IBM - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

IBM

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mis arvamused on IBM-i III kvartali tulemuste kohta? Koos Inteliga peaks need kaks kompaniid olema praegu peamised positiivse meeleolu tekitajad.
    Muide, IBM on kogu aeg olnud bullish. Juba I kvartali lõpus andsid nad ainsa suure ettevõttena kinnitusi, et kasumiprognoosid peavad paika. Hiljem pidid nad ikkagi natuke allapoole tulema.
    Kui aus olla, siis tegelikult meeldib mulle IBM veidi rohkem kui Intel, kuigi viimase 1,5 kuu jooksul on IBM Intelit juba outperform'inud (-5% vs -15%). Mõlema market cap on ligikaudu võrdne (167bn USD vs. 177bn USD).
    Igatahes tundub mulle IBM igati laiapõhjalisemana. Ma ei tea, kas sel on ka tõepõhi all. Mind teeb eriti ettevaatlikuks "hardware sales" langus III kvatalis (-21% võrreldes eelmise aastaga). Eelmise aasta sama ajaga võrreldes on tulusid 2bn USD kvartalis lihtsalt vähem. See on järsk langus võrreldes +2% kasvuga esimese 6 kuu jooksul.
    Services ja software tunduvad tugevana. Samas, kas need ei ole mitte kaudselt seotud hardware müügiga.
    Igatahes 6-7bn USD puhaskasumit aastas on selgelt tugevam tase kui Inteli 4bn USD. Juhul, kui Intelil asjad lähiajal oluliselt ei parane. Käibe poolest on IBM-i 85bn USD samuti midagi muud kui Inteli 26bn USD. Kuigi nii ei saa päris kindlasti neid ettevõtteid võrrelda, on siiski kuidagi lihtsam mõista sellist turuväärtust.
    IBM-i puhul on muidugi võlakoormus märksa kõrgem kui Inteli 1.3bn USD. IBM-il on võlga 28.5bn USD.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon