Pro Kapital ei anna veel alla - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Pro Kapital ei anna veel alla

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täheldasin huvitavat seika: Pro Kapital Grupp saatis täna teate, et nad vaidlustavad noteerimiskomisjoni otsuse. Iseenesest on see ju aktsiaomanikule kui mitte hea, siis vähemalt üks väheseid neutraalseid uudiseid PRO viimaste uudiste kõrval. Järgnes paari tunnine vaikus, ühtegi tehingut PROga ei tehtud. Kell 13:59:06 tehti päaeva ainus ja viimane tehing, aktsia tõusis 4,76%. No söö või savi, mina ei usu, et ostjaks oli keegi muu kui Preatoni Pank.
    Pange tähele, millest täna räägivad õhtused teleuudised- PRO juhtkond teatas börsile, et nad vaidlustavad otsuse jne ning PRO oli täna põhinimekirjas suurima tõusu läbi teinud aktsia. Kaval, aga mõtetu juba, arvan. Keegi ei osta seda enam ammu, mingu nad või NYSEle...:)
  • Kui oleks nii, et Preatoni idee oli PRO kasudega edasi müüa, siis saaks aru, miks ta börsile läks, miks PRE-pank PRO hinda üleval hoidis, miks ta äri rahvusvaheliseks vormistas jne. jne.
    Ma arvan, et see on ainus mõistlik seletus. Ja Preatoni on mergereid ennemgi harrastanud.
  • vaatasin pyhapaeval kunagi ammu videole v6etud filmi preatonist.. well seal ta ytles kaamerate ees välja "i dont care about small investors. we offer them $1 for $2 of value. they can take it or leave it." vms (tapselt ei maleta). tegemist oli domina vaikeaktsionaridega.

    yldse jattis kogu film mulje preatonist kui mehest: on vaga edev ja ylbe ja keda ymbritsevad pugejad. mina kyll selle mehe juhtitud firmasse ei investeeriks: kui ta pyyab partneritel/klientidel/vaikeaktsionaridel nahka yle korvade t6sta siis miks ei peaks ta minul..

    väga ebameeldiv inimene!
    ja pugejatetelt ei ootaks mingit m6istlikku jätkusuutlikkust pro suhtes enivei.
  • Ma tõesti ei tea... Kohe ei oskagi midagi öelda, loogiliselt võttes jah, ilmselt tema esmane plaan võis olla ettevõtte kasuga müüa... Ometi ei suuda ma siiani uskuda, et väikeaktsionäride suhtes oli ta veel kasvõi alguses positiivselt meelestatud. Ja pealegi, temasuguse kogemustega mehest on tegelikult kahtlane uskuda, et ta ikkagi tahtis seda kasuga maha müüa- rahaasjad olid ju algusest peale arusaamatud, börsiteated valed jne. Ok, ta võis mõelda, et tõmbab mõnele kohalikule mütsi pähe ja müübki kasuga, samas ta on ka välismaal börsil mässanud- raudselt ta sai sellest aru, et eestlasele ta nii kallist firmat müüa ei saa, aga välismaal on reeglid rohkem paika pandud, nii et ikkagi oleks pidanud kohe alustama läbipaistvusega. Mul on kole kuri kahtlus, et tema on selles firmas juba kõik ära teinud, midaiganes ta seal teha tahtis või tegema pidi:(
  • Preatoni on lahe vend, kellele õnnestus end oma raha eest TV3s sisse rääkida. Süüdistatakse ju teda selles, et ostis ise peamiselt Hong-Kongis registreeritud Baltic Investments Ltd. kaudu kinnisvara kokku ja müüs selle hiljem turuhinnast kõrgema hinnaga oluliste kasudega Pro Kapitalile maha. TV3s tema poolt kinni makstud saatelõigus vääratas ta aga suhteliselt karmilt - rääkides Tallinna Lihakombinaadi kinnistust, mainis ta, et "we bought it already (mingi varasem ajahetk)," mis viitas ilmselt sellele, et kinnistu oli Preatoni kontrolli all juba enne Pro Kapitalile müüki. Selle lause peale ehmus ta ise ka, oli hetke vait ja parandas end "...the Italian investors I brought here bought..." Päris kena ämber! Ei saa mainimata jätta ka seda, et samasse Lihakombinaadi kinnistule kutsus Preatoni sõdureid täristama samuti ammu enne, kui see Pro Kapitali omandusse läks. :-)
  • Justament, Karumõmm. See sõdurite näide on hea. Aga "we bought it already" lause võib osaliselt tõsi ka olla- nimelt nad ostsid mingi ajahetk osa kinnistust Baltic Investmentsilt PK nimele juba tõesti varem.
  • Vaidlen vastu, peeps. Selle lausega TV3s viitas ta ajale, mil ta alles tuli siia oma kaaskonnaga ehk siis tunduvalt varemale ajajärgule, kui OÜ Torreon (kinnistu omanik) mingilgi määral Pro Kapitalile kuulus. Lausega "we bought it already..." näitas Preatoni seda, et ta justnimelt oli seotud nende isikutega, kes kinnistu ostsid ja hiljem Pro Kapitalile (kallilt) maha müüsid. Preatoni rääkis ikkagi ennast sisse.
  • Selge. Ma esialgu eeldasin, et jutt võis olla hilisemast ajast...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon