TEST: Võida 3 ETLi väärtuse jagu puhast raha! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

TEST: Võida 3 ETLi väärtuse jagu puhast raha!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • TEST

    1. Kui aktsia A tõuseb esimesel päeval 10,5% ja teisel päeval langeb 10% ja aktsia B vastavalt langeb 10% ja tõuseb 10,5%, siis …
    a) Aktsia A ja B hind ei muutu
    b) Mõlemad langevad
    c) Mõlemad tõusevad
    d) A tõuseb ja B langeb
    e) B langeb ja A tõuseb

    2. Kui investor ostab korraga sama aktsia call´i ja put´i siis ta mängib …
    a) Aktsiahinna tõusu peale
    b) Aktsiahinna languse peale
    c) Volatiilsuse peale
    d) Aktsiahinna stabiilsuse peale
    e) Aktsia splittimise peale

    3. Kui aastase tähtajaga diskontovõlakirja müüakse 92 krooniga, nimiväärtusega 100 krooni, siis hoides võlakirja tähtaja lõpuni, teenib investor? Vastus pane numbrina kirja.

    4. Kui osta 102 krooniga liitintressiga võlakirja 5 aastaks, intressiga 10%, siis saame 5 aasta pärast tulu? Vastus pane numbrina kirja. Juhin tähelepanu, et võlakirja nominaalväärtus on 100 EEK.

    5. Ettevõtte omakapital on 2 miljonit, aktivaid on 7 miljonit. Kui suur on omakapitali tootlus, kui aktivate tootlus on 6.4%? Vastus pane numbrina kirja.

    6. Kui aktsiahind on praegu 9.7 krooni ja investoril on 12 000 krooni. Tal on valida, kas osta aktsiaid või call optsioon. Optsioonide strike´id ja hinnad on järgmised: 10 – 0,8 ; 12,5 – 0,3 ; 15 – 0,05. Kui aktsia hind tõuseb 15,10 kroonini, siis investor võidab kõige rohkem, ostes:
    a) aktsaid
    b) call optsiooni strike´ga 10, hinnaga 0,8
    c) call optsiooni strike´ga 12,5, hinnaga 0,3
    d) call optsiooni strike´ga 15, hinnaga 0,05
    e) ei tasu üldse aktsiaid ega optsioone osta


    7. Mis on investorile kasulik?
    a) madal PEG ja madal P/E ning kõrge omakapitali tootlus
    b) kõrge PEG ja kõrge P/E ning madal aktivate tootlus
    c) kõrge PEG ja madal P/E ning kõrge aktivate tootlus
    d) madal PEG ja kõrge P/E ning kõrge omakapitali tootlus

    8. Oletame, et kinnisvara hinnad tõusevad sama kiiresti kui inflatsioon. Investor A ostab maja 1.5 miljoni krooni eest, võttes selle jaoks laenu 1.5 miljonit krooni ja makstes laenu tagasi tervikuna 2 aasta pärast, liitintress on 10%. Majandust tabab hüpperinflatsioon, olles esimesel aastal 100% ja teisel 300%. Vahepeal ei pea investor A pangale midagi maksma. Just enne pangalaenu tagasimaksmist müüb investor A kinnisvara maha ja maksab laenu tagasi, kui palju ta sai kasumit? Vastus pane numbrina kirja.

    9. Investor ostab 250 USA aktsiat hinnaga 55.4 dollarit. Ta hoiab aktsiaid 2 aastat. Dividende maksti kokku 2 dollarit ühe aktsia eest. USD kurss aktsiate ostmisel on 17.2 EEK. Esimesel aastal dollari kurss krooni suhtes tõuseb 5% ja teisel aastal 8%. Investor müüb aktsiad maha 100 dollariga. Kui suure protsendi teenis ta kroonides (dividendid arvesta ka juurde teise aasta lõpu dollari kursiga)? Vastus pane numbrina kirja.

    10. Kui börs langeb esimesl aastal 80,56%, teisel tõuseb 150,35%, kolmandal langeb 7,8% ja neljandal tõuseb 123,5%, siis nelja aasta kokkuvõttes on aktsiate hinnad teinud läbi just sellise muutuse? Vastus pane numbrina kirja.

    11. Ennusta ka Neljapäevane (28 märts) ETL-i sulgemishind. See läheb arvesse vaid siis, kui võitjaid on rohkem kui üks. Sel juhul läheb arvesse ennustus. Kusjuures ennustada tuleb nii, et rohkem ei tohi pakkuda, vaid pigem vähem. Kui pakud üle, siis oled kohe mängust väljas.

    Reeglid:

    Vasta õigesti kõikidele küsimustele ja sulle kantakse 3 ETLi Neljapäevase (28 märts) sulgemishinna jagu Eesti kroone. Näiteks kui ETL sulgub 80 kroonil, siis võidad 240 krooni. Mäng kestab Kolmapäeva ööseni (27 märts, 00:00). Raha kannan võitjale üle Neljapäeval (28 märts). Võistlus eelistab nõrgemat sugupoolt, st naisterahvaid. Kui meessoost ja naissoost isik jäävad viiki, siis võidab naine. Seega märkida ära, kas oled M või N. Kui keegi kahtleb turvalisuses, siis ta võib ära märkida 3 viimast arvelduskonto numbrit, et vältida raha kandmist valele arvelduskontole. Kõigepealt lähevad arvesse küsimused, siis ETLi sulgemishinna ennustus. Spikerdada pole mõtet, sest oma pea on targem! Mõelge rahulikult, aega on.


    To: kinks (personaalselt)

    Palun võta mängust osa, siis ma ei pea Sinus kahtlema!
  • Räägid neljapäevasest ETL sulgemishinnast ja alles sulgudes märgid 28.märts? On see ikka 28.märts mitte 28.veebruar?
  • oh sry mu mõtted jõudsid vahepeal märtsi optsioonide peal ära käia. Õigeks tuleb lugeda 28. veebruar.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon