Börsipäev 01.11
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Nikkei viiendat päeva järjest miinuses, tänu tehnoloogiasektori tõusule suhteliselt väikeses. Nasdaq-i futuurid nullilähedal. Microsofti kohtuasja võimalik lõpetamine toob turule kidlasti elevust. Euroopa turud siiski miinuses - Prantsusmaa ja Saksamaa indeksid -1,5%. Eesti börsikäive väga väike, Telekom väikeses plussis.
-
Mida arvata Jaapani börsist? Nikkei 225 on praktiliselt 18 aasta madalaimal tasemel, loogiliselt peaks ju kunagi tõus tulema. Ma mõtlen, et kas tasub Jaapani fondi kasvukontosse panna?
-
Olen isegi sinnapoole vaadanud ja selle 18 aastase seisaku peale mõelnud, aga teisest küljest on mulje jäänud Jaapanist kui maast, mis on teistest nii ette rebinud, et enam kuhugile minna pole. Jaapanist tulevad igasugused 30000 maksvad robotkoerad, kogu maailm on täis Jaapani turiste. pole seal kunagi olnud, aga äkki on seal juba selline tase saavutatud, mis pärsib edasiste saavutuste vajadust?
-
Mis täna?
Microsoft sai firmat rahuldava kokkuleppe riigiga - MSFT eelturul 59.99,+3.16%
daungreidid:
IBM (Morgan Stanley)
ENE (Merrill Lynch)
EMC (UBS Warburg)
Võimalikud üllatused:
BGEN ja ORCL analüütikute koosolekud
Taustateemad:
euro nõrgenemine
Argentiina võlgnevus
OPEC nafta tootmist veel ei vähenda
ja muidugi bin Laden ja siberi katk -
tea palju adsx lendab täna
-
Ma läksin 47-49 vahel sisse mingi 30 000ga, aga 53-56 arvasin, et aitab ja läksin välja...irw 63 now...
-
Salomon skeptiline Dell'i suhtes
-
fit, siis väga hull veel ei ole. praegu tagasi andnud, aga kas täna läheb viskamiseks
-
ADSX on täitmas oma lubadust 1 peal + ära käia
-
Positive:
-The U.S. Justice Dept and Microsoft are said to have crafted a settlement agreement. The agreement lets mfgrs make changes to Windows operating system and gives rival software makers more information to create competing products. A breakup would then be avoided.
-Providian Financial has hired Goldman Sachs to advise on its business strategy.
-TRW said that it may get $5B to provide navigation, communication, and identification systems for the Lockheed Martin JSF.
Negative:
-The SEC has opened a formal inquiry into Enron for partnerships run by Enron CFO. Intentions of the inquiry were already announced by the SEC.
-ADC Telecommunications said that sales for Q4 ended yesterday were $380M-$400M vs. previous guidance $400M-$450M.
-UBS is changing its 21-tech stock focus list by removing EMC and replacing it with ADP.
-Texas Instruments earnings estimates were trimmed at UBS. -
8:43--Enron received a $1B secure credit line.
-
yks huvitav instrument on ericy call jan02@5 - RQCAA
hind liigub pidevalt .25 - .45 vahel.. monikord isegi .5!
ericy ise maksab 4.35
praegu on rqcaa .3, piisab nasdaqi rallist ytleme 38 ja asi on .5
isegi lhvga annab teenida (.15 t6usu on nullpunkt)
seega .25/.3+.15=.4/.45 -> 1 lepingu pealt 5-10 taala kui läheb .5ni.. -
NAPM hullult madal(alla 40, oodati 44.5%)
-
Viies, kust sa neid rumoreid võtad?
-
Fit, ma olen Viies'i noorem vend. Viies on täna haige, vastan tema eest. Kuulukaid võtab viies salaja isa sahtlist. Meie isa (Rumor Mill) saab neid välismaalt.
Lugupidamisega,
Neljas Mill -
Riq sa oled ikka v2ga pull :). Selleks, et RQCAA breakeven-sse j6uaks (kataks spreadi ja tehingutasu) peab aktsia tõusma ikka megalt. T6estuseks v2ike arvutus
Praegu ntx spread 0,1$
tehingutasud ostmyyk LHV-s 0,15$
0,25/0,371= 0,67$ ehk teisis6nu 0,67/4,3=15,67%
Karm pull .. ei ole midagi kosta :) -
okei see on matemaatika.
aga eks inimesed tea et optsiooni hinda ei määra matemaatika vaid turg!
ja isiklikult usun et kui koi naevad et turg t6useb siis optsioonide hinnad sööstavad yles..
seega yle teoreetilise väärtuse. vaata naiteks optsioonide hindu t6usva ja langeva trendi puhul.. sama alusvara hinna juures on optsioonidel tihti eri hind..
aga see rqcaa tralli jälgin juba 2 kuud..
äärmiselt ebahuvitav investeering minu poolt.. mul neid 5 tykki..pyyan .5 lahti saada :) -
kas keegi veel usub, et homme 1800 ära tuleb
-
1800 võib ära tulla, kuid lähiajal peab tagasilöök tulema. graafikut jälgides ütleks nii, aga siis jälle kisub vist üles
-
ei tea jah kui see 1800 ikka lähiajal ära ei tule läheb asi kahtlaseks, aga kas 05.11 on csco tulemusi oodata
-
copy&paste tehnoloogia brokeri lehelt (ei tahaks siin avalikustada).
-
ah, mis Sa sokid. Su vend rääkis juba kõik ära:)
-
suurt kukkumist ei tule enne kui on suur t6us :)
siiani pole suurt t6usu olnud. 2-3% t6usu päevas on taitsa ok!
tahakstäna kasumiga posist lahti saada.. sis saaks omme rahulikult blondidega baceerida.
tähtis on et qqq 35 läbi läheks.. v6tab aega ja m6ned ebakindlad ehk juba myyvad..
sinkavonkat saame näha jah, aga ma kavacen nov callidest see/järgmine nädal lahti saada..
sest nad 16 novembril expirevad! yöäk! -
kui nii edasi läheb saab j6uluks koju ja k6hu täis..
-
hakkan calle myyma ja pute ostma..
tänaseks aitab sellest 3-4% t6usust..
omme ostame callid tagasi ja putid myyme maha.. ja reede 6htul k6ik maha :) -
oota müümisega, homme tuleb 1800 ära
-
täna 6htul tuleb myymine :)
-
Täiesti segane päev... Makro numbrid mega halvad aga turg tõuseb? Ei saa nagu asjale pihta...
-
ull elu jah. mina igatahes 1420 pealt ostsin. homme, siis 1500 ???? ;) vist mitte aga võiks tulla küll
-
Homme tuleb Unemployment Rate... oodatakse 5,2% tegelt tuleb 6% ja turgudel läheb meeletuks ralliks, kõik ostavad kõike...;)
Ei usu, et homme 1500 ära tuleb... pakun, et läheb hoopis alla 1400... -
point on selles ikkagi et kedagi ei uvita numbrid :)
ma proovin siukest värki et panin qqqkk myygid .8 .85 ja 1 peale
ja ostud .6 allapoole.
pute ei ostnud sest arvan et turg kukub enne sulgumist kuid omikul jalle jump up.
näis. mul on neid caslle veel palju alles muidugi :) -
ei ta kuku, kõik vaatavad graafikut ja seal selgelt silme ees, et peab veel tõusma, ja ostavad ka homme ja siis avastavad, kus krt. oleme
-
m6nus on vaadata kui eksid ja midagi enam teha pole :)
-
Mingi väike loogika on aga ka selles,et kuna majandusnäitajad olid võrdlemisi halvad,siis paljud loodavad,et halvemaks enam minna ei saa ja sellepärast ostavad (võib-olla ei saagi,kui just lennukid valesti ei lenda või mingit muud jama ei tule)
-
kaks inimest nägid unenägusid.
yks nägivat et s6itis trammis ja tuumapomm plaffatas aga trammil pold midagi häda.
teine nägivat et old ilutulestik mis tegelt oli lähemalt,siis m6igust, vaadatuna pilt kuidas tallinnat pommitati.. kuni l6puks tuli A-bomb.. einoh unes sellist 6hus6da naha on VAGA friik!
praegu on eufooria.
ma vaga loodan et suudan sisse v6tta korralikud put positsioonid!
tänase seisuga olen j6udnud muideks -10..-15% seisu eksole!
miski suur "burgatory" tuleb enivei. ma tegelt viimastel päevadel värisen et jään viimase falli kätte. ehki pikas perspektiivis on t6us selge. lihtsalt nov optsioonid muutuvad riskiks! ei oiaks kauem kui nädal enne expiret..
homme on reede. see on roheline päev. algab arvatavasti gap downiga, siis veel sygavamele, siis yle sja paeva lopuks v6etakse kasumeid. noh eks see ennustamine ole tänuväärimatu aga ma tahtsin emotsioone jagada.. akki saan lisam6tteid? -
KAS on tähelepanu väärne,kui stock up, tuleb upgradisi, kui alla.. siis downdradid.Mäng tiri tõmba.Hiljaks jäänd arvamus.