Siberi katk
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Mitmes foorumis on vihjamisi antud mõista, et see siiani sporaadilise levikuga pisike kepike võib hakata mõjutama nii aktsiaturgu kui riikide poliitikat.
Eileõhtuse seisuga 10 haigestunut ja neist 1 surnu.
Samas on ilmselt tegu mingi eksitusega, sest G.W. Bush ja tema valitsus on öelnud, et riik on siberi katkuks hästi ette valmistatud, hirmu ei maksa tunda ja üldse tuleb näidata end tugevana.
Millised on arvamused? -
aga riik ongi end igati ette valmistanud selleks katkuks. sellisel kujul nagu see katk praegu on ta suht ohutu. minu arvamus on hetkel selline. niipea, kui tunned endal kahtlast köha, nohu, hingata on raske jne jne, kui need kõik koos avalduvad tuleb joosta kohe arsti juurde ja abi saabub.
-
USA propagandamasin on hakanud näpuga Iraagi peale näitama. Kas see sõda kavatseb siis ka sinna laieneda?
Väike parandus: Eileõhtuse seisuga OLI LEITUD 10 haigestunut ja neist 1 surnu. Aga palju võib neid olla tegelikult?
Turgudele ei saa see uudis kohe mitte mingi otsa pealt hästi mõjuda. ...vast ehk ainult sellele firmale, kes ravimit nimega Ciprofloxacin toodab, oli vist mingi Bayern Pharmaceuticals vms. -
Mina ikka oma küsimusega siberi katku ja kommunikatsioonisektori seosest?
Kas suhe ei peaks hoopis positiivne olema? -
Kui mõelda esimese mõtte peale, mis seondub siberi katku ja telkusektoriga, siis võiks nagu tõsiselt ostu peale mõelda. Üha enam ühiskonnas süvenev hirm sunnib inimesi rohkem kodus istuma - ja rohkem kasutama alternatiivseid suhtlusmeetodeid , mitte ainult vis-a-vis. Suhelda ju tahaks aga (katkuga) kokku puutuda mitte!
-
Surnud inimestest pole kommunikatsiooniteenuste tarbijatena enam eriti suurt asja.
-
Ka surnud ninimesele tuleb kiirabi ja laibaauto kohale kutsuda?
-
to: Pealik
Ciprofloxacini (lad.) toodab päris palju firmasid üle maailma erinevate brandide all, sugugi mitte ainult Bayern. Tegu on toimeaine nimega, turundatakse erinevate nimede all ja ilmselt üksik ravimifirma sellega täiendavat turuosa ei võida ja konkurentsieelist ei saavuta. -
Ja üksainus surnu suure ameerika peale pole ju mingi näitaja!
-
iseasi muidugi kui terroristid püüavad selle pisikese katkuga tähelepanu kõrvale juhtida hoopis millegi hirmsama teostamiselt. inimesed arvavad, et oh neil ainult siberi katk ja siis järsku veel hullem katk
-
ega ravimifirmad ei peagi täiendavat turuosa saavutama, piisab sellest kui hirmunud ameeriklased seda ravimit omale koju tagavaraks ostavad ja selle ravimi turumaht suureneb oluliselt.
-
Ausaltöelda ei viitsi eriti vaielda, ise kavatsen täna igastahes qqq put-e teha.
Makro on ju jätkuvalt sitt - selles osas pole absoluutselt mitte midagi muutunud. Ning Juniperi õnnestumine on pigem valge vares muude ebaõnnestujate keskel. -
Tegelikult kui praegu vaadata USAs toimuvat, siis asi sobib kenasti kooliõpikusse ja mitte nii hästi terroristi õpikusse. 1 surnu 10 haigestunu kohta sobib pilti kenasti sisse, ju tal siis oli katku kopsu-, intestinaalne või septiline vorm. Kuna 90-95% juhtudest on elule ohutud nahavormid, siis ameeriklased nagu kärbsed surema ei hakka.
Aga nimi on tõvel hea ja nahavorm on väliselt palju koledam kui ta mõju tegelikult ongi :-( -
PeaLiK, sa siis ei usu amerika majanduse tõusulepöördumisse?
-
Pisikese katkuga... Enne seda oli see haigus juba maailmast kadunud. Ma millegipärast arvan, et ühe või teise haiguse likvideerimine on kuradi kulukas ettevõtmine. Ja miks ei võiks nüüd näiteks lisaks siberi katkule veel näiteks rõuged kusagil välja karata või näiteks mõni arstiteadusele vabshe tundmatu rõve aafrika taud. Ja siis natuke veel mingit tapvat gaasi kuskile metroosse lasta jne.
-
ei
-
Disclaimer: ära seda kategoorilist "ei"-d oma investeerimisplaanide tegemisel arvesta. See on lihtsalt mu sügavalt personaalne arvamus. Oma raha - ise tean mis sellega peale hakkan. :)
-
Seda muidugi. Aga mina lugesin täiesti ametlikust ajakirjandusest, et USA majandus pidi tõusule pöörduma Q2'2002, ausõna! Ja arvestades, et aktsiaturg võtab selliseid uudiseid arvesse keskmiselt 6 kuud varem, on minu meelest täpselt õige aeg tõusu peale mängima hakata. Katkule vaatamata!
-
CCN täna hommikul:
US meditsiinisüsteemis on olemas piisav kogus ravimeid 12 miljoni anthraxijuhtumi raviks 60 päeva jooksul. see pidavat olema piisav aeg, et vajadusel kogu elanikkonna tarbeks juurde toota. -
Nojah, aga IMHO pole see ju lõppude lõpuks NII tähtis põhi täpselt punktipealt üles leida. Kas poleks äkki pragmaatilisem rahulikult vaadata, mis sellest katkujamast välja koorub ja siis veel näiteks Q4'2001 tulemused ja soovitavalt ka esimesed makrode paranemised ära oodata? Kas need paarkend indeksipointsi, mis saamata jäävad, on siis tõesti seda riski väärt?
-
vat, seda ma juba ei usu. siiani pole mitte midagi ju paremaks läinud. inimesed on hakanud hoopis rohkem raha kokku hoidma, kui kulutama. plaanid, et majandus hakkab tõusule pöörduma on rohkem pakkumised. hetkel keeldun seda uskumast kuna olen alati arvanud, et hinnad on veel kõrged ning pauku pole veel käinud. langeda on veel palju. praegused tõusud on pigem inertsist kui millegist muust.
-
11. sept + hiljutised üksikud siberi katku juhtumid tekitavad ja süvendavad hirmu USA-s. Pessimism massides süveneb. Kui sotsiaalsete meeleolude trendid on süvenevas languses, siis ei ootaks niipea tõusutrendi algust aktsiaturgudel ja tarbimisharjumustes. Müügistrateegiad järgmise 6-9 kuu jooksul on omal kohal.
-
trend is your friend :p
vaatab kui ryhib ylespoole v6tan nats calle ja tasapisi akkan putte ostma juurde -
yeah, but remember - market is your enemy:)
-
lugesin ühte artiklit, kus öeldi, et katku sellisel kujul nagu praegu pole võimalik väga laialt levitada, seega pole ka oht väga suur. Ebasõbralikest riikidest pidi ainult Iraagil olema võimalus toota katkubaktereid, mis võimaldavad nakatada korraga suurt hulka inimesi. Seega pole hetkel otsest ohtu, et väga suur osa inimesi nakatuks. Samas majanduse seisukohast on võimalik suht suurt damaget teha ikka, kuna mingiks ajaks on võimalik ühe ümbrikuga suure kontorihoone tegevus peatada. Ilmselt praegu see effekt kogu USA majandusega võrreldes küll väga mastaapne pole, aga kes teab - kui asi hullemaks läheb, siis küll ostupoolel olla ei julgeks...
-
9. What is the anthrax vaccine?
It is manufactured and distributed by BioPort Corp. of Lansing, Michigan. It is a cell-free filtrate vaccine, which means it contains no dead or live bacteria in the preparation. Anthrax vaccines intended for animals should not be used in humans.
cnn.com Anthrax FAQ -
aru ma ei saa, miks seda siberi katku asja meedias niimoodi upitada. ilmselt on selle siberi katku uudise peale rohkem jänkisid sytari saand ja ka lusika nurka visanud, kui üldse nö aigeid leitud on. see siberi katk on nagu Y2K probleem, mis ka üles puhuti.
aga eestlasel pole karta midagi, meil omad rohud katku vastu - teeme aga kadakasuitsu ja paneme loomamaskid ette, ei siis katk meid ära tunne... -
Many other niche companies such as Cepheid (NasdaqNM:CPHD elturul aktiivselt kaubeldud+7.5%), a Sunnyvale [Calif.] diagnostics maker that uses DNA technology to capture and detect anthrax, are developing novel ways to rapidly test for biological infections within the crucial incubation period after an attack -- when antibiotics or antivirals may still be effective.
-
gurmanka,
Aga sa ju tead, et meedia vajab uudist ja mõtle kui tore on iga uudistesaate alul hinge kinni hoides kuulata, mitu inimest on juba katku jäänud ja mitu surnud. WTC on juba out ja igav ja Afgaani pommitamine 10 km kõrguselt on selline sõjaväeõppuste laadne nüri tegevus :-(
Vot siberi katk, see on cool värk! Pealegi arvestades asjaolu, et enamik arste pole seda kunagi näinud, on loota et selle diagnoosimine tõuseb plahvatuslikult :-) -
AVAN +11%
-
antivirals...oo košmarauskas, mida veel on võimalik kergeusklikele investoritele pähe haipida!
Ilmekas näide sellest, et hoopis investorite erinev informeeritus on aktsiaturge liikumapanev jõud :-(
Kui mingid viirusevastased preparaadid on batsillide vastu efektiivsed, siis olen mina Hiina keiser! -
"...siis olen mina Hiina keiser!" pärineb Jürgensonide IV jaost P.Ristsoo suust ja ei puutu asjasse
Täpsemalt oli võrdluses "Hiina imperaator" -
Ära tabasid :-)))))
-
"üks arst" avaldas CNN-s peal arvamust, et hulka ohtlikum kui katk on see, kui kõik, NBC-s Microsofti kontoris või mujal katku juhtumitega seotud officites käinud inimesed hakkavad antibiootikume sisse ajama. tundub suht mõistlik seisukoht...
Aga lõpuks - kes siis oli päeva Jürgenson? Pakuks, et Volk mitte, kuna ta hakkas autult ühiselt ostetud viina ära jooma ;) -
Tähelepanelikul jälgimisel jäi silma, et mehed said lõuna ajal Radissonis süüa. Söögi kõrvale joodi ära 1L viina(20minuti jooksul, mis pidi olema Radissoni rekord), seega oli Volgil hammas juba verel ja seetõttu on hilisem noolimine andestatav.
-
süüa tahaks
-
Viina tahaks ka.
Aga päeva jürgensoniks saab vist ikkagi Volk... -
Volk on selline igapäevane jürgenson...
-
President Bush says letter sent to Senate Majority Leader Tom Daschle tested positive for anthrax.
-
Üldiselt vaadates indeksite liikumist võib siberi katku lugeda siiski positiivseks nähtuseks :-)
-
Minagi imestan. Tänane uus uudis on siis 7-kuuse sülelapse haigestumine. Senist liikumisjoonist jälgides peaks see uudis aktsiaturu kõvasti ülespoole sikutama.
-
Ei, ega see sõltuvus nii üksühene ka ei ole. Negatiivne uudis on see, et näiteks 5 in, keda peeti nakatunuks, osutusid terveteks. Nii et ajutine tagasilöök :-(
Aga see ei suuda üldist trendi murda. -
peaks ostma tärklise tootjaid
-
jahutootjaid ka :-)
-
siberi katk on jõudnud Londoni börsile(CNBC)
-
Huvitav mis firma teeb neid kollaseid ja valgeid ulmeylikondi, millega viimastel päevadel uudistes nähtud tegelased ringi t6mbavad? Tundub olevat atraktiivne bisnis.
-
A kas neid kaitsekostüüme Eestis ka saada on? Eriti just kollaseid. Eiei, katku ma ei karda, aga hea peokostüümi saaks sellest ;)
-
vibe
dresscode: NYC
haha :) -
Vaadates eilse päeva tulemusi, tundub ikkagi aktsiaturu ja siberi katku leviku vahel selge korrelatsioon välja joonistuvat :-)
-
a) 29 Daschle office personnel test positive for exposure to anthrax
b) Anthrax spores found in Gov. George Pataki's New York City office, CNN confirms.
Nonii, nüüd vist hakkab usalastele ka viimaks kohale jõudma, et see ei ole ei nohu ega köha.