Börsipäev 9.november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9.november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • NIKKEI 10216 -2.07%
    EUR 0.893 (0.897)
    Nafta(Brent) 19.97 (18.84)
    Kuld 277.40 (280.50)

    Jaapani aktsiaturg langes pankade juhtimisel. Jaapanlased ei ole siiani pangandusektorit funktsioneerima saanud - põhiprobleemiks on halbade laenude suur osakaal laenuportfellites.

    USA aktsiaturg läks eile päeva lõpus langusse kasumivõtmise tulemusena, täna on sama protsessi oodata ka Euroopas

  • On toodud v2lja (v2ga yldine)seadusp2rasus et turud t6usevad aeglaselt ja kukuvad kiiresti (j2tame karu- ja pullituru arvestamata). Mul l6i miskip2rast alles t2na pildi selgemaks, et see v6ib tuleneda sellest samast printsiibist: cut your losses..let your profits run. S.t. kui k6ik kiiresti losse cutivad, siis ongi kiire langus.

    Praegu pole ressurssi et vastavat uurimust l2bi viia, aga kui see siiski aluseks v6tta siis v6ib v2ita:

    langusele m2ngimise puhul on oluline AJASTUS (kui kukub, siis kiiresti) ja kasumi maksimeerimiseks tuleks osta lyhiaajalisi PUT-te

    t6usule m2ngides on olulisem TRENDI MÄÄRAMINE (t6usu sirge v2iksema nurgaga) ja kasumi maksimeerimiseks tuleks osta pikaajalisi CALL-e

    Kolmas v2ide, et inimeste hirm on yrgsem ja allub yhetaolisemalt sisendinfole (alla myyakse kiiresti). Samas kui ahnus on komplitseeritum ( yles ostetakse vaevaliselt).
  • taavi bingo!
    ytleks et ajastus on ALATI väga tähtsam.
    samas on ajastuse määramine PALJU raskem kui trendi.

    näiteks ma myysin qqqkk'sid .8-2 vahel, kui eile oli isegi 2.65 midagi..
    ma siis praktiliselt kaotasin 2/4 oma voimalikest profititest.

    ise olen kogenud et koige kasulikum on yhel hetkel lihtsalt hakata ostma,
    ja kui asi kulgeb ebasoodsas suunas kuid olles kindel oma plaanis,
    osta pidevalt juurde. niateks esimesed qqqkk'd ostsin ma 1 taalaga!
    seejärel mida rohkem olin jonnis ostsin juurde kuni joudsin .45 ja .4 ostmisega.
    kusjuures odavamaid ostsin rohkem.. nyyd oleks vaja ära 6ppida myymise hetk,
    et profitid ikka runivad.

    k6ige n6medam selles väites "cot your losses let your profits run" on et
    kust sa tead kas tuleb loss voi profit! siiani on koik minu lossi cuttimised
    viinud profitist ilmajäämiseni.. no eks kogemus kogemus..

    taavi jutust voin jareldada ka midagi muud - max profitid voib teha just langustelt.
  • riq, sinu jutt teemal - miks ma küll põhjast ei ostnud ja tipust ei müünud tekitab hämmingut.
    sa ju tegeled enamjaolt gamblinguga, mis viib pikas perspektiivis alati kaosele, kui sa just mingi "kuuse taat" ei ole, kel lihtsalt ALATI veab :-)
    tegelikult ei taha sind manitseda ega õpetada, aga kui sa aasta pärast ka veel sama taktikaga plussis oled hakkan sinu käest lotopileteid ostma, tõsiselt.
  • Taavi sinu teooria järgi peaks turg siis pidevas langustrendis olema
  • Kõige odavama hinnaga ostavad ja kallimaga müüvad vaid ühed - valetajad.
  • Õige!
    Aga mida on oodata tänasest päevast? Kui eile õhtupoole hinnad langesid.
  • miks ennustada?
    kui turg lahti tehakse on näha :)

    kuldar1,
    jah gambling. aga kas nagu terve börs pole?
    ja miks ma peaks enda kainet m6istust pidama kehvemaks kui teiste oma?
    nasdaq käitub viimasel ajal ÄÄRMISELT ebaratsionaalselt. miks siis ise ratsionaalne olla?
    ega ma siis lambist ei osta.. ma pyyan kaasa triivida..

    mulle piisab kui ma olen aasta l6puks oma eesmärgi saavutanud :)
  • riq, ära siis unusta gamblingu põhireeglit - mängima asudes võta kaasa ainult niipalju raha, kui sa oled valmis kaotama and get fun..
  • Siiski mingeid järeldusi saab uudiste põhjal teha!
  • Ma pole nõus, et pikaajaline investeerimine on gambling. Sorry riq, kui valesti aru sain (kas terve börs pole?). Lühiajaline on loomulikult gambling.
  • aga Alvar, miks pikaajaline ei ole gambling? kas Sinu meelest on praegune aktsiate hinnatase õigustatud või mängid sellele, et muidu sööb selle raha nagunii inflatsioon?
  • riq: Kawe NAZ prognoosid & graafik. Ma ei arva, et NAZ viimasel ajal rohkem "ebaratsionaalselt" käitub, kui tavaliselt.
  • Rightsaid, kus ta siis gambling on? Pikaajaliselt investeerides on õnnestunud teenida kuskil 12% aastas - tuttav jutt vist. Loomulikult tuleb valida sisenemiseks õige moment või hajutada investeering ajas (hea näide LHVD kasvukonto). Kui osta näiteks Hansapanga aktsiaid, siis ma söön oma mütsi ära, kui 10 aasta pärast kahjumis oled. Siinjuures tuleks investeering hajutada (portfell, ka globaalselt). Ma arvan, et pikaajaliselt on kindlam miljonäriks saada kui lühiajalistele muutustele mängides. Pikaajaliselt on mingi kindlus, lühiajaliselt on kõik võimalik.
  • jah, kuid kas Sa arvad, et see miljon mille 10-ne aasta pärast saad on samas vääringus kui tänane miljon? minu teada maksis ameerikas 80-ndate alguses keskmine auto ca 5000 dollarit. oli odavamaid ja loomulikult ka kallimaid. kuid tänapäeval vaevalt nii odavalt uue auto saaksid. seega raha muudab oma väärtust.
  • Seda kindlasti, kuid tootlus ületab siiski kõvasti inflatsiooni. Aga eks igaüks valib endale sobiva strateegia vastavalt vanusele ja riskitaluvusele.
  • ok, eestis vist küll saaks, kuid usas eriti väikeseid autoid ei müüda.
  • pikaajalisus ei ole vale, aga ma juhtisin tähelepanu rohkem sellele, et elu ise on rohkem mäng kui matemaatika. kui keegi suudab täpselt planeerida kasvõi üheainsa päeva oma elus, siis ma hakkan alles mängus kahtlema. hetkel me tõmbame ainult paralleele olnuga ja teeme siint edasised järeldused, mis võiks edasi toimuda. täpselt samuti nagu igas arvuti- või malemängus.
  • PPI oktoobris -1.6%(ilma volatiilse komponendita -0.5%)

    rekordilised numbrid peegeldavad majanduse kiiret jahtumist ja kütusehindade langust
  • Kasutades analüüsil matemaatikat on lõpptulemus kindlasti parem kui lambist investeerides. Üldiselt eeldatakse, et ajalugu kordub. Ma arvan, et kordub, näiteks tõusule järgneb langus ja vastupidi - see on tõsi küll liiga loogiline. Kuid näiteks kalendrikuude erinevad tootlused. Need võivad küll ajas muutuda, kuid peamiselt selle pärast, et paljud hakkavad seda ära kasutama. Tegu siiski vaid suurema tõenäosusega.
  • analüüs on ka see, kui me teeme toimunust edasised otsused. ameerika kohtusüsteem töötab sarnaselt. ma ei usu ka, et riq lambist investeerib, siis oleks ta selle raha juba kaotanud
  • Parem on öelda vist spekuleerimine/swingimine kõhutunde järgi.
  • tahaks õudsalt investeerida aga ei oska mingit objekti valida
    kas keegi võiks soovitada midagi
    tingimused oleks sellised et investeering oleks väga lühiajaline päevast kuni kuuni
    nõus võtma kõrget riski peaasi et kaasneb ka võimalus kõvasti teenida (mingi 10% tootlus ei ole minu jaoks)
    samas ei viitsi eriti uurida ettevõtte tausta
  • Kui kõrge risk pole probleem proovi näiteks MCLD-i.
  • Mul spekulatiivne investeering Venemaal, kuid seda läbi Ühispanga Kasvufondi, mis investeerib ka võlakirjadesse ja Baltikumi aktsiatesse - seega väga suurt tootlust pole loota.

    Yanek, kui Sa oled suhteliselt algaja ja soovid teiste nõuannete järgi investeerida, viitsimata ise midagi uurida, siis see viib vaid põhja.
  • väga huvitav oleks ka selline aktsia nagu SWWI. book value 6 taala, aktsia ise 0,26. suurt käivet tal ei ole, kuid ühel päeval võib visata üle 100%, siis on käive muidugi suurem. aga risk on kõrge.
  • matemaatika on pyyd systematiseerida ja muuta yheselt m6istetavaks minuarust

    ok v6tame asja loogiliselt:

    0)on loogiline et lambist ei saa otsuseid teha.
    see oleks random. mind poleks selleks vaja.

    1)samm edasi on mis ma loodan, et kas yles v6i alla v6i paigal.
    nii loll ma ka pole.

    2)samm edasi on et mis ma arvan, st et kas t6useb v6i langeb.
    arvamus on selline subjelktiivne asi, mis kujuneb paljude detailide koosm6jul ning ei ole systematiseeritud, st arvamust ei saa p6hjendada - see lihtsalt on. inimesel on miski seljaajutunne ja abstraktne m6tlemine mis meid edasi aidanud. miks me pyyame sellest lahti saada?

    3)samm edasi on mis ma järeldan et t6useb v6i langeb. järeldamine eeldab juba uurimist. järeldusi tehakse mingi matemaatika v6i loogika p6hjal. igasugu analyysid on eelkoige selleks et korraqstada fakte mille pohjal jareldada. igasuguse analyysi tulemus s6ltiub ikka uurimuse tulemuse interpreteerimisest :)

    4)samm edasi on mida ma tean. see on nagu jumalaks olemine :)
    v6i siis 100% töötav systeem.

    ise olen samm 2 juures. tahan minna samm 3le aga vajan selleks miskit k6rbemist. mis töötab seda ära muuda. naeruväärne oli lausa see et esimesed putid ostsin demo m6ttes et nii käib ja selline on muutused päevas. vat pohhuismist vaja lahti saada. v6i siis mitte :)

    see kuidas ma oma tööd muuta kavacen oleks eelkoige matemaatiline alus optsioonide valikuks millega tradeda. seni olen teinud vaga out of money asjadega, et voimendus oleks suur. edaspidi arvan et muutused tulevad vaiksemad ja seega tuleb 2-3 taala rahast valjas optsioonidega tegeleda.

    l6puks otsustab ikka see kas v6idad v6i kaotad. nagu k6rghariduse ja edukusega :)) k6ik pyyavad miski 100% kindlat sissetulekut saada. free money oleks lahe, aga mul on muid huvisid ka kui nasdaq (ehki see on prioriteet 1) :)
  • Disney (DIS, -5%), kehvad tulemused ja rasked ajad ees;
    Motorola (MOT, -3%) -daungreid Morgan Stanley'lt;
    Palm (PALM,+8%) lubas järgmise kvartali täis teha, CEO esitas lahkumisavalduse, firma alustas suurt reklaamikampaaniat. Mida teeb HAND?
  • Rumour American bank in trouble over the Enron affair
  • Minu arvates on kõige hullemad otsused börsil ja üldse elus, mis on tehtud hetkeemotsioonides. Näiteks oli varem plaan investeerida pikaajaliselt, siis kukub aktsia 10%, satud paanikasse ja müüd kahjudega maha. Järgmine päev vaatad, kuidas aktsia recovery`d teeb.

    Riq, kas sa oled muutunud elukutseliseks optsioonitreideriks?
  • vaatasin seda SWWI ei tea miks ta augustis nagu kivi kukkus? kas peale 2Q tulemuste avaldamist?

    to Alvar
    päris teiste nõuannete põhjal ei investeeri aga panen kõrvataha objekte
    pole ju endal mõtet hakata jalgratast leiutama ja hakkata 0-st peale uurima kõikide ettevõtete tasuta ja ajalugu et siis mingi valik teha
  • yanek,
    see on väga n6me suhtumine.
    see mis teistele huvi pakub ei pruugi sulle hea olla.
    ja teised voivad sulle jama rääkida et ise pahast lahti saada.
    sa void teisi kuulata aga never ever ilma oma peata otsuseid tee.

    alvar, ma millegi muuga ei tegele. sissetulekut ka pole. seega olen nagu seina ääres enivei :)
    aga optsioonid istuvad mulle way paremini kui aktsiad.
    ma m6tesin et v6taks nasdaqilt selle raha välja mis ma algselt sisse panin..
    siis oleks puhas mangul6bu :)
  • võtsin ükspäev GX uuriomise alla, lugesin siin foorumeid uurisin tausta jne. ja loomulikult enne kui jõudsin otsustada toimus +30% ära
  • yanek, kui sinu kõrge riskitaluvus tähendas, et oled valmis kaotama näiteks 90% investeeringust, siis investeeri teiste juttude järgi. Kui oled valmis kaotama vähem, siis loe algatuseks foorumeid Globalsarist, Transmetast, Global Grossingust, XOXO-st jne. Need foorumid on väga õpetlikud, tõsiselt.
  • riq, mul sama lugu, börs toidab. Kuid olen Tallinas rohkem turutegija rollis, omades ka pikaajalisi positsioone. Optsioone pole ammu puutunud. Üldiselt mängin suht väikese riskiga, või riskin väikese summaga. Vahel peab siiski riske võtma, muidu jääb tootlus madalaks. Kui kapitali õnnestub kasvatada paar aastat, siis võiks hakata rahulikumalt elama. Loodan, et me põhja ei kõrbe, seda eelkõige Sinu osas - riskid rohkem. Muidu peab tööga leiba teenima!
  • myyn nov putte.. (kasumiga) kes ostab? =)) .6 ->1 oli hea :)
    yle tänase ei hoia!

    mind ei toida börs :)
    mul teeb elu huvitavaks..
    minaq riskin, sest ilmaq selletaq ei suudaq ma saavutadaq eesmärki.
  • yanek, sa tahad suurt riski ja suurt tulu? Suurt riski saab nii: vaheta kogu oma kapital sularahaks ja pane läbipaistvasse kotti ning marsi 6htul mööda Koplit ringi. Suure tulu saamise kohta mul n6uanne puudub. Aga tavaliselt kaasneb keskmisest suurema riskiga keskmisest suurem tulu. NB! Ära sinna Koplisse ikka mine.
  • yanek - kõik on tegelt kinni ootustes ja raha hulgas.
    5000 kroonist 10 000 on täitsa võimalik. samas andes endale aru on tegemist 100% tootlusega. ja ega kaua selline asi kesta ei saa.

    Tahan öelda seda, et asi ennast ära tasuks on mingit ühikut raha vaja (kulusid tasa saada)
  • riq - ära jumala pärast müü. asi alles algab (alla tulek ma mõtlen).

    see on muidugi ainult minu arvamus
  • riq, ma hästi ei mõista. Okey, teeb elu huvitavaks, mul ka. Mis eesmärgi riskimisel saavutad, kui kaotad? Mind börs ei toida - tähendab võid vabalt kõigest ilma jääda, mis siis tegema hakkad?
  • 9:17--AT&T’s upcoming $5B debt deal expected next week had its debt rating cut one notch by S&P to BBB+ because the debt is expected to go with the communications services business if and when the broadband business is spun off.



    9:15--Moody's cut Enron’s debt ratings, but not to junk. The long-term rating went to Baa3 and commercial paper rating was cut to not prime.



    9:13--Pacific Crest upgraded the online travel sector saying that while the future is still fuzzy, it is getting clearer.



    9:10--Macromedia was downgraded at Pacific Crest to buy from strong buy. Says that the company is trading at 63 times 2003 earnings.



    9:00--Stocks weakening. The market’s inability to rally following supportive U of M Sentiment numbers and position squaring before a holiday weekend. Talk also that liquidity is now short.



    8:50--University of Michigan sentiment 83.5 vs. 82.7. Expectations were around 78.0. Current index 94.9 vs. 94.0. Expectations 76.2 vs. 75.5. The stronger-than-expected reading suggests that the economy may begin to rebound sooner-than-expected and should be bearish for bonds and bullish stocks.



    8:40--Enron was cut at Moody’s. We haven’t seen yet if it is down to junk status. If it is, Dynegy will try to use that as a way out of buying Enron.



    8:00--Adelphia Communications will place a $125M convertible and sell 30 mln shares.

  • CNN ütles, et mingi Mazar el Sharif saadi Afganistanis kätte...
  • ma arvan, et Mazar el Sharif üle poole tunni ei koti ja 3% õhtuks all oleme, esialgu siiski paistab, et on ka veel neid, kes ka eile rongile ei saanud
  • riq on siuke omamoodi mees. aga, riq, mäletad seppo saario s6nu: ära mängi viimase rahaga. ja lihtsalt optsioonidega treidimine on puhas spekuleerimine, optsioonid on ikkagi riski maandamiseks, mitte v6tmiseks. aga kes tahab, palun... optsioonidega treidimine eeldab ikkagi head vaistu ja ajastamist: ehk siis neid kahte mida investeerimisteoorias ei eksisteeri. eriti kui put-id, ja veel pikalt.
  • Jay Shartsise kommentaarid realmoney.com'is on asjalikud optsioonide kohta ja see mees tõesti teab millest ta räägib. Ilmselt on võimalik optsioonidega korralikult teenida kyll, ainult see nõuab olulisemalt rohkem infot ja kogemust, kui Riq'l on. Aga lahe kui vähemalt ajutiselt teenida õnnestub, adrenaliin voolab:)
  • tundub, et afgaani poisi uudise mõju on selleks korraks möödas

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon