neil muidugi super tubli, aga ainus lootus on, et keegi neisse kõvasti raha valab, siis võtab veel paar aastakest aega, enne kui keegi neid yles tahab osta- ja see peakski olema esimene võimalus positsioonist väljuda...

    kui arvestada, et neil on palgakulu umbes 6-8 mio aastas (oli vist nii- peast ei mäleta aga kvartalitulemused on saadaval). kliendibaasi eriti ei ole, siis ilmselt saaks sellise ettevõtte ca- 15 mioga püsti küll ja paar aastat jooksutada. 2,5 mio aktsiat neid on- siis võiks öelda, et 6 krooni aktsia eest ja saaks sama ettevõtte, millel on paariks aastaks finantsprobleemid murtud.. seega ei tahaks hetkel suuremat hinda eriti põhjendada... pigem oluliselt allpool.
    potensiaali muidugi on, aga seda enam võiks oodata kuni see potensiaal ka realiseeruma hakkab...
  • Tsiteerin kedagi minevikust: ma magan ja näen und kuidas ma käin koosolekutel ja räägin inimestega ja ajan asju.Ja hommikul tõustes ma tean kellele seda müüa.
    Kui XXL is oleks ka üks selline unine idee siis võiks sinne investeerida aga praegu soovitan Hansa rahaturufondi sest see on 1 mld korda turvalisem.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon