Kummaline Jõulurahu! :) - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Kummaline Jõulurahu! :)

Log in or create an account to leave a comment

  • Nüüd kõigil suurematel parteidel tükike riigipirukast:

    Rahvaliidu mees president,
    Isamaa mehed valitsuses,
    Keskerakond all-linnas,
    jne.

    Ega selline asi kaua kesta
  • FORGET IT PAL!

    HILJEMALT JAANUARI LÕPUKS ON VALITSUS TAGASI ASTUNUD.
  • Laar teeb kavalalt, et tagasi astub. saab jälle enne valimisi kõikse si*a uue valitsuse kaela ajada
  • Jouluni rahu siiski vastu ei pidanud. ÄP-online: Laar astus tagasi.
  • Vale ajavormi on kasutatud. Laar ei astunud tagasi.
  • Tuleviku vormi eesti keeles kahjuks ei eksisteeri.
  • Paari sammu tahapoole
    Laari Marti astumaie
  • Edgarida kartamaie,
    Kalda Siimu siunamaie.
  • Edgar võimsalt tõusemaie
    linna kohal säramaie
    linnarahval õnne tooma
    õnnelinnaks Reval looma!



    Luuletus "Õnnetalongid", Tallinn 2001
  • Võiks diskuteerida selle üle, et kui Eesti saab varasemast vasakpoolsema valitsuse, kas see on börsiaktsiatele hea või halb?

    Kuna vasakpoolsed ei soodusta majanduskeskkonna elavdamist((väike)ettevõtlust ja konkurentsi), siis on see kasulik monopolidele.
    Börsil ongi noteeritud peamiselt monopoolses seisus ettevõtted, seega börsiettevõtete olukord ei tohiks halveneda.
  • kuigi mõned analüütikud on eesti aktsiate analüüsides arvestanud ettevõtte tulumaksu taaskehtestamist võib selle tegelikkuseks saamine ja selle tõttu kasumite vähenemine mõjuda negatiivselt küll.

    ise väidavad rahvaliidumehed, et tahavad just väikeettevõtlust elavdada. silmas peavad vist küll talupoegi. ilmselt tahavad nad pensioneid tõsta ja muidu 2.eestile raha anda. kui nad sellega liiale ei lähe võib see majandust sisemaise tarbimise kaudu elavdada küll. võidab ilmselt saku. ehk nõutakse ka rohkem pangateenust, mis on eraisikute puhul päris hea marginaaliga (HP+) ja ehk hakkavad pensionärid ka mobiiltelefone kasutama (ETL+)
  • Keskerakond peaks toetuma ju keskklassile ning tugeva keskklassi tekkimise aluseks on ju väikeettevõtlus. Seega peaks minu prognooside kohaselt küll lähitulevikus just väikeettevõtlus rohkem toetuseid ning tuult tiibadesse saama.
  • minu prognooside kohaselt toetub keskerakond oma lubadustele mida on jagatud väga paljudele ühiskonna gruppidele ning neid lubadusi täita pole võimalik. selline anonüümne ja umbmäärase häältearvuga grupp nagu väikeettevõtlus küll midagi ei saa, kui ehk need konkreetsed ettevõtjad kes on keskerakonna rahastajad.
  • Savisaar ruulib...

    ... ikka nendesamade "võilao lahtimurdmise võtetega"

    Vanalinnas, mis on lumest tühjaks sulanud-koristatud , jätkub elanike ja külaliste autode "rekvireerimine", et sahad saaks lume pähe munakive väljakraapida.

    Aga äärelinnades on endiselt lumi ja jää maas - traumapunktid inimesi täis.

    Elagu, Edgar Potjomkin-Kilplane-Savisaar!
  • Graafik, käi vahepeal äärelinnas ka!

    öö läbi ei saa magada, sest lumesahad sõidavad edasi tagasi - sel teemal on juba räägitud ja pendel on ses osas tõesti teise serva läinud.

    Aga üldistavad väited: vasakpoolne valitsus, soosib monopole, halvendab väieettevõtlust jne on ikka nii üldised ja eesti tingimustes selliste väidetega puusse panna on enam kui lihtne.

    Eesti võitis uue valitsusega väga lihtsalt, viies selle lihtsalt veidi vasakule, tsentrile ligemale. Lõpptulemusena võidavad sellest (vähemalt praegu) kõik. Astmelist tulumaksu ju ei tulnud...huhhh!
  • Isiklik arvamus ja kogemus astmelisest tulumaksust: ebameeldiv, aga yleelatav.
  • pluralistlikus riigikorras pidid ikkagi koik parteid lopuks keskerakonnad olema :p
  • mulle tundub, et KE+RE on kokku leppinud võimul püsimises ja mitte millegi tegemises, sest "programmilised" seisukohad on nii erinevad. tore on kuulda, et selline lepe ka teiste erakondade (s.h. Res Publika) unistuseks on. kui midagi ei tee, siis ei saa ka milleski ebaõnnestuda. Velikij poolt korduvalt välja toodud väikeinvestori põhitunded - ahnus ja hirm pole võõrad ka poliitikuile, erakonnast olenemata. siia lisandub veel ka mugavus. sestap enamus lihtsalt mugavalt vegeteerib ja vähemus, kel ahnus hirmust võitu saanud, ragistab võimu rahaks konvertida.

    ennustaks siiski tulevikus edu eeskätt res publikale, sest värske tulijana on tal veel ideaalid. ja ideaalid peavad olema, sest muidu pole midagi maha müüa. ka KERE seis pole halb, kuigi KE edestab siin RE-d. Tallinnast saab valimisteks hõlpsamini raha riisuda kui EV-st, pealegi kritiseeritakse eelkõige peaministrit (ka teise paadi ministrite tegevuse eest), mis tähendab, et KE-mainel on puhas upside (mõned rahvale nähtavad muutused piiratud territooriumil-Tallinnas) ja downside on maandatud (Kallase valitsus ei saa asju lahendet). RL arvas end opositsiooni sättides kaval olevat, aga unustas vist, et valimisteks on ikkagi raha ka vaja. IL ja M võivad ainult hambaid kiristada, sest mõistlik mängija (suurettevõtja) neile põhipanust ei tee.
  • tegelt on mul idee mille ideoloogilise poole peal juba kaua ragistan ja millest valitud seltskond juba kuulda on saanud - m6mmipartei.

    ma ei hakka siin jalle targutama kuidas demokraatia on oma aja ära elanud.
    juba teoreetikud on tajunud n6medusi mis kaasas kaivad ja monarhiat kartnud vaid idioodi kunni pärast. demokraatia on keskpärasuse v6idukäik, mis sobib arenenud yhiskonnale.
    eesti on alaarenenud.

    idee oleks lihtne - demokraatlikult v6imule, siis plats puhtaks ja eestist kuningriik kus kogu riigi varad on kunni isiklikud. see välistab röövimise, sest noh mis sa ikka oma elutoast röövid.. no ja kunni valivad eelmis ekunni poolt valitud mehed tema kriteeriumi alusel -> ei ole isalt pojale.

    ehkki see tundub naljakana ja utoopilisena m6tlen ma seda siiski t6siselt.
    tuleks taevas appi et kapo mulle kallale ei tuleks! :)

    kunn oleks ma loomulikult ise..
    ja kuna papp kotib mind vahem kui armastus siis oleks suht karm pööre eestis.
    peaargument on poliitika yldse ära l6petada - igasugu n6medat möla pole vaja.

    rahvas saaks valida IGA PÄEV, st ymber jaotada oma hääle iga päev kelle ta tahab - rahvas valiks siis oma esindajad kes proovivad kunnile midagi pähe määrida ja kunn otsustab kuidas tehakse. ja kui moni saadik hakkab demoagoogitsema siis saab kunnilt banni ehk ta ei saa jutule miski kuu aega :) siis ehk nad enne motlevad kui raagivad. vaadake naiteks sonavotte riigikogus kus kysimus on palju kell on ja intro kysimusele on kui idioot ikka vastaja on.

    esindajaid oleks kahte gruppi - regionaalsed ning huvialagrupid. st yhed esindavad maakondi ja teised talupoegi/ettev6tjaid/keskklassi jms.

    esmased prioriteedid oleks
    riigiaparaat efektiivsemaks -> omavalitsusi ja poliit. inst. kärpida, korrputandid pölema panna
    tervisoiusysteemi reform -> ravifirmadele päitsed pähe
    ideoloogiline koolitus -> ideaaliks peab olema headus ja muu m6nna mitte raha ja vägistamine
    inimeste elu turvaliseks -> s6javagi tanavale patrullima
    riigi hajutamine -> riigiaparaat mööda eestit laiali tallinast välja (narva ja obinitsa)
    rahva kaasamine -> ajakirjanikud ning rahvas kriitika pohjalt otused teha

    kogu sisepoliitika oleks siis kunni teha. välispoliitika eriti ei koti, st vaja oleks ainult et teised meid vihkama ei hakkaks. mingit sonavabduse vms oiguste piiramist ei tuleks.

    veel yks idee oleks riigifirmade tegemine, kui ärimehed ei suuda vajadusi katta. nait ravimifirmad, EE, muud monopolid. näiteks raadiojaam mis laseb ainult vahetuntu omaloomingu artiste ja kus playlist pole ettemaaratud.

    seadused tehakse lihtsaks ja erandid likvideeritakse.
    kellegile ei tehta soodustusi teiste arvel.
    soodused on ainult yldiselt kasulikele ajsadele nait investeerimine :p

    yhesonaga ideid on palju ja nad on hetkel veel systrenatiseerimata..
    eestis o palju tublisid inimesi, ainult miks nad siis niipalju lollusi teevad..

    kandvaks ideeks, mis myyks oleks: reality, a new beginning
    ja siis loomulikult expordiks seda euroopasse..
  • aga narkomaanid, riq, mida teeks kunn narkomaanidega?
  • riq, miks sina kunniks?


    investeeringutega v6iks nii olla, et riigisisestelt ei v6etagi maksu ainult välisinvesteeringutelt mingi protsent....nt. 20.
  • kanepi legaliseeriks.
    narkarid hakkaksid kinni istuma.
    samuti taastaks 15 päeva kartsa pättidele.
    varguse eest saaks kartsa ja samuti saaks ryndamise/peksmise eest.
    ehitaks suure lyhiajalise vangla - 30 päeva istud miskis pisikeses ruumis..
    karm eksole!

    a miks ma ei v6iks kunniks saada?
    ma ju midagi muud ei oska..
  • kas Sa, riq, hakkaksid nahksaabastes ja piitsaga neid pätte karistamas ka käima?:)
  • Huvitav kas EESTI-s on mingi uus narkootikum kyibele tulnud? Anyway vend RIQ! Ei tea kyll millises raviasutuses vend ALVAR olla vyib, sest eelmisel nydalal syitis temal katus parasjagu ning paistab, et nyyd on, siis kord sinu kyes! RIQ on jylle vindine. He-he

    rahvas saaks valida IGA PÄEV- millisel viisil kyll? Kas postkontoris vyi mingil muul viisil.

    Ma ei tarvita kunagi synu "mitte iialgi" vyi "alati' kuid loodan, et EESTI-st ei saa KUNINGRIIK

    EI vend RIQ-i monarhiale!

    Narkomanid on ja jyyvad igavesti. Minu arvates on tyy see, mis arendab inimest ning paneb inimese ajukyyrud tyyle. Vytame asja niimoodi! Kyik me olemegi KUNNID! Samuti peame me kyituma nagu KUNNID, aga ainult heas myttes! Kyik on meie endi PEAS!

    Yde GURMANKA-ga olen ma enamvyhem nyus. Ainult, mis puutub RES PUBLICA-sse, siis kysiksin, et kas on ainult uusnimi ja vanad tegijad vyi on kyik UUS nii nimi kui veri?
  • Miks peab olema mingi valgustatud monarhia? Mingi aja ära elanud riigikorraldus? Tunduvalt värskem värk on ju lihtsalt kehtestada sõjaväeline diktatuur - Pinocheti näitel...ja majandus puhkebki õitsele!

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon