Börsi õigused
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Naljakas on see, et kas siin pole börsil mingeid õigusi? Kui USAs taoline asi juhtunuks ja kahjukannataja protesti esitanud, oleks NYSe, Nasdaq või mõni ECN silmagi pilgutamata tehingu tühistanud ja sellest pärast Supremale teatanud, põhjendysega "false trade". Kellelgi poleks mitte vähimatki kobiseda olnud. Olen ise ka niimoodi tynga saanud ja isegi siis kui NYSE premarketi tehing on vaid 5% lõplikust avanemishinnast erinenud.
Aga Suprema maine langes kyll minu silmis rämedalt pärast seda asja. Technical glitchi kaudu endale erainvestori käest mingi närune väike papp lüpsta ja seda kiivalt hoida, häh, ma usun reputatsioonibläkk on märksa rohkem väärt kui see 10 000 EEKu. Ent respect börsi & Hansa suhtes, kes nõustusid asja hüvitama.
---------------------------------------------------------------------------------
Tallinna Börs ja Hansapank otsustasid eile HEXi börsisüsteemi kasutuselevõtu tõttu 10 000 kroonist ilma jäänud väikeinvestorile kahju hüvitada ning anda välja auhinna “Julge hundi rind on rasvane”, kuid investoritel tuleb endiselt tehinguid sooritades väga ettevaatlik olla.
Väikeinvestor Karmo Velling sai esmaspäeva hommikul Hanzanetis Hansapanga aktsiaid müües ligi 10 000 krooni kahju, sest uues süsteemis lahutatakse turuhinnaga orderi sisestamisel müügihinnast 15%, kui aktsiaga pole sel päeval tehinguid tehtud ning puudub aktsiaid osta soovija.
Äripäevale teadaolevalt tegi börs esmaspäevase tehingu osapooltele ettepanku tehing tühistada, kuid Hansapanga aktsiad soodsalt 168,51 krooniga omandanud Suprema keeldus. -
Börsi ja Hansapanga poolt ilus zest, kuid mõne firma rahaahnus kaalub aususe ja õigluse raskelt ülesse. Olen ka ise väikeaktsionär ja kaotanud börsil oma rumaluse tõttu piisavalt palju. Olen sellest muidugi ka õppinud, kuid informeerituse tõttu kaotamisel lasub osa vasutust muidugi ka börsil.Tubli Tallinna Börs ja häbi, häbi Suprema. Kõike asju ei saa siisn elus rahaga mõõta, eriti siis, kui aktsiad veel nii ilusasti kallinevad.
-
Suprema sai küll hakkama oma reputatsiooni määriva teoga, kuid eks neil endil oli suu kõrvuni - nemad ju väikeinvestoriga vaidlema ei pea, vaid treidavad oma mõnede üksikute suurklientide nimel. Selle "false trade" asjaga olen ma enam kui nõus.