ETL -110
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Nüüd, kus küsitlustes küsiti ETL-i aktsia põhja ja selleks osutuski ilmselt 40 krooni, nagu ka avalehel pakutud oli, on siis suund võetud 110 krooni suunas. Huvitav, millal siis see tase saavutatakse. Eilne teade, et auditeerimisfirma Deloitte@Touche on tunnistanud Eesti Telefoni eelnevad sidumishinnad kulupõhisteks ja mis sisuliselt lubab Eesti Telefonil uuest aastast jälle sidumishindu tõsta, loovad igal juhul hea aluse liikumaks 110 krooni suunas.
-
hea on vaadata kuidas portfell suureneb, kuid ma ostan veel juurde ehkki võiks ka oodata lähiajal pisikest nõksu tagasi. igatahes graafiku järgi peaks tõus tulema suur ja see 110 pole midagi nii maagilist. praegusel tasemel on ETL veel ikka üliodav.
-
Järgmine suurem üleshüpe tuleb peale 18.oktoobrit, sest just sellel päeval avaldab Telekom oma kolmanda kvartali tulemused ja praeguse maailmaturu olukorra taustal on need pigem väga head kui halvad, seda enam, et enamuse Telekomi kasumist annab EMT ja EMT-i veel ei represseerita.
-
Üks väga positiivne asi on veel see, et järgmisest aastast kaotab kehtivuse seadusesäte, mis käskis Eesti Telefoni määratud hinnaga (alla omahinna) sidumisteenust osutama. Tele2 ja Uninet juba mõtlevad, et kas nad enam ei saagi odavalt ETL kulul teenust osutada, peavad ise vahe kinni maksma või siis hinnad õigele tasemele tõstma. Ma ei saa aru konkurentide loogikast, et side hinnad peavad neile olema odavamad kui ETL klientidele. Rääkida saab ehk suurkliendi staatusest / soodustusest.
-
Ei saa märkimata jätta sedagi,millise tempoga haarab ET oma erinevate ATLAS pakettidega andmesideturgu.Turuliider võtab varem või hiljem ikka oma. ETL - strong buy!!!
-
Matrox, kuidas kommenteerid EYP näidisportfellis toimunud ETL tehingut? Polnud just kõige kasulikum deal.
-
Irw guru. A kui juba EYP portfelli peale teema läks, siis minu arust on investorite eksitamine, kui nad võrdlevad oma portfelli, mis on 95% cashis, turgude koondindeksiga. Indeksitel ei ole luksust cashi minna, aga mõned tüübid vaatavad, wow, kõvad mehed, on kaks korda väiksema lossi saanud, kui indeksid.
Sama hästi võiks suvaline firma teatada, et nemad pole viimase aasta jooksul yldse aktsiatesse investeerinud, ning reklaamida: me lööme turge 45%ga ja Ühispanga spetsialiste 21%ga - tooge kõik oma raha meile :))) -
guru, teinekord vaevu kirjutama, mis tehingust jutt on :-I
-
Good point, Fit :-)
-
Ma arvan, et ETL lähiajal 110 krooni taset ei saavuta. ETL-i tegelik väärtus on küll praegusest turuhinnast suurem, kuid mina ETL eest üle 100 krooni küll ei maksaks. Minu hinnangul võib ETL soovitud taseme saavutada 2003. aastal.
-
Mul on TA sõpradele avalik küsimus. Kas ETL tegi 37. nädalal topeltpõhja või mitte? Kuidas tundub?
-
Vanasti öeldi nii, et kes põhja teeb, see uue toob. Aga topeltõhja tegemise kohta pole ühtegi vanasõna. Vanarahvas ikka teadis ka, mida rääkis. :-)
-
Aga tänapäeval, Kristjan? Sa oled muidugi häppi kalamees aga...
-
Fit,
sa võiksid Ühispangale eeskujuks oma näidisportfelli luua.
PS, penny trikki ei tohi korrata, mõtle midagi muud välja ;) -
Vaene mees, ostis 50 telku aktsiat 139,5 krooniga. Kas ta saab seda viga veel kuidagi parandada?
-
12:52, ja ongi see tehing tühistatud.
-
vaatan, et ETL-i müüakse täna. täpselt joone järgi läheb tõus. ostan pisikese paki juurde täna
-
Arvestades Cisco liikumisi ja Telia plaane on ralli algamas.Tuleb ruttu tegutseda ja ETL-i osa portfellis märgatavalt suurendada.
-
yesssss
-
What a good day!
-
tõus 5,5% ja käive 500 000 , jama.
-
Eestlane on pika loomuga, enne kui eilsetest uudistest reaalselt aru hakatakse saama, on hind juba 70 ja siis hakkab ka eestlane ostma.
-
Garu - täpselt nii. Tean küll, et languste ajal on ka eesti investorid maru aktiivsed turgude liikumisele reageerima. Sitte otsuseid olen aga küll ablas tegema.
-
Kes pakub kõige täpsemalt, millal sõlmitakse Eesti Telekomi aktsiate ostu-müügileping Telia ja Sonera vahel ehk millal siis hind taevasse lendab. Ise pakun 17.oktoober ehk päev enne Eesti Telekomi kolmanda kvartali majandustulemuste avaldamist, aga mis teadjamad mehed arvavad?
-
Huvitav, kes on need kes tõusu ajal müüvad ja oma potentsiaalset kasumit likvideerivad?
-
guru, näe
Sind võeti kuulda keegi ei taha 60. juurest müüa
:-), müügiäär juba 64kr. +9% -
Tore näha, et Eesti investorid on ka aktiivsed LHV lugejad ning hüva nõu ära ei põlga :)
See järsk tõus oli vast siiski tingitud agressiivsest ostust, rohkem kui tehing minutis on Eesti turul väärt ära mainimist.
Aga hind on ikka väga odav küll. Ostsin ka altpoolt ning kavatsen hoida vähemalt järgmise aasta dividendide maksmiseni. Loodan aasta pärast näha ~150 EEK hinnataset. -
Kuivõrd tõenäoline on et praegu väikeinvestoritel nahk yle kõrvade tõmmatakse?
-
Lootus on aga lollide lohutus. Garu, kas oled siis pikaajaline? Mis aga teeb ETL III kvartali tulemus aktsiale. Arvan, et tõusu jätkudes tuleks 80 juures müügiotsuseid mõlgutama hakata.
-
150 eeku on liialt suur lootus, siis peab kontsern ikka midagi oma tulemustelt ka meile head pajatama hakkama.
-
kas keegi oskab öelda koos põhjendusega, miks sonera müüks praeguselt tasemelt, etl toodab kõrget kasumit, hind odav.sonera on müünud see aasta ainult ungari teko norrale.
kui telia ka ostaks, ostupakkumist väikeaktsionäridele ju ei tehta. -
Niipalju veel kuulujuttudest, et mais juunis räägiti telia ja snra ühinemisest, aktsia maksis 12,5 eurot, momendil 3 eurot.
Aga kuna elame eestis, siis siin on kõik võimalik- insaiderlus on au sees. -
upser, kui Sonera müüb oma osalused, müüb ta need tunduvalt kõrgemalt tasemelt. Väikeaktsionäridele pakkumist ei tehta, kuid see annab ette teatud hinnapiiri, millest lähtuda. Lisaks on aktsiatootlus ja ettevõtte turvalisus küllaltki head. Baltikumi osaluste müük kiirendaks Sonera võlakoorma likvideerimist (kuigi Sonera toodab head kasumit, on selle tagasimaksmine võla suuruse tõttu ainult kasumist väga koormav), misläbi Sonera hind peaks hakkama börsil tõusma. Sisuliselt tundub, et mitmed telekomi firmad hakkavad august välja ronima ning usaldus nende vastu hakkab tõusma, mis loob eeldused kogu sektori tõusuks börsidel. Seda enam, et telekomi teenused on ühed vajalikumad tänapäevases ühiskonnas.
-
Kas hind, mis makstakse lapib sonera võla,? see on liiga köömes, et sonera peaks praegu müüma(aga ei välista).
Siiski kahtlustan, et tõmmatakse lihtsalt nahk üle kõrvade.
aga siiski, kui juhtub, et müüakse, võib TSE kinni panna, sest momendil oli ja on ETL ainuke aktsia millega teenida andis ja saab!!!!!!!!!!!!! -
11:19:31 EVP 300 @ 63.2500
11:19:23 EVP 1000 @ 63.2500
Keegi on EVP ja ETL sassi ajanud! -
to upser: ma nii negatiivne tse tuleviku suhtes ei ole. vastupidi, olen hoopis positiivselt meelestatud. tse sellisel kujul tõenäoliselt ei jätku, aga ma näen järjest ühilduvamat turgu siin lähi regioonides. samuti ma usun, et eesti firmad hakkavad tasapisi tagasi tulema börsile. see varjusurm hakkab ära kaduma. julgen väita, et kui mingit matsu kusagilt ei tule võib nt hansa 2 aasta pärast maksta 300 krooni (s.t eurodes on see teine number:)). seda prognoosi võiks kahe aasta möödudes mulle meenutada muidugi:) samuti ei usu, et ETL kuhugi kaoks.
ok, see kõik oli ulmekirjandus:) tegelikkus on see, et me ei saa võtta mingeid numbreid ning jääda ainult neile lootma -
100% ja 2 aastat on mulle kuradima vähe!
-
spekulandi jaoks tundub see vähe. kuid sellele, kes paneb lihtsalt raha turule on see päris tore kingitus
-
Ma arvan, et 300 krooni taseme saavutab Hansapank 2003. aastal.
-
Kui arvestada, et mõni on 90 või isegi rohkem % oma varandusest kaotanud, siis 100% tõusu on ikka megalt vähe jah. Näiteks ostsid GX $20ga ja nüüd kui ta $1 pealt 100% viskab ei lohuta see kohe mitte investorit. Upser, loodan, et Sinuga midagi analoogset ei toimunud.
-
kui hansa 10-nele langeks ning edasi 20-nele viskaks, siis täit naudingut pikale investorile see ei paku jah:)
-
pean mainima, et olen tõesti sellel aastal 20 000 eeki vist miinuses, ei loe kunagi raha ennem kui maksuametile deklareerin.
-
Ennustusvõistluse esimese päeva põhjal võib väita, et raffas on optimistlik(+25% aasta lõpuks), kuid vähem kui analüütikud
Vaata: http://www.lhvdirect.com/news/index.cfm?id=911911 -
Täna tuleb siis taas jõuline ülespoole liikumine.Soovitan kõigil ETL-i osta,kasum 95%-lt garanteeritud.
-
Mis sinna 95% sisse jääb. Kas see, et eile US turud plussis olid ja täna Aasia ja Euroopa samuti. 5% on vist risk, mille sisse jäävad vist kohalike investorite emotsioonid ja jätkuv kasumivõtmine.
-
mina, kui aktsiatest kaugel seisev isik olen kuulnud, et eelmise suurema kukkumise põhjustas Telekomi peal kogu sektori kukkumine, mis peaasjalikult oli põhjustatud Deutshce Telekomi "lock-up" perioodi lõppemisega.
Tänaseks on asjad stabiliseerunud peale suuremat kukkumist, kuid olen kuulnud midagi, et Deutsche Telekomi aktsial olevat veel mingi "lock-up" periood, mis lõppevat detsembris.
Kas keegi oskab mulle midagi täpsemalt öelda? miks teine periood ja kellele kuuluvad need aktsiad (ehk siis palju võiks neid järjekordselt turule tulla)?
Kui on tõsi, et veel üks lock-up lõppeb detsembris, siis on küll ETL aktsial halvad ajad ees... -
Läänerindel ei ole täna muutusteta, kuid kodus küll.
Keegi võiks tõepoolest kommenteerida seda, mida postitas kodanik "viies" -siin üleval. -
on mõningad telkod(nagu sonera jne.) kellel on hunnik dt aktsiaid, ja kes võivad neid müüa etappide kaupa.
-
Soneral on osa DT pakist alles. Suvel müüdi umbes 30 milj. aktsiat ja umbes 50 milj. peaks veel käes olema. Lock-up periood sellele pakile lõppeb tõesti detsembris.
-
kas Te siis aru ei saa, et Sonera müüb juba praegu pidevalt DT-i ja see on ka peamine põhjus, miks DT ei saa muude telekomide tõusuga veel kaasa minna, aga õige pea on järg ka ETL-i müük Teliale.