EMC - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

EMC

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas EMC-lt oodatigi umbes selliseid tulemusi?
    Müstika. Ettevõtte market cap on 29.7bn USD (aktsia hind on 13.45, 52-week high on 100 USD), ettevõtte III kvartali käive oli 1.21bn USD (-47% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, -40% võrreldes II kvartaliga). Kui tarkvara ja teenused välja võtta, siis süsteemide müük oli üle 30% madalam kui kõige nõrgemas kvartalis perioodil 1999-2001.
    9 kuu käive on kokku 5.57bn USD. Aasta kokkuvõttes tuleb ehk 7bn USD. Seega on market cap 4 korda üle aastakäibe, kusjuures kui erakorralised kulud (825m USD) maha võtta, siis oli III kvartali kahjum 270m USD.
    Bilanss on jällegi tugev, nagu Intelil ja IBM-il. Kuigi EMC ise toonitab, et käibevara on neil ligi 5bn USD, ei saa ma sellest argumendist päris täpselt aru, sest lühiajalised kohustused on samuti 2.2bn USD. Sisuliselt on positiivne likviidsuspositsioon ikkagi pigem 2.5bn USD kandis. Mis iganes, võlga praktiliselt ei ole.
    Ise olen selle sektori lühiajaliste võimaluste suhtes küllaltki skeptiline. Tegemist on ilmselgelt suurettevõtetele suunatud teenusega. Neil on aga rasked ajad ja probleemid hoopis mujal.
    EMC eest maksaks praegu 15bn USD (alla 7 USD aktsia eest), eeldusel, et lühiajaliselt hullemaks ei lähe.
    Mida rohkem ma valuation'eid vaatan, seda vähem ma usun, et laiapõhjaliste indeksite pikaajalist kiiret tõusu tuleb. Tuleb pigem vindumine, kus üksikud edukad ettevõtted ületavad turu keskmist liikumist märkimisväärselt.



  • Lasta veel üks kvartal kahjumit korjata ja siis sisse?
    Tegemist on siiski päris korraliku provaideriga, kes pakub tooteid just sellele segmendile, kes edasist arendamist paremate aegade ootuses edasi lükkab (telcod, suured internetiteenuste provaiderid). Ehk siis mingil hetkel peaks olema oodata tugevat tõusu. Või ajan ma jama? Kes storagest rohkem teab võiks kirjata, et kuidas EMC konkurentidega (kui selliseid üldse on) võrreldes välja paistab.
  • Cramer on EMC conference call: EMC (EMC:NYSE) was stunning in its negativity. They have so much work to do shrinking this company. It is simply too big given how the margins are being cut.

    Short-term pain. If it can get its costs down, though, long-term gain. If it can't then I will be very concerned about it and have to take a loss. I want to bet that it can get the costs down, it has to because the price of storage is still going down.

    EMC konkurentidest võib nimetada IBMi, Hitachit, Qlogic, McDatat, Network Appliance Corp...storage tooteid on vist ka CPQ-l ja DELLil...nimekiri on tõenäoliselt palju pikemgi. Minu arvates on EMC üheks peamiseks eeliseks enamuse konkurentide ees võimalus kulutada rohkem dollareid R&D peale, mis pikas perspektiivis lubab firmal võidelda kätte veelgi suurema turuosa.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon