Morgan-Deutsche ajavad südame pahaks - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Morgan-Deutsche ajavad südame pahaks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Niisiis, jälle jõuame sinna, et analüütikute jutt pole asi ega midagi. Ärge nüüd solvuge, kes on tubli, virk ja kraps, ent vaadake tänast ÄP lk 17. Morgan Stanley langetas Nokia hinnasihi 15 eurole. Deutsche Bank on optimistlikum ja annab hinnasihiks 39,5 eurot!!! Vahet nagu poleks ollagi:-) No anna kannatust... Ja siis veel räägitakse, et väikeste riikide analüütikud on jamad, kuulake igasuguseid indeksite andjaid ja suuri investeerimispankasid. Eestis õnneks veel sellises suurusjärgus sotapotat näinud-kuulnud pole.
    Lisaks emotsionaalsele mulale tahaks ma paari asja küsida ka: kuidas saab olla, et sellised suured tegijad niimoodi üksteisele vastu räägivad? Kumb Eesti analüütikute arvates pange paneb? kuidas sellised mehed veel üldse Morgan Stanleys ja Deutsche Bankis töötavad?
    Kas need Nokia ennustusmehed on tõesti paremad, kui Eesti analüütikud? Miks ma üldse analüütikuid kuulama peaks?
  • Väga hea, et sellised suured tegijad niimoodi üksteisele vastu räägivad. Hullem oli, kui väga suur osa 99/00 ühes suunas eksisid. See, kui arvamused konkreetse aktsia õigustatud hinna üle on erinevad, näitab lihtsalt erinevaid tulevikuvisioone. Pikas perspektiivis võib näiteks vabalt olla õigus mõlemal, lühiajaliselt (näiteks ca 5 aastat) kalduksin ma pigem MS arvamust uskuma.
  • Olen osaliselt isegi nõus. Parem tõesti, kui see, et kõik pange panevad. Aga siiski jääb õhku küsimus, miks üldse kuulata analüütikuid, kui nende visioonid niivõrd erinevad on? Targem oleks vist ikkagi oma mõistuse häält kuulata, kuna pole teada, kumba uskuda.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon