Kuidas mõjutab 30-aastaste riigivõlakirjade kadumine finantsturge? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kuidas mõjutab 30-aastaste riigivõlakirjade kadumine finantsturge?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA rahandusministeerium teatas, et katkestavad 30.aastaste võlakirjade emiteerimise:
    http://www.ustreas.gov/press/releases/po749.htm


    Esimene mõte on see, et väiksem valik võlakirju tõstab nende hinda ja vähendab tootlust. Võlakirjade väiksem tootlus teeb aktsiad atraktiivsemaks


    PS!Tänu käivitunud sündmustele võib tõeks osutuda ka minu prognoos, et 10 aastaste võlakirjade intress on aasta lõpus 3.6

    https://www.lhvdirect.com/news/index.cfm?id=913829
  • Vaata ka kuidas mõjutab otsus corporate bond marketit:

    https://www.lhvdirect.com/news/index.cfm?id=914529

    Telekomihiiul AT&T kergem võlga müüa
  • ja spetsiifiliselt aktsiaid järgmiselt:

    WM GDW GSB GPT DME
    negatiivselt, sest hüpoteekide omanikud soovivad oma laene alanenud intresside tingimustes refinantseerida. Teiseks nõudmine libiseva-intressiga toodete järgi väheneb.

    FNM FRE FAF CCR
    positiivselt, sest odavamad majalaenud toovad kliente juurde
  • Christine Callies, chief U.S. investment strategist at Merrill Lynch, said the government's decision to suspend issuance of the 30-year Treasury bond eliminates fears of that long-term rates would creep higher, which in effect "removes an important concern from the equity landscape." She said the move suggests the Fed is "absolutely serious" about forcing money out of safe havens by driving down the returns on cash, and about bringing down the cost of capital. "Since the ability to refinance or restructure debt is one of the incremental drivers of a profit trough, the importance of this policy change cannot be overemphasized," Callies said in a note to clients. "We think investors should buy, particularly on weakness, the technology companies that provide basic tools to enhance productivity or lower costs -- higher security expenses need to be offset." She recommends Electronic Data Systems (EDS), Oracle (ORCL), and Microsoft
  • Kuna 30a võlakirjade emiteerimisest loobuti, siis peaks vastavalt suurenema lühemate (10a?) supply sest eelarve suurenev puudujääk tahab ju kuidagi finantserimist?
  • MurpyMorris.com: Over the past year, bond and stock prices have been moving inversely. That normally occurs during the first half of a recession -- as rates drop along with stocks. Something may have changed, however, over the past two days. The dramatic drop in bond yields is stimulative for the economy -- and may be more beneficial than another rate cut. If bond (and note yields) do start to bounce off their 1998 lows, we suspect that might also turn out positive for stocks. Some big firms have already started to take advantage of the big bond rally to take some profits there and move funds into stocks. We think that may help account for today's strong stock market showing. Microsoft helped as well.
  • Saksamaa on tasakaalustamaks nõudlust pikaajaliste võlakirjade järgi lubanud emiteerida senisest enam europõhjalisi Saksamaa 30-aastaseid riigivõlakirju

    http://interactive.wsj.com/articles/SB1004976817347115720.htm

    samm peaks tugevdama eurot
    ja tõenäoliselt liigub osa raha USA-st Saksamaale
  • Viimane kuu USA võlakirjaturul on olnud päris metsik. Täna on 10-aastase võlakirja yield juba 5.1%. 30-aastane võlakiri on tulususega 5.57%. Veidi rohkem kui kuu aega tagasi oli suur optimismilaine. Kuhu see siis nüüd kadunud on?
    Ma ei saa aru, mis asja seal treasurys ja keskpangas tehakse. Teadmatus kõikjal.


  • Mind hoopis huvitab kuhu see raha maandub, mis võlakirjadest väljub: kas rohkem rahaturufondidesse või rohkem aktsiaturule?
  • Sinna, kust oodetakse suuremat väärtuse kasvu e. aktsiaturule.
  • Mulle see "raha tuleb ja raha läheb" süsteem ei mahu pähe, kuid tänase põhjal võib siiski öelda, et raha läks välja nii USA võlakirjadest kui aktsiatest. Igatahes võlakirjade pakkumine on ületanud nõudlust. No muidugi ei loe üks päev midagi, aga viimase kuu muutused on olnud päris huvitavad. Aktsiatesse on tõesti raha liikunud, kuid ma ei kujutagi ette, milline on kokkuvõttes kapitalivoogude saldo USA-sse kui finantssüsteemi. Minu arvates on see pikaajaliselt kõige olulisem. See määrab paljuski raha massi, mida selles finantssüsteemis paigutada saab.
    Ega mida madalamale võlakirjade hinnad langevad (ja yield tõuseb), seda suuremat konkurentsi aktsiatele pakutakse (n-ö finantssüsteemi sisesene konkurents investeerimisobjektide vahel).
  • Minuarvates lypetati 30 year TB kuna, tegelikult kes see ikka siis enam investeerib oma raha 30 aastaks TB mingisse 5.5 % yield. Muidugi vyib siin vaielda, et pensioni fondid ja kindlustus kompaniid endiselt paigutavad mingi osa oma rahast sinna kuid ma vyga kahtlen selles. Pyhiline miks seda tehti minuarvates on, et anda asjale rohkem volume. iga myyk vyi ost tyhendab ju makse riigile ja kasumit finantskompaniile. Seda viimast vend GRAAFIK sa peaks ju kyll vyga hysti teadma. Kas sa palun annaks vend RIQ-ile osa tema QQQ put optsioonide comissionist tagasi? ha-ha

    Vend GORILLAG! Turg pole ainult aktsiaturg. Turg on tyypyevadel avatud 24h yypyevas. Aasia, Euroopa ja USA majandustegelased teatavad uudiseid ja loovad turgu. Aktsaiturg on ainult vyike osa turust.

    Vend US! MINUT vyi ka sekundid on vyga tyhtsad investeerimisel muidugi scalpimisel vyi, siis daytradingul-minusuguse algaja jaoks. Muidugi ma tean ka inimesi kellel on 20-30 aastane experience ning kes on poole vyi maximum aasta peale vyimelised ennustama futures turu liikumist optsioonidega. Kusagil paarinydalase typsusega. Loomulikult pole sellel mingit tyhtsust.

    Lypetuseks vaata reedest CME-l kaubeldavat Euro Dollari opening price ja open range. lisaks vaata Chicago ajajyrgi 7:30-7:35 vahelist liikumist kui tuli vylja nov unempolyment data.Kui on viitsimist loomulikult.
  • minuarust v6iks börs jms finantsturud olla 24/7 avatud.
    k6ik v6iks olla elektrooniline.
    väga mugav oleks.
  • Jälle on pikaajalised võlakirjad ülikiires languses.
    Tagantjärele vaadates oli pikaajaliste võlakirjade hinnaralli novembri alguses ikka üks müstiline liikumine. Novembri alguses oli USA võlakirja 10 aasta yield 4.1%, täna on 5.37%. S&P 500 on samal perioodil jäänud pea muutumatuks. Seal kus 1,5 kuud tagasi oldi, ollakse ka praegu. Mis toimub?
  • Ytle sina meile, mis toimub! yra ytle, et sa ei tea. Just let it out!
  • Mis muud kui, et enamus turuosalisi on veendunud majanduskasvu kiires taastumises (H1 2002) ning sellest tulenevas inflatsioonilises surves. Kui siia nüüd lisada ootus, et taastumine toimub peamiselt valitsuse kulutuste suurendamise arvelt siis on küllalt loogiline ka intresside tõus enne võlakirjade pakkumise suurenemist. Ma ise oleksin siiski kiire kasvu taastumise suhtes skeptiline ja ootan seetõttu pikema võla uut rallit.
  • Moody's Investors Service reports that it has downgraded $825 bln in debt this year(2001), versus upgraded only $412 bln.

    They did indicate however, that they expect the rate of decline in the economy to slow as
    cash flows improve,
    debt growth is reduced, and
    interest rates remain low.

    They also mentioned that Financials and Banks appear that they are well insulated from further shocks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon