börsipäev 24 august
Log in or create an account to leave a comment
-
hmm.. vaikne kuidagi..
ostsin eile handi juurde 3.3ga.
uurin optsioone etli ja hp kohta..
minuteada teeb neid vaid hansa
ja seal pole ka veel suutnud selgeks saada
kustkohast.. -
nomaitea, apua... vahepeal on tunne nagu võitleks tuuleveskitega - millal saab ükskord olukord sinnamaale, et ei ole nii, et ainult hansapank on nii tore ja tubli, et teeb optsioone ja kaupleb indeksifutuuridega või teab millega veel...
sealt need miljardised kasumid tulevad - kliendid ei suuda uskuda, et oleks konkurente ja kui sa midagi niiväga usud ja umbes 10 korda omaette kordad, siis see muutubki tõeks.
Niisiis, tasub teada, et USA aktsiatega kaupleb peale hansa ka näiteks LHV (üllatus, mis?) :-)
Optsioone kohalikele aktsiatele teeb muuhulgas näiteks ka EYP (telefon 66 57 184), samuti kaupleb enamvähem kõikide globaalsete finantstuletistega, mis vähemalt olemasolevatele klientidele pähe on tulnud (a la indeksifutuurid, ja -optsioonid, aktsiafutuurid ja -optsioonid). -
ok,
hanza netist leiad linke optsioonidele? leiad!
eyp uuest m6nusast leiad? ei leia!
aimiin miskeid quotesid v6i nii..
ega ma miski vanamooden pole et helistama hakkan :p
hansat/yhist on mul ainult selleks vaja et eesti asjadega kaubelda. nyyd pole vist endam neid ka vaja.. kui siis ainult optsioonide jaoks.
ma näiteks avasin eyps arve ja oidsin suuremat ulka raha just sellepärast et hansa kasumisse auk lyya :p aga nagu ajalugu naitas, on mul ikka s*taxx vähe raha.. (ja peale handi ostu veel vahem)
ja kui eyp juba jutuks tuli.. kunagi lahkusin eypst just seet6ttu et alalopmata oli jama kaarditehingutega (liitusin visa electroni pärast) seega halb maine on visa kaduma.. -
LHVDirect kaupleb ka aktsiaoptsioonide ja indeksioptsioonidega
-
riq,
aga optsiooni ostmise nimel võiks ju siiski helistada? Ja kui ei taha vanamoodsalt, siis helista moodsalt, GPRS-telefonilt näiteks! :-)
Aga EYP uus on ikka ilge savi küll. Vana on palju parem. Maitse asi! A le Coq! -
kui juba jutuks tuli EYP pankadest, siis ärge jumala nimel seda vana EYP internetipanka ära kaotage, sest see uus on viimane saast. aeglane, valikud, värvid.
-
toetan kahel käel rightsaidi ettepanekut!!!
-
See, et eesti optsiooniturg paljuski HP diktaadi all funkab ei tule pikaajaliselt kellelegi kasuks. Kui EYP on v6rdv22rne vastane HP-le, siis v6ix v2h2malt levinumate optsioonide osas tekitada optsioonideb8rsi, nigut see ka v2ljamaal realiseeritud on s.t ei pea kuskile helistama, vaid k6igil on v6imalik optsioone hindu l2bi elektroonilise b8rsi j2lgida.
Ja muidugi tuleb siis penskaritel seal tuletisinstrumentide b8rsil kauplemine 2ra keelata, et nad HP-d j2lle kohtusse ei annax :)
Samas ma annan endale muidugi aru, et eesti tuletisinstrumenide turg ei saa vist l2hiajal (kunagi?) olema selliste mahtudega, et iseseisvalt taolist b8rsiinstitutiooni yleval pidada.
Aga ikkagi palux EYP-l turukonkurentsi tekitamiseks midagi konstruktiivset ette v6tta, mitte viriseda -
jah, optsioonihinnad veebis pole paha mõte ja eks pisut oleme selles suunas liigutamas ka. kuigi ma ei arva, et optsioonihinnad veebis oleks mingi taevamanna, mis konkurentsi tekitaks.
mis uude unet-i puutub, siis see praegune disain on muidugi omapärane. rohkem ei paindu keel ütlema. :-)
aga kasutamise seisukohalt on ta vähemalt kohati parem kui vana. vähemalt mulle tundub nii. ja tehnoloogia kohapealt ehk siis selles osas, kuidas teda edaspidi muuta ja arendada saab, on ta samm edasi vanaga võrreldes. -
matrox,
aga siis võiks ju mõelda vana täiustamisele, muutmisele ja modifitseerimisele ning arendamisele, mitte aga uuele disainile. See hirmutab ju kliendid ära :-( -
see vana põhineb vananenud tehnoloogial. niipalju nagu mina sellest aru olen saanud. aga ma möönan, et kohati on uuel puudusi.
minu vaatevinklist eelkõige disain.
aeglane on ta ka kohati, aga ei saa öelda, et hanzanet mingi välgukiirusel toimiv asi oleks. üks asi on unetis minu teada ikkagi parem ja see on kohati määrava tähtsusega - uneti pangasisesed maksed toimuvad reaalajas. hanzanetis pole seda vist kunagi olnud ikka mingid tunniajased viivitused. -
kui mina olen klient siis ma ei pea ennast siniseks hingeldama et leida kuidas ja kust ma saaks inffi eyp kohta. selles akki kogu kala ongi? eyp probleemiks on kehv myyk?
nagu mu söber tartust kunagi ytles:
"kui sinul on raha ja tema tahab seda endale, siis tema peab rabelema". ma nyyd viivitan talle v6la tagasimaksega, las rabeleb..
PS minuarust oli vana eyp ipank lausa lapsik. ja ebamugav jne jne. -
riq, point taken. ma lihtsalt arvasin, et olen siin foorumis suutnud pisut müügitööd teha ja eks seda ole tehtud ka mujal. Alati saab paremini. Tegelikult on mul selle diskussiooni üle isegi hea meel, sest ma näen, et see aitab meid edasi.
Tänud konstruktiivse kriitika eest, loodab, et tulevikus peab end üha vähem "siniseks hingeldama". -
Optsioonidega kauplemisel (Balti kraam) on Hansapangas siiski eelisid.
1. Alusvara valik on laiem. Hansa on valmis kauplema LTEL, Merko jms, EYP kahjuks mitte.
2. Hansa on turutegija. Kui ma soovin kasutada optsioonistrateegiaid ning mul tuleb olla optsiooni väljakirjutajaks, siis läbi Hansapanga saavad asjad aetud. EYPs voidakse aga oelda, et sorry, ei ole huvi teha.
3. Hansas saab optsioonidega kaubelda suuremate kogustega. EYPs on limiidid väiksemad ja seetottu voib teinekord jällegi vastuseks olla äraytlemine.
Ma ei oska kommenteerida optsioonide vahendamist välismaisele alusvarale, kuid sisetunne ytleb, et EYPs saab odavamalt. Sellisel juhul oleks see plussiks EYP optsioonideskile vorreldes Hansa omaga. -
Ma ei saa aru kuidas saab üldse eelistest rääkida ... Enamus Eestis kirjutavatest optsioone kaupleb ca. 30% spread'iga. Selleks peab super-human olema, et veel kasumit ka sellise spreadiga teenida.
Välismaisele alusvarale tundub LHV hoopis tasuta praegu optsioone vahendama. Ja seal on enamasti spread vaid üks hinnasamm. -
seda et hanza.net on täitsa panges..
ehk siis liigne populaarsus hakkab katte maksma..