Miks ostis Kalev 80% Baltcom'ist? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Miks ostis Kalev 80% Baltcom'ist?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kalev teatas hiljuti börsile, et ostis edasimüügiks 80% Baltcom'i aktsiatest. Teatas, et odavalt sai. Pole vist eriti hea ettevõte, mida odavalt müüakse?

    Baltcom'i tegevusala on: klienditeeninduse ja infovahendusteenuste osutamine ja telemarketing. Minu meelest vanasti piiparifirma, mille äriplaan aegus.

    Kuigi börsiteate järgi ole tegemist seotud osapooltega seotud tehinguga: "vastavalt lepingule kohustuvad Baltcomi juhid ostma ettevõtte aktsiad Kalevilt välja hiljemalt 1. oktoobril 2003. aastal."

    Milleks sellist tehingut ikka tarvis oli? Kalevil paistab raha põhitegevusest üle jäävat.


  • Tuleb vaadata managementi senist track recordi...ja kõik saab selgeks :)
  • Mulle on jäänud mulje, et sel perioodil kui Baltcom Kalevile kuulub, ehitavad nad peamiselt Kalevi maja sees kõnehaldus-, CRM- ja ma ei tea mis iganes süsteeme?

    Samas tundub olevat üsna pretsedenditu juhtum, et hankija endale teenusepakkuja kontrollpaki soetab teenuste osutamise ajaks -- mis eesmärgil õieti?

    sC
    PS: vähemalt üks on kindel -- erinevalt ÄPO arvamusest, ei ole siin peilersidega küll mingit pistmist... ;)
  • Baltcom - Balti komm, äkki tahab Kalev nime muuta?
    :-)
  • kui liituksid saaks nimeks kalev.com et saaks kohe aru, e tegu on commitootjaga
  • See on meetod - kui management failib mingi probleemi lahendamisel, siis tuleb tegevusvaldkond insourceda DIY või supplieri ülesostmise teel. No et ise osatakse paremini.
  • Kas Kalevi juhid oskavad tütarfirma tegevust hinnata? Saavad nad sellest aru? Muidu hakkab tütar viilima ikkagi. Õigemini selle töötajad.
  • Prognoosin sellist stsenaariumit:

    1. kalevi rahadega arendatakse baltcomi.
    2. ideed ei käivitu - investeering kantakse maha või müüakse üliodavalt
    3. ideed käivituvad - kalev teatab, et kontsentreerub põhitegevusele ja kommiraha eest saab üheks osanikuks oliver kruuda.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon