Skisofreeniline HEX - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Skisofreeniline HEX

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • ÄP oma repliigiga teemal tehingutasud kauplemiskeskkonnas. Krt, kogo tsiviliseeritud maalm kaupleb reeglite järgi - kui sinu orderile 100% vastast ei ole, siis realiseeritakse vaid see osa orderist, millele leidub ostja/müüja! Ülejäänud kogus kas siis jääb orderina vastaspoolt ootama (kui see leitakse, siis teenustasu ju lisaks ei tule) või tühistatakse andja poolt - sellisel juhul uue orderi andmine loomulikult läheb uue teenustasu alla! Loogish ju!? Nu vähemalt USA börsil niimoodi asjad on ja kui mina seal kauplen, siis ei haara keegi mult eraldi portsu müümiselostmisel lisa teenustasu. Ehk teisisõnu - korralduse teenustasu ei sõltu n hulgast portsionitest vaid on üks ja fikseeritud kuni tühistamiseni..
    Kui nüüd TLN börsil iga portsioni eest tasu võetakse, siis on see küll skiso värk! Kuna ise siin ei mängi, siis küsin - kas ÄP jutt on öige, kas asjad siinmaal tõesti nii käivad?
  • Minu arusaamine asjast on, et Hansapangas võetakse topelttasu ainult siis, kui poolikult täidetud order tyhistatakse ja tehakse uus teise piirhinnaga. Aga kui jätta päeva lõpuni yks ja sama order, siis selle eest võetakse vaid yks tasu, mitmes tykis seda ka ei täidetaks. Nii et orderi sisestamisel tuleks välja mõelda hind, mida iga viie minuti tagant muutma ei peaks.

    Ps. Ajakirjanikel on vast tykitöö, nii et pole imestada, kui detailidesse ei syveneta.
  • Jah, hansas on tõesti selline süsteem, et kui orderi jätate päeva lõpuni üles ja see tehakse ära mitme erineva tükina, siis tasu võetakse orderipõhiselt st. 1x - mitte tehtud tehingute põhiselt.
    Probleem on natuke selles, et kuna oodatakse nii kaua, kui kogu order on täidetud, siis võib see suht kaua aega võtta. St. et tegelikult juba varem ära tehtud orderit võidakse näidata alles
    paari tunni pärast, kui kogu order täidetud on.
    LHV's teeme ordereid nii, et kui teie poolt jäetud orderist on turul 1. osa tehtud- siis koos sellega võtame kohe maha ka teenustasu ja näitame täidetud orderit teie kontol. Kui börsil tehakse ära järgmised kogused- siis sealt enam teenustasu ei lähe- ja positsiooni tulevad kohe peale börsil hinna saamist.
  • Tehingu tasu on % tehingumahust, miinimumhinda kasutatakse väikeste tehingute puhul. Kui tehingumahust tulenev teenustasu on suurem miinimum tehingutasust, kas siis võetakse tehingutasu esimese jupi müügi korral kogu orderi põhiselt või võetakse ainult müüdud tehingu järgi % ja iga järgneva jupi korral lisandub uus %? Sest kui võetakse kohe terve orderi põhiselt % ja müüakse ainult üks jupp, siis katkestamise korral oled maksnud tehingutasu kõvasti üle.
  • Oleks võinud ikka Hex kasutusele võtta ka Tallinnast midagi head (minu arvamus!).
    Et tehingule saaks külge panna märke kõik või mittemidagi ! See oleks olnud palju mugavam
    investorile, kes ei istu kogu aeg arvuti taga. Nüüd võib juhtuda nii : Paned oma hinnaga sisse orderi näiteks spread-i vahele (et saaks võimalikult soodsalt).
    Siis osa täidetakse - sellega ilmub uus noteering. Ja kogu ülejäänud pakki peaks alustama uue hinnaga müüki.
    (Ja turutehingut ei tasu ka rakendada, sest siis veel suuremad võimalused vastu püksa saada)
  • Jah, maha võetav teenustasu on kogu orderisumma eest- mitte miinimumsumma.
    Miks otsustasime nii teha:
    - et ei peaks teenustasusid jupitama hakkama
    - samas on kliendil võimalus limiithinnaga order üles jätta pikemaks ajaks, kui üheks päevaks.
    st juhul kui piirhind määrata piisava varuga, siis ei peaks katkestamise teema väga suur probleem olema
  • kuidas yhises lood on? et kui tehakse pool ära, siis mis? seal saab muidugi panna kuupäeva kaua sees on order, aga ikkagi, kui teab keegi, siis võiks selgitada
  • Tänane Äripäeva repliik on tõesti veidi skisofreeniline ja minu arvates suisa vale, sest tasu võetakse siiski korra. Probleemiks tõesti orderi tükeldamisel võetav tasu, kuid seda tasandab võimalus jätta order üles määramata ajaks. HEX süsteem ei võimalda kahjuks jätta orderit "all or none" ehk siis orderi tükeldamist ei saa vältida.
  • Ei ütleks, et Äripäev midagi valesti oleks teinud oma repliigiga. Mina isiklikult näiteks eeldasin, et tehingutasu võetakse ikka teostatud tehingu pealt. Näiteks soovin osta 10000 ETL ja kätte saan ainult 100 ETLi ja kui hind libiseb eest on tahes tahtmata vaja hinda korrigeerida või jääd lihtsalt ilma, targad mehed arvutage nüüd palju 100 ETL ostu tehingutasu tuleb.

    Üldse oleks aeg pankadel klientidele selgitustööd teha kuidas tehingutasusid võetakse. Muidu on niimoodi, et klient peab katse-eksituse meetodil seda ise proovima, mis loomulikult pankadele ülimalt kasulik, kuid kliendile... mitte just kõige sõbralikum käitumine.
  • guru probleemist: selline olukord oli Hansapangas ka enne HEX'i, et korrigeeritud order loeti uueks orderiks. Nii et HEXi nagu ei saaks syydistada. Või eksin?
    Ainus muutus, mis tundub Hansapangas toimunud olevat, on orderite yhepäevaseks muutumine, mis aga antud kysimuses ei tohiks asjasse puutuda.
  • Luuser, nõus, et see rohkem pankadega seotud, sellepärast ütlesingi, et aeg on PANKADEL selgitustööd teha, kuidas tehingutasusid võetakse.

    Tallinna Börs korraldab küll infotunni, kuid kas sealt selgub ka see kuidas pangad käituvad?
  • 10000 ETL-i kohta orderi panemine on investori poolt ikka praeguse turu olukorras täielik lollus
    tänane pärvakäive on a 11 000
    sellised mahud tuleks teha ikka juba maakleri vahendusel
    kes selle orderi jupikaupa ära täidab või vastaspoole leiab
  • Lollus või mitte, kuid kas pankadel on hinnakirjas see välja toodud, kuidas nad teenustasusid võtavad?
  • Selliste koguste puhul alati personaalne suhtlemine vajalik. Teoreetiliselt maksak 10 000 aktsia ost 79 krooni +9600*0,1 ehk 1039 krooni ja seda isegi siis kui võimalik osta ainult 100 tükki, siis praktikas võetakse kliendiga ühendust ning lepitakse tehingutasus kokku.
  • näed nüüd täna on hansale order 10 000 aktsiale väljas mis on ligi 3 korda veel hullem kui selline order telekomile

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon