Olümpiamedalid on kindlustatud - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Olümpiamedalid on kindlustatud

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Huvitav värk, mida kõike kindlustada ei saa. Eile õhtuses AKs ütles EOK president Mart Siimann, et Eesti olümpiamedalite preemiasummad on kindlustatud- EOK risk on 1 mln, ülejäänu maksab kindlustusselts. Päris hea diil, arvan. Mind ei üllatagi niivõrd see, et medalipreemiaid kindlustada saab, vaid see, et kindlustusselts rumaluke ei arvestanud enne olümpiat sellega, et juba paar nädalat enne suursündmust peeti Eestit üheks olulisemaks medaliriigiks. Ühesõnaga SwissRe või kesiganes saab jälle kõvad paugud sisse:)
  • t6nno, kas meeste 10km v6idu peale keegi optsioone ka kirjutab?
  • peeps, kindlustada saab põhimõtteliselt kõike, ise asi on, kui suur oli kindlustusmakse. seda me ei tea.
    lisaks kindlustavad ju ka kindlustusseltsid omakorda risikid edasi. kokkuvõttes keegi ikkagi maksab aga see ongi ju business.
  • No kui see makse tõesti 1 M oli, siis makes sence...
  • kust te võtate et preemia oli 1 mio? seda üleval kirjas ei ole! Ma ei usu et keegi selle eest 1 mio preemiat küsib!
  • keegi ikka maksab?
    maksab ju kindlustuseV6TJA!!!
    see et paar korda taovad sulle pappi ei tähenda midagi..
    nad lihtsalt vahel annavad et pidevalt saada :)

  • Minu teada oli omavastutus 1m krooni. Sellise omavastutuse eest 1m maksta on küll paljuvõitu.
  • 1 mio preemia tähendaks ju seda, et EOK on seni iga olümpia ajal 1 mio kindlustuspreemiaks plekkinud. Ei tahaks hästi uskuda. Pigem on see 1 mio midagi omavastutuse sarnast. Nagu 3000 EEKu siis kui narkar su maki ära viib autost :)

    Ebamugav muidugi kommenteerida asju, mida ei tea.
  • ei tea ka kindlalt aga 1 m preemia tundub ikka liiga palju. vaevalt küll, et see nii oli
  • huvitav kas eesti kullav6it on t6enäolisem varganägudest sinu autos?
  • Täna oli kuskil kirjas, et kindlustusmakse oli 1/4 M.
  • Tõsiselt riivab hinge kui, lugeda eelnevaid kommentaare. Kuna aga paremaid kindlustuse tundjaid pole sõna võtnud siis täidan selle augu.
    Omavastutus oli 1M
    Preemia oli 1/4M.
    St. EOK maksis ära 1/4M.
    Tänase seisuga saab Veerpalu EOK-ilt 1M ja Mae 1/2M, EOK saab kindlustuselt 1.5M.
    Kindlustus jääb EOK-ga kahjumisse 1/4M.
    EOK kindlustas ka suvise OM . Tulemus jäi 3/4M kasumit. 2 aastaga on kindlstus saanud 1M kahjumit. Järgmisel aastal on preemia kindlasti kõrgem. Lisaks on kindlustus samsugused lepingud lätlaste ja leedukatega ja paljudega. Kuna aga OM medalid on lõplik suurus siis kindlustuse eesmärk on koguda rohkem preemiaid kui kogu madalirahadeks minev summa. Usun et sellega saadakse ilusti hakkama. Ja EOK-l ka on 10 aastases perspektiivis raske plussi jääda.
    Kindlustuse poole pealt veel, et Eestist tervikuna edasikindlustusele makstud summad millest on lahutatud juba edasikindlustuselt saadud kahjuhüvitised on eelnevate aastatel olnud 300M kuni 700M. Hea kui mõni M lisaks tagasi tuleb.
    Hoiame pöialt juba täna ühtul Kristiinale!
  • oot-oot, kui omavastutus oli 1M, siis saab EOK ika 0,5M või on Veerpalu teine kuld juba kah sisse arvestatud :)
  • kuldar - missasja?
    eok saab jah 0,5m kindlustuselt aga ise maksab ära 1,5 (veerpalu 1 ja mae 0,5). kokkuvõttes eok plekib omast taskust 1,25 m vahet ei ole kas tulbe veel medaleid või mitte.
  • to: Blaze
    lugesin ainult algust ja reageerisin Anttilhv lausele: "EOK saab kindlustuselt 1,5M"
  • Vennad ja yed! Nagu ma yieti aru sain ,siis saab vend VEERPALU kuldmedali eest 1M EEK ja vend MAE 500000 EEK. Ma ei tea kuidas teile tundub kuid minule isiklikult tundub, et need summad on natuke yle INFLATED! Kahtlemata on need medalikohad vyga suured saavutused nii meestele kui ka EESTIRAHVALE kuid 1 000 000 EEK on ikka pyris palju raha!

    Isiklikult arvan, et meie-maksumaksjate "RIIGI" toetusena peaks vyyrima kuldmedal kusagil pool praegusest nyiteks 500 000EEK, hybemedal 300000EEK ja pronks medal 200000EEK. pean silmas ainult maksumaksjate otse toetust vendadest vyi ydedest olympiavyitjatele. Mis puutub reklaam lepingutesse ehk erayrisse, siis sellel laseks joosta niipalju kui saab.

    Minuarvates peaks hoiduma niinimetatud Hollywoodide effektide loomisest kus nyiteks "STAAR" saab minuarvates mytetult palju raha selle tyy eest mida ta teeb. Vyibolla on see vyrdlus natuke kohatu kuid paremat ei tulnud paraku meelde.
  • no ei tea. a kas iga medali eest saab lisa plekki? et, kui veerpalu 50 km ka kinni paneb, siis saab 2 m? see oleks juba küll päris hea nuts. aga kindlustus maksab ju asja kinni nii, et egaeok ei hävi rohkem
  • Kui Veerpalu paneks 50 km-i ka kinni siis oleks ta kogu preemiad juba palju suuremad kui 3 milli.
    Saku õlletehas annab iga kulla pealt ju ka pool milli ja liskaks veel väiksematelt sponsoritelt.
    Nool sai ühe kulla pealt juba 3,2 milli.
  • Miljon nelja asta peale ära jagada teeb 250 000 aastas ehk 21 000 kuus. Pole seda midagi nii palju. Kui Ants Antson ütles, et miljon on vähe, siis tundus et aitab küll, aga samas esimese kulla eest ja teistele eeskujuks tõstmiseks võiks see summa suuremgi olla.
  • kas kindlustatud on medalid või olümpiapreemiad? Kui kogu auhinnaraha mis olümpiasaavutuste eest makstakse siis on ka Kristiina 8. koha preemia 100k ju kindlustuse poolt kinni makstud. Ma ise usun et tuleb neid kõrgemaid kohti veelgi...
  • Kui Veerpalu paneks 50km ka kinni, siis auhinnaraha peaks olema varjenteeruvalt 2m ringis vähemalt + muud auhinnarahad. Miks nii palju? Esiteks teeks need eestlased kadedaks, ja Eestis hakkaks sportlasi rohkem olema. See oleks nagu investeering meie noorsoole. Teiseks kui palju on meil niisuguseid tegijaid, ja miks me ei võiks neid natukene hellitada. Mõelge näiteks millist preemiat USA-s saaks kulla võitja. Kallis Eesti rahvas, ärge olege kadedad, 2m eest ei saa ju normaalset majagi.
  • Kui õieti mäletan, siis USA annab kullavõitjale $25k, mis teeb meie rahas üle 400k. Arvestades USA olümpiavõitjate rohkust, saavad nad isegi liiga palju. USA sportlase kullavõit pole mingi eriline sündmus. Eksootiliste riikide kullavõitjad (sh Eesti) toovad oma riigile ikka kordades rohkem tähelepanu...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon