Mu vennad ja yed! Kes oleks, siis kyige sobivam UUS EESTI Majandus minister teie arvates? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Mu vennad ja yed! Kes oleks, siis kyige sobivam UUS EESTI Majandus minister teie arvates?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vend Pyrnoja is out! Mis, siis tegelikult juhtus? Uudistes tuuakse pyhjuseks raudtee ning elektri- jaamade erastamist kuid, mis tegelikult juhtus?

    Kusjuures mul pole yldsegi kahju! Keskmised juba hyiskasid, et oleks pidanud aasta tagasi koha loovutama. Ise nad on keskmise variandi poolt "ei sulle ei mulle" ehk kyige suurema raiskamise poolt ehk monopoli 100% riigi valdusse jytmisepoolt. Suckers!

    Myytjad hakkavad jylle myytma. Eitea kuidas ynnestub seekord? Vyi jyrsku ei saa yldsegi myydetud! Socialism is saks! Vennal Kallasel ka nyyd kyed jalad tyyd tyis, vaja natuke kahe kohapeal sebida. Lugesin kuidas Majandusminister jyttis kindlustus kompaniile pensionifondi litsentsi andmata ning samuti negatiivset intervjuud EESTI majanduse kohta. Arvan kindlasti, et sellised asjad peaks olema komisjoni otsustada. Liigapalju vastutust yhel inimesel!

    Lisaks olen ma ka vyimalikult vyikse unemployment rate pooldaja. Kui meil on olemas juba Majandusminister ja Rahandusminister kuid puudub tegelik rahandus poliitika, siis miks mitte nyiteks omada nyiteks eraldi sise, vylis, valdade ja linnade Majandusministreid. Sama vyiks olla ka teiste ministritega. Igale neist kuuluksid omad ministeeriumid. Samas kyik kontrolliks yksteist.
    Looks kohe mitu tuhat hysti tasustavat tyykohta.

    Anyway. Minu valitud EESTI majandusminister koos majandusministeeriumiga tuleks LHV klubist inimeste seast kes on igapyev koos kyesolevate EESTI ja maailma finants, majandus, sotsiaalsete probleemidega. People from the street! Inside the action! Inimesed kes riskivad iga tund, minut oma isikliku rahaga. Inimesed kes ei tee otsuseid ainult teooria pyhjal vaid selle pyhjal kuidas olukord on praegu tynaval ning samas on neil on ka olemas vaist tynu oma praktikale, mis vyib toimuda tulevikus ning kuidas reageerida vyi kuidas midagi yra hoida.
    Igaljuhul peakandidaatide nimed on:

    GRAAFIK
    KRISTJAN
    FIT
    MATROX
    SANDER
    VELIKJI
    US
    VIIES
    Paar nime on veel kuid ei tule meelde. Mis on teie arvamus mu vennad ja yed?
  • Vastavalt koalitsioonilepingus varem paikapandud põhimõtetele ja neile järgnenud poliitilises olukorras väljakujunenud tingimustele kuulub majandusministri koht Rahvaerakonnale Mõõdukad, mille liige ma ei ole. Nii et sorry, JOKKERJOSS, aga taandan oma kandidatuuri.

    Tänane Postimees spekuleerib hoopistükkis reaalsemate nimedega nagu:

    Tõnu Kõiv
    Meelis Paavel
    Rein Järvelill
    Kalev Kotkas

    P.S. mina tuletaksin hoopis kõigile, s.h. kõigile kolmikliidu poliitikuile meelde, et vastavalt koalitsioonileppele kuulub majandusministeerium kaotamisele läbi TSM-ga ühendamise. Paremat hetke selleks ei leia ja kahju on, kui seda nüüd ära ei kasutata.

    IMHO Mõõdukate saatus poliitilise parteina hakkab meenutama vist Koonderakonna oma...
  • Majandusministeeriumi liitmine mõne teise ministeeriumiga on igati mõistlik.
    Siiani on mul mulje jäänud, et mingis osas on majandusministeerium olnud justkui iseseisev analüütikute seltskond, kelle arvamust valitsus ei ole vist eriti kuulda võtnud. Igal juhul rahandusministeerium ja Eesti Pank tunduvad olema justkui mõjukamad. Selline seison minu arvates riigi majanduse analüüsi osas.
    Kui vaadata kasvõi majandusministeeriumi valitsemisala asutusi (patendiamet, energiaturu inspektsioon, tehnilise järelvalve inspektsioon, tarbijakaitseamet, riigihangete amet, erastamisagentuur), siis ma ei näe nende ametite vahel eriti tugevat seost. Nende jagamine erinevate ministeeriumide vahel peaks olema võimalik.
    Tegelikult on minu arvates Eesti riigil puudu sellest, et riigi tasemel analüüs oleks ühes kohas. Kas ekspordi ja ettevõtluse toetamisega tegelevad sihtasutused on midagi niivõrd erilist, et need peaksid olema rahandusministeeriumist eraldi? Minu arvates võiks need olla kõik koos ühe ministeeriumi haldusalas.
    Kas on mu mulje õige, et majandusministeeriumi alla on lükatud just eelkõige sellised asjad (kui ettevõtluse ja ekspordiga seotud sihtasutused välja arvata), mida kuskile mujale ei ole osatud paigutada (patendiamet, tarbijakaitseamet näiteks). Ma ei oska nende ametite ja eurointegratsiooniga tegelemise vahel isegi mingit mõttelist sidet luua.

  • Mina isiklikult pooldan suurt valitsust. Ainuke asi, et kyik peaks tyytama efektiivselt ning samas tuleks arvestada ka koguaeg erasektoritega kuid, mis on selle asja juures kyige tyhtsam, siis mitte ainult suurte poistega vaid fifty-fifty vyikste poistega. Suurem peaks olema kontakt tynavaga. Tegelike tegijatega, sest kui kusagilt tuleb muutus, siis on tynav , eelkyige just vyike tynav, see kes saab kas siis kasu vyi kahju. Kui sul sellist kontakti pole, siis sa nyed seda alles myneajapyrast kui tehakse kas veerandi aruandeid. Vastavalt sellele saad sa ka reageerida. Time is money!

    Muidugi on ka vaja professionaali tynapyevaste majandusvaadetega inimest veel parem komisjoni kes neid otsuseid teeb. Mitte nagu keegi myydukatest ytles Pyevalehes, et MM uuel kandidaadil peaks olema yldised majandus arusaamad. Tema otsustest syltub liigapalju. Lisaks kyigele MM saab palka meie taskust.
  • to: US

    Mulle näidati öösel unes, et kunagi taheti ühendada riigi tasemel toimivat majandusanalüüsi ja prognoosi 2 kohta, Eesti Panka ja Rahandusministeeriumisse. Et 2 riigi arvel toimivat analüüsikeskust on nii väikese riigi nagu Eesti tarbeks enamgi kui küll.

    Siis aga sõlminud mõned ministrid, kantslerid ja asekantslerid omavahel vaikiva kokkuleppe, et jätame siiski majandusministeeriumi kui sisuliselt poliitilise prääniku alles (tehke oma analüüsi ja prognoose ja jagage ettevõtluse toetamise raha). Mis siis, et see ei ole maksumaksja seisukohalt kasulik vaid tegelikult lausa raiskamine. Suuremad Euroopa riigid sellist luksust endale lubada ei saa :-(

    Aga küll on hea, et seda kõike näidati mulle unes, mitte ilmsi!

  • Rahvaerakond Mõõdukad lubas täna kell 17 teatada võimaliku majandusministrikandidaadi nime.

    Tegelikult ei ole see enam absoluutselt oluline. Tal on jäänud ametis olla poolteist aastat ja tema funktsiooniks on lihtsalt VV istungil võrdset jõudude tasakaalu hoida.
  • Nonii! Uus majandusminister on ametis ja endiselt pärineb Rahvaerakonnast Mõõdukad.
    Algus on tehtud päris tugev, koalitsioonileppes sisalduv lubadus ära kaotada suveaeg on Pärnoja poolt teostatud, nüüd on värske ministri esimene asi see lausroppus heastada. Jah, tõesti on tore kui minister alustab oma tööd ilusate positiivsete tegudega.

    Kindlasti ei saa märkimata jätta, et MM on esirinnas nüüd kõiges. Oli ju just Majandusministeerium esimene avaliku sektori asutus Eestis, kes sai valget pulbrit sisaldava kirja. Any comments? Innovatiivsus?

    Tjah, kui meenutada Muhkel Pärnojat ja Majandusministeeriumis tehtut ning tegemata jäetut, siis minu meelest on Osama bin Laden tema kõrval poisike. Jokkerjossile kindlasti mitte, aga who cares siin eestis, kas mingid 2 suurt venda kusgil NYC-s on püsti või pikali. Chuzhoe gore nam na radost :-) Vabandan ette kõigi ameeriklaste ees, kuid see on nii. Eesti pole New York. Igal pool omad mured.

    Siiski, tundes Pärnojat pea 20 aastat võin öelda, et ta pole sugugi kõiges halvas süüdi olnud. Ta oli tüüpiline tankist, kes võttis enda õlule kogu koalitsiooni s...a ja sõi selle ära. Virisemata. Minul on tast ausalt öelda väga kahju. Ta oli aus mees, kes pidas oma sõna. Uus majandusminister on teiste tegude mees. Tema kohal ei lasu needuste taaka.

    Kurb, kuid sotsiaaldemokraatia lõpuks eestis võib lugeda viimaseid presidendivalimisi. Sest koos nendega on poliitiliselt lõplikult laibastunud ka Rahvaerakond Mõõdukad ja Mihkel Pärnoja. Olgu poliitiline muld teile kerge!

    Aga ikkagi, miks Mõttetut ministeeriumi (MM), oi, sorry, Majandusministeeriumi(MM) TSM-ga ükskord ei liideta?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon